galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Dodatki
Autor Wiadomość
Hudson
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Paź, 2005   

Pasuje, ale czy to jest takie samo wydanie?

Nataniel
[Usunięty]

Wysłany: Nie 16 Paź, 2005   

Heksy roznia sie rysunkami i rewersami (minimalnie), ale sa tej samej wielkosci, tej samej jakosci i w ogole wygladaja bardzo podobnie. Wyglada na to, ze nie bedzie zadnego problemu z polaczeniem wersji niemieckiej z polska, co mam zamiar jutro eksperymentalnie uczynic i zagrac :-) . Jak na razie przeczytalem zasady i wyglada to bardzo obiecujaco.

MacPlaceq
[Usunięty]

Wysłany: Sob 29 Paź, 2005   

Wprawdzie jeszcze nie mam 'papierowych' Settlersów, ale żeglarze są miodni przez net (polecam s3dconnector). Jeżeli zostaną wydani Żeglarze, to z miejsca biorę cały zestaw - więc głos za Żeglarzami :) .

lewin
[Usunięty]

Wysłany: Pon 14 Lis, 2005   

Jestem za wydaniem najpierw przyststawki dla 5-6 osob, a nastepnie Zeglarzy.
Gralem w angielska wersje i jest cudo!! Zwlaszcza polaczenie dostawki 5-6 osob + Zeglarze

Bardzo interesuje mnie kiedy bedzie mialo miejscie wydania jakiegokolwiek dodatku?! Chociazby orientacyjnie.
W chwili obecnej posiadam PL wersje Osadnikow z Catanu ale zaczynam sie powaznie zastanawiac nad kupnem angielskiej wersji, gdyz dodatki sa ogolnodostepne i cena tez w miare przywoita

tomclav
[Usunięty]

Wysłany: Wto 15 Lis, 2005   

ponieważ zbliża się okres świąteczno - urlopowo - sylwestrowy kiedy to sporo osób znajdzie czas na grę i licznych partnerów do niej opowiadałbym się za rozszerzeniem dla 5,6 osób, ale najlepiej wydać jedno i drugie od razu:)

Browarion
[Usunięty]

Wysłany: Sro 16 Lis, 2005   

Ale Wam zazdroszczę...

Ludzie, skąd Wy bierzecie tylu chętnych do pogrania razem, w tym samym miejscu i o tej samej porze... kurcze, ja to mam przechlapane :? :wink:

W każdym razie ja najczęsciej gram w Osadników WE DWÓJKĘ (zasady a'la Nataniel i inne home / own edition), a jak juz wpadnie do nas jakis znajomy / znajomi to raczej nieczęsto są zainteresowani pograć z nami (zamiast np. ogólnie pogadać).
Po prostu miód płynie szeroką rzeką i radość jak słońce zza chmur prześwieca przez nasze mieszkanko, gdy mamy 3. (ha, a jak 4. to na łzy radości mi się zbiera) chętnych do "zamieszkania" na Catan'ie.

W każdym razie JA JESZCZE RAZ jestem za Żeglarzami najpierw :P

Hudson
[Usunięty]

No widzisz Browarion, ja tez tego nie rozumiem. W zyciu nie zbiore 6 osob...zreszta jak zbiore, to zagramy w Camelota :wink:
Szkoda, ze DW nie wypowie sie w sprawie dodatkow.

D.W.
Galakta

Co ja mogę napisać...
Wy będziecie od razu chcieli wiedzieć dokładny termin i cenę.
Pierwszy będzie raczej dodatek Żeglarze. Kiedy ? W przyszłym roku.
Nie wiem czy Was taka odpowiedź zadowoli ale to jedyna w tym momencie.

Hudson
[Usunięty]

D.Waszkiewicz napisał/a:
Co ja mogę napisać...
Wy będziecie od razu chcieli wiedzieć dokładny termin i cenę.
Pierwszy będzie raczej dodatek Żeglarze. Kiedy ? W przyszłym roku.
Nie wiem czy Was taka odpowiedź zadowoli ale to jedyna w tym momencie.

E tam od razu :) Dobrze wiedziec, ze wogole bedzie i ze beda to Zeglarze. A ceny mozna sie domyslac na zasadzie porownan.

MacPlaceq
[Usunięty]

Wysłany: Pią 18 Lis, 2005   

Cena mało na razie nas obchodzi ;) . Bardziej interesuje nas (mniej więcej) określony termin i gwarancja, że zostanie wydany :)

xshadow
[Usunięty]

Wysłany: Pią 02 Gru, 2005   

Po prostu jeden produkt Catanowy co rok i jestem zadowolony. Wypadalo by wydac Zeglarzy przed wakacjami.
A niemiecka wersja ma grafiki jeszcze gorsze niz polska :P dlatego na razie nie planuje zakupu.

MacPlaceq
[Usunięty]

Wysłany: Sob 03 Gru, 2005   

Gorsze niż polska??? Możesz podać przykład?

D.W.
Galakta

Grafika w tej grze we wszystkich krajach europy jest jednakowa czyli taka jak w naszym kraju. Tzn może być albo stara wersja albo jak nasza najnowsza.
Różnice są w wersji angielskiej bo tam jest gra przerobiona na styl osadników rozwijających Amerykę. I wersja z Japoni, Korei.

Nie ma tych wersji aż tak dużo. Dlatego wersja w naszym kraju nie jest ani "gorsza" ani "lepsza" od większości krajów.

xshadow
[Usunięty]

Może nie jestem zorientowany w 100% w temacie ale sprowadzane dodatki wyglądają: tak
Swoją drogą w Gwiezdnym Piracie Ignacy zachwycał się wersją amerykańską i francuską.
Jeśli chodzi o Myfair Games znalazłem coś: takiego a jeśli mówimy o francuskiej to jestem zupełnie zielony.

Edit: OK, na tej stronie widać to kiepsko ale chyba rzeczywiście wersja francuska jest taka sama.

D.W.
Galakta

To, że Trzewiczek w recenzji tak napisał to nie znaczy, że to jest prawda.
Akurat mam wersję francuską i wiem dobrze jak wygląda. Chyba, że istnieje jakaś nowsza, którą przygotowali sami francuzi. Ale w to wątpię.

Zresztą z tym co tam wypisał w części dotyczącej grafiki nie zgadzam się, ale oczywiście każdy ma prawo mieć swoje zdanie.

Odpowiedz do tematu