galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Pbf 35 - nabór - Life should be fun :)
Autor Wiadomość
rekceb
[Usunięty]

Wysłany: Sro 23 Paź, 2013   

Dla mnie Grey okej. Będziemy łupić.

Rewolta
[Usunięty]

Dobra to jeszcze przed zawodami napiszcie jak to jest z kartą

[1] Raymund Frey Ta karta otrzymuje +1 siły za każdego Freya w stosie kart odrzuconych.

Bo pamiętam kiedyś jakieś spory o nią były ;D

Beez
[Usunięty]

chodzi tylko o członków rodziny freya (karty nazywajace się ktośtam "frey" - frey i bez tego ma przegiete karty :)

Co do umiejętności wilda - nie zgadzam się z opinią graczy w obf 25 i w mojej grze nie będzie dało się ustawić kart które już były (2 rundy z brakiem wsparć = sick)

Gog
[Usunięty]

:) w sumie lepiej :) (wybacz Beez wpierw byłem za tym co Ty) ale po tym jak ludzie sie wypowiedzieli pomyslalem, że doda to grze rumienców ;p i jeszcze jedno :) po cichu podsuwam pomysł na zmianę działania nadchodzi zima( fajnie sprawdza, u Medyka jak spróbował równiez) zmniejsza to znacznie możliwość wylosowania np 6 clashy z rzędu itd czy braku mobilki(via gra mortyra na 12) :) odpowiednią talie by sie tasowało przy spadnięciu 3x musteringu, zaopatrzenia clasha lub GoT i odrzuceniu karty ktora spadła :) wtedy automatycznie 1 karta która wypadła juz 3 razy w grze zostają 2, jako że to gra ciut testowa mógłbyś Beez sprawdzić ten wariant Taliowy, ale to Twoja gra, więc nic nie narzucam :)

Martin
[Usunięty]

Beez napisał/a:
chodzi tylko o członków rodziny freya (karty nazywajace się ktośtam "frey" - frey i bez tego ma przegiete karty :)

Czyli jego maksymalna siła to 4, tak? W sumie to wszyscy są członkami rodziny Frey ;)

Jako, że nigdy nie miałem do czynienia z tą rozgrywką to też mam pytania do kilku kart (co by nie pytać w czasie gry):

Cytat:
[1] Dagmer Rozcięta Gęba Jeśli Twój Najazd odniósł skutek w tej rundzie ta karta +1 siły, jesli atakujesz ta karta +1 siły.

Czyli możliwe jest, że ma siłę 3, dobrze rozumiem?

Cytat:
[4] Roose Bolton Natychmiast zredukuj konia przeciwnika do piechura biorącego udział w tej bitwie lub wspierającego.

Jak rozumiem może tym zostać dotknięty zarówno koń z obszaru walki lub dowolnego obszaru przeciwnika, z którego wspiera on walkę, tak? Czy dotyczy to również konia gracza trzeciego, który wspiera przeciwnika?

Cytat:

[1] Damon Zatańcz dla mnie Jeśli armia Twojego przeciwnika zawiera wiecej jednostek ta karta otrzymuje +1 siły za jednostkę której posiadasz mniej

Za każdą jednostkę mniej? Czyli jeśli walczę koniem, a przeciwnik trzeba piechurami, to Damon ma siłę 3? Nie wliczają się w to chyba jednostki wspierające?

Cytat:
[1] Walder Frey Usuń z planszy dowolny rozkaz wsparcia przeciwnika z którym toczysz bitwę.
[0] Maester Melwys Wybierz tor wpływów wspinasz się na nim o 2 przeciwnik spada o 2 (o kolejności decyduje mniej korzystna opcja).

Czy obie te zdolności działają dopiero po walce i nie mogą na nią wpłynąć?
Mniej korzystna opcja - dla Freya czy dla przeciwnika?

Gog
[Usunięty]

1.tak wszyscy to freyowie, ale uzycie nazwy rodu x3 nie jest przypadkiem, zeby nie bylo zbyt OP :)
2.tak dagmer moze miec 3 siły w sumie
3.redukacja dotyczy tylko przeciwnika z którym walczysz nie innego rodu
4.dobrze rozumiesz, jednostki wspierajace nie liczą się i tak damon mialby 3 siły
5.obydwie karty freya posiadają natychmiastowy moment działania, w sumie Beez mozesz nanieść zmiany, mniej korzystna opcja dla Freya, chodzi tu zwłaszcza o wymiane kolejnosci kiedy niejako Ty i przecwnik sie mijacie :) (Melwys 100% od razu, przy WAlderu Freyu jestem skłonny zrobić zeby bylo po po bitwie niech Beez zdecyduje)

Beez
[Usunięty]

Natychmiastowy efekt działania w obu kartach.

Jestem strasznie styrany i marze tylko aby położyć się w łóżku - Pole gry będzie jutro - dziś nie ma sił

Rewolta
[Usunięty]

Luz to i tak rozkazy wyślę ;D

Gog
[Usunięty]

a znasz ustawienie początkowe?:D

czarnylord23
[Usunięty]

21.00 to raczej koniec czekania z wysyłaniem kruków do innych graczy, niż kruka z rozkazami do MG. :D

Ustawienie początkowe jest na 2 stronie tematu z naborem do 25. ;)

Glover mi pasuje oczywiście.

Germanus
[Usunięty]

ja proponuję do kart dopisać w nawiasie (jednostki wspierające nie są w to wliczane)

Beez
[Usunięty]

czarnylord23 napisał/a:
21.00 to raczej koniec czekania z wysyłaniem kruków do innych graczy, niż kruka z rozkazami do MG. :D

Ustawienie początkowe jest na 2 stronie tematu z naborem do 25. ;)

Glover mi pasuje oczywiście.

kruki można wysyłać kiedy się chce :)
do 21 macie czas na zamiane... :)

czarnylord23
[Usunięty]

Wysłany: Sro 06 Lis, 2013   

Mam pytanie odnośnie karty:
Cytat:
[0] Meera Reed Usuń żeton władzy przeciwnika z pola sąsiadującego z obszarem bitwy, jeśli nie znajdują się tam żadne jednostki możesz zamiast usuwać żetonu zamienić go na swój dostępny żeton władzy.

ŻW usuwam podczas walki, czy po niej (tzn. przed potencjalnym wycofaniem jednostek przeciwnika, czy później) ?

Gog
[Usunięty]

natychmiast

rekceb
[Usunięty]

[1] Aeron Mokra Czupryna Jeśli ilość statków twojego przeciwnika w tej bitwie jest większa, karta Twojego przeciwnika jest zredukowana o 2 (do minimum 0). Czy statki wspierające bitwę liczą się do ustalenia kto ma ich więcej czy tylko liczymy statki na polu bitwy.

Odpowiedz do tematu