|
Pbf 35 - nabór - Life should be fun :) |
| Autor |
Wiadomość |
rekceb [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 23 Paź, 2013
|
|
|
| Dla mnie Grey okej. Będziemy łupić. |
|
|
|
 |
Rewolta [Usunięty]
|
|
|
|
Dobra to jeszcze przed zawodami napiszcie jak to jest z kartą
[1] Raymund Frey Ta karta otrzymuje +1 siły za każdego Freya w stosie kart odrzuconych.
Bo pamiętam kiedyś jakieś spory o nią były ;D |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
chodzi tylko o członków rodziny freya (karty nazywajace się ktośtam "frey" - frey i bez tego ma przegiete karty
Co do umiejętności wilda - nie zgadzam się z opinią graczy w obf 25 i w mojej grze nie będzie dało się ustawić kart które już były (2 rundy z brakiem wsparć = sick) |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
w sumie lepiej (wybacz Beez wpierw byłem za tym co Ty) ale po tym jak ludzie sie wypowiedzieli pomyslalem, że doda to grze rumienców ;p i jeszcze jedno po cichu podsuwam pomysł na zmianę działania nadchodzi zima( fajnie sprawdza, u Medyka jak spróbował równiez) zmniejsza to znacznie możliwość wylosowania np 6 clashy z rzędu itd czy braku mobilki(via gra mortyra na 12) odpowiednią talie by sie tasowało przy spadnięciu 3x musteringu, zaopatrzenia clasha lub GoT i odrzuceniu karty ktora spadła wtedy automatycznie 1 karta która wypadła juz 3 razy w grze zostają 2, jako że to gra ciut testowa mógłbyś Beez sprawdzić ten wariant Taliowy, ale to Twoja gra, więc nic nie narzucam |
|
|
|
 |
Martin [Usunięty]
|
|
|
|
| Beez napisał/a: | chodzi tylko o członków rodziny freya (karty nazywajace się ktośtam "frey" - frey i bez tego ma przegiete karty
|
Czyli jego maksymalna siła to 4, tak? W sumie to wszyscy są członkami rodziny Frey
Jako, że nigdy nie miałem do czynienia z tą rozgrywką to też mam pytania do kilku kart (co by nie pytać w czasie gry):
| Cytat: | | [1] Dagmer Rozcięta Gęba Jeśli Twój Najazd odniósł skutek w tej rundzie ta karta +1 siły, jesli atakujesz ta karta +1 siły. |
Czyli możliwe jest, że ma siłę 3, dobrze rozumiem?
| Cytat: | | [4] Roose Bolton Natychmiast zredukuj konia przeciwnika do piechura biorącego udział w tej bitwie lub wspierającego. |
Jak rozumiem może tym zostać dotknięty zarówno koń z obszaru walki lub dowolnego obszaru przeciwnika, z którego wspiera on walkę, tak? Czy dotyczy to również konia gracza trzeciego, który wspiera przeciwnika?
| Cytat: |
[1] Damon Zatańcz dla mnie Jeśli armia Twojego przeciwnika zawiera wiecej jednostek ta karta otrzymuje +1 siły za jednostkę której posiadasz mniej |
Za każdą jednostkę mniej? Czyli jeśli walczę koniem, a przeciwnik trzeba piechurami, to Damon ma siłę 3? Nie wliczają się w to chyba jednostki wspierające?
| Cytat: | [1] Walder Frey Usuń z planszy dowolny rozkaz wsparcia przeciwnika z którym toczysz bitwę.
[0] Maester Melwys Wybierz tor wpływów wspinasz się na nim o 2 przeciwnik spada o 2 (o kolejności decyduje mniej korzystna opcja). |
Czy obie te zdolności działają dopiero po walce i nie mogą na nią wpłynąć?
Mniej korzystna opcja - dla Freya czy dla przeciwnika? |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
1.tak wszyscy to freyowie, ale uzycie nazwy rodu x3 nie jest przypadkiem, zeby nie bylo zbyt OP
2.tak dagmer moze miec 3 siły w sumie
3.redukacja dotyczy tylko przeciwnika z którym walczysz nie innego rodu
4.dobrze rozumiesz, jednostki wspierajace nie liczą się i tak damon mialby 3 siły
5.obydwie karty freya posiadają natychmiastowy moment działania, w sumie Beez mozesz nanieść zmiany, mniej korzystna opcja dla Freya, chodzi tu zwłaszcza o wymiane kolejnosci kiedy niejako Ty i przecwnik sie mijacie (Melwys 100% od razu, przy WAlderu Freyu jestem skłonny zrobić zeby bylo po po bitwie niech Beez zdecyduje) |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
Natychmiastowy efekt działania w obu kartach.
Jestem strasznie styrany i marze tylko aby położyć się w łóżku - Pole gry będzie jutro - dziś nie ma sił |
|
|
|
 |
Rewolta [Usunięty]
|
|
|
|
| Luz to i tak rozkazy wyślę ;D |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
| a znasz ustawienie początkowe?:D |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
21.00 to raczej koniec czekania z wysyłaniem kruków do innych graczy, niż kruka z rozkazami do MG.
Ustawienie początkowe jest na 2 stronie tematu z naborem do 25.
Glover mi pasuje oczywiście. |
|
|
|
 |
Germanus [Usunięty]
|
|
|
|
| ja proponuję do kart dopisać w nawiasie (jednostki wspierające nie są w to wliczane) |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
| czarnylord23 napisał/a: | 21.00 to raczej koniec czekania z wysyłaniem kruków do innych graczy, niż kruka z rozkazami do MG.
Ustawienie początkowe jest na 2 stronie tematu z naborem do 25.
Glover mi pasuje oczywiście. |
kruki można wysyłać kiedy się chce
do 21 macie czas na zamiane... |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 06 Lis, 2013
|
|
|
Mam pytanie odnośnie karty:
| Cytat: | | [0] Meera Reed Usuń żeton władzy przeciwnika z pola sąsiadującego z obszarem bitwy, jeśli nie znajdują się tam żadne jednostki możesz zamiast usuwać żetonu zamienić go na swój dostępny żeton władzy. |
ŻW usuwam podczas walki, czy po niej (tzn. przed potencjalnym wycofaniem jednostek przeciwnika, czy później) ? |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
| natychmiast |
|
|
|
 |
rekceb [Usunięty]
|
|
|
|
| [1] Aeron Mokra Czupryna Jeśli ilość statków twojego przeciwnika w tej bitwie jest większa, karta Twojego przeciwnika jest zredukowana o 2 (do minimum 0). Czy statki wspierające bitwę liczą się do ustalenia kto ma ich więcej czy tylko liczymy statki na polu bitwy. |
|
|
|
 |
|
|