#PBF9.2 - Starcie Królów - Ponowny Nabór |
Autor |
Wiadomość |
Medyk [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 01 Lut, 2013
|
|
|
Tak różnice są wypisane w 1 poście. Nie ma ich za dużo, i wydaje mi się, że nie zmieniają aż tak gry, aczkolwiek dają trochę większe pole manewru, a nowe karty Rodów zawsze znacznie urozmaicają rozgrywkę.
Mam nadzieję, że jeszcze znajdą się chętni. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
odpychający jest brak efektu uw z * ;p |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
|
|
|
Niby tak, ale balansują to rozkazy jednorazowe, które są dla wszystkich jednakowe, a układ kiedy nie pada licytacja przez 4-5 tur i ktoś jest odcięty od mobilizacji z UW* też daje w kość i trochę wypacza wynik gry-tutaj tego nie ma.
Takie UW* to pomysł 2 edycji, który dla mnie wydawał się przesadzony (wychowany jestem na I edycji) i faktycznie to największa zmiana, ale dla mnie jest to taka zmiana nie do końca pozytywna z wyżej wymienionej przyczyny. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
jak sie uzywa karty nadchodzi zima to wlasnie takie chujowe rozgrywki gracie:D |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 02 Lut, 2013
|
|
|
Bez tej karty też taka sytuacja może mieć miejsce... Ale nie zmuszam, każdy ma prawo grać w co ma ochotę. |
|
|
|
 |
karol399 [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 04 Lut, 2013
|
|
|
Zgłaszam sie do gry, (bede ogarniac zasady przez najblizsze 2 dni) |
|
|
|
 |
reszka [Usunięty]
|
|
|
|
jakie 2 dni
pół kartki a5 zmian zapisanych w punktach, z czego największe to 4 rozkazy jednorazowe, inne działanie koronki z * i palenia z *, zwycięstwo przy 6 zamkach. Reszta to totalnie poboczne kwestie. |
|
|
|
 |
karol399 [Usunięty]
|
|
|
|
W sumie racja, juz jestem w stanie grac
myslalem ze sie troszke pomecze nad tym |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 06 Lut, 2013
|
|
|
Niestety widzę, że z ochotnikami ciężko więc chciałbym ustalić czas do niedzieli na ewentualne odnalezienie chętnych. Jak się nie uda to przepraszam tych co się zgłosili, ale cofnę nabór na grę, bo nie chce trzymać tak gry w "niepewności" |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 10 Lut, 2013
|
|
|
Hey.
Choc dużo bardziej komfortowo czulbym się grajac w 2 edycja (jako moją pierwszą forumową), to w wypadku kiedy nie odbywa się żaden nabór do w/w edycji myślę, że warto tu spróbować. Oczywiście jeżeli nie macie nic przeciwko. Wiem, iż nie mam stażu na forum, ale na komputerze bywam spory kawał dnia więc problemów z komunikacją i czekaniem by nie było. Zrozumiem oczywiscie jak do gry mnie nie dopuscicie (i tak nie wiadomo czy sie w ogole odbedzie) Tak czy siak - ja jestem chętny
Pozdrawiam
Beez |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
|
|
|
Beez nie ma problemu.
Jeśli jeszcze jedna osoba się znajdzie to jak pisałem mogę być 6 i moglibyśmy ruszać... Zobaczymy. |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
dobra niech strace gram ^^ |
|
|
|
 |
Medyk [Usunięty]
|
|
|
|
To fajnie:)
Pytanie: czy ja mam grać jako 6 gracz? Chyba, że ktoś się zgłosi do jutra to może wejść w moje miejsce.
Proszę o odp i potwierdzenie gotowości. Jutro postaram się wylosować Rody i ruszyć grę. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 11 Lut, 2013
|
|
|
Jak dla mnie nie problemu byś był 6-tym i możemy ruszać nawet już teraz |
|