|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Gra o Tron PBF #5 - Swords in Blood - Pole Gry |
Autor |
Wiadomość |
Adam Badura [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 22 Sie, 2012
|
|
|
TERF napisał/a: | - szkoda że Lord Barathon zachowywał sie dość pasywnie i nie utrudnił zwyciestwa ani jedenj ze stron (Grayjoy i Tyller - byli liderami) |
Greyjoy'om za bardzo pomogłem w początku gry. To z pewnością moja wina. Ale potem już utrudniać nie bardzo miałem jak...
Zaś co do Tyrell'ów - zobacz na mapę. Moje siły nie są większe niż Twoje. Jak miałm utrudniać grę Tyrell'om, szczególnie, gdy cały czas nastawali na mnie Stark w sojuszu z Martell'em? Przeto też upadek rodu Martell'ów cieszy mnie niezmiernie. |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
@DarkYoung, czemu ciągniesz z tym zdrajcą? przecież wprost Ci napisałem, czego się masz po mnie spodziewać. Pokój był, póki nie mam możliwości zwycięstwa w grze. Ni mniej, ni więcej.
Ale nie wiń się, w ostatniej turze zrobiłeś co mogłeś, więcej już nie byłeś w stanie zrobić, jedynie TERF mógł mnie opóźnić i przybliżyć zwycięstwo Pulkownika.
@Shutt, dzięki za piękne otwarcie! ja tylko miałem za zadanie nie schrzanić tego, co zostało mi dane
@TERF, dzięki za ostatni ruch, gdyby nie Ty, rozpanoszyło by się zielone po mapie Nie grałem, jak Shutt Cię niszczył, szybko mu poszło
@Adam, Gamaliel, nie było mi dane z Wami sąsiadować, nie wiem, dla kogo tak było lepiej
@Pulkownik, zacny wyścig mieliśmy w tej turze!
Dzięki Wam za te dwie tury, było miło!
PS. jest już zapowiedź dodatku do GoTa:DwD, jak tylko ktoś to opracuje do wersji PBF (czytaj poznamy rozstawienie i poszczególne karty) to zgłaszam się na ochotnika do pierwszej rozgrywki!! |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
toszt napisał/a: | PS. jest już zapowiedź dodatku do GoTa:DwD, jak tylko ktoś to opracuje do wersji PBF (czytaj poznamy rozstawienie i poszczególne karty) to zgłaszam się na ochotnika do pierwszej rozgrywki!! |
ja ogolnie po pbf6 robie sobie przerwe lecz jak dodatek sie pojawi o zmila checia zagram |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
toszt napisał/a: | @TERF, dzięki za ostatni ruch, gdyby nie Ty, rozpanoszyło by się zielone po mapie Nie grałem, jak Shutt Cię niszczył, szybko mu poszło
|
a mialem jakis wybor? i tak bylby koniec i tak, tylko kwestia komu bedzie dane wygrac
i z czym skoncze gre, pocieszenie dla mnie ze w lepszej kondycji niz martell |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: | toszt napisał/a: | @TERF, dzięki za ostatni ruch, gdyby nie Ty, rozpanoszyło by się zielone po mapie Nie grałem, jak Shutt Cię niszczył, szybko mu poszło
|
a mialem jakis wybor? i tak bylby koniec i tak, tylko kwestia komu bedzie dane wygrac
Teraz to jedno wielkie gdybanie, ale na pewno miałbym o wiele trudniej gdybyś Ty, albo Baratheon choć jednym piechurem ruszyli na Harrenhal. Ciągle byśmy grali, bo DarkY. by się wybronił wtedy. Za to w 7 turze pewnie już bez problemów wygrałby Pulkownik. |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
toszt napisał/a: | TERF napisał/a: | toszt napisał/a: | @TERF, dzięki za ostatni ruch, gdyby nie Ty, rozpanoszyło by się zielone po mapie Nie grałem, jak Shutt Cię niszczył, szybko mu poszło
|
Teraz to jedno wielkie gdybanie, ale na pewno miałbym o wiele trudniej gdybyś Ty, albo Baratheon choć jednym piechurem ruszyli na Harrenhal. Ciągle byśmy grali, bo DarkY. by się wybronił wtedy. Za to w 7 turze pewnie już bez problemów wygrałby Pulkownik. |
no to chyba cos pomieszales
pulkownik konczy ture z 6 zamkami! Czyli gdyby nie The Reach bys nie wygral. Gdyby Barathon nie zaatakował Konca burzy była by szansa ze Martell mial szanse sie wybronic a tak nie mialem wyboru Ty lub Pulkownik, przy wyborze pulkonika skonczylbym zapewne z 0 licza zamkow bo bys poszedl na Harrenhall |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
TERF napisał/a: |
no to chyba cos pomieszales
pulkownik konczy ture z 6 zamkami! Czyli gdyby nie The Reach bys nie wygral. Gdyby Barathon nie zaatakował Konca burzy była by szansa ze Martell mial szanse sie wybronic a tak nie mialem wyboru Ty lub Pulkownik, przy wyborze pulkonika skonczylbym zapewne z 0 licza zamkow bo bys poszedl na Harrenhall |
a gdybyś ruszył jednego piechura na Harrenhal i dwóch na Reach? Bitwę chyba byś wygrał, a ja musiałbym wysłać coś więcej do walki z Tobą i jakiegoś dowódcę zmarnować dobrego |
|
|
|
 |
Adam Badura [Usunięty]
|
|
|
|
toszt napisał/a: | a gdybyś ruszył jednego piechura na Harrenhal i dwóch na Reach? Bitwę chyba byś wygrał, a ja musiałbym wysłać coś więcej do walki z Tobą i jakiegoś dowódcę zmarnować dobrego |
Gdyby miało to zmienić wynik walki wsparłbym Lannister'a w walce na The Reach. (Nie wspierałem nikogo bo Lannister i tak wygrywał.) |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
|
|
|
mozliwe ze bym wygral ale niestety zrobilem inaczej...
na pewno na celu nie mialem zamiaru sie podlozyc lecz zaden nie odezwal sie aby zaproponowac to rozwiazanie i przedluzyc gre. Przyznaje nie wzialem tego pod uwage moze dlatego ze wyslalem rozkaz pod wplywem % ale chyba po prostu nie wpadlem na to rozwiazanie ze wzgledu ze bym nie mial za duzo do roboty w przyszlej turze. Nie wiem..
Jest to moze i moj blad jak cala ta partia niestety... |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
|
|
|
Gratuluje zwycięscy, choć przyznam szybka, a dla mnie mordercza partia. |
|
|
|
 |
DarkYoung [Usunięty]
|
|
|
|
toszt napisał/a: | @DarkYoung, czemu ciągniesz z tym zdrajcą? przecież wprost Ci napisałem, czego się masz po mnie spodziewać. Pokój był, póki nie mam możliwości zwycięstwa w grze. Ni mniej, ni więcej.
Ale nie wiń się, w ostatniej turze zrobiłeś co mogłeś, więcej już nie byłeś w stanie zrobić, jedynie TERF mógł mnie opóźnić i przybliżyć zwycięstwo Pulkownika.
|
To miało zabrzmieć że tak powiem fabularnie, nie było do końca na serio. Myślałem że załapiesz ^^ Po prostu liczyłem że nie dadzą ci pójść wszystkim na mnie, ale jak tak teraz patrze to rzeczywiście to był tylko wybór między jednym a drugim.
To była bardzo dobra gra i nie ma co gdybać co by było gdyby |
|
|
|
 |
TERF [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 24 Sie, 2012
|
|
|
Do moderatora:
temat do odczepienia |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 25 Sie, 2012
|
|
|
Gratuluje tosztowi, godnie mnie zastąpił.
Szkoda tylko, że nie mogłem tego jednak sam skończyć.
Rozgrywka jednak była całkiem interesująca i tak jak przewidywałem musiało w końcu dojść do starcia Greyjoyów ze Starkami. |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 26 Sie, 2012
|
|
|
No dobra to, żeby nie było:
KONIEC GRY