galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Gra o Tron PBF #5 - Swords in Blood - Pole Gry
Autor Wiadomość
Adam Badura
[Usunięty]

Wysłany: Sro 22 Sie, 2012   

TERF napisał/a:
- szkoda że Lord Barathon zachowywał sie dość pasywnie i nie utrudnił zwyciestwa ani jedenj ze stron (Grayjoy i Tyller - byli liderami)

Greyjoy'om za bardzo pomogłem w początku gry. To z pewnością moja wina. Ale potem już utrudniać nie bardzo miałem jak...

Zaś co do Tyrell'ów - zobacz na mapę. Moje siły nie są większe niż Twoje. Jak miałm utrudniać grę Tyrell'om, szczególnie, gdy cały czas nastawali na mnie Stark w sojuszu z Martell'em? Przeto też upadek rodu Martell'ów cieszy mnie niezmiernie. ;)

toszt
[Usunięty]

@DarkYoung, czemu ciągniesz z tym zdrajcą? przecież wprost Ci napisałem, czego się masz po mnie spodziewać. Pokój był, póki nie mam możliwości zwycięstwa w grze. Ni mniej, ni więcej.
Ale nie wiń się, w ostatniej turze zrobiłeś co mogłeś, więcej już nie byłeś w stanie zrobić, jedynie TERF mógł mnie opóźnić i przybliżyć zwycięstwo Pulkownika.

@Shutt, dzięki za piękne otwarcie! :) ja tylko miałem za zadanie nie schrzanić tego, co zostało mi dane :)

@TERF, dzięki za ostatni ruch, gdyby nie Ty, rozpanoszyło by się zielone po mapie ;) Nie grałem, jak Shutt Cię niszczył, szybko mu poszło :)

@Adam, Gamaliel, nie było mi dane z Wami sąsiadować, nie wiem, dla kogo tak było lepiej ;)

@Pulkownik, zacny wyścig mieliśmy w tej turze! :)

Dzięki Wam za te dwie tury, było miło!

PS. jest już zapowiedź dodatku do GoTa:DwD, jak tylko ktoś to opracuje do wersji PBF (czytaj poznamy rozstawienie i poszczególne karty) to zgłaszam się na ochotnika do pierwszej rozgrywki!! ;)

TERF
[Usunięty]

toszt napisał/a:
PS. jest już zapowiedź dodatku do GoTa:DwD, jak tylko ktoś to opracuje do wersji PBF (czytaj poznamy rozstawienie i poszczególne karty) to zgłaszam się na ochotnika do pierwszej rozgrywki!! ;)

ja ogolnie po pbf6 robie sobie przerwe lecz jak dodatek sie pojawi o zmila checia zagram ;)

TERF
[Usunięty]

toszt napisał/a:
@TERF, dzięki za ostatni ruch, gdyby nie Ty, rozpanoszyło by się zielone po mapie ;) Nie grałem, jak Shutt Cię niszczył, szybko mu poszło :)

a mialem jakis wybor? i tak bylby koniec i tak, tylko kwestia komu bedzie dane wygrac ;)
i z czym skoncze gre, pocieszenie dla mnie ze w lepszej kondycji niz martell :D

toszt
[Usunięty]

TERF napisał/a:
toszt napisał/a:

a mialem jakis wybor? i tak bylby koniec i tak, tylko kwestia komu bedzie dane wygrac ;)

Teraz to jedno wielkie gdybanie, ale na pewno miałbym o wiele trudniej gdybyś Ty, albo Baratheon choć jednym piechurem ruszyli na Harrenhal. Ciągle byśmy grali, bo DarkY. by się wybronił wtedy. Za to w 7 turze pewnie już bez problemów wygrałby Pulkownik.

TERF
[Usunięty]

toszt napisał/a:
TERF napisał/a:
toszt napisał/a:

Teraz to jedno wielkie gdybanie, ale na pewno miałbym o wiele trudniej gdybyś Ty, albo Baratheon choć jednym piechurem ruszyli na Harrenhal. Ciągle byśmy grali, bo DarkY. by się wybronił wtedy. Za to w 7 turze pewnie już bez problemów wygrałby Pulkownik.

no to chyba cos pomieszales ;)

pulkownik konczy ture z 6 zamkami! Czyli gdyby nie The Reach bys nie wygral. Gdyby Barathon nie zaatakował Konca burzy była by szansa ze Martell mial szanse sie wybronic a tak nie mialem wyboru Ty lub Pulkownik, przy wyborze pulkonika skonczylbym zapewne z 0 licza zamkow bo bys poszedl na Harrenhall :)

toszt
[Usunięty]

TERF napisał/a:

no to chyba cos pomieszales ;)

pulkownik konczy ture z 6 zamkami! Czyli gdyby nie The Reach bys nie wygral. Gdyby Barathon nie zaatakował Konca burzy była by szansa ze Martell mial szanse sie wybronic a tak nie mialem wyboru Ty lub Pulkownik, przy wyborze pulkonika skonczylbym zapewne z 0 licza zamkow bo bys poszedl na Harrenhall :)

a gdybyś ruszył jednego piechura na Harrenhal i dwóch na Reach? Bitwę chyba byś wygrał, a ja musiałbym wysłać coś więcej do walki z Tobą i jakiegoś dowódcę zmarnować dobrego :)

Adam Badura
[Usunięty]

toszt napisał/a:
a gdybyś ruszył jednego piechura na Harrenhal i dwóch na Reach? Bitwę chyba byś wygrał, a ja musiałbym wysłać coś więcej do walki z Tobą i jakiegoś dowódcę zmarnować dobrego :)

Gdyby miało to zmienić wynik walki wsparłbym Lannister'a w walce na The Reach. (Nie wspierałem nikogo bo Lannister i tak wygrywał.)

TERF
[Usunięty]

mozliwe ze bym wygral ale niestety zrobilem inaczej...

na pewno na celu nie mialem zamiaru sie podlozyc lecz zaden nie odezwal sie aby zaproponowac to rozwiazanie i przedluzyc gre. Przyznaje nie wzialem tego pod uwage moze dlatego ze wyslalem rozkaz pod wplywem % ale chyba po prostu nie wpadlem na to rozwiazanie ze wzgledu ze bym nie mial za duzo do roboty w przyszlej turze. Nie wiem..

Jest to moze i moj blad jak cala ta partia niestety... :(

gamaliel
[Usunięty]

Gratuluje zwycięscy, choć przyznam szybka, a dla mnie mordercza partia.

DarkYoung
[Usunięty]

toszt napisał/a:
@DarkYoung, czemu ciągniesz z tym zdrajcą? przecież wprost Ci napisałem, czego się masz po mnie spodziewać. Pokój był, póki nie mam możliwości zwycięstwa w grze. Ni mniej, ni więcej.
Ale nie wiń się, w ostatniej turze zrobiłeś co mogłeś, więcej już nie byłeś w stanie zrobić, jedynie TERF mógł mnie opóźnić i przybliżyć zwycięstwo Pulkownika.

To miało zabrzmieć że tak powiem fabularnie, nie było do końca na serio. Myślałem że załapiesz ^^ Po prostu liczyłem że nie dadzą ci pójść wszystkim na mnie, ale jak tak teraz patrze to rzeczywiście to był tylko wybór między jednym a drugim.

To była bardzo dobra gra i nie ma co gdybać co by było gdyby ;)

TERF
[Usunięty]

Wysłany: Pią 24 Sie, 2012   

Do moderatora:

temat do odczepienia ;)

Shutt
[Usunięty]

Wysłany: Sob 25 Sie, 2012   

Gratuluje tosztowi, godnie mnie zastąpił.
Szkoda tylko, że nie mogłem tego jednak sam skończyć.

Rozgrywka jednak była całkiem interesująca i tak jak przewidywałem musiało w końcu dojść do starcia Greyjoyów ze Starkami.

Mortyr
[Usunięty]

Wysłany: Nie 26 Sie, 2012   

No dobra to, żeby nie było:

KONIEC GRY

Zwycięża toszt (Greyjoy). Gratulacje! :mrgreen:

Odpowiedz do tematu