galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Polskie wydanie Runebound
Autor Wiadomość
moonman
[Usunięty]

Wysłany: Sro 06 Kwi, 2005   

Czy jest juz znany termin ukazania sie Runebound PL ?

D.W.
Galakta

Wysłany: Sro 06 Kwi, 2005   

Na razie nie jest znany termin.
Ale myślimy o wrześniu tego roku.

uiek
[Usunięty]

Wysłany: Czw 07 Kwi, 2005   

eeee, a ja myślałem, że w wakacje sie będzie można już w to po polsku pobawić :(

moonman
[Usunięty]

Wysłany: Pon 11 Kwi, 2005   

Ja jestem jak najbardziej zainteresowany Runebound PL wlasnie z tesknoty za MiM. Chociaz obecnie gram sporadycznie w MiM, ktora jest raczej pretekstem do nocnej libacji z qmplami ;-) niz checia samej rozgrywki lub jest to gra z synkiem bez zasad (bardziej pracuje WYOBRAZNIA niz INSTRUKCJA, gramy bez kostek :) )

ale co mnie zastanowilo nad RuneBoundem.. i w ogole sklonilo do napisania tego posta to info znalezione tutaj:
http://www.gry-planszowe..../Runebound.html
ze gra jest od 14 lat
jak na gre to wysoko..

dlaczego od 14-tu ? zasady rozgrywki sa duzo bardziej skomplikowane od MiMa?

plz o re
TIA

Nataniel
[Usunięty]

Wysłany: Pon 11 Kwi, 2005   

W artykule byl blad (poprawilem) - powinno byc od 12 lat (tak pisze na pudelku). Minimalny wiek wynika jak mi sie zdaje raczej z wymogow prawa (dla zabawek ponizej tego wieku trzeba zdobyc odpowiednie certyfikaty) niz z faktycznej komplikacji rozgrywki.

Krionah
[Usunięty]

Wysłany: Sro 13 Kwi, 2005   

Gra wydaje być się naprawdę dobra. Galakta wydaje naprawdę świetne gry, plany wydawnicze też są bardzo obiecujące. Tak trzymać. KOCHAM WAS!!! Eeee, trochę mnie poniosło.

Hudson
[Usunięty]

Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005   

Popatrzcie na Allegro - ludzie sporo placa za MiM. Pytanie tylko, czy za R zaplaca tyle co za MiM z kilkoma dodatkami.
Bardzo mi sie podobalo, ze gry z serii Silver Line u Galakty kosztuja tylko 50zl, mimo, ze ich "oryginalna" cena to 20$. Szkoda, ze R nie moze byc u nas tanszy niz na zachodzie.
Ale nie ma co biadolic, wasz potencjal wydawniczy powala mnie na lopatki. Kupuje wszystkie wasze gry:)
Moze podpiszecie z FFG jakas umowe, zeby gry drukowac od razu w PL? Arkham Horror jeszcze nie wyszedl, nie jest za pozno :wink:
A tak na powaznie, zycze powodzenia w bojach z Runebound.

ps. czy to prawda, ze w polsce nie da sie wydac gry z figurkami ze wzgledow technologicznych?

Gość

Wysłany: Pon 18 Kwi, 2005   

Myśle że technologicznie wypraski do figurek (które trzeba później powycinać z ramek) nie różnią się od tych do modeli samolotów. Trzeba najwyżej zadbać o lepszą jakość (wypaski i plastyku). Zresztą jakoś opłaci się produkować małe zielone żołnierzyki (tandetne) w Chinach i sprzedawać po kilka złotych.

D.W.
Galakta

Wysłany: Sob 23 Kwi, 2005   

Jestem przeciwnikiem używania zdań „W Polsce się nie da czegoś zrobić”. To jest nieprawda.
Można zrobić wszystko a jak nawet nie można czy też czegoś nie ma to można wykonać za granicą i sprowadzić.

Problemem jest tutaj przede wszystkim wielkość nakładu gry. To powoduje, że robienie matryc staje się nieopłacalne przy niskich nakładach. Ale to jest coś całkiem innego niż zdanie, że się nie da.
Da się tylko może być całkowicie nieopłacalne...

Jeśli forma np. kosztuje 20 000 to licząc amortyzację jej samych kosztów przy 1000 szt to daje kwotę 20 zł. Ale jeśli weźmiemy nakład 10 000 to już mamy tylko 2 zł. itp. itd.

Hudson
[Usunięty]

Wysłany: Wto 26 Kwi, 2005   

No i fajnie, ze sie da, co potwierdzi (oby) Rynebound zawierajacy plastikowe figurki. Byc moze autorowi stwierdzenia "nie da sie" chodzilo o to, ze nikt w polsce tego nie robi...

Misiołak
[Usunięty]

Wysłany: Wto 26 Kwi, 2005   

Hudson napisał/a:
Byc moze autorowi stwierdzenia "nie da sie" chodzilo o to, ze nikt w polsce tego nie robi...

Być może chodziło, ale napisał zupełnie co innego :P

moonman
[Usunięty]

Wysłany: Pią 20 Maj, 2005   

FFG zapowiada na lipiec Runebound 2nd Edition oraz Runebound: Island of Dread.

1. Czy IoD to dodatek do I czy do II edycji? (bo ZTCW nowe dodatki maja byc 'niekompatybilne' z pierwsza edycja)

2. Czy Shadows of Margath - (29 dodatkowych kart przygod) - dodatek do I-ej edycji, bedzie wydany takze do IIedPL? Jesli tak - to jak: samodzielnie czy moze od razu bedzie zawarty w podstawce.

3. Jesli Island of Dread to dodatek do II edycji - to czy czasem nie jest to nasz tajemniczy znak zapytania na glownej ;)

pozdr.

D.W.
Galakta

Wysłany: Pią 20 Maj, 2005   

Wszystkie dodatki są już dostosowane do 2 edycji.
2 edycja zawiera dodatkowe karty, także nowe żetony
Co do dodatków to oczywiście je wydamy jak będzie takie zapotrzebowanie.

krzysiek
Gość
Wysłany: Pon 23 Maj, 2005   

Ale przyznać muszę, że oczekiwanie na Runebounda mi się dłuży jak na żadną inną grę. Macie już może jakieś wstępne prognozy co do terminu wydania?

uiek
[Usunięty]

Wysłany: Pon 23 Maj, 2005   

Cytat:
Ale przyznać muszę, że oczekiwanie na Runebounda mi się dłuży jak na żadną inną grę. Macie już może jakieś wstępne prognozy co do terminu wydania?

Ten to dopiero w gorącej wodzie kapany. radzę trochę sie wyluzować, ponieważ edycja amerykańka ma wyjść w lipcu i raczej niemoąliwe jest żeby wcześniej wyszła polska edycja

Odpowiedz do tematu