Gra o Tron PBF #49 - Nabór |
Autor |
Wiadomość |
czyzyk29 [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 22 Mar, 2014
|
|
|
Kilka pytań:
Do ilu punktów zwycięstwa? 7?
Ile tur?
Karta:
Dacey Mormont [2] Jeśli wygrałeś poprzednią bitwę, ta karta otrzymuje +1 do siły. Jeśli przegrałeś poprzednią bitwę, ta karta otrzymuje -1 do siły.
Działa w w czasie tury, czy np: jak przegram w 2 turze to w 3 turze nadal efekt obowiązuje? |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
potwierdzam lanniego;d beez jak cos to sie zglaszam do testów juz w innej grze:D |
|
|
|
 |
Rewolta [Usunięty]
|
|
|
|
No bo mi się dziwny wydał, w każdym musisz coś osiągnąć, zdobyć itd. a w nim wystarczy ,że będziesz niżej od dowolnego rodu, gdzie taka sytuacja jest dość częsta wg mnie |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Rold napisał/a: | nie wiem co z tym celem nie tak. jest dość logiczny
po prostu musisz być niżej na wszystkich torach od jakiegoś określonego rodu. praktycznie parafrazując twoją wypowiedź
W pierwszej turze morze go wykonać Greyjoy powiedzmy |
Ok, to odnośnie tego celu mała notka - Greyjoy może go wykonać dopiero po pierwszej licytacji na torach wpływów.
Wszystkie takie "ale" wypiszę niedługo w jednym miejscu.
czyzyk29 napisał/a: | Kilka pytań:
Do ilu punktów zwycięstwa? 7?
Ile tur?
Karta:
Dacey Mormont [2] Jeśli wygrałeś poprzednią bitwę, ta karta otrzymuje +1 do siły. Jeśli przegrałeś poprzednią bitwę, ta karta otrzymuje -1 do siły.
Działa w w czasie tury, czy np: jak przegram w 2 turze to w 3 turze nadal efekt obowiązuje? |
Tak jak w scenariuszu Uczta dla Wron, do 7 punktów zwycięstwa. Choć zastanawiam się nad większą ilością, ale nie chcę tutaj przedłużać niepotrzebnie rozgrywki. Jak pójdzie za szybko, to wtedy zostanie zwiększona ta liczba.
Jeśli nikt nie osiągnie 7 punktów zwycięstwa, to do 10 tur.
Tak, ta karta ma siłę 2, tylko podczas pierwszej bitwy Starka. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Umieściłem wyjaśnienia do kart, w temacie z grą, drugi post pod postem głównym. Jeśli będziecie zadawać pytania, będę tam umieszczał odpowiedzi.
Pisząc odpowiedzi, wpadł mi do głowy kolejny cel, który dołączę jeszcze do tej partii.
Łączna siła twoich jednostek jest większa od wszystkich pozostałych Rodów. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Ok. Myślę, że Beez ani tamten nie będą już cudować, więc rozsyłam wylosowane cele. Proszę o wybranie 3. Razem z wybranymi celami możecie wysyłać już rozkazy |
|
|
|
 |
tamten [Usunięty]
|
|
|
|
potwierdzam, sory, że laguje ale od poniedziałku ruszam pełną parą;) |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 23 Mar, 2014
|
|
|
czy można juz zacząć wymyślac im nazwy?:D tzn celom? |
|
|
|
 |
Beez [Usunięty]
|
|
|
|
czy tylko 2 karty bezposrednich mobilizacji nie sa za bardzo krzywdzace dla osob ktore nie posiadaja gwiazdek ... ?
Czy nie warto byłoby zrobić że osoba posiadajaca tron bedzie bez gwiazdki - co zwiekszy szanse padniecia mobilki ? |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
Beez napisał/a: | czy tylko 2 karty bezposrednich mobilizacji nie sa za bardzo krzywdzace dla osob ktore nie posiadaja gwiazdek ... ?
Czy nie warto byłoby zrobić że osoba posiadajaca tron bedzie bez gwiazdki - co zwiekszy szanse padniecia mobilki ? |
a moze zamiast przesuwać dzikich( to dobre na 4rech graczy) to bylaby mobilka + cos z celami ?:D |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Beez napisał/a: | czy tylko 2 karty bezposrednich mobilizacji nie sa za bardzo krzywdzace dla osob ktore nie posiadaja gwiazdek ... ?
Gog napisał/a: | a moze zamiast przesuwać dzikich( to dobre na 4rech graczy) to bylaby mobilka + cos z celami ?:D |
Jest 1 moblika + 2 małe mobilki (twierdze lub zamki) i 2 do wyboru.
Karty wziąłem z Uczty dla Wron prawie bez zmian. Zobaczymy jak to wyjdzie. W końcu testujemy.
Ale rzeczywiście pomyślałbym nad tym, to Brzemię Władzy w sumie wydaje mi się od dawna takie dziwne. Ale w sumie dużo symboli Dzikich jest teraz. Można dać przy co najmniej 1 takiej karcie inny wybór, ale jaki to nie mam pomysłu.
A co myślicie by dać w III talii, zamiast jakiejś karty (ewentualnie oprócz), kartę z zablokowaniem wykonywania celów rodowych podczas tej tury w której zostanie odsłonięta?
Gog napisał/a: | czy można juz zacząć wymyślac im nazwy?:D tzn celom? |
Już do części zacząłem wstępnie wymyślać. Część się powtórzy z Uczty dla Wron, więc pewnie odziedziczą nazwy.
Edit: Jak tak teraz patrzę, to trochę za delikatne są Karty Rodu z ikonami (oprócz Starkowych), to będzie na pewno do zmiany. |
|
|
|
 |
czyzyk29 [Usunięty]
|
|
|
|
Proszę o uścielenie czy Stark czy Bolton, bo sam nie wiem kim już jestem
(chodzi o pierwszy post) |
|
|
|
 |
guzu [Usunięty]
|
|
|
|
czyzyk29 napisał/a: | Proszę o uścielenie czy Stark czy Bolton, bo sam nie wiem kim już jestem
(chodzi o pierwszy post) |
myślę że jesteś Starkiem |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
jak najbardziej Starkiem
kopiowane z innej gry były elementy posta, dlatego się ostała taka nieprawidłowość |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 24 Mar, 2014
|
|
|
moze w talii nr II zamiast ostatnich dni lata dac ze nie mozna rodowego? |
|