galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kolejny dodatek - jesień 2012
Autor Wiadomość
Chrostek84
[Usunięty]

Wysłany: Pią 17 Sie, 2012   

Na ten temat wydawnictwo już się wypowiedziało. Będzie Insmouth, jeśli miałby to być inny dodatek to ukazałby się on dużo później, a chyba lepiej żeby te dodatki ukazywały się w regularnych odstępach czasu nawet kosztem zaburzonej chronologii.
Wszak jest sporo części do nadgonienia w stosunku do oryginału. Natomiast podejrzewam, że zmiana kolejności wynika z kolejności dodruków robionych przez FFG.

cfsz
[Usunięty]

Wysłany: Nie 02 Wrz, 2012   

Może być i Innsmouth, byle faktycznie się pojawił. Im szybciej tym lepiej, trzeba nadgonić braki do oryginalnej wersji ;)

Osobiście wolałbym Kingsport, gdyż podążanie za chronologią w Horrorze w Arkham ma swoje uzasadnienie - to wlasnie w Innsmouth znajduja sie karty Personal Stories dla kazdego z badaczy, rowniez tych z dodatku Kingsport Horrror. Ciekawe jak to bedzie rozwiazane.

Drow
[Usunięty]

Wysłany: Pon 03 Wrz, 2012   

cfsz napisał/a:
Może być i Innsmouth, byle faktycznie się pojawił. Im szybciej tym lepiej, trzeba nadgonić braki do oryginalnej wersji ;)

Osobiście wolałbym Kingsport, gdyż podążanie za chronologią w Horrorze w Arkham ma swoje uzasadnienie - to wlasnie w Innsmouth znajduja sie karty Personal Stories dla kazdego z badaczy, rowniez tych z dodatku Kingsport Horrror. Ciekawe jak to bedzie rozwiazane.

A jak to ma byc niby rozwiazane?
Dostaniesz po prostu wszystko co ma Innsmouth, a czesc kart bedzie lezec i sie nudzic. NIkt nie bedzie za darmo dodrukowywal 1/4 innego dodatku, tylko dlatego, ze u nas nie ma chronologii wydawania :)

cfsz
[Usunięty]

Wysłany: Pon 03 Wrz, 2012   

Nie spodziewam się, że ktoś dodrukuje mi karty Badaczy :P Gdyby nie fakt, że kupię każdy dodatek to bym się nie ucieszył na wieść, że część gry, która nawiasem mówiąc nie kosztuje mało, ma leżeć i się nudzić.
Tak czy owak - grunt że będzie dodatek.

wezuwiusz
[Usunięty]

Wysłany: Czw 13 Wrz, 2012   

uuu. na stronie galakty jest już miniaturka Inssmouth!

http://www.galakta.pl/artykul_127.html

beszcza
[Usunięty]

Wysłany: Pon 17 Wrz, 2012   

nawet można poczytać ;)

http://www.galakta.pl/artykul_457.html

wezuwiusz
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Paź, 2012   

ktoś ma wtyki w wydawnictwie? jakaś data premiery? a tak swoją drogą ktoś wie czy wyszedł już polski "chtulchu by gaslight" ?

zvish
[Usunięty]

Wysłany: Sob 13 Paź, 2012   

Z nie mozności doczekania kontaktowalem się z Galaktą poprzez kontkat ze strony, powiedzieli że najwcześniej w połowie Grudnia.
Czekamy, czekamy :D

wezuwiusz
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Paź, 2012   

no wydanie gry przed świętami mogłoby być ekonomicznym tryumfem Galakty :D

cfsz
[Usunięty]

Wysłany: Nie 14 Paź, 2012   

...i koszmarem poczty polskiej.

szutek
[Usunięty]

Wysłany: Pon 03 Gru, 2012   

Na stronie FFG data pojawienia się reprintu Innsmouth to 1 kwartał 2013. Coś czuję że nie uda się przed świętami.

zvish
[Usunięty]

Wysłany: Sro 05 Gru, 2012   

Ano się pewnie nie uda. Galakta zapowiedzial juz na swej stronie co sie mozna spodziewać na święta i niestety nie ma pośród tych wymienionych Innsmount :(

Brylant
[Usunięty]

I dobrze! Ja dopiero podstawkę mam, a gdzie tutaj fundusze znaleźć jeszcze na kolejne dodatki ;)

zvish
[Usunięty]

kurde Brylant nie denerwuj ludzi! ;)

wezuwiusz
[Usunięty]

Wysłany: Czw 06 Gru, 2012   

Się pisze tak : kupię pięć , wciągnąłem też pół klasy w Arkham a także starszego brata który wciągnął kolegów ze studiów którzy wciąnęli swoich młodszych braci, wszyscy gramy w Arkham słabo znamy angielski a w naszym lokalnym sklepie z grami kolejki po polskie dodatki do gry są jak stąd do Ryleh, dziękuję to mówiłem ja detektyw Joe Diamond.

Odpowiedz do tematu