|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Talisman: The Sacred Pool Expansion |
Autor |
Wiadomość |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 02 Wrz, 2010
|
|
|
Na Talisman Island pojawiły się kolejne trzy grafiki Felici Cano. Tym razem tworzą one specjalny motyw, przedstawiają bowiem trzy karty z aniołem w tle. Jedną z tych kart już znamy, dwie pozostałe, to Guardian Angel oraz Angel of Mercy. |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 06 Wrz, 2010
|
|
|
Na Talisman Island można również przyjrzeć się grafice Demon Lorda ręki Ryana Bargera. |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 07 Wrz, 2010
|
|
|
Na Talisman Island znów możemy przyjrzeć się dwóm nowym artystom i ich świetnym ilustracjom! Najpierw mroczny Ritual Master autorstwa Jake'a Masbrucha, a następnie mający w sobie jakieś ukryte piękno Pantheon od Nicholasa Stohlmana. Możemy się również dowiedzieć, że Sacred Pool niedługo zobaczy pokład statku. |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010
|
|
|
Więc otrzymaliśmy newsa od FFG. Trochę u nich źle z wyczuciem czasu, albo to tylko mi Recently, Fantasy Flight Games announced the upcoming Talisman expansion, The Sacred Pool. wydaje się śmieszne. W każdym bądź razie otrzymaliśmy newsa, a w nim Poszukiwacza siedzącego na tronie. Myśleliśmy, że to będzie Monarcha, czy inny Władca, a to tylko leniwy Magik, a na ścisłość, to Gladiator. I to jeszcze niedorobiony, zamiast zawsze mieć 1 Zaklęcie, jak na Maga z niewolnikami przystało, to on otrzymuje raptem 1 na początku swej tury. Wybitnie słaby Poszukiwacz. Jeżeli Sacred Pool nie wprowadzi Wrogów o bardzo wysokiej Mocy, to Magus nie zobaczy nigdy światła. Żeby jeszcze mógł psychicznie atakować...
Po partyzancku również zaprezentowano nam kolejną z kart Nagród za zadania. Oczywiście nie wspomnieli, co się dalej dzieje z Przyjacielem, gdy go nie chcemy. Oraz która instrukcja ma priorytet, czy ta, że możemy wybrać, że chcemy włóczyć za sobą tego Przyjaciela, czy ta, nakazująca nam włóczyć go za sobą (np. Wiedźma).
http://www.fantasyflightg...s.asp?eidn=1591 |
|
|
|
 |
Arbaal [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010
|
|
|
omfg. Kiepski ten poszukiwacz... Gdyby mógł atakować magicznie to było by ok ale w tym wypadku... Chyba to będzie jedyny przyjaciel którego będę modyfikował bo w innym wypadku nie pogramy nim. Też spodziewałem się jakiegoś króla czy coś w tym stylu jeśli jest tron. |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 11 Wrz, 2010
|
|
|
Na Talisman Island pojawila się swego rodzaju reklama Sacred Pool. Zawiera ona grafikę nieznanej nam jeszcze z imienia karty oraz kartę Poszukiwacza - Cleric - i kartę Alternatywnego Zakończenia - Sacred Pool. Grafiki tych dwu kart są odpowiednio:
- Sacred Pool
- Cleric
Wyszły one spod ręki Felici Cano. |
|
|
|
 |
Arbaal [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 12 Wrz, 2010
|
|
|
Ładna ta Pani Jeziora Kleryk też choć miałem nadzieję że to już specjalne zdolności pokażą |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 15 Wrz, 2010
|
|
|
Kolejny Sneak Peek z Talisman Island, tym razem mamy do czynienia z Warlock's Apprentice autorstwa Cahristophera Burdetta. W weekend powinnyśmy mieć również okazję przyjrzeć się kolejnym grafikom. |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 19 Wrz, 2010
|
|
|
No i kolejny Sneak Peek na Talisman Island, dzisiaj mamy możliwość przyjrzeć się pewnej pani, Swamp Siren, autorstwa innej pani - Felici Cano. |
|
|
|
 |
Sir Joker [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010
|
|
|
Najwidoczniej w tym dodatku oprocz obrazkow jest niewile ciekawego skoro nic innego nie pokazuja. |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
|
|
|
Chodzi Ci o Jona, czy też o FFG? Jon nie może niczego pokazać bez pozwolenia FFG, a poza tem to nawet nie jest on osobą, która miałaby odpowiednie uprawnienia do pokazywania innym zawartość dodatku.
Jeżeli chodzi Ci o FFG, to niestety taka jest polityka tej firmy. Sacred Pool jest piątym dodatkiem do Talismana i jeżeli spojrzymy wstecz, to zauważymy, iż FFG niezbyt jest zainteresowane prezentować swe dodatki. Przykładowe Góry, które są bardzo dobrym dodatkiem, do których zawsze na początku rozgrywki wchodzę, najpierw zostały ogłoszone światu, a pierwszy news o nich pojawił się zdaje się 4 miesiące później. Niektórzy myśleli, iż Highland jednak nie zostanie wydany, skoro nic nie słychać o nim było. Dla mnie, czyli osoby która obserwuje bliżej linię produkcyjną Talismanu, to akurat nic nadzwyczajnego. Niedługo coś będzie od nich. |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
|
|
|
W sumie też zapomniałem wczoraj wspomnieć, iż Amazon.com przewiduje wydanie tegoż dodatku na 14 listopada. |
|
|
|
 |
Sir Joker [Usunięty]
|
|
|
|
Ja zbyt dokladznie tego nie obserwowalem ale wydawalo mi sie, ze przy poprzednich dodatkach od czasu do czasu rzucili jakas karte. A juz na pewno nie dawali tyle samych obrazkow. Niestety jak dla mnie jakosc dodatkow jest zdecydowanie nizsza niz w drugiej edycji i jak na razie z kazdym nastepnym jest coraz gorzej (w zasadzie tylko pierwszy uwazam za dobry). |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
|
|
|
Teraz też wrzucają, jedynie póki co nie wiemy czym dokładnie są karty Stajni. Możemy coś tam sobie przypuszczać, ale póki co ani jednej nie widzieliśmy. Jeżeli przewidywania Amazon.com są prawdziwe, a w sumie trzeba wiedzieć, iż data premiery przesunęła się z 7 listopada na 14 listopada, to mamy jeszcze dużo czasu, aby otrzymać informacje o tym dodatku. Dlatego też nie powinnyśmy się teraz spodziewać zalewu informacji, bo potem nie będzie nic do informowania. Informacje muszą być tak rozłożone, aby wypełniły czas.
Ponadto musimy pamiętać, iż FFG nie wydaje jedynie Talismana, ale również wiele innych gier, a i sam Goodenough zaangażowany jest w wiele innych projektów. Z tego też powodu nie możemy oczekiwać zbyt wielu newsów, bo te sztaby ludzi pracują nad wieloma rzeczami naraz.
Wracając na chwilkę do Talisman Island, to akurat tutaj także jest minimalnie inaczej. Prezentowanie grafik przez Talisman Island jest inicjatywą Jona New, który został wsparty przez FFG. Należy to traktować jako dodatkowe źródło informacji, fanowskie. Pamiętaj, że Talisman Island jest fanowską stroną, niezwiązaną z FFG w żaden sposób. Nieoficjalną stroną. |
|
|
|
 |
|
|