galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
PBF #72 - Pole Gry
Autor Wiadomość
Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Wysłany: Czw 14 Sie, 2014   

Bitwa rozpisana powyżej, kolej Arryna :)

@ Na poprzedniej stronie, akurat przeskoczyło wraz z tym postem ;p

Gog
[Usunięty]

z cersei bym przegrał :D a chciałem wygrac, nie ma znaczenia czy to strace teraz czy nie ;) mam nadzieje, ze czarny mnie rozumie :D

lion_victor
[Usunięty]

Nothing but Ghosts?

No way... :twisted:

ED: Rozbite jednostki nie mogą się poruszać, nawet, jeśli na obszarze, na który się wycofały, znajduje się rozkaz Marszu. No to jednak po wronach ;/

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

lion_victor napisał/a:

ED: Rozbite jednostki nie mogą się poruszać, nawet, jeśli na obszarze, na który się wycofały, znajduje się rozkaz Marszu. No to jednak po wronach ;/

Rozbitego rycerza nie ruszysz ale wieże owszem.

lion_victor
[Usunięty]

To akurat jasne, ale wtedy wygonię go z KL na Reach, a to sprawi, że jeśli faktycznie ma mieć Harrenhall i żadnej jednostki wokół, to wygrywa ;/

guzu
[Usunięty]

White Harbor (marsz +0) -> machina oblężnicza na The Eyrie, zostawiam żeton władzy

Gog
[Usunięty]

piechur na lannisport wykonam nothing but ghost :) dziękuje za grE:) z kl cofne na reach;d

lion_victor
[Usunięty]

Jak wyżej, ale w sumie to lepiej, bo wyjezdzam na caly weekend. Potwierdza sie jedynie, że Lanni jest w UdW za mocny, a Bara dostanie w pyte chocby nie wiadomo co robil ;/

Mieciu
[Usunięty]

No to kończymy. :)
Po drugiej turze myślałem, że może powalczę, ale przez brak obron na morzu i Starcie Królów miałem przegwizdane. Jeszcze 2 rundy i mógłbym zniknąć z mapy. :)
Stark w tej wersji jest porównywalny z Arrynem lub niewiele gorszy.Wkurzają głównie ciągłe ataki Arryna na odsłonięte zamki i dość trudny rodowy.
Dzięki za szybkie prowadzenie dla Czarnego i gratuluję zwycięstwa Gogowi.

Czarny Jaszczur
[Usunięty]

Tak jak napisał Gog, nie jesteście w stanie go już powstrzymać przed zwycięstwem tak wiec Uczta dobiega końca, kto nie pograł ten trąba, dwie dziurki w nosie i skończyło się. Poniżej są cele które zdołalibyście wykonać z obecnymi marszami i sytuacją na mapie:

Cele:
Arryn - Kontroluj The Eyrie i posiadaj więcej dostępnych żetonów Władzy niż inne Rody [1]
Baratheon - Kontroluj Dragonstone i King's Landing [1] i The Final Hour [1]
Lannister - Nothing but Ghosts [1]
Stark - Crossing Guard [1]

Punkty Zwycięstwa:
Arryn 4 + 1 = 5
Baratheon 1 + 2 = 3
Lannister 6 + = 7
Stark 4 + 1 = 5

Zwycięzcą PBF #72 zostaje ród Lannisterów prowadzony przez GoGa - gratuluje. Dziękuje pozostałym graczom za uczestnictwo, bardzo dobrze prowadzi się gry z aktywnymi osobami, mam nadzieje na więcej takich udanych składów w przyszłych grach które zamierzam prowadzić.

Co do rozgrywki komentarze zostawiam Wam z tym że nie zgadzam się z opinią że Bara ma tutaj najgorzej, grywałem nim i jest w tym dodatku bardzo przyjemny do gry :)

Na uczcie dla wron jest wielu gości, ale tylko nieliczni ujdą z niej z życiem...

guzu
[Usunięty]

Dziękuję za grę. Bardzo szybka rozgrywka. Aktywny prowadzący do połowa sukcesu ;)

Silny ród, dobry gracz i sprzyjające cele - nie byliśmy w stanie nic zrobić...

W Uczcie to wszyscy powinni się rzucić pierw na Lannistera. a dopiero potem myśleć o sobie :)

Odpowiedz do tematu