|
Frostmarch - nowy dodatek do Talisman 4th Revised Edition |
| Autor |
Wiadomość |
8janek8 [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 15 Maj, 2010
|
|
|
| Niestety, to raczej nie będzie możliwe. |
|
|
|
 |
maxus32 [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 15 Maj, 2010 :-(
|
|
|
No i dupa blada.....
Odebraliście mi nadzieje na ewenualny druk |
|
|
|
 |
kowal85 [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 15 Maj, 2010
|
|
|
Zamówione i zapłacone hehe, teraz tylko czekać aż dojedzie do mnie poczta |
|
|
|
 |
revix [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 17 Maj, 2010
|
|
|
Ja nie muszę płacić tylko czekać na paczuszkę |
|
|
|
 |
Freeasy [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 17 Maj, 2010
|
|
|
Będzie możliwe, nie będzie możliwe - a tam.
I tak dołączam się do prośby maxusa |
|
|
|
 |
Libero [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 24 Maj, 2010
|
|
|
Dziś powinna odbyć się premiera Królowej Lodu. Czy nie ma opóźnień związanych z powodzią? Czy wszystko przebiega zgodnie z planem?
EDIT:
Właśnie otrzymałem nieoficjalne informacje, że premiera została przełożona na 27-maja, czyli na czwartek. |
|
|
|
 |
Arbaal [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 24 Maj, 2010
|
|
|
Dokładnie tak premiera w czwartek ale to było oczywiste już od dawien dawna |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
Wysłany: Sro 26 Maj, 2010
|
|
|
| Królowa Lodu dotarła na miejsce. Postaramy się jeszcze dzisiaj wysłać do jak największej ilości osób zamówione gry w przedsprzedaży. Jutro będziemy wysyłać towar do sklepów. |
|
|
|
 |
Arbaal [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 26 Maj, 2010
|
|
|
| Czyli jak jutro wysyłacie do sklepów to kiedy gra będzie w Krakowskich sklepach? Jutro? w piątek? |
|
|
|
 |
Kufir [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 27 Maj, 2010
|
|
|
Gra dotarła dziś w południe, wydawca spisał się rewelacyjnie!
Dziękuje i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
plast [Usunięty]
|
|
|
|
U mnie tez byla w poludnie i juz nawet po pierwszej partyjce jestem. Zagralismy w alternatywne zakonczenie z 4 startowymi zadaniami czarownika i gralismy tylko nowymi postaciami. Ja bylem Skrzatem - po godzinie gry mialem 80% zlota dostepnego w grze , wylosowalem tez Zielarke, wiec co wyrzucenie 6 na ruch dostawalem 3 zlota + odzyskiwalem zycie jesli gdzies je po drodze stracilem. Liczylem na jakas Akademie czy cos, ale nie wypadla, wiec jedynie punkty losu sobie odkupowywalem. Ewidentnie postaci Skrzata brakuje miejsc gdzie by mozna zloto lepiej spozytkowac. Zlota Glupcow nie bylo . Zadania Czarownika wykonalem po 30 min gry, ale nie moglem sie przebic na KW by wygrac gre, bo mimo bogactwa jakos nie moglem zdobyc sily/mocy, by przejsc TW. Ostatecznie jednak zgarnalem przedmioty innych poszukiwaczy zamienionych w ropuchy i to mi pomoglo wyjsc na prowadzenie, ktorego juz nie oddalem az do KW .
Ogolnie dodatek fajny, moglby byc troche tanszy, bo to w sumie pare kartonikow i farby, no ale co tam, za przyjemnosci sie placi . Ilosc kart przygod z podstawka i trzema dodatkami jest juz naprawde spora i ledwo miesci sie w jednym pudelku, a srednio podczas gry wykorzystujemy 1/3-1/2 kart przygod, o ile nikt nie wchodzi do podziemi. Powtarzalnosc zatem jest dosyc niewielka przy dobrym przetasowaniu kart. Idea alternatywnych zakonczen jest swietna, fajnie, ze w "Gorach" (?) beda kolejne i szkoda ze do KL nie dolaczono kart z Dance Macabre i KW, ale nie mozna miec wszystkiego.
Duzy + dla Galakty za priorytetowa dostawe.
Aha, czy tylko mi sie wydaje czy tez rewers kart zaklec z KL jest w nieco jasniejszym kolorze niz pozostalych kart zaklec (z podstawki/Ż/Podziemi) ? |
|
|
|
 |
Nemomon [Usunięty]
|
|
|
|
| plast napisał/a: | | Aha, czy tylko mi sie wydaje czy tez rewers kart zaklec z KL jest w nieco jasniejszym kolorze niz pozostalych kart zaklec (z podstawki/Ż/Podziemi) ? |
Tak, słyszałem takie głosy. Z kolei karty Zaklęć z angielskiej wersji Frostmarch są ciemniejsze. Przynajmniej moje. |
|
|
|
 |
maxus32 [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Maj, 2010 Braki !!!
|
|
|
Właśnie dziś otrzymałem dodatek królowa Lodu i.... no właśnie - zamiast trzech różnych kart Alternatywnych Zakończeń mam zdublowaną karte "Zadania Czarnoksiężnika" i niestety, ale nie wiem jaką kartą powinna być "ta trzecia" ?.
I drugie pytanie apropo czarów z tego dodatku, czy to jest standardowy zestaw czarów, bo cosik mi się zdaje że za dużo się tych czarów powtarza :
Zaklęcie Hydry x 1
Wyssanie Siły x 1
Wzmocnienie x2
Metamorfoza x 1
Fala Mózgowa x 2
Nadludzka Siła x 2
Czarny Lód x 1
Zropuchowaceni x 2
Ścieżka Przeznaczenia x 2
Kradzież czasu x 2
Zamrożenie x1
Naznaczony Chwałą x1
Unicestwienie x1
Magiczny Wir x1
ps a co do koszulek czarów z Królowej Lodu to sa odrobine jasniejsze, ale to ....pryszcz |
|
|
|
 |
Arbaal [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Maj, 2010
|
|
|
Z moją Królową Lodów jest wszystko ok
Maxus32 mam dokładnie taką sama talie zaklęć jak Ty.
co do kart alternatywnego zakończenia:
- Zadania czarownika
- Korona i Berło
- Królowa Lodów |
|
|
|
 |
aro_kal [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 28 Maj, 2010
|
|
|
A jak dla mnie to bidny ten dodatek. Niewiele wnosi do rozgrywki. Kupę dodatkowych kart przygód, których teraz jest tak dużo, że nie da się wszystkich wykorzystać w trakcie gry, oczywiście dzięki temu mamy różnice między rozgrywkami. Pudełko z podstawki (jedyne z wypraską) nie jest w stanie pomieścić wszystkich kart. Rysunki nie są takie esencjonalne jak w poprzednich odsłonach.
Kupiłem bo chcę mieć kompletną tę grę, ale to jest takie wyciąganie pieniędzy ze strony FFG. Wolałbym by wydali np. pięć dużych dodatków z planszami i koniec. Dodatki karciane to lipa. |
|
|
|
 |
|
|