galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
No nareszcie wychodzi... :)
Autor Wiadomość
D.W.
Galakta

Wysłany: Pon 29 Maj, 2006   

Na razie nie martwiłbym się dodatkami.
Na pewno jeśli pojawią się dodatkowe zestawy kart to równocześnie pojawi się ich kilka. Wtedy będzie możliwość zrobienia z nich pakietu.

Wallenstein
[Usunięty]

Elegancko :D

Pewnie pytanie z serii głupich, ale jednak. Czy karty nie mogą mieć standardowego (dla większości gier karcianych) wymiaru?

Ajgor
[Usunięty]

A jakie wymiary mają karty?

D.W.
Galakta

57x88

To jest wymiar kart. Grafiki, rysunki, nawet plansza jest przygotowana do tego typu wymiaru kart. Dlatego nic w tym względzie nie można zmienić.

Ajgor
[Usunięty]

A można już dokonać przelewu w związku z zamówieniem?
Ja chcę "Runebound" ta kasa mi niepotrzebna!

Blue25
[Usunięty]

Wysłany: Wto 30 Maj, 2006   

No to wlasnie o to chodzi w sprzedazy przepremierowej ze kase wplaca sie sporo wczesniej przed przemierą. W sklepie Galakty wyrazie jest napisane w pierwszym zdaniu:
Cytat:
Przedsprzedaż w promocyjnej cenie do dnia 03.06.2006. Aby zakup promocyjny został uwzględniony wpłata na nasze konto musi nastąpić do dnia 06.06.2006r.

Ajgor
[Usunięty]

Wysłany: Wto 30 Maj, 2006   

Dziękuję! Zakręciłem się jak Ruski słoik i nawet zamówienia nie potwierdziłem.

Krystian
[Usunięty]

Wysłany: Sro 31 Maj, 2006   

Ponieważ zasady zaawansowanej gry USA są na stronie www, to może dla lepszej atrakcyjności drogiej gry zrobić drugą instrukcję przedstawiającą zasady rozszerzone, dokładnie te co na stronie FFG tylko po polsku! :)

Wallenstein napisał/a:
(oczywiście za dopłatą)?

Dlaczegoo niby? To, że wydają grę to nie ósmy cud świata. Droga jest jak cholera to niech dadzą np. kompler koszulek. Szczególnie, że tego rozmiaru nie ma normalnie w paczkach.
Ostatnio zmieniony przez Krystian Sro 31 Maj, 2006, w całości zmieniany 1 raz  

Ajgor
[Usunięty]

To by było fajne. Ewentualnie przetłumaczyć, zapisać do pdf-a i umieścić na stronie.

D.W.
Galakta

Trzeba wcześniej sprawdzić co to są zaawansowane zasady. Do czego się odnoszą. Sprawdzić co jest na stronie FFG.

A potem sprawdzić co jest w instrukcji, którą zamieściliśmy a potem dopiero powinno się pisać o tym czego nie ma albo co powinno być w niej zamieszczone.

Mockerre
[Usunięty]

Jeżeli mowa o Advanced Rules... to są to zasady do 1 edycji. Zresztą, 3/4 z nich zostało inkorporowanych do 2 Ed. (Doom track i Travel Hazards)

Hudson
[Usunięty]

Krystian napisał/a:
Ponieważ zasady zaawansowanej gry USA są na stronie www, to może dla lepszej atrakcyjności drogiej gry zrobić drugą instrukcję przedstawiającą zasady rozszerzone, dokładnie te co na stronie FFG tylko po polsku! :)

Wallenstein napisał/a:
(oczywiście za dopłatą)?

Dlaczegoo niby? To, że wydają grę to nie ósmy cud świata. Droga jest jak cholera to niech dadzą np. kompler koszulek. Szczególnie, że tego rozmiaru nie ma normalnie w paczkach.

Wiesz co mozna dostac za darmo? No wlasnie.
Ten rozmiar jest w paczkach po 50 i 100 sztuk, w roznych kolorach. Prosze, pomysl zanim napiszesz kolejnego posta, bo tyle glupot upchnales w jednym watku, ze rece opadaja.

Krystian
[Usunięty]

Hudson napisał/a:
Wiesz co mozna dostac za darmo? No wlasnie.

Ale świetne, no ja nie mogę... Och!

Hudson napisał/a:
Ten rozmiar jest w paczkach po 50 i 100 sztuk, w roznych kolorach. Prosze, pomysl zanim napiszesz kolejnego posta, bo tyle glupot upchnales w jednym watku, ze rece opadaja.

Nie widziałem takich w sklepie. I co? Pobijesz mnie?

To ile zarobą to ich problem. Jestem klientem i mnie to WOGÓLE nie obchodzi. Mnie interesuje tylko JA. Chcę mieć jak najlepiej, jak najtanie. Nie będę żadnym wyzwolennikiem firm, które same sobię poradzą. Nie da się taniej, trudno, ale ja nie będę jakimś ich obrońcą. Bo anuż na każdej grze zyskają 5 zł taniej. Ja tak chcę bo ja wezme te 5 zł. NIe jestem darczyńcą, a jak nie da się 5 zł taniej to trudno. Firma ma się martwić o zyski nie ja. Jak idę do salonu kupić brykę, to też targuje ile wlezię, a nie martwie się czy na mnie stracą.

Krystian
[Usunięty]

D.Waszkiewicz napisał/a:
Trzeba wcześniej sprawdzić co to są zaawansowane zasady. Do czego się odnoszą. Sprawdzić co jest na stronie FFG.

A potem sprawdzić co jest w instrukcji, którą zamieściliśmy a potem dopiero powinno się pisać o tym czego nie ma albo co powinno być w niej zamieszczone.

Nie mam czasu i to nie moje zajęcie. Usłyszałem, że w ang są odzielnie to pytam. Ot co.

Pewnie i tak kupię tą grę, ale nie ma co się rozczulać. Nie jest to jakaś mega firma, ot kolejna, która robi akurat to co mnie interesuje. Ważne, żeby było dobrze, tanio i solidnie. Kurde, zawsze było tak, że to sprzedawca zachęcał do kupna, a nie klient bronił biednej firemki.

Krystian
[Usunięty]

Nie mogę edytować więc piszę 3 post.
Może mi ktoś podać jakiś sklep gdzie właśnie jest duży wybór koszulek na format idealny dla runebounda? Bo ja takich nie widzę.

A i mam pytanie, do czasu dojazu gry w czerwcu mogę sobię coś domówić, żeby było w jednej przesyłce? Było by dobrze 8)

Odpowiedz do tematu