|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
|
Dodatek - A Dance with Dragons |
| Autor |
Wiadomość |
TERF [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 26 Wrz, 2012
|
|
|
moj dodatek juz zamowiony wiec pora troche poczekac
no i jak bedzie na PBF to sie pisze juz teraz na testy |
|
|
|
 |
marcinoss [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 09 Paź, 2012
|
|
|
Jest sens kupować ten dodatek, jak raz na trzy miesiace może uda się zagrać w piątke? O sześciu można pomarzyć. Najcześciej gramy w 3-4.
Fajnie, że dochodzą nowe karty dla rodów, będzie można z tym pokombinować, żeby balansować se podstawkę i urozmaicać zabawe przez tworzenie np. co chwile innej ręki startowej (dlatego chyba kupię:p). |
|
|
|
 |
Dredzilla [Usunięty]
|
|
|
|
| w sumie dodatek kosztuje z 60 zl, moj znajomy sam go sobie zrobil, co za problem wydrukowac przetlumaczone karty ? i mapke z ustawieniem, zaden, ja chetnie bym zagral ale nie kupie |
|
|
|
 |
marcinoss [Usunięty]
|
|
|
|
| Masz rację. Można zrobić samemu takie karty i wydaje się to teraz mi lepszą alternatywą niż zakup. |
|
|
|
 |
kiwi [Usunięty]
|
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
| kiwi napisał/a: | | http://chomikuj.pl/michalsiwik/Taniec+ze+Smokami moje tłumaczenie kart, wraz z obrazkami. | Fajnie kiwi, ale nie sądzisz, że na forum oficjalnego polskiego wydawcy (w zasadzie chyba dystrybutora) to trochę nie na miejscu?... |
|
|
|
 |
Radziol88 [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 10 Paź, 2012
|
|
|
| toszt napisał/a: | | kiwi napisał/a: | | http://chomikuj.pl/michalsiwik/Taniec+ze+Smokami moje tłumaczenie kart, wraz z obrazkami. | Fajnie kiwi, ale nie sądzisz, że na forum oficjalnego polskiego wydawcy (w zasadzie chyba dystrybutora) to trochę nie na miejscu?... |
Powiem więcej: publikujesz materiały łamiące prawa autorskie.
Może nie wiesz, ale policja bez problemu znajdzie twoje nazwisko, jeśli Galakta się upomni. |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
| Radziol88 napisał/a: | | toszt napisał/a: | | kiwi napisał/a: | | http://chomikuj.pl/michalsiwik/Taniec+ze+Smokami moje tłumaczenie kart, wraz z obrazkami. | Fajnie kiwi, ale nie sądzisz, że na forum oficjalnego polskiego wydawcy (w zasadzie chyba dystrybutora) to trochę nie na miejscu?... |
Powiem więcej: publikujesz materiały łamiące prawa autorskie.
Może nie wiesz, ale policja bez problemu znajdzie twoje nazwisko, jeśli Galakta się upomni. |
Yyy... Michał/kiwi jesteś może z Łodzi przypadkiem? |
|
|
|
 |
Mortyr [Usunięty]
|
|
|
|
Weźcie się tak nie produkujcie na chłopaka. Na boardgamegeeku można znaleźć tłumaczenia kart do Gry o Tron na różne języki i jest to jak najbardziej legalne.
Do waszej wiadomości: FFG zezwala na fanowskie tłumaczenia i rozrzeszenia, a także na tworzenie modów do PBF i Vassala. |
|
|
|
 |
Sewhoe [Usunięty]
|
|
|
|
Dobrze prawi Mortyr. Ja powiem więcej: "Kto z was jest bez grzechu łamania praw autorskich niech pierwszy rzuci kamieniem". Prawda (najmojsza) jest taka, że miłośnicy wysokiej jakości druku ON DEMAND (buhahahahaha!!!) kupią oryginał. Inni zajrzą na geeka i drukna to na high-end OKI igłówce w 3 odcieniach szarości i też będzie OK. Na samym końcu najważniejsza jest zabawa, i oby toczyła się na pięknej Galaktowej podstawce. HOWGH!!! |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 11 Paź, 2012
|
|
|
Pytania do dodatku:
Gra trwa 6 rund.
Czy pierwsza runda jest bez wydarzeń?
I czy w związku z mniejszą ilością rund jest mniejsza ilość wydarzeń, czy tyle samo a przez to przy sytuacji pechowej może nie pojawić się mobilizacja itp. |
|
|
|
 |
kiwi [Usunięty]
|
|
|
|
Nie rozumiem oskarżeń, tak jak ktoś wspomniał to ja tylko tłumacze karty więc nie łamie żadnych praw, druga sprawa to że dodałem obrazki to jest kwestia tylko ładniejszego wyglądu, ja nikogo do druku kart i nielegalnego używania tych kart nie namawiam, poprostu nie wszyscy bardzo dobrze poruszają się w angielskim i tyle.
W pierwszej turze nie ma wydarzeń;), ale z moich doświadczeń z tańcem ze smokami, gra trwa podobnie czasowo jak i podstawowa druga edycja. |
|
|
|
 |
toszt [Usunięty]
|
|
|
|
| kiwi napisał/a: | | Nie rozumiem oskarżeń, tak jak ktoś wspomniał to ja tylko tłumacze karty więc nie łamie żadnych praw, druga sprawa to że dodałem obrazki to jest kwestia tylko ładniejszego wyglądu, ja nikogo do druku kart i nielegalnego używania tych kart nie namawiam, poprostu nie wszyscy bardzo dobrze poruszają się w angielskim i tyle. |
Wiesz co, faktycznie nie róbmy wielkiego halo, ja tylko zauważyłem, że to trochę nie na miejscu tu się tym chwalić. To tak jak przychodzenie do restauracji z własnym obiadem. Swoje smakuje lepiej, ale w jakimś fajnym lokalu jest przyjemnie...
Co do łamania praw, śliski temat, bo jak ja przetłumaczę książkę, to nie znaczy, że mogę ją wydawać. A co do drugiej sprawy, oczywiście autorzy obrazków o tym wiedzą?
Inaczej widzę, jak w czasie gry mamy spisane karty w jednym poście inaczej jak ktoś robi kopie kart 'gotowe do druku'.
Po raz kolejny, nie chcę tu o nic oskarżać, rzucać tutaj prawem na prawo i lewo, po prostu, moim zdaniem: nie na miejscu. |
|
|
|
 |
gosc_w_dom [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 26 Gru, 2012
|
|
|
| Czy ktoś mógłby szerzej opisać wrażenia z rozgrywki tego dodatku? NAbyłem, ale nie miałem i długo nie będę miał okazji, przetestować. |
|
|
|
 |
gamaliel [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 26 Gru, 2012
|
|
|
| Wrażenia z rozrywki, przeglądnij forum, dwie gry z tym dodatkiem się odbyły,jedna #17 trwa. |
|
|
|
 |
|
|
|