|
galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta
|
Wstępna ocena |
Autor |
Wiadomość |
Galron [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012
|
|
|
Dodam jeszcze, że wynik "postaci" kości akcji pozwala przesunąć armię w skład której wchodzi dowódca lub postać (towarzysz/nazgul). |
|
|
|
|
crabtree [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 21 Cze, 2012
|
|
|
Avael napisał/a: |
Dodatkowym plusem jest to , że mam grę kompletną, w której każdy element ma zastosowanie. W przypadku WPlcg (w sumie taka jest specyfika tego typu gier) kolekcjonujesz karty, które z czasem i tak wrzucisz w album , bo będziesz mieć silniejsze odpowiedniki. Czyli wsadzasz kasę w album. Tutaj nie ma tego problemu, używasz wszystko co jest.
| Dlatego LCG już sobie dawno odpuściłem. A planszówka musi być kompletna i to nie jest żadna łaska! |
|
|
|
|
Avael [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 21 Lip, 2012
|
|
|
Cóż to była za rozgrywka....
Grałem Wolnymi Ludami. Suron łoił mnie swoimi wojskami niemiłosiernie. Najpierw padł Rohan (najazd Sarumana), potem kolejne miasta i wioski Gondoru. Obstało jeno Minias Tirith z silną załogą i Aragornem na pokładzie. Po dłużej chwili Elfy dołączyły do wojny i to właśnie one doprowadziły do zwycięstwa. Na planszy było aż czerwono od tego Sauroniego mrowia, jednak podstępne zajęcie Orthanku i Dol Guldur doprowadziło do zyskania 4 pkt. i zwycięstwa w grze W następnej turze zyskałem jeszcze Angmar, na co Sauron wyrzekł: K.....a!
Jaki z tego morał? Czasem trzeba poświęcić połowę królestwa albo i więcej i w decydującym momencie uderzyć. Sytuacja może się wydawać beznadziejna (jak w książce), ale cierpliwość może zostać nagrodzona.
Rozgrywka trwała 4 godziny. Próbował ktoś grać w 4 osoby, albo 3 ? |
|
|
|
|
|
|