galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Descent Conversion Kit po polsku?
Autor Wiadomość
rep02
[Usunięty]

Wysłany: Pon 04 Lut, 2013   

Jeżeli nie masz figurek z podstawki i dodatków pierwszej edycji TUTAJ masz żetony wszystkich potworów o odpowiednich wielkościach. Dokładnie tyle ile potrzebujesz do gry.

Jeżeli chodzi o nazwy potworów i wielkości podstawek jedynie to proszę bardzo: Potwory

Właściwie to nie jestem pewien czy już gdzieś tego nie wrzucałem...

Nit
[Usunięty]

Wysłany: Wto 05 Lut, 2013   

Wiem, że parę osóbpróbuje przetłumaczyć karty z Conversion kita na własną rękę i chciałbym zapytać, jak tłumaczycie przydomki bohaterów? – może udałoby się zrobić jakąś uwspólnioną wersję :)

Część pozostanie bez zmian:
Aurim, Ispher, Sahla, Astarra, Challara, Lyssa, Zyla, Kirga, Lindel, Tatianna, Tetherys, Corbin, Eliam, Karnon, Krutzbeck, Laughin Buldar, Lord Hawthorne, Mordrog, Sir Valadir, Tahlia

Natomiast resztę wylistowałem poniżej z moimi propozycjami:
    Andira Runehand - Andria Runoręka
    Brother Gherinn - Brat Gherinn
    Brother Glyr - Brat Glyr
    Elder Mok - Starszy Mok / Szaman Mok
    Jonas the Kind - Jonas Łaskawy
    Okaluk and Rakash - hmm :)
    Jaes the Exile - Jaes Wygnaniec
    Landrec the Wise - Mędzrzec Landrec
    Mad Carthos - Saleniec Carthos
    Master Thorn - Mistrz Thorn
    Shiver - Dreszcz
    Truthseer Kel - Kel Prawdowid / Kel Prawdowidząca / Kel Prawdowzroczna
    Arvel Worldwalker - Avrel Obierzyświat
    Bogran the Shadow - Bogran Cień
    Grey Ker - Szarak Ker / Szary Ker
    Laurel of Bloodwood - Laurel z Krwawej Kniei
    Red Scorpion - Czerwony Skorpion
    Ronan of the Wild - Ronan z Dziczy
    Silhouette - Zjawa / Zwiewna
    Tobin Farslayer - Pogromca Wyborowy Tobin / ?
    Vyrah the Falconer - Vyrah Sokolnik
    Hugo the Glorious - Hugon Wspaniały
    Nanok of the Blade - Nanok od Klingi
    Nara the Fang - Nara Kieł
    One Fist - Jedna Pięść / Jednoręki
    Steelhorns - Stalowe Rogi
    Trenloe the Strong - Trenloe Mocarny
    Varikas the Dead - Varikas Umarły / Varikas Martwy

Damet
[Usunięty]

Wysłany: Nie 03 Mar, 2013   

Nit a znasz jakieś forum, na którym gracze wspólnymi siłami próbują przetłumaczyć ten "dodatek" ?

Nit
[Usunięty]

Wysłany: Pon 04 Mar, 2013   

@Damet
Niestety nie znam. Natrafiłem tylko na 2-3 próby tłumaczenia tego dodatku i wszystkie były na zasadzie każdy sobie... - trochę szkoda, bo fajnie by było mieć wszystko w jednym języku.

Sewhoe
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Kwi, 2013   

Nit, jak masz materiały po angielsku to podeślij mi, może razem coś przetłumaczymy.
mój e-mail sewhoe małpa o2.pl

Pchełek
[Usunięty]

Wysłany: Wto 11 Cze, 2013   

Widzę, że pomysł przetłumaczenia Conversion Kit na język polski już umarł. Szkoda bo jak już było mówione wcześnie fajnie mieć wszystko w jednym języku.

Yergin
[Usunięty]

Wysłany: Czw 22 Sie, 2013   

Jako, że ostatnio nabyłem Descenta 2ed, a mam (prawie) wszystkie inne gry ze świata Terrinoth to chciałbym wprowadzic moich starych bohaterów do nowej gry. Na potrzeby polskiego tłumaczenia i przerabiania kart przydały by się skany dobrej jakości. Fajnie by było też jak bysmy podzielili się tłumaczeniami. Mam już wstępnie opracowany szablon w Photoshopie, zainstalowane fonty itd. Brakuje tylko skanów high-res, potem wszystko można ładnie wydrukować na własne potrzeby. Czy posiada ktoś Conversion Kit wersji oryginalnej?

Pozdrawiam

dzieniu
[Usunięty]

a można wiedzieć jak takie tłumaczenie/przedruk na własną rękę angielskiej gry w której są jedynie karty-ma siędo praw autorskich?

Tarkun
[Usunięty]

dzieniu napisał/a:
a można wiedzieć jak takie tłumaczenie/przedruk na własną rękę angielskiej gry w której są jedynie karty-ma siędo praw autorskich?

Nie jestem specem od tych spraw, ale jeśli posiadasz własną kopię conversion kita, to możesz go sobie przetłumaczyć i przedrukować, bylebyś nie robił tego w celach zarobkowych.

dzieniu
[Usunięty]

Wysłany: Pon 26 Sie, 2013   

no właśnie-tyle że o ile udostępnienie tłumaczeń do descenta 2 nie boli wydawcy-bo diabeł tkwi w figurkach-o tyle conversion to jednak same karty(tak zrozumiałem bo mój egzemplarz czeka na półce na przejście descenta 1 quest comp.). Z tego również powodu nie widziałem żeby ktokolwiek skanował czy tłumaczył quest compendium-przyznam sie ze załąmany brakiem na rynku nieuczciwie poszukiwałem wersji elektronicznej. Po roku jednak znalazłem i posiadam oryginał

Nawiasem mówiąc włąśnie dlatego kupiłem wersję angielską wszystkiego co wyszło-bo będzie szybciej, mniej błędów-a i przynajmniej człowiek trochę będzie miał stycznosci z angielskim-a nie tępo tylko polski i polski.

Dziubek
[Usunięty]

Wysłany: Wto 27 Sie, 2013   

Polecam tę stronę: http://www.descentinthedark.com/2nd

Są tu wszystkie skany kart. Co prawda po angielsku, ale teksty z kart bohaterów są na poziomie podstawówki więc nie ma co płakać że nie są po polsku.

dzieniu
[Usunięty]

Wysłany: Sro 28 Sie, 2013   

no i właśnie o to mi chodziło-o udostępnianie informacji-które są jawną kradzieżą... wyobraźmy sobie że książki K. Gorocholi od razu pojawialyby sie w necie za friko i nikt by nie płącił nawet złamanego grosza-autorka wiecej by nie napisałą...
a może to i lepiej?:)

Dziubek
[Usunięty]

Wysłany: Sro 28 Sie, 2013   

dzieniu napisał/a:
no i właśnie o to mi chodziło-o udostępnianie informacji-które są jawną kradzieżą... wyobraźmy sobie że książki K. Gorocholi od razu pojawialyby sie w necie za friko i nikt by nie płącił nawet złamanego grosza-autorka wiecej by nie napisałą...
a może to i lepiej?:)

Jest to strona fanowska. Równie dobrze możesz się przyczepić że na http://deckbox.org są skany kart do Magica i Warhammera Inwazji. Jak chcesz to drukuj, ale cena będzie niewiele mniejsza niż za oryginał (mówię o kartach do Descent). No chyba że pracujesz w drukarni.

dzieniu
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Sie, 2013   

ale to żaden argument-wyjdzie tylko troche taniej... jeśli wydawca na to pozwala(nie wytacza nikomu procesu)-to niech sobie robią co chcą. Ważne, że pieniądze przejdą obok wydawcy-i potem użytkownicy dopraszają sie dodatków a taki odmawia bo mu siegra słabo sprzedaje...
Dlatego podobnie jak używanie pirackiego oprogramowania czy ściągania filmów z netu, uważam to za karygodne i godzące w interes wszystkich zainteresowanych. Dostałem przed paroma dniami link do spolszczeń jednego z tutejszych użytkowników któy jednocześnie zaznaczył że wysyła tylko dlatego że zapewniłem że mam oryginał.
Nie skorzystałem-ale uważam, że nie powinno sięudostępniać takich rzeczy graczom nie posiadającym oryginalnych gier.

Dziubek
[Usunięty]

Wysłany: Czw 29 Sie, 2013   

dzieniu napisał/a:
ale to żaden argument-wyjdzie tylko troche taniej... jeśli wydawca na to pozwala(nie wytacza nikomu procesu)-to niech sobie robią co chcą. Ważne, że pieniądze przejdą obok wydawcy-i potem użytkownicy dopraszają sie dodatków a taki odmawia bo mu siegra słabo sprzedaje...
Dlatego podobnie jak używanie pirackiego oprogramowania czy ściągania filmów z netu, uważam to za karygodne i godzące w interes wszystkich zainteresowanych. Dostałem przed paroma dniami link do spolszczeń jednego z tutejszych użytkowników któy jednocześnie zaznaczył że wysyła tylko dlatego że zapewniłem że mam oryginał.
Nie skorzystałem-ale uważam, że nie powinno sięudostępniać takich rzeczy graczom nie posiadającym oryginalnych gier.

To co powiecie na Strange Eons: http://cgjennings.ca/eons. Jak sobie zrobię dokładnie takie same karty jak w oryginalnej grze to będzie piractwo czy nie? (w końcu sam je robię bez ściągania skanów z oryginałów). Przypominam że jest to program mocno promowany na tym forum przy okazji innych gier.

Odpowiedz do tematu