galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
orkowizna
Autor Wiadomość
lanowiec
[Usunięty]

Wysłany: Sro 31 Sie, 2011   

pewnie że kombują, tak jak napisałem w pierwszym poście moje ulubione to iroclaws z 4 młotkami na rozwinęcie w królestwie, odwracam, dostaje 4 młotki, przenoszę wolf assaultem za 0, i co? nie dość że mam kase to i atak za 4 wchodzi;)

GambitG
[Usunięty]

To już lepiej się kombi z tym troll, który wchodzi w ten sam sposób, a ma więcej życia i trudniej go zdjąć chaosowi np. :P

lanowiec
[Usunięty]

fakt, teraz trole wrzucam zamiast niego, ale trole mam od paru dni dopiero;)

lanowiec
[Usunięty]

co powiecie na to:
http://deckbox.org/sets/75990

DaRKeR
[Usunięty]

tak z grubsza ok, wydaje mi się jedynie że Boar Pen na One Orc Scrap
i Wywal Troll Vomity bo raczej ich nie zagrasz :)

lanowiec
[Usunięty]

mowiłem już że ich niema;) co do troll vomit to racja, wątpie żebym ąz tak dlugo zagrał żeby ich użyc;)

DaRKeR
[Usunięty]

Nie masz kontroli Rozwinięć więc Boar Peny Ci są mało przydatne. Ja bym się szybko w One Orc Scrapy uzbroił :)

GambitG
[Usunięty]

Ja bym się zastanowił dwa razy nad weteran sellswords. To karta do zagrania w ostatniej chwili, albo z warpstone experiments.

lanowiec
[Usunięty]

Wysłany: Pią 02 Wrz, 2011   

a co powiecie na wrzucenie 2 karty http://deckbox.org/whi/Night%20Goblins ? Bo jeśli mi przeniosą jednostkę / zablokują możliwość jej ataku, to zawsze zniszczę swój basha blood axe i wrzucę go do discarda i znów użyję?

Ravandil
[Usunięty]

Patrząc na tę talię i jej założenia, Basha Blood Axe byłaby pierwszą kartą którą bym wywalił z powodu jej kosztu i spowolnienia gry. Ale to moje osobiste zdanie tylko, podobnie jak Boar Peny, też nie widzę dla nich większego zastosowania. A gdzie są wiochy ?

lanowiec
[Usunięty]

boar peny za bardzo mi sie przydały w grach więc póki nie zdobędę orcs scrap to zostaną. Co do basha blood axe czemu ma spowalniać? Z wampirka na pewno wpadnie na discarda, a póżniej za radą darkerra wrzucać będę taktyka na koniec tury przeciwnika na moja jednostkę n i na początku mojej tury odspacze, więć ataku nie spowolni, a możliwość tego że wystarczy że wejdzie 4 obrażenia które podwoje do 8 i atakiem spale strefę jest według mnie nie do przecenienia;)

Ravandil
[Usunięty]

Jeśli przy tej tali, w turze przeciwnika (albo na początku Twojej tury) stać Cię będzie na zagranie Armed to da teef to jak najbardziej:) Rozumiem że chcesz Axe zapinać po to żeby spadł żeby zapiąć jeszcze raz z Armed to da teef, chyba że jakiś szczfany plan mi umyka :) ja tylko mówię że ja bym wywalił bo według mnie całe to kręcenie z Basha jest zbyt kosztowne i spowalniające. Takie talie powinny działać tak: rach ciach bum i się pali 1 strefa, ciach mach jebudu i się pali 2 strefa :) 2 sprawa, im więcej wsparć a tym samym mniej jednostek tym mniejsza szansa na skuteczne pojechanie netoperkami.

Germanus
[Usunięty]

Wysłany: Nie 11 Wrz, 2011   

Tu bym się nie zgodził z Ravandilem. Po wczrajszym turnieju w Katowicach muszę powiedzieć, że kombinacja z Armed, Axem plus w talii Nietoperze spokojnie może wypalić tylko trzeba odpowiednio zrobić deck. Ja na 6 gier przegrałem raz (wysokie elfy) takim deckiem.
A co do pytania początkowego to tak jak inni gracze mówią musisz się nastawić na jeden deck a nie robić hybrydy. Nie ma decku idealnego, który nie miał by słabostek. Bo gdyby taki był to większośc by nim grało (patrz -> imperium na misji przed jej zbanowaniem).

Ravandil
[Usunięty]

Wysłany: Nie 11 Wrz, 2011   

Germanus napisał/a:
Tu bym się nie zgodził z Ravandilem.

No jasne, ja teoretyzowałem tylko, a naprawdę wszystko w grze wychodzi. A tak w ogóle, to widzę że u was orki rządzą, na 8 graczy 6 ORK. U nas na turniejach orki to bardzo rzadkie zjawisko :)

Germanus
[Usunięty]

Wysłany: Pon 12 Wrz, 2011   

Też się zdziwiłem:) Widać na Górnym Śląsku uznano, że najlepsza mieszanka to orczan żelaza :razz:

Odpowiedz do tematu