galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Podstawki do potworów
Autor Wiadomość
romeck
[Usunięty]

Wysłany: Pon 25 Maj, 2009   

Wallenstein napisał/a:
Tak prezentują się potwory w takich podstawkach:

Dzięki Wallenstein! Myślałem, że te podstawki będą zbyt wąskie na te żetony, ale utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że będą OK. Akurat szykuję zamówienie w REBELu, więc dorzucę do niego z setkę takich podstawek. :)

Tei-chan
[Usunięty]

Wysłany: Pią 29 Maj, 2009   

Bardzo dobre podstawki, fajnie się prezentują w nich potworki.

romeck
[Usunięty]

Wysłany: Czw 04 Cze, 2009   

Kupiłem te podstawki. W sumie jestem nawet zadowolony.

Wada: zasłaniają krople krwi na dole żetonów potworów (nie przewidziałem tego).

Zaleta: nie uszkadzają żetonów tak jak niestety te oryginalne podstawki do żetonów badaczy. Dlatego też je wymieniłem na te nowo zakupione. ;)

poooq
[Usunięty]

A jakbyś wkładał żetony do góry nogami?

Bryndzollo
[Usunięty]

To świat stanąłby na głowie :D Powodowany czystą ciekawością, jaki kolor tych podstawek otrzymałeś? Bo w komentarzach dużo ludzi spodziewa sie czerni, a dostają biel.

romeck
[Usunięty]

Wysłany: Pią 05 Cze, 2009   

Moje są czarne, ale przy zamówieniu napisałem o tym, że wolałbym w kolorze czarnym. :)

Wallenstein
[Usunięty]

Wysłany: Pią 05 Cze, 2009   

romeck napisał/a:
Wada: zasłaniają krople krwi na dole żetonów potworów (nie przewidziałem tego).

Wystarczy nie wciskac ich do końca i krople będą widoczne.

sirafin
[Usunięty]

Wysłany: Czw 25 Cze, 2009   

Hmmm, mam inny koncept...

Za jakąś godzinę będę akurat w okolicach Rebela i tak myślę, że się zaopatrzę w koło 30 tych podstawek. A w domu leżą sobie w pudle, nieużywane od ostatniej zabawy z figurkami od Runebound, farbki akrylowe. Sądzę, że czerwonej zostało jeszcze całkiem sporo... :twisted:

Dziobak
[Usunięty]

Wysłany: Sob 14 Sty, 2012   

Może to trochę naiwne pytanie i nie do końca w tym temacie, co trzeba, ale jest o potworach, a ja już się trochę rozegrałem w horror, bodaj spamiętałem nawet większość zasad, ale nie kojarzę, żeby było tam cokolwiek napisane, czy można podglądać, co potwór ma w środku lub jak kto woli, jego parametry walki?

wezuwiusz
[Usunięty]

my wsadzamy potwory w podstawki graczy i prezentuje się świetnie no i jakoś współgra to (że potwory też "chodzą"). przy większej ilości graczy może być problem (wyższy limit itd) ale jak się gra np w trzy osoby i ma się Dunwich (gdzie jest osiem dodatkowych podstawek) to nie ma problemu a działa to świetnie.

sirafin
[Usunięty]

@wezuwiusz
Te podstawki niestety niszczą żetony.

@Dziobak
Parametry walki są jawne. W Arkham potwory danego typu nie różnią się od siebie. Czyli np. każdy Zombie ma takie same statystyki.

Inaczej jest w grze Posiadłość Szaleństwa, tam np. każdy Zombie ma inne statystyki dlatego są one tajne, póki badacze nie zranią potwora.

wezuwiusz
[Usunięty]

jak się delikatnie wsadzi tak by się tylko trzymało to nie niszczy (bo jak się wpycha do końca to niszczą się). chyba że jakieś bluźniercze mikrouszkodzenia których jeszcze nie obadałem.

sirafin
[Usunięty]

Ah, w taki sposób! :D No w sumie można. Wolę jednak te miękkie, które trzymają żeton potwora/bramy solidnie i nie ma najmniejszego ryzyka, że się uszkodzi. Grywam z wieloma różnymi ludźmi i pilnowanie czy ktoś z rozpędu nie wciśnie mi do końca żetonu w twardą podstawkę było zbyt kłopotliwe.

wezuwiusz
[Usunięty]

Wysłany: Nie 15 Sty, 2012   

narazie staram się trzymać osobiście bank:D kolega dostaje do obsługi żetony wskazówek itd (oko oko podaj oko, a teraz lupę, LUPĘ! a teraz dwoje oczu:D) obowiązkowe mycie rąk przed wejściem do pokoju gdzie gramy, zasady niemal jak u grypsujących:D

Dziobak
[Usunięty]

Wysłany: Nie 15 Sty, 2012   

Oooo :mrgreen:
Dzięki Sirafin!
To trochę ułatwi zabawę ;]

@wezuwiusz - Popieram. Trzeba trzymać krótko, zwłaszcza niektórych graczy :]

Odpowiedz do tematu