Podstawki do potworów |
Autor |
Wiadomość |
romeck [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 25 Maj, 2009
|
|
|
Wallenstein napisał/a: | Tak prezentują się potwory w takich podstawkach:
|
Dzięki Wallenstein! Myślałem, że te podstawki będą zbyt wąskie na te żetony, ale utwierdziłeś mnie w przekonaniu, że będą OK. Akurat szykuję zamówienie w REBELu, więc dorzucę do niego z setkę takich podstawek. |
|
|
|
 |
Tei-chan [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 29 Maj, 2009
|
|
|
Bardzo dobre podstawki, fajnie się prezentują w nich potworki. |
|
|
|
 |
romeck [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 04 Cze, 2009
|
|
|
Kupiłem te podstawki. W sumie jestem nawet zadowolony.
Wada: zasłaniają krople krwi na dole żetonów potworów (nie przewidziałem tego).
Zaleta: nie uszkadzają żetonów tak jak niestety te oryginalne podstawki do żetonów badaczy. Dlatego też je wymieniłem na te nowo zakupione. |
|
|
|
 |
poooq [Usunięty]
|
|
|
|
A jakbyś wkładał żetony do góry nogami? |
|
|
|
 |
Bryndzollo [Usunięty]
|
|
|
|
To świat stanąłby na głowie Powodowany czystą ciekawością, jaki kolor tych podstawek otrzymałeś? Bo w komentarzach dużo ludzi spodziewa sie czerni, a dostają biel. |
|
|
|
 |
romeck [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 05 Cze, 2009
|
|
|
Moje są czarne, ale przy zamówieniu napisałem o tym, że wolałbym w kolorze czarnym. |
|
|
|
 |
Wallenstein [Usunięty]
|
Wysłany: Pią 05 Cze, 2009
|
|
|
romeck napisał/a: | Wada: zasłaniają krople krwi na dole żetonów potworów (nie przewidziałem tego). |
Wystarczy nie wciskac ich do końca i krople będą widoczne. |
|
|
|
 |
sirafin [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 25 Cze, 2009
|
|
|
Hmmm, mam inny koncept...
Za jakąś godzinę będę akurat w okolicach Rebela i tak myślę, że się zaopatrzę w koło 30 tych podstawek. A w domu leżą sobie w pudle, nieużywane od ostatniej zabawy z figurkami od Runebound, farbki akrylowe. Sądzę, że czerwonej zostało jeszcze całkiem sporo... |
|
|
|
 |
Dziobak [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 14 Sty, 2012
|
|
|
Może to trochę naiwne pytanie i nie do końca w tym temacie, co trzeba, ale jest o potworach, a ja już się trochę rozegrałem w horror, bodaj spamiętałem nawet większość zasad, ale nie kojarzę, żeby było tam cokolwiek napisane, czy można podglądać, co potwór ma w środku lub jak kto woli, jego parametry walki? |
|
|
|
 |
wezuwiusz [Usunięty]
|
|
|
|
my wsadzamy potwory w podstawki graczy i prezentuje się świetnie no i jakoś współgra to (że potwory też "chodzą"). przy większej ilości graczy może być problem (wyższy limit itd) ale jak się gra np w trzy osoby i ma się Dunwich (gdzie jest osiem dodatkowych podstawek) to nie ma problemu a działa to świetnie. |
|
|
|
 |
sirafin [Usunięty]
|
|
|
|
@wezuwiusz
Te podstawki niestety niszczą żetony.
@Dziobak
Parametry walki są jawne. W Arkham potwory danego typu nie różnią się od siebie. Czyli np. każdy Zombie ma takie same statystyki.
Inaczej jest w grze Posiadłość Szaleństwa, tam np. każdy Zombie ma inne statystyki dlatego są one tajne, póki badacze nie zranią potwora. |
|
|
|
 |
wezuwiusz [Usunięty]
|
|
|
|
jak się delikatnie wsadzi tak by się tylko trzymało to nie niszczy (bo jak się wpycha do końca to niszczą się). chyba że jakieś bluźniercze mikrouszkodzenia których jeszcze nie obadałem. |
|
|
|
 |
sirafin [Usunięty]
|
|
|
|
Ah, w taki sposób! No w sumie można. Wolę jednak te miękkie, które trzymają żeton potwora/bramy solidnie i nie ma najmniejszego ryzyka, że się uszkodzi. Grywam z wieloma różnymi ludźmi i pilnowanie czy ktoś z rozpędu nie wciśnie mi do końca żetonu w twardą podstawkę było zbyt kłopotliwe. |
|
|
|
 |
wezuwiusz [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 15 Sty, 2012
|
|
|
narazie staram się trzymać osobiście bank:D kolega dostaje do obsługi żetony wskazówek itd (oko oko podaj oko, a teraz lupę, LUPĘ! a teraz dwoje oczu:D) obowiązkowe mycie rąk przed wejściem do pokoju gdzie gramy, zasady niemal jak u grypsujących:D |
|
|
|
 |
Dziobak [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 15 Sty, 2012
|
|
|
Oooo
Dzięki Sirafin!