MAGIA I MIECZ już dotarła... |
Autor |
Wiadomość |
aro_kal [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 09 Gru, 2008
|
|
|
Kufir znalazł błąd na planszy. Szkoda, że tak ważny element gry nie uniknął wpadki. Poza tym są literówki na co najmniej dwóch innych kartach (piszę z pamięci):
1 - postać krasnoluda ma napisane że coś robi w "Kopani" zamiast kopalni
2 - jest jeszcze przygoda/przyjaciel Skrzat (chyba) i tam jest ten sam błąd
Więcej nie znalazłem. Najbardziej wkurzył mnie błąd na planszy.
Pozwolicie, że i ja napiszę co sądzę o grze.
Plansza jest niesamowita. Gruba tektura, ładne grafiki, czytelne napisy i gigantyczna waga . Karty (poza poszukiwaczami) są piękne, wspaniały papier i dobre zabezpieczenie folią (przynajmniej takie ma się wrażenie). Są jednak takie małe. Wiem już po co dawno temu Magia i Miecz miała czarno-białe karty. Sto razy lepiej widziało się je na planszy. Ale i tak te podobają mi się bardzo i uważam, że są ładniejsze.
Żetony losu nie pasują mi niemal w ogóle. Monetki plastikowe, pionki plastikowe, a tu dali karton w dodatku krzywo nadrukowany. Ale pal to sześć. Sam pomysł losu nie jest taki zły, muszę się do tego przyzwyczaić. Przez ten dodatek nie jest już tak ryzykownie jak kiedyś.
Plastikowe pionki i monetki są średniej jakość. Mam porównanie, bo moim największym hobby poza sportem są klocki lego, i wiem jak dobrze można zrobić plastikowy element.
Figurki są śliczne. Szkoda, że małe i że nie pomalowane. Nie umiem tego robić i nie wiem czy zrobię, ale kto wie. Może spróbuję.
I na koniec wstyd się przyznać. Dostałem wczoraj w tyłek od 18 lat młodszej siostry, która grała w to pierwszy raz. Ale i tak mi się podobało. |
|
|
|
 |
8janek8 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
moonman [Usunięty]
|
|
|
|
właśnie rozpakowałem swój egzemplarz
plansza jest niesamowita i ogrooomna - jeśli chodzi o grafikę to lepsza niż mój pierwszy MiM (miałem tego w brązowym pudle), a o wykonanie to chyba nawet porządniejsza niż Runebound
pudełko ma wypraskę - nie będzie trzeba kombinować z pudełkami dla wędkarzy - tak jak w przypadku Runebounda
strasznie małe karty przygód - ale sprawiają wrażenie solidnych.
ogólnie wydanie robi wrażenie
martwią tylko te błędy - ale to już tradycja Galakty
może na przyszłość zanim puści materiały do drukarni będzie udostępniać je nam na forum - jesteśmy lepsi niż najlepsza korekta |
|
|
|
 |
Beamhit [Usunięty]
|
|
|
|
Wątpię, by był przegląd przed pójściem do drukarni, skoro nie było to drukowane w Polsce, tylko w Chinach, z resztą światowych edycji. |
|
|
|
 |
Ravandil [Usunięty]
|
|
|
|
Już czeka na mnie w domu, a ja w pracy do 18 Brawo dla Galakty za ekspresową wysyłkę. Ciesze sie jak dziecko dziś też nastąpi pierwsze dziewicze granie. Po grze napisze o moich wrażeniach. Pozdrawiam i dziękuję Galakcie |
|
|
|
 |
20DECO [Usunięty]
|
|
|
|
szczerze mówiąc mam mieszane odczucia. rozmiar kart trochę mnie zaskoczył.:/ |
|
|
|
 |
finallyh [Usunięty]
|
|
|
|
Pierwsze o czym pomyslalem, to karty w Osadnikach, jakoscia jednak je przewyzszaja, wygladaja jak te od Fasolek.
Strach pomyslec (o bledach) jak moze byc z Arkham Horror, no jest gdzie sie pomylic |
|
|
|
 |
Jagmin [Usunięty]
|
|
|
|
Dobra a macie radę dla posiadacza dwóch figurek Ghoula i żadnej Wróżki? Pytanie kieruje do wydawcy. |
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
|
|
|
Jak zwykle z czymś takim nie ma problemu.
Figurkę wymienimy. Proszę napisać mail, gdzie gra była kupiona i jeszcze raz jaka to figurka itp. |
|
|
|
 |
moonman [Usunięty]
|
|
|
|
 |
D.W.
Galakta

|
Wysłany: Sro 10 Gru, 2008
|
|
|
W sumie to nie ma znaczenia. Jednak najlepiej w sumie pisać tam gdzie sie kupiło.
My wysyłamy takie rzeczy albo do sklepów albo bezpośrednio do klienta. |
|
|
|
 |
moonman [Usunięty]
|
|
|
|
D.W. napisał/a: | W sumie to nie ma znaczenia. Jednak najlepiej w sumie pisać tam gdzie sie kupiło.
My wysyłamy takie rzeczy albo do sklepów albo bezpośrednio do klienta. |
REBEL, ze względu na krótszy czas "załatwienia" sprawy odesłał do Galakty. Mail poszedł. pzdr. |
|
|
|
 |
20DECO [Usunięty]
|
|
|
|
Mam identyczną plamę na tej samej karcie. Coś komuś skapło. No ale już trudno, przeżyję to jakoś.;) |
|
|
|
 |
Kufir [Usunięty]
|
|
|
|
Na polu "Kopalnia" , brakuje " 0 - pozostajesz w kopalni" to juz drugi bład na planszy. |
|
|
|
 |
Beamhit [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 11 Gru, 2008
|
|
|
Beern już pisał o tym błędzie. |
|