#PBF 69 - Nabór i dyskusja |
Autor |
Wiadomość |
Leśnik [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2014
|
|
|
Ja to rozumiem odrzucić, ale za każdą jednostkę 2.
Figol jaka jest interpretacja? Pewnie Zapłacić a nie Odrzucić skoro Jazmatos ustalał jak działają 2 karty. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | Jazmatos napisał/a: | 1. [0-4] Jeśli wygrasz przeciwnik będzie musiał zapłacić 2 żetony władzy za każdą wycofującą się jednostkę. Każda za którą nie zapłaci zostaje zniszczona. |
Zapłacić Tyrellowi 2 żetony czy w ogóle odrzucić 2 żetony? |
A co już się boisz, że mi byś miał płacić? Ponoć pustynia nie dobra dla kwiatków Nie no odrzucić po prostu. To już by było za bardzo OP jakbym jeszcze ja sobie ŻW w ten sposób koksił. A przynajmniej tak mi się wydaje, jeżeli jednak zapłacić, to w takim razie zajebistą kartę wybrałem |
Ostatnio zmieniony przez Jazmatos Wto 22 Lip, 2014, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Leśnik napisał/a: | Ja to rozumiem odrzucić, ale za każdą jednostkę 2.
Figol jaka jest interpretacja? Pewnie Zapłacić a nie Odrzucić skoro Jazmatos ustalał jak działają 2 karty. |
Akurat nie o tą pytałem, tylko właśnie o te miecze nielimitowane i o te z wieżą oblężniczą. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Jazmatos napisał/a: | Sardo napisał/a: | Jazmatos napisał/a: | 1. [0-4] Jeśli wygrasz przeciwnik będzie musiał zapłacić 2 żetony władzy za każdą wycofującą się jednostkę. Każda za którą nie zapłaci zostaje zniszczona. |
Zapłacić Tyrellowi 2 żetony czy w ogóle odrzucić 2 żetony? |
A co już się boisz, że mi byś miał płacić? Ponoć pustynia nie dobra dla kwiatków Nie no odrzucić po prostu. To już by było za bardzo OP jakbym jeszcze ja sobie ŻW w ten sposób koksił. A przynajmniej tak mi się wydaje, jeżeli jednak zapłacić, to w takim razie zajebistą kartę wybrałem |
Zastanawiałem się nad jej wyborem (ale już nie mam tego problemu) i byłem ciekaw jak działa, a jak już wybrałeś to tym bardziej jestem ciekaw. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
Tym lepiej, że nie wybrałeś zignoruj tekst Nie no żartuję, ale fakt że to taka w sumie ofensywna karta. Bo np po takiej licytacji działa jak kilka mieczy, a przed to właśnie fajny wstęp przed licytacje. Ale tak jak mówiłem można sobie karty wybrać, ale czy one potem będą współgrać jako cały deck to cóż zobaczymy w praniu. Mój I draft, więc nie wiem do końca czym się kierować, w głowie sobie ułożyłem co chciałem czy uda się do końca zrealizować to zobaczymy. Ja tam mam jeszcze jedną taką kartę, którą sobie upatrzyłem, ciekawe czy nikt mi jej nie podwędzi |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
Wysłany: Sro 23 Lip, 2014
|
|
|
Cytat: | 1. [0-4] Jeśli wygrasz przeciwnik będzie musiał zapłacić 2 żetony władzy za każdą wycofującą się jednostkę. Każda za którą nie zapłaci zostaje zniszczona. |
Ja to zawsze interpretowałem, że odrzuca. To zdolność Littlefingera z WoPa, jak to w WoPie graliście??
O nazwach kart napiszę wieczorem. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
44. [3-4] Podczas tej bitwy wygrywa ród o mniejszej ostatecznej sile. Remisy są rozstrzygane w kolejności odwrotnej toru Lenników.
Hmm, ale to jak to działa? Docelowo atakujesz lub bronisz masz mniejszą siłę i wygrywasz? A między nami jakby był remis to odwrotnie na lennikach? To jest remis normalnie Ty wygrywasz, a z tą kartą to co ja? |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
Jazmatos napisał/a: | 44. [3-4] Podczas tej bitwy wygrywa ród o mniejszej ostatecznej sile. Remisy są rozstrzygane w kolejności odwrotnej toru Lenników.
Hmm, ale to jak to działa? Docelowo atakujesz lub bronisz masz mniejszą siłę i wygrywasz? A między nami jakby był remis to odwrotnie na lennikach? To jest remis normalnie Ty wygrywasz, a z tą kartą to co ja? |
Tak, trzeba mieć mniejszą ostateczną siłę, aby wygrać. W przypadku remisu wygrwa ród, który jest bliżej końca na torze lenników. Użycie ostrza nie ma większego sensu. Obecnie Tyrell jest niżej na lennikach niż Martell, w przypadku remisu i użycia tej karty, wygrywa Tyrell. |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
Sardo napisał/a: | Gog napisał/a: | figol proszę zgódz się na jakiekolwiek nazwy, w 52 najfajniejsze bło nazywanie obszarów nikomu to nie przeszkadzało a tu dowódców można nazwac jak sie chce, a przy podawaniu(wysyłaniu podać od razu tekst itd tzn. przeklejać) |
Ale tam graliście na jakimś jajku Tutaj mamy Westeros, więc pozostańmy przy klimacie gotowskim. Głupio byłoby czytać, że jakiś króliczek playboya prowadzi do boju rycerzy wielkiego rodu. |
Staramy się, aby to były postacie z książki. Mogą być mniej znane lub tylko częściowo powiązane z danym rodem (o ile nie będą blisko związane z innym rodem, który tu występuje).
W szczególnym przypadku jak ktoś bardzo chce to mogą być z poza Westeros
Gog: chociaż Hodora byś wziął |
|
|
|
 |
Czarny Jaszczur [Usunięty]
|
|
|
|
W Pieśni Lodu i Ognia co dwa tomy [bodajże] jest spis członków wszystkich znamienitych rodów Westeros, naprawdę jest w czym wybierać. W internetach też się pewnie znajdą |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
tu mamy westeros straszny klimat wszystkie gówniane gry na boardgmegeeku via gry które bierze guzu niezbalannsowane niegrywalne ścierwa maja klimat, ale nie da sie w nie grac, ale luz, bo to róznica jakich mam dowódców bosz;x aale niech będzie:p |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
Wysłany: Czw 24 Lip, 2014
|
|
|
Cytat: | [0-4] Jeśli wygrasz przeciwnik będzie musiał odrzucić 2 żetony władzy za każdą wycofującą się jednostkę. Każda za którą nie odrzuci zostaje zniszczona. |
Zmieniłem zapłaci na odrzuci. |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
figol napisał/a: | Cytat: | [0-4] Jeśli wygrasz przeciwnik będzie musiał odrzucić 2 żetony władzy za każdą wycofującą się jednostkę. Każda za którą nie odrzuci zostaje zniszczona. |
Ok teraz to jest bardziej klarowne, ale od początku tak to interpretowałem bo przegięciem byłoby zarabianie na tej karcie. Posiadacz tej karty byłby nieco OP |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
Jazmatos napisał/a: | figol napisał/a: | Cytat: | [0-4] Jeśli wygrasz przeciwnik będzie musiał odrzucić 2 żetony władzy za każdą wycofującą się jednostkę. Każda za którą nie odrzuci zostaje zniszczona. |
Ok teraz to jest bardziej klarowne, ale od początku tak to interpretowałem bo przegięciem byłoby zarabianie na tej karcie. Posiadacz tej karty byłby nieco OP |
Jakby było, że zabierasz tyle przeciwnikowi to bym dał [0-2] lub [0-3]. |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 26 Lip, 2014
|
|
|
zostały 3 karty do wyboru, dziś zrobie pole gry i zaczynamy