#PBF 69 - Nabór i dyskusja |
Autor |
Wiadomość |
Sardo [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 21 Lip, 2014
|
|
|
No te licytacje za dobrze to chyba nie wyszły. Trzeba pomyśleć nad nimi A co do draftu kart czy mogę prosić o współgraczy, żeby przy wyborze kart na początku posta pisali pogrubioną czcionką swój numerek kolejności? Będzie się łatwiej połapać czyja jest kolejność. |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | Jazmatos napisał/a: | Kurczę, a ja myślałem, że to Lanni całą licytację rozstrzyga. Eh no nic też kiepsko to widzę.. Widzę, Arryn mnie nie bardzo lubi No nic przynajmniej 2 gwiazdki na otarcie łez mam | nuie wiem czemu tez tak myslalem ;d |
jest to zgodne z zasadami, ale tego wyraźnie nie napisałem,
staram się, aby wszystko było czytelne, ale to mi umknęło
MAPA z torami wpływów |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
Cytat: | - Po wybraniu wszystkich siedmiu kart gracze wybierają dla swoich kart wartości siły z zakresu podanego w nawiasie oraz nazwę postaci |
Hm, nazwy postaci mają być książkowe, czy nie? Jeżeli tak, to w jakim okresie fabularnym zaczynamy Grać o Tron? Bo nie wiem, czy Balon ma żyć, czy nie żyć, i czy Theon jest jeszcze kumplem Robba, czy może już sprzedawczykiem albo nawet Fetorem. |
|
|
|
 |
czarnylord23 [Usunięty]
|
|
|
|
figol napisał/a: |
Cytat: | [0-2] Jeśli wygrasz tę bitwę, zamiast zdejmować z obszaru ogarniętego bitwą żeton Rozkazu, możesz go przejąć i wykorzystać jak swój własny. |
A co, jeśli to przekracza mój limit rozkazów? To karta z Winds of Winter. Wg mnie można przejąć bez względu na limit. Nie znam się. Potrzebne potwierdzenie od kogoś ogarniętego |
Ustalono coś z tą kartą? Używając ctrf+f i ctr+v nic nie znalazłem, ale to nie oznacza, że nic nie ustalono. |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 22 Lip, 2014
|
|
|
[0-2] Jeśli atakujesz i wygrasz tę bitwę, przesuń żeton Marszu na podbity obszar (zamiast go odrzucić). Podczas tej rundy będziesz mógł go rozpatrzyć ponownie. |
|
|
|
 |
Shutt [Usunięty]
|
|
|
|
nie ten temat |
|
|
|
 |
Mieciu [Usunięty]
|
|
|
|
Już przenoszę, pomyłka |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
czarnylord23 napisał/a: | figol napisał/a: |
Cytat: | [0-2] Jeśli wygrasz tę bitwę, zamiast zdejmować z obszaru ogarniętego bitwą żeton Rozkazu, możesz go przejąć i wykorzystać jak swój własny. |
A co, jeśli to przekracza mój limit rozkazów? To karta z Winds of Winter. Wg mnie można przejąć bez względu na limit. Nie znam się. Potrzebne potwierdzenie od kogoś ogarniętego |
Ustalono coś z tą kartą? Używając ctrf+f i ctr+v nic nie znalazłem, ale to nie oznacza, że nic nie ustalono. |
To nie jest twój rozkaz,więc limit nie powinien obowiązywać.
Nazwy postaci książkowe, okres proponuję początek. Może być Ned Stark, a Littlefinger może być u Arrynów |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
czemu nie jakiekolwiek ?:x co to przeszkadza ?:p |
|
|
|
 |
figol [Usunięty]
|
|
|
|
Cytat: | 55. [0-4] [miecz] nielimitowana ilość
56. [0-4] [wieża] nielimitowana ilość |
te karty mają po jednym symbolu miecza/wieży, ale ich ilość jest nieograniczona |
|
|
|
 |
Gog [Usunięty]
|
|
|
|
figol proszę zgódz się na jakiekolwiek nazwy, w 52 najfajniejsze bło nazywanie obszarów nikomu to nie przeszkadzało a tu dowódców można nazwac jak sie chce, a przy podawaniu(wysyłaniu podać od razu tekst itd tzn. przeklejać) |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Gog napisał/a: | figol proszę zgódz się na jakiekolwiek nazwy, w 52 najfajniejsze bło nazywanie obszarów nikomu to nie przeszkadzało a tu dowódców można nazwac jak sie chce, a przy podawaniu(wysyłaniu podać od razu tekst itd tzn. przeklejać) |
Ale tam graliście na jakimś jajku Tutaj mamy Westeros, więc pozostańmy przy klimacie gotowskim. Głupio byłoby czytać, że jakiś króliczek playboya prowadzi do boju rycerzy wielkiego rodu.
Coś generalnie słabo nam idzie to wybieranie kart |
|
|
|
 |
Jazmatos [Usunięty]
|
|
|
|
No ze 2 dni nam pewno zejdzie jeszcze Ja w ogóle jestem ciekawy czy te decki będą w ogóle grywalne... |
|
|
|
 |
Leśnik [Usunięty]
|
|
|
|
Idzie jak idzie, ogarnijmy to do piątku, bo później wyjeżdżam na dłuższy weekend do Amsterdamu i pewnie do poniedziałku będzie ciężko z netem. |
|
|
|
 |
Sardo [Usunięty]
|
|
|
|
Jazmatos napisał/a: | 1. [0-4] Jeśli wygrasz przeciwnik będzie musiał zapłacić 2 żetony władzy za każdą wycofującą się jednostkę. Każda za którą nie zapłaci zostaje zniszczona. |
Zapłacić Tyrellowi 2 żetony czy w ogóle odrzucić 2 żetony? |
|
|
|
 |
|