galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe FAQ (wersja 1.3)
Autor Wiadomość
Michal
Galakta


Dołączył: 11 Gru 2010
Posty: 1421
Wysłany: Czw 30 Sie, 2012   Nowe FAQ (wersja 1.3)

Pliki z najnowszym FAQ w wersji polskiej:
- Wersja kolorowa
- Wersja oszczędna, na białym tle
_________________
Galakta na Facebooku
 
     
wojo 

Dołączył: 21 Maj 2012
Posty: 436
Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 30 Sie, 2012   

Plik w wersji czarno-białej zdaje się być uszkodzony i się nie otwiera. Wersja kolorowa jest w porządku.
 
     
Michal
Galakta


Dołączył: 11 Gru 2010
Posty: 1421
Wysłany: Czw 30 Sie, 2012   

Podmieniłem plik na serwerze - teraz powinno być okej.
_________________
Galakta na Facebooku
 
     
Drow

Dołączył: 09 Gru 2011
Posty: 151
Wysłany: Czw 30 Sie, 2012   

FAQ ma dziwna date, albo mi sie wydaje... 27.18.2012? rozumiem, ze chodzilo o 27.08.2012 :)
 
     
Michal
Galakta


Dołączył: 11 Gru 2010
Posty: 1421
Wysłany: Pią 31 Sie, 2012   

Już nie ma ;)
_________________
Galakta na Facebooku
 
     
crabtree 
Klub Vortex


Dołączył: 01 Cze 2011
Posty: 791
Wysłany: Czw 20 Gru, 2012   

Jak się ma to pytanie:

P: Czy postacie ze słowem kluczowym
dystans mogą brać udział w ataku
zadeklarowanym przy pomocy karty
Szybkie Uderzenie (ZP35)?
O: Nie. Inne postacie nie mają
możliwości dołączenia się do
Szybkiego Uderzenia. Jedna postać
zostaje wyczerpana w celu zapłacenia
kosztu Szybkiego Uderzenia, a
efektem tego wyczerpania jest to, że
wyczerpana postać zostaje natychmiast
zadeklarowana jako atakujący przeciwko
danemu wrogowi. Rozpatrzenie karty
nie pozwala na standardowy krok
zadeklarowania celu, w którym inne
postacie mogą deklarować cele swojego
ataku.

do punktu 1.11?

"Tak więc Tomek wyczerpuje Aragorna, aby zagrać
Szybkie Uderzenie (ZP 35), którego treść
brzmi: „Akcja: Wyczerp kontrolowaną
przez siebie postać, aby natychmiast
zadeklarować ją jako atakującego
...” Dzięki temu zarówno Aragorn
jak i Legolas mogliby w wyniku tego
zaatakować ponownie Górskiego Trolla."
 
     
wojo 

Dołączył: 21 Maj 2012
Posty: 436
Skąd: Kraków
Wysłany: Czw 20 Gru, 2012   

Ten przykład zniknął z angielskiej wersji FAQ ponieważ był dość mylący. Myślę że chodziło o następujący scenariusz:
Tomek deklaruje atak na trola, atakuje go Aragornem, Krzysiek wspomaga ten atak Legolasem (dystans).
Wszystkie postacie zostają przygotowane
Tomek atakuje trola Aragornem przy użyciu szybkiego ataku
Krzysiek (w swojej turze) deklaruje atak na trola będącego w zwarciu z Tomkiem, Legolasem (dzięki cesze dystans)
 
     
crabtree 
Klub Vortex


Dołączył: 01 Cze 2011
Posty: 791
Wysłany: Czw 20 Gru, 2012   

wojo napisał/a:

Krzysiek (w swojej turze) deklaruje atak na trola będącego w zwarciu z Tomkiem, Legolasem (dzięki cesze dystans)
Pod warunkiem że nie jest pierwszym graczem :)
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.15 sekundy. Zapytań do SQL: 14