galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 111
galakta.pl Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Pytania odnośnie zasad.
piotrest

Odpowiedzi: 692
Wyświetleń: 143800

PostForum: Descent   Wysłany: Sro 09 Maj, 2018   Temat: Re: Wsparcie MW
Krzysiek napisał/a:
piotrest napisał/a:
Dopiero zaczynam grać w Descent i mam lamerskie pytanie odnośnie karty MW Wsparcie: czy umieszczam figurki potworów do limitu wielkości grupy czy za cały zestaw? mam np. 1 pomniejszego a limit jest 2. Umieszczam 1 czy 2?
1.
Czy na karcie nie jest napisane że do limitu grupy? (Sprawdzam tekst oryginalny, nie mam jak wygodnie sprawdzić tłumaczenia.)


„Wsparcie”: Tekst karty powinien brzmieć: „Zagraj tę kartę na końcu
swojej tury i wybierz potężnego potwora na planszy. Umieść tyle figurek
pomniejszych potworów z tej grupy potworów, ile wynosi limit wielkości
tej grupy. Te potwory można umieścić na dowolnym pustym polu, ale nie
bliżej niż w promieniu 3 pól od jakiegokolwiek bohatera”.

Jak dla mnie może być jedno i drugie.
  Temat: Pytania odnośnie zasad.
piotrest

Odpowiedzi: 692
Wyświetleń: 143800

PostForum: Descent   Wysłany: Sro 09 Maj, 2018   Temat: Wsparcie MW
Dopiero zaczynam grać w Descent i mam lamerskie pytanie odnośnie karty MW Wsparcie: czy umieszczam figurki potworów do limitu wielkości grupy czy za cały zestaw? mam np. 1 pomniejszego a limit jest 2. Umieszczam 1 czy 2?

oraz zdolności Avrica Świetlistego - bohaterowie mogą się leczyć podczas swoich ataków czy ataków potworów?
  Temat: ROK 2018 - Plany wydawnicze - odpowiedzi na Wasze pytania
piotrest

Odpowiedzi: 562
Wyświetleń: 157810

PostForum: Plany wydawnicze   Wysłany: Sob 05 Maj, 2018   Temat: ROK 2018 - Plany wydawnicze - odpowiedzi na Wasze pytania
Czy można liczyć na dodruki dodatków do Descent, zwłaszcza tych kooperacyjnych: Gniew Natury, Zapomniane Dusze, Mroczne Żywioły?
  Temat: Co chetnie ujrzelisbycie w zapowiedziach firmy?
piotrest

Odpowiedzi: 1690
Wyświetleń: 511719

PostForum: Plany wydawnicze   Wysłany: Sob 05 Maj, 2018   Temat: Co chetnie ujrzelisbycie w zapowiedziach firmy?
Czekam na na dodruki dodatków do Descent, zwłaszcza tych kooperacyjnych: Gniew Natury, Zapomniane Dusze. :mrgreen:
  Temat: Polska wersja - The Road Darkens
piotrest

Odpowiedzi: 129
Wyświetleń: 34666

PostForum: Władca Pierścieni LCG - dyskusja ogólna   Wysłany: Sro 07 Maj, 2014   Temat: Polska wersja - The Road Darkens
balint napisał/a:
No tak, ale czy test będzie wiarygodny? Bo szereg graczy (np. ja) kupiło rozszerzenie w dniu premiery. Drugiego nie kupię, a dodatek mi się marzy.


ja również kupiłem dodatek od razu, mam wszystko co wyszło do tej pory... :neutral:
  Temat: <PETYCJA>
piotrest

Odpowiedzi: 45
Wyświetleń: 22576

PostForum: Władca Pierścieni LCG - ARCHIWUM   Wysłany: Nie 26 Sty, 2014   Temat: <PETYCJA>
podpisuję się
  Temat: przydzielanie obrażeń jednostce w walce a jej poświęcenie
piotrest

Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 2278

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 17 Lip, 2013   Temat: przydzielanie obrażeń jednostce w walce a jej poświęcenie
Hej, jeśli przeciwnik przydziela mojej jednostce np. 4 obrażenia w walce a ja w kolejnym oknie poświęcę ją np. z akcji zagrody dla niewolników to czy te 4 obrażenia są anulowane (idą w powietrze) czy przechodzą na na tę strefę stolicy którą atakował?
  Temat: ROK 2013 - Plany Wydawnicze
piotrest

Odpowiedzi: 465
Wyświetleń: 129157

PostForum: Plany wydawnicze   Wysłany: Czw 06 Cze, 2013   Temat: ROK 2013 - Plany Wydawnicze
czy jest szansa na dodruk cytadeli? był w planach na 2011 i 2012 rok...
  Temat: [K] Szturm na Ulthan
piotrest

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 3742

PostForum: Inwazja - dyskusja ogólna   Wysłany: Wto 21 Maj, 2013   Temat: [K] Szturm na Ulthan
raczej się nie doczekasz, ale próbować możesz :mrgreen:
  Temat: utrzymać pozycję vs żelazna dyscyplina
piotrest

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 1309

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 15 Maj, 2013   Temat: utrzymać pozycję vs żelazna dyscyplina
Czy mogę rzucić żelazną dyscyplinę na jednostkę, którą chce podnieść przeciwnik z diskardu ze stand your ground http://deckbox.org/whi/Stand%20Your%20Ground?
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
piotrest

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 230314

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Nie 17 Lut, 2013   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
ttrotyl napisał/a:
Witam
Mam dwa pytania:
1. Przeciwnik atakuje, właśnie wyznaczył atakujących, ja wykonuję akcję i spaczam jedną z jednostek atakujących. Czy ona nadal zadaje obrażenia?
2. Krwiopijec. Wymuszony: Na początku twojej tury każdy gracz musi poświęcić jakąś jednostkę w odpowiadającej strefie.
Skoro odnosi się to tylko do stref odpowiadających tzn., że właściciel Krwiopijca nie musi poświęcać. Czy tak?


1. Aby jednostka przeciwnika nie zaatakowała musisz ją spaczyć w okienku na akcję zaraz po wybraniu strefy do ataku :grin:
2. Niestety odnosi się to również do twoich jednostek i jeśli krwiopijec jest jedyną jednostkę to zżera sam siebie :cry:
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
piotrest

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 230314

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sob 16 Lut, 2013   Temat: Intepretacja kart nowych graczy
dzięki Virgo, bo już mi się mętlik zrobił :cool: pozdro dla białegostoku
  Temat: Intepretacja kart nowych graczy
piotrest

Odpowiedzi: 1309
Wyświetleń: 230314

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Czw 14 Lut, 2013   Temat: grom zmiany i skarbrand
jeśli było to sorki, ale mam problem: jeśli z rozwinięcia robię jednostkę gromem zmiany http://deckbox.org/whi/Bolt%20of%20Change i mam na stole skarbranda http://deckbox.org/whi/Skarbrand i ta jednostka/rozwinięcie opuszcza grę to zadaję sobie obrażenie czy nie? załóżmy 2 warianty: 1) normalnie tym rozwinięciem nie była jednostka i 2) normalnie tym rozwinięciem była jednostka. ma to jakieś znaczenie czy nie?
  Temat: Alith Anar
piotrest

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 1396

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Pią 01 Lut, 2013   Temat: Alith Anar
hejka, czy korzystając z akcji tej legendy http://deckbox.org/whi/Alith%20Anar musimy odkryć rozwinięcie(jednostkę z zasadzką) w polu bitwy, żeby mogła zaatakować? Czy to rozwinięcie może być w innej strefie?
  Temat: Prosty sposób na przechowywanie kart
piotrest

Odpowiedzi: 91
Wyświetleń: 38509

PostForum: Władca Pierścieni LCG - Twórczość fanowska   Wysłany: Pią 18 Sty, 2013   Temat: Prosty sposób na przechowywanie kart
Właśnie powkładałem swoje karty do LOTRa do segregatora. Zobaczymy na jak długo :mrgreen: Poukładałem tak jak karty do Inwazji, chyba podobnie jak Kulgan:

1) wg sfer
2) sprzymierzeńcy wg kosztu
3) dodatki wg kosztu
4) wydarzenia wg kosztu
5) neutrale: sprzymierzeńcy, dodatki, wydarzenia

Karty Wyprawy i Karty Spotkań pozostały w koszulkach umieszczone w odpowiadających im dodatkach przygodowych (tak, wciąż je mam i nie wyrzucam - leżą w podstawce). To samo z podstawką (każdy symbol przygody w oddzielnym woreczku strunowym) i dużymi dodatkami. Nie wiem czy się sprawdzi, ale przynajmniej wiem gdzie co mam :shock:

Wcześniej spróbowałem pomysłu z ułożeniem wg cech, sprzymierzeńcy, dodatki i wydarzenia bez podziału na sfery, ale jakoś tak mi nie pasiło. Owszem do klimatycznej gry jednorasowej jak najbardziej. Ale jak dla mnie za dużo szukania przy składaniu talii mono bądź prawie mono. pozdr
 
Strona 1 z 8
Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.27 sekundy. Zapytań do SQL: 15