galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 12
galakta.pl Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: ROK 2017 - Plany wydawnicze - odpowiedzi na Wasze pytania
pan_slaw

Odpowiedzi: 536
Wyświetleń: 159790

PostForum: Plany wydawnicze   Wysłany: Wto 17 Paź, 2017   Temat: ROK 2017 - Plany wydawnicze - odpowiedzi na Wasze pytania
tkozlow napisał/a:
Czy wydacie po polsku : Hour of the Huntress, jesli nie to czy bedzie jakis druk na zadanie z kartami z tego ?


masz tutaj
  Temat: Pytania i odpowiedzi
pan_slaw

Odpowiedzi: 139
Wyświetleń: 39766

PostForum: Horror w Arkham LCG - dyskusja ogolna   Wysłany: Czw 09 Mar, 2017   Temat: Pytania i odpowiedzi
Cytat:
witam, pytanie odnośnie Łowcy.
1. Łowca porusza się tylko o 1 lokalizację w kierunku badacza?
2. Ruch nie wyczerpuje Łowcy?
3. Łowca wchodzi do lokalizacji z innym badaczem i automatycznie jest z nim w zwarciu i zaatakuje w tej samej fazie wrogów?


ad 1. tak
ad 2. nie, tylko wymknięcie się powoduje jego wyczerpanie
ad 3. tak
  Temat: Pytania i odpowiedzi
pan_slaw

Odpowiedzi: 139
Wyświetleń: 39766

PostForum: Horror w Arkham LCG - dyskusja ogolna   Wysłany: Pon 27 Lut, 2017   Temat: Pytania i odpowiedzi
Jeśli wymkniesz się wrogowi z którym jesteś w zwarciu to jest on wyczerpany.
  Temat: Błędy na kartach Dziedzictwo Dunwich
pan_slaw

Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 13009

PostForum: Horror w Arkham LCG - dyskusja ogolna   Wysłany: Pon 20 Lut, 2017   Temat: Błędy na kartach Dziedzictwo Dunwich
We Francji kilka osób w najnowszym Mythos Packu miało (błędnie) karty wyprzedzające obecny dodatek (via Reddit). To znaczy, że cały cykl jest już przetłumaczony i nie ma co liczyć na dodatkową korektę w przyszłych mythos packach. Aż strach się bać ile tych błędów się nazbiera do końca Dunwich jak tak dalej pójdzie. Przesiadłem się na angielską wersję. Niestety ale uważam, że Galakta nie dała szansy polskiej wersji utrzymać się na rynku.
  Temat: Błędy na kartach Dziedzictwo Dunwich
pan_slaw

Odpowiedzi: 34
Wyświetleń: 13009

PostForum: Horror w Arkham LCG - dyskusja ogolna   Wysłany: Wto 17 Sty, 2017   Temat: Błędy na kartach Dziedzictwo Dunwich
1. Błąd na karcie Bliźniacze .45 Jenny

Jest: "Wydaj 1 nabój: Walka. Do tego ataku dostajesz [symbol siły]. Ten atak zadaje +1 obrażenie."

Powinno być: "Wydaj 1 nabój: Walka. Do tego ataku dostajesz +2 [symbol siły]. Ten atak zadaje +1 obrażenie."

2. Wpis z forum http://www.gry-planszowe....rt=1650#p890524 użytkownika Quba40:

"W scenariuszu 1B Kasyno Zawsze Wygrywa podczas przygotowaniu scenariusza gdzie trzeba rozstawić Salon w Clover Club, Bar w Clover Club oraz La Bella Luna powinno się jeszcze rozstawić Salon Gier Karcianych w Clover Club, w instrukcji nie napisano o tym, a bez niej nie da się przejść scenariusza."
  Temat: Horror w Arkham LCG: Dziedzictwo Dunwich
pan_slaw

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 4441

PostForum: Horror w Arkham LCG - dyskusja ogolna   Wysłany: Sro 11 Sty, 2017   Temat: Horror w Arkham LCG: Dziedzictwo Dunwich
Chmielu napisał/a:
Na FFG piszą, że 12.01 release date.
W Polsce też?


Tak, jutro będzie dostępna.
  Temat: PL czy EN
pan_slaw

Odpowiedzi: 15
Wyświetleń: 5332

PostForum: Horror w Arkham LCG - dyskusja ogolna   Wysłany: Pon 28 Lis, 2016   Temat: PL czy EN
Ja wybrałem wersję PL i liczę, że Galakta będzie wydawać wszystko do końca w PL. Uważam, że możemy się do tego przyczynić właśnie wybierając wersję PL.
  Temat: Rozwiązanie pierwszego scenariusza ( Uwaga Spoilery!)
pan_slaw

Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 5767

PostForum: Horror w Arkham LCG - dyskusja ogolna   Wysłany: Sro 23 Lis, 2016   Temat: Rozwiązanie pierwszego scenariusza ( Uwaga Spoilery!)
Nokturn napisał/a:
pan_slaw napisał/a:
Nokturn napisał/a:
pan_slaw napisał/a:
Nokturn napisał/a:

Lite mozna tez zdobyc bez wchodzenia do salonu:))


Jak?


Burn everything to the ground:)))


Spoiler!
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---


No tak ale pytales jak i jest to jakies rozwiazanie.


Jasne, jasne, myślałem tylko, że jest jakieś rozwiązanie które pominąłem by w trakcie rozgrywki przejąć Lite w ten sposób.
  Temat: Rozwiązanie pierwszego scenariusza ( Uwaga Spoilery!)
pan_slaw

Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 5767

PostForum: Horror w Arkham LCG - dyskusja ogolna   Wysłany: Sro 23 Lis, 2016   Temat: Rozwiązanie pierwszego scenariusza ( Uwaga Spoilery!)
Nokturn napisał/a:
pan_slaw napisał/a:
Nokturn napisał/a:

Lite mozna tez zdobyc bez wchodzenia do salonu:))


Jak?


Burn everything to the ground:)))


Spoiler!
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość
--- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
  Temat: Rozwiązanie pierwszego scenariusza ( Uwaga Spoilery!)
pan_slaw

Odpowiedzi: 20
Wyświetleń: 5767

PostForum: Horror w Arkham LCG - dyskusja ogolna   Wysłany: Sro 23 Lis, 2016   Temat: Rozwiązanie pierwszego scenariusza ( Uwaga Spoilery!)
Nokturn napisał/a:

Lite mozna tez zdobyc bez wchodzenia do salonu:))


Jak?
  Temat: Pytania i odpowiedzi
pan_slaw

Odpowiedzi: 139
Wyświetleń: 39766

PostForum: Horror w Arkham LCG - dyskusja ogolna   Wysłany: Wto 22 Lis, 2016   Temat: Pytania i odpowiedzi
Nokturn napisał/a:
pan_slaw napisał/a:

Na pewno tak się dzieje? Nie mogę znaleźć w księdze zasad nic mówiącego o tym, że atuty wyczerpujemy.


Uzywajac np ksiegi (nie pamietam polskiej nazwy. Chodzi o "Old book of lore"karta 31), wyczerpujesz ja poprzed odwrocenie o 90 stopni. W fazie utrzymania przygotowujesz ja znowu do uzycia (i odwracasz z powrotem).


karta 31

w przypadku tej karty to wyczerpanie następuje w momencie zagrania akcji ze strzałką. W przypadku testów to ta karta będąca atutem nie zmienia naszych współczynników ani nie zostaje wyczerpana po teście.
  Temat: Pytania i odpowiedzi
pan_slaw

Odpowiedzi: 139
Wyświetleń: 39766

PostForum: Horror w Arkham LCG - dyskusja ogolna   Wysłany: Wto 22 Lis, 2016   Temat: Pytania i odpowiedzi
Cytat:
Ad 2. Ja te symbole do testów interpetuje tak, że można zagrac dowolna kartę z ręki, zeby dodać sobie punkty. Wtedy ingnoruje jej pole tekstowe. Natomiast jesli dana karta jest juz w obszarze gracza (np księga) to traci tę zdolność i karte wyczerpujemy (odwracamy) w wyniku aktywacji pola tekstowego. Wyjątkiem co do pol tekstowych są oczywiście karty umiejętności służace do testów jak np percepcja.


Na pewno tak się dzieje? Nie mogę znaleźć w księdze zasad nic mówiącego o tym, że atuty wyczerpujemy.
 
Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.29 sekundy. Zapytań do SQL: 15