galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 16
galakta.pl Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Błąd w polskiej instrukcji
Trejo

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 5749

PostForum: Gra o Tron: Gra karciana 2 edycja   Wysłany: Pon 09 Lis, 2015   Temat: Błąd w polskiej instrukcji
''Usuń Varysa z gry aby odrzucić każdą postać z gry'' tak to jest w polskiej wersji,ok teraz wszystko jasne. Sam varys jest usuwany a reszta na stos zużytych. Czy prócz Varysa jest jeszcze jakaś karta którą się usuwa poza obszar czy to taki wyjątek?
  Temat: Przekierowany atak gracza wspierającego
Trejo

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 1489

PostForum: Zasady   Wysłany: Nie 08 Lis, 2015   Temat: Przekierowany atak gracza wspierającego
Dobrze gracie. Regent korony może przekierować wyzwanie na kogo chce.
  Temat: Duplikaty
Trejo

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 3655

PostForum: Zasady   Wysłany: Sob 07 Lis, 2015   Temat: Duplikaty
A jeżeli to lord/lady to czy Joffrey dostaje groszka w takim przypadku?
  Temat: Duplikaty
Trejo

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 3655

PostForum: Zasady   Wysłany: Pią 06 Lis, 2015   Temat: Duplikaty
Jak nabije przeciwnikowi na pal gościa który już leży na stole to co się dzieje? Może być jednocześnie żywy i martwy? :roll:
  Temat: Duplikaty
Trejo

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 3655

PostForum: Zasady   Wysłany: Sro 04 Lis, 2015   Temat: Duplikaty
Dzisiaj gramy ja starkiem atakuje targa z claim 2 militarnie,targ ma Illyrio z duplikatem i Viserysa. przegrał niebronione czy może poświęcić duplikat + viserysa czy musi zabić illyria z duplikatem? W instrukcji jest chyba że jak mam roszczenia zwiększone i gość zdecyduje się poświęcić duplikakat to musi też postać do której należy.
  Temat: Duplikaty
Trejo

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 3655

PostForum: Zasady   Wysłany: Sro 04 Lis, 2015   Temat: Duplikaty
Dzięki za pomoc, to w takim razie jaka jest różnica między działaniem duplikatu i bodyguarda? I jak zagram plotem marsz na mur albo varysem,dzikim ogniem to mogę poświęcić duplikat lub bodyguarda w tych przypadkach?

edit: ok marsz an mur oraz ogień mają ''cannot be saved'' ale co z tym varysem? Niby bodyguard chroni przed odrzuceniem też ale pisze ''kazda postac'' więc mam wątpliwości
  Temat: Duplikaty
Trejo

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 3655

PostForum: Zasady   Wysłany: Wto 03 Lis, 2015   Temat: Duplikaty
Jeżeli przeciwnik ma na stole postać z dwoma duplikatami a ja zagram na niego Lyseńskimi łzami/Dracarysem/Pod miecz/Ice lub jakimś innym eventem/dodatkiem który by go zabijał to on ginie,czy odrzuca tylko jeden z duplikatów?
  Temat: "Akcja Mobilizacja" "Akcja Wystawiania"
Trejo

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 1549

PostForum: Zasady   Wysłany: Nie 01 Lis, 2015   Temat: "Akcja Mobilizacja" "Akcja Wystawiania"
Faktycznie w oryginale jest marshall :o A ja z kumplami po burzy mózgów czym jest wystawianie doszliśmy do wniosku że stark jako jedyny może obniżać koszt eventu tą kartą :mrgreen:
  Temat: Błąd w polskiej instrukcji
Trejo

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 5749

PostForum: Gra o Tron: Gra karciana 2 edycja   Wysłany: Nie 01 Lis, 2015   Temat: Błąd w polskiej instrukcji
Jeszcze jedna sprawa, bo w polskiej wersji gry są terminy ''odrzuć z gry''(np varys,confiscation) oraz poprostu ''odrzuć'' (na stos odrzuconych czyli wszystkie karty po przegranym int challenge,pillage i wykorzystane eventy) i teraz czy to są dwa osobne stosy kart czy wszystko trafiają na jeden? Gdzieś ktoś mi powiedział że odrzucone z gry nie mogą już wrócić w żaden sposób,w przeciwieństwie do tych ze stosu odrzuconych.
  Temat: Błąd w polskiej instrukcji
Trejo

Odpowiedzi: 17
Wyświetleń: 5749

PostForum: Gra o Tron: Gra karciana 2 edycja   Wysłany: Sro 28 Paź, 2015   Temat: Błąd w polskiej instrukcji
A co się dzieje jak np na początku gry zginął mi Tyrion,wywaliłem go na stos zabitych i po kilku rundach w fazie dobierana trafia mi się Tyrion(druga kopia) to co mam odrzucić od razu tą kartę? I czy jak ktoś mi go zdejmie np Varysem i usunie z gry to czy moge używać jego kopii w przyszłości czy tak samo jak przy zabitym?
  Temat: Klękanie lokacji
Trejo

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 1321

PostForum: Zasady   Wysłany: Pią 16 Paź, 2015   Temat: Klękanie lokacji
Greyjoy ma karte która klęka lokacją. Czy może klęknąć mi np tronem i wtedy stracę bufa do dominacji?
  Temat: Jon Snow
Trejo

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 2743

PostForum: Zasady   Wysłany: Pią 16 Paź, 2015   Temat: Jon Snow
Nie musi klękać,fakt jest to trochę op ale każda frakcja ma przegięte postacie :twisted:
  Temat: Pytanie o zasady
Trejo

Odpowiedzi: 733
Wyświetleń: 113104

PostForum: Gra o Tron   Wysłany: Nie 30 Sie, 2015   Temat: Pytanie o zasady
Wczoraj graliśmy i była mała spina z Tańcem ze Smokami:
-Baratheon atakuje Tyrella w Wysogrodzie
-Bara zagrywa Mance Rayder a Tyrell Margery
-Tyrell jest drugi na torze tronu a Bara czwarty.
Obie karty definiują ostateczną siłę armii Baratheona i następuje paradoks. Jeżeli rozpatrujemy treści kart wg rozgrywki to ten który jest wyżej jest pokrzywdzony,a może spór powinien rozstrzygnąć posiadacz tronu? Proszę o odp,jeżeli temat był poruszany to sorry.
  Temat: Szukam graczy - Gdańsk
Trejo

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 1165

PostForum: Gra o Tron   Wysłany: Sro 10 Cze, 2015   Temat: Szukam graczy - Gdańsk
Ja z kolegą chętnie zagramy,nie jesteśmy z trójmiasta ale mieszkamy niedaleko i skmką spokojnie możemy dojechać,mamy oba dodatki więc jakby co to śmiało pisać na pw
  Temat: Pytanie o zasady
Trejo

Odpowiedzi: 733
Wyświetleń: 113104

PostForum: Gra o Tron   Wysłany: Nie 09 Lis, 2014   Temat: Pytanie o zasady
Witam,dzisiaj kolejna gra w 6 osób za mną i mam jeszcze kilka wątpliwości:
1.Jest taka karta dzikich która niszczy graczom jednostki na planszy,czy jeżeli zniszczę sobie pionka to czy mogę zostawić tam żeton władzy(tak jakbym się wycofywał) czy tracę to pole razem z jednostką.
2.Atakuje kartą Mace Tyrell,przeciwnik ma pionka i rozkaz obrony+2,pasywem mojej karty niszczę mu tego pionka,i teraz czy to +2 z rozkazu obrony on ściąga razem z pionkiem czy to jest liczone do siły armii?
3. Pojedynek Mokra Czupryna vs Tyrion oraz Victorian vs Salladhor Saan,które pasywy są rozpatrywane w pierwszej kolejności?
4.Czy babcia od Tyrellów może zajumać wsparcie osoby trzeciej która wspiera jej przeciwnika?
 
Strona 1 z 2
Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.29 sekundy. Zapytań do SQL: 15