galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 20
galakta.pl Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: Pytanie o wkłady do segregatora
Owsianka

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 2647

PostForum: Inwazja - dyskusja ogólna   Wysłany: Sro 15 Lut, 2012   Temat: Pytanie o wkłady do segregatora
Zastanawiałem się nad innymi 2x droższymi,ale skoro mówisz, że te Ultra Pro są solidne to też posłucham Twojej rady:)

Dzięki za odpowiedź,

Pozdrawiam
  Temat: Pytanie o wkłady do segregatora
Owsianka

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 2647

PostForum: Inwazja - dyskusja ogólna   Wysłany: Sro 15 Lut, 2012   Temat: Pytanie o wkłady do segregatora
Witam.

Sprawdzałem w sumie wymiary ale chcę się upewnić aby uniknąć wpakowania 60PLN na darmo. Czy wkłady do segregatora dedykowane do gry MTG będą pasować do WHI?

Z tego co widzę dużo osób gra w obie gierki więc na pewno mi pomożecie:)

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
  Temat: I znów pytania i wątpliwości
Owsianka

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 1333

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 08 Lut, 2012   Temat: I znów pytania i wątpliwości
Ad 4. A to nie jest tak ze akcje moge grac na koncu fazy a wiec grajac akcje niejako sugeruje ze faza stolicy ulega zakonczeniu wiec nie moge juz nic wystawiac?

Ad.2,3 Zawsze myslalem, ze jak jakis unit rzuca akcje a ja w odpowiedzi gram jakas akcje aby zabic ten unit badz cofnac go na reke to moja akcja zagrana pozniej na stos rozpatrywana jest wczesniej a wiec wczesniej zabije/cofne ta jednostke niz ona zdąży zagrac dana akcje. Rozumiem ze moj tok myslowy jest bledny i zdolam tylko zniszczyc dany unit ale akcja z tego unita zadziala tak?
  Temat: I znów pytania i wątpliwości
Owsianka

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 1333

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Sro 08 Lut, 2012   Temat: I znów pytania i wątpliwości
Wybaczcie za ilość pytań, gdyż widzę, że 3 ostatnie posty w tym dziale są moje ale trudno...:P Liczę na Waszą cierpliwość.


1. Czy Loqtza (Limit one Hero per zone.Action: Spend 2 resources to deal X damage to target unit. X is the number of Lizardmen in this zone) może zagrywać swoją akcje ile razy chce w danej fazie? Załóżmy czy mogę odpalić akcje 3krotnie pod koniec fazy stolicy przeciwnika oczywiście płacąc 6 surowca?

2. Pytanie nadal o Loqtze. Załóżmy, że gracz korzysta z jakiejś akcji na swoim unicie czy ja w odpowiedzi mogę zabić mu ten unit korzystając z akcji Loqtzy? Jeśli tak to czy jego akcja (tego zabijanego) zadziała?

3. Ta sama sytuacja co wyżej tylko że zamiast używać akcji z Loqtzy odpadalam Call Back - rozumiem ze w tym przypadku jego akcja nie zadziała bo łańcuch akcji rozpatrywany jest od końca?

4. Skinks of Sotek (Action: When this unit enters play, deal 1 uncancellable damage to target unit) - czy mogę zagrać 2 unity podczas 1 fazy i czy oba mogą zadać obrażenia? Ze strony mojego przeciwinika padła argumentacja, że nie gdyż zagrywając pierwszą z nich muszę od razu przejść do końca fazy stolicy aby odpalić akcję a więc wiąże się to z faktem, iż nie mam już sposobności aby drugi taki unit wystawić. Jeśli to zrobię to akcja z tego pierwszego Skinksa nie zadziała, lecz tylko z drugiego. Kto ma rację?

Bardzo serdecznie dziękuję za odpowiedzi :)
  Temat: Pytanie o Temple of Verena
Owsianka

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1084

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Wto 07 Lut, 2012   Temat: Pytanie o Temple of Verena
tak masz rację:)

Dzięki wielkie za wytłumaczenie. Całkiem niezła karta...z tego wynika:)
  Temat: Pytanie o Temple of Verena
Owsianka

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1084

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Wto 07 Lut, 2012   Temat: Pytanie o Temple of Verena
Czy tymi surowcami, które kładę na ten support mogą być surowce, których nie wykorzystałem w poprzedniej turze? W instrukcji jest napisane, że na poczatku mojej tury oddaje niewykorzystane surowce do ogólnej puli a na karcie tego supportu ze na pcozatku tury moge polozyc max 2 surowce wiec ja rozumiem to tak, ze sa to te surowce ktore musialbym odrzucic na pcozatku tury.

Dobrze mysle?

Z gory dziekuje jak zawsze za odpowiedz:)
  Temat: Karty z restrykcją
Owsianka

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 1516

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Wto 07 Lut, 2012   Temat: Karty z restrykcją
Runicznego kła nie posiadam, ale pomysł bardzo fajny:)
  Temat: Karty z restrykcją
Owsianka

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 1516

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Wto 07 Lut, 2012   Temat: Karty z restrykcją
Pewnie znajomi się burzyć nie będą, ale wygrana nielegalną talią frajdy nie sprawia.

Chaosu nie złożę bo 80% moich kart to EMP :)

W związku z tym mam pytanie do doświadczonych graczy EMP.
Podejrzewam, że Rodrick to podstawa więc trzeba zrezygnować z Warpsotne'a i Kuźni. W związku z czym szybka ekonomia na start leci na łeb na szyję, Czym jeszcze można więc podraszować start, bo podejrzewam ze Huntsmeni i ten Support za 1 kosztu z ograniczeniem to trochę za mało.

Z góry dzięki za konstruktywne odpowiedzi.
  Temat: Karty z restrykcją
Owsianka

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 1516

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Wto 07 Lut, 2012   Temat: Karty z restrykcją
Witam.

Czy mógłby ktoś mi wyjaśnić jak to jest z tymi kartami objętymi restrykcjami?
Czytać ze zrozumieniem umiem, aczkolwiek mi laikowi wydaję się to trochę przesadne, że mogę używać w EMP tylko jednej karty z całej listy, gdy aktualnie używam co najmniej 4.
Czyli jak załóżmy włożę sobie do talii Kuźnie Dericksburdzką to już nic innego do swojego decka z tej listy włożyć nie mogę?
Na żadnych turniejach nie gram. aczkolwiek trochę zatracił mi się fun z gry jak się okazało, że moja talia oficjalnie nie ma prawa bytu:P

Pozdrawiam i dzięki za wyjaśnienia.
  Temat: Pytanie o żetony surowców na misji
Owsianka

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1525

PostForum: Inwazja - dyskusja ogólna   Wysłany: Nie 05 Lut, 2012   Temat: Pytanie o żetony surowców na misji
Wielkie dzięki za rozwianie wątpliwości :)
  Temat: Pytanie o żetony surowców na misji
Owsianka

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 1525

PostForum: Inwazja - dyskusja ogólna   Wysłany: Nie 05 Lut, 2012   Temat: Pytanie o żetony surowców na misji
Witam

Czy w momencie gdy jednostka znajdująca się na misji zostaje zniszczona przez rywala, lub z innych przyczyn opuszcza grę żetony, które są na misji również opuszczaja grę czy zostają na misji i można je wykorzystać?
Mam tu na myśli wykorzystanie ich w dwojaki sposób.

1. Jeśli w opisie akcji misji nie ma opcji, że trzeba poświecić unit czy jeśli żetony zostają czy mogę wykorzystać akcję bez unitu na niej? tylko oddając żetony?
2. Jeśli w opisie akcji misji trzeba poświęcic unit czy żetony mogą "poczekać" aż na misji pojawi się inny unit w przyszlości.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Pozdrawiam
  Temat: Kupię Marsz potępionych
Owsianka

Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 1168

PostForum: Inwazja - dyskusja ogólna   Wysłany: Czw 02 Lut, 2012   Temat: Kupię Marsz potępionych
Oferty na priv albo gg: 1521656

Pozdrawiam
  Temat: Ilosc kart w dodatku
Owsianka

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 1495

PostForum: Inwazja - dyskusja ogólna   Wysłany: Pią 20 Sty, 2012   Temat: Ilosc kart w dodatku
Witam.

Jedno pytanko z gory przepraszam jesli idiotyczne.

jak sprawdzic ile kopii kart znajduje sie w danym dodatku?
W sumie chodzi mi teraz o dodatek Legends i karte Priest of Verena.

Pozrdrawiam serdecznie
  Temat: Kupie karty/dodatki
Owsianka

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 2605

PostForum: Inwazja - dyskusja ogólna   Wysłany: Sro 18 Sty, 2012   Temat: Kupie karty/dodatki
Witam.

Mam na sell:

2 talie Orków z core seta - 25 PLN za talię

2 talie Chasu z core seta - 25 PLN za talię

Możliwe odbiór osobisty w Zabrze, Sosnowcu
10PLN wysyłka niezależnie od ilości

Pozdrawiam
  Temat: pytanie o faze pola bitwy
Owsianka

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 1822

PostForum: Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja   Wysłany: Wto 17 Sty, 2012   Temat: pytanie o faze pola bitwy
Wielkie dzieki za odpowiedz.

Fajnie, ze mozna liczyc na tym forum na szybka pomoc ... :)
 
Strona 1 z 2
Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.27 sekundy. Zapytań do SQL: 15