galakta.pl galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
Znalezionych wyników: 5
galakta.pl Strona Główna
Autor Wiadomość
  Temat: koszulki na karty surowców
Nicodemus

Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 5221

PostForum: Osadnicy z Catanu (Settlers of Catan)   Wysłany: Pon 06 Lis, 2006   Temat: koszulki na karty surowców
Powinny :)
  Temat: Osadnicy online - gramy ?
Nicodemus

Odpowiedzi: 43
Wyświetleń: 35330

PostForum: Osadnicy z Catanu (Settlers of Catan)   Wysłany: Sro 25 Paź, 2006   Temat: Osadnicy online - gramy ?
http://catan.jsettlers.org/host2.html

Tu podaję link do serwera z osadnikami pod javą.
Nie trzeba zewnętrznego ip. Przyzwoicie wygląda.
  Temat: zasady
Nicodemus

Odpowiedzi: 372
Wyświetleń: 116587

PostForum: Runebound   Wysłany: Nie 08 Paź, 2006   Temat: zasady
Kajak napisał/a:

Drobne uszczypliwości zawarte w komentarzu zdenerwowały mnie do tego stopnia ze proponuje pojedynek na kije bejzbolowe ( w najblizszym wolnym terminie), pod mostem Grunwaldzkim o 12:00, prosze przyjsc z silną obstawą gdyz ja będe sam!!!! :wink:


No fakt, były uszczypliwe. Sorki. Czasami mam wredny humor :)
:wink:
  Temat: zasady
Nicodemus

Odpowiedzi: 372
Wyświetleń: 116587

PostForum: Runebound   Wysłany: Pią 06 Paź, 2006   Temat: zasady
Kajak napisał/a:
Bardzo mi przykro ale mam pytanie , sprawa dotyczy runu "Spopielenie"

Czytając ów problem też jest nam przykro.

Kajak napisał/a:

"Aktywuj tę kartę, aby w czasie fazy walki magicznej otrzymać premię +4 do rzutu i zadać +1 ranę"
Czy podczas obrony tez czy tylko podczas ataku?
Jeżeli sie bronie to przeciez nie zadaje zadnej rany więc jaki +1.
Jezeli tylko podczas ataku to czemu jest napisane".....w czasie fazy walki magicznej ...."


Przeciez wyraźnie pisze w fazie walki. Nie pisze słowem, że w obronie czy w ataku, tylko w fazie walki. Tak więc i w obronie i w ataku.
No nie zadaje rany +1 bo się bronisz. W końcu jak np. w walce wręcz zadajesz 2 rany ale bronisz się to nie zadajesz prawda ?

Kajak napisał/a:

Jezeli tylko podczas ataku to czemu jest napisane".....w czasie fazy walki magicznej ...."


No widzisz. Sam sobie odpowiedziałeś na swoje pytanie ;)
  Temat: Karty Magic:The Gathering
Nicodemus

Odpowiedzi: 11
Wyświetleń: 11250

PostForum: Plany wydawnicze   Wysłany: Czw 25 Maj, 2006   Temat: Re: MTG
Lordi napisał/a:
Szkoda bo przyjemnie byłoby pograć w Polskiego Magica :!:


E tam, po przyzwyczajeniu (czytaj graniu kilka lat w magica po angielsku) nie umiałbym się przestawić na język polski.
Pomyśl jakich tłumaczeń należałoby użyć.
Nie wiem, czy teraz są jeszcze takie zdolności, ale za moich czasów stworzenia (creatures) miały umiejętności
banding i rampage.
Chciałabyś widzieć na karcie napisane:
grupowanie się i szał ?
Fuj strasznie to wygląda ;)
 
Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0.29 sekundy. Zapytań do SQL: 15