|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - Gra o Tron PBF #22 - You Know Nothing - Pole gry
Sardo - Nie 24 Mar, 2013 Temat postu: Gra o Tron PBF #22 - You Know Nothing - Pole gry Tura 10 - Koniec Gry
Mapa:

Zwycięzca - Martell - Dredzilla
Obecne karty Westeros:
Talia I: Tron ostrzy [dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Talia II: Starcie królów Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
Talia III: Sieć kłamstw [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
Gracze:
Karty rodów:
StarkRoose Bolton [4] [miecz]
Ramsey Bolton [3] Jeśli twoja karta Rodu "Fetor" znajduje się na twojej ręce, ta karta otrzymuje +1 do siły i 3 symbole miecza.
Walton Nagolennik [2] [wieża]
Czarny Walder [2] [miecz]
Walder Frey [1] Każdy gracz (oprócz twojego przeciwnika), który wspiera twojego przeciwnika, musi zamiast tego udzielić wsparcia tobie.
Damon Zatańcz ze Mną [1] [miecz]
Fetor [0] Jeśli twoja karta Rodu "Ramsey Bolton" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, natychmiast cofnij ją na rękę. Jeśli przegrasz tę bitwę, możesz cofnąć na rękę Fetora.
GreyjoyEuron Wronie Oko [4] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycję na torze Lenników, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Victarion Greyjoy [3] [miecz][miecz]
Asha Greyjoy [2] [wieża]
Rodrik Czytacz [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, przejrzyj dowolną talię Westeros i wybierz z niej jedną kartę. Pozostałe karty potasuj, a wybraną zakrytą kartę umieść na wierzchu odpowiedniej talii.
Qarl Panienka [1] Jeśli to ty atakujesz i przegrasz tę bitwę, otrzymujesz 3 żetony Władzy.
Ser Harras Harlaw [1] [miecz]
Aeron Mokra Czupryna [0] Możesz odrzucić dowolną liczbę ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby zwiększyć siłę tej karty o liczbę odrzuconych żetonów Władzy.
LannisterSer Jaime Lannister [4] [miecz][wieża]
Ser Kevan Lannister [3] [wieża]
Ser Ilyn Payne [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz zniszczyć jedną jednostkę Piechurów przeciwnika z dowolnego obszaru na planszy (oprócz zadania normalnych strat). Jeśli ta jednostka jest ostatnią jednostką na swoim obszarze, usuń również spoczywający na tym obszarze żeton Rozkazu.
Daven Lannister [2] [miecz]
Cersei Lannister [1] [wieża]
Ser Addam Marbrand [1] Jeśli to ty atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Rycerzy (w tym wspierające jednostki Rycerzy Lannisterów) zapewniają premiędo siły +3, zamiast +2.
Qyburn [0] Możesz odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby wybrać kartę Rodu ze stosu kart odrzuconych dowolnego gracza. Qyburn otrzymuje wydrukowaną siłę tej karty oraz wydrukowane na niej symbole bitwy (ale ignoruje treść jej zdolności).
BaratheonStannis Baratheon [4] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, usuń z planszy wszystkie rozkazy Wsparcia (w tym własne rozkazy) sąsiadujące z obszarem ogarniętym bitwą. Anulujesz w ten sposób całą siłę zapewnianą przez wspierające jednostki.
Jon Snow [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz przesunąć żeton Dzikich o jedno pole w dowolną stronę (do minimum 0 lub maksimum 10).
Melisandre [2] Po bitwie możesz cofnąć na rękę dowolną kartę Rodu ze swojego stosu kart odrzuconych (w tym tę kartę), odrzucając tyle ze swoich dostępnych żetonów Władzy, ile wynosi wydrukowana siła cofanej karty.
Bękart z Nocnej Pieśni [2] [wieża]
Ser Davos Seaworth [1] [miecz][wieża]
Ser Axell Florent [1] [miecz]
Mance Rayder [0] Twoja ostateczna siła jest równa pozycji zajmowanej obecnie przez żeton Dzikich.
TyrellMace Tyrell [4] [miecz][wieża]
Randyll Tarly [3] [miecz][miecz]
Willas Tyrell [2] [wieża]
Ser Jon Fossoway [2] [miecz]
Paxter Redwyne [1] Jeśli obszar ogarnięty bitwą to obszar morski, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Tyrellów) zapewniają premię do siły +2, zamiast +1.
Królowa Cierni [1] Zignoruj tekst zdolności wydrukowanej na karcie Rodu twojego przeciwnika.
Margaery Tyrell [0] Jeśli bronisz swojego obszaru rodzinnego lub obszaru, na którym znajduje się jeden z twoich żetonów Władzy, ostateczna siła twojego przeciwnika wynosi 2.
MartellDoran Martell [4] Za każdą kartę Rodu na twojej ręce, ta karta otrzymuje po 1 symbolu fortyfikacji i miecza i -1 do siły (do minimalnie 0).
Areo Hotah [3] [wieża][wieża]
Bękart z Bożejłaski [2] [wieża]
Kolos [2] [miecz]
Ser Gerris Drinkwater [1] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz przesunąć się o jedną pozycję wyżej na wybranym przez siebie torze Wpływów.
Quentyn Martell [1] Za każdą kartę Rodu na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Nymeria Sand [0] [miecz][wieża]
Zamki (punkty mobilizacji):
Stark - 2 (3)
Greyjoy - 1 (1)
Lannister - 6 (9)
Baratheon - 3 (4)
Tyrell - 2 (3)
Martell - 6 (10)
Zaopatrzenie (kontrolowane beczki):
Stark - 2 (2)
Greyjoy - 3 (2)
Lannister - 4 (3)
Baratheon - 5 (4)
Tyrell - 2 (1)
Martell - 6 (8)
Żetony władzy:
Stark - 0
Greyjoy - 0
Lannister - 0
Baratheon - 4
Tyrell - 0
Martell - 0
Żetony Dominacji:
Żelazny Tron - Lannister
Ostrze z Valyriańskiej Stali - Lannister
Kruk Posłaniec - Lannister
Karty Westeros:
Talia I:
Obecna:
Tron ostrzy [dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Odrzucone:
Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
W talii:
Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.
Tron ostrzy [dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Ostatnie dni lata [dzicy] Nic się nie dzieje.
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Talia II:
Obecna:
Starcie królów Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
Odrzucone:
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
W talii:
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Ostatnie dni lata [dzicy] Nic się nie dzieje.
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Talia III:
Obecna:
Sieć kłamstw [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
Odrzucone:
Morze sztormów [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
Nawałnica mieczy [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
Jesienne deszcze [dzicy]Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Atak dzikich Dzicy atakują Westeros.
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
W talii:
Uczta dla wron [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.
Dzicy:
Siła: 8
Obecna karta podejrzana przez:
Zużyte karty:
Warg - Zwiadowca
Gromadzą się nad Mleczną Wodą
Najazd prewencyjny
Jeźdźcy mamutów
W talii:
Cisza na Murze
Zabójcy Wron
Łupieżcy Grzechoczącej Koszuli
Nadciąga horda
Król za Murem
Dredzilla - Pon 25 Mar, 2013
Przeczytam tylko karty na komputerze, bo teraz siedzę na telefonie ,i ok 12 wrzucĘ rozkazy
Tak patrze ze przy tym rozmieszczeniu wojsk, to Bara jest niezle dopakowany
Beez - Pon 25 Mar, 2013
tyrell byl, potwierdzil, rozkazow nie wyslal...
moglibysmy juz naprawde zaczac
Gog - Pon 25 Mar, 2013
zanim zaczniemy spytam od razu czy według Was z takimi OP kartami sa 1000 razy lepsze od greya z 2 edycji czy nie powinien bara z jednym statkiem zaczynac tylko ?:X
EDIT Sardo jakos moje poprzednie obawy zwłaszcza w grze na 12 (Hoster pozdrawia) się sprawdziły :p
Sardo - Pon 25 Mar, 2013
Gog, zanim nie zagrasz to się nie przekonasz. Na sucho wiele nie można stwierdzić.
Wysłałem tamten'owi wiadomość przypominającą, więc mam nadzieję, że do jutrzejszego poranka dostanę wiadomość z rozkazami.
tamten - Wto 26 Mar, 2013
Sory, już wysłałem rozkazy, dzisiaj miałem wyjątkowo dużo pracy.
Sardo - Wto 26 Mar, 2013
Tura 1
Faza akcji:Mapa:

Kruk:
Najazdy:
Marsze:Baratheon
Lannister
Stark
Martell
Greyjoy
Tyrell
Baratheon
Lannister
Stark
Martell
Greyjoy
Tyrell
Stark
Umocnienia władzy:Lannister - Stoney Sept (umocnienie władzy): +2 żetony
Greyjoy - Pyke Port (umocnienie władzy): +1 żeton
Tyrell - Dornish Marches (umocnienie władzy): +2 żetony
Aktualizacja rozkazów w 1 poście.
Georgie - Wto 26 Mar, 2013
to odrazu baratheon wplywa jednym statkiem pod kings landing
Gog - Wto 26 Mar, 2013
prosze dzikich statek na sunset sea:)
Dredzilla - Wto 26 Mar, 2013
ja piechura na starfall, zostawie zeton
Gog - Sro 27 Mar, 2013
karte na górę of course:D
Beez - Sro 27 Mar, 2013
hmm jakis warn dla badooma ? moze nie kojarzy ze sie na gre zapisal czy cos...
Gog - Sro 27 Mar, 2013
ogolnie go nie w 20 to samo
Georgie - Czw 28 Mar, 2013
a ja zaszaleje, i zaczne drugą kolejke marszy, bo dla mnie jest ona oczywista a nie bedzie zadnego spotkania z innym rodem
marsz +0 na dragonstone : wszystko na kings landing ,
proponuje zeby martel tyrell i stark zrobili tak samo, chociaz starka niema, bo oni raczej tez nie wywołają bitwy, a jesli GJ nie leci w lannistera to i on moglby podac OBA marsze naraz,
takie korzysci z pierwszej tury ze powinna pojsc szybciutko !
Beez - Czw 28 Mar, 2013
moj marsz wciaz jednak od czegos zalezy, wiec z mojej strony nic z tego.
ale moge podac ten pierwszy - Wszystko z Pyke na greywater
Georgie - Pią 29 Mar, 2013
dobra to juz nie jest smieszne, swieta sie jeszcze nie zaczely a badoom jeszcze nie zajrzal. proponuje w takim razie za 24h o tego postu ( czyli caly piatek i noc przed sobota) dac mu jeszcze szanse i juz szukać zastepstwa
Sardo - Pią 29 Mar, 2013
Georgie napisał/a: | dobra to juz nie jest smieszne, swieta sie jeszcze nie zaczely a badoom jeszcze nie zajrzal. proponuje w takim razie za 24h o tego postu ( czyli caly piatek i noc przed sobota) dac mu jeszcze szanse i juz szukać zastepstwa |
Wysłałem mu wczoraj o 8:45 przypomnienie na PW, odebrał, nic nie odpisał. Był na forum, więc ja daję mu czas do 12:00.
Gog - Pią 29 Mar, 2013
czyzby badoomboom to mortyr?:D
Shutt - Pią 29 Mar, 2013
Hahaha, o tym samym pomyślałem xD
Shutt - Pią 29 Mar, 2013
Marsz +1
Statek na Narrow
tamten - Pią 29 Mar, 2013
Statek na west summer sea
Gog - Pią 29 Mar, 2013
koń na riverrun
Dredzilla - Pią 29 Mar, 2013
Koń na se, piechur zostaje ...
Georgie - Sob 30 Mar, 2013
no to jeszcze stark GJ tyrell i znow stark i jestsmy gotowi na kolejna runde, patrzccie na pierwsza strone sardo pieknie marsze aktualizuje
tamten - Sob 30 Mar, 2013
rycerz na reach i piechór do Old Town
tamten - Sob 30 Mar, 2013
zostawiam żeton jeśli to koniczne na rodzimym terenie
Gog - Sob 30 Mar, 2013
tam jest zeton wydrukowany wiec nie musisz:)
Sardo - Sob 30 Mar, 2013
Staram się wszystko aktualizować w 1 poście na bieżąco. Mapki nowej nie wrzucam bo to pierwsza tura i tutaj wielkich bitew nie będzie. Ale jeżeli ktoś będzie potrzebował to wołajcie
Shutt - Sob 30 Mar, 2013
Panowie, ja na morze dawno wypłynąłem
Sardo - Sob 30 Mar, 2013
Shutt napisał/a: | Panowie, ja na morze dawno wypłynąłem |
Wydawało mi się, że był tam inny marsz, nie wiem czemu i napisałem go z pamięci. Zaraz zmieniam post.
I czekam na kolejne marsze Starka.
Shutt - Sob 30 Mar, 2013
Ja osobiście czekam na marsz Greyjoya
Sardo - Sob 30 Mar, 2013
Shutt napisał/a: | Ja osobiście czekam na marsz Greyjoya |
Greyjoy wykonał pierwszy marsz, ruszył wszystkie jednostki z Pyke na Greywater Watch.
Beez napisał/a: | moj marsz wciaz jednak od czegos zalezy, wiec z mojej strony nic z tego.
ale moge podac ten pierwszy - Wszystko z Pyke na greywater |
Shutt - Sob 30 Mar, 2013
A drugi?
Marsze:Baratheon - Shipbreaker Bay (marsz -1): statek zostaje; statek » Blackwater Bay
Lannister - The Golden Sound (marsz 0): statek » Sunset Sea
Stark - The Shivering Sea (marsz +1*): statek » The Narrow Sea
Martell - Salt Shore (marsz -1): piechur » Starfall [zostawia żeton]
Greyjoy - Pyke (marsz -1): piechur, rycerz » Greywater Watch
Tyrell - Redwyne Straits (marsz 0): statek » West Summer Sea
Baratheon - Dragonstone (marsz 0): piechur, rycerz » King's Landing
Lannister - Lannisport (marsz +1*): piechur zostaje; rycerz » Riverrun
Stark
Martell - Sunspear (marsz 0): piechur zostaje; rycerz » Storm's End
Greyjoy <-------
Tyrell - Highgarden (marsz -1): piechur » Oldtown; rycerz » The Reach
Stark
Sardo - Sob 30 Mar, 2013
Ty jesteś wyżej na tronie od Greyjoya przecież.
Spójrz 2 linijki nad Twoją strzałką.
Shutt - Sob 30 Mar, 2013
Ok, widzę problem. Myślałem, że tamten ruch badooma został
Mój byłby taki sam. Piechur z WH na WF, zostawiam żeton.
Sardo - Sob 30 Mar, 2013
Shutt napisał/a: | Wykonałem obydwa marsze jak widać na podsumowaniu - z WH na WF i z Shivering Sea na The Narrow Sea. |
Czyli dobrze widziałem ten marsz z White Harbor. Więc albo ten post usunąłeś albo edytowałeś bo go nie ma w tym temacie. Możesz sobie przejrzeć.
Shutt - Sob 30 Mar, 2013
Pisałem ten marsz, potem zobaczyłem, że badoom go wykonał i zmieniłem go na marsz statkiem
Sardo - Sob 30 Mar, 2013
Shutt napisał/a: | Pisałem ten marsz, potem zobaczyłem, że badoom go wykonał i zmieniłem go na marsz statkiem |
Nie wiem czemu, ale nie ma żadnego postu badooma na ten temat. Widocznie ja po Twoim poście musiałem szybko zedytować 1, a Ty się tą edycją zasugerowałeś.
Nieważne. Jedziem dalej panowie
Beez - Sob 30 Mar, 2013
koń na Seagard. Piechur na FF, piechur wraca na Pyke.
Shutt - Sob 30 Mar, 2013
konnica na MC
piechur na Karhold
piechur zostaje
Georgie - Sob 30 Mar, 2013
shutt myśle ze mogłes odrazu ostatni marsz zrobic,
jeszcze tylko 2 marsze i mamy karty moze nawet dzisiaj bedzie
Shutt - Sob 30 Mar, 2013
Georgie, zrobiłem już wszystkie
Sardo - Sob 30 Mar, 2013
Tura 1 - Podsumowanie

Kruk: Lannister - podgląda kartę Dzikich i odkłada ją na wierzch talii
Najazdy:
Marsze:Baratheon - Shipbreaker Bay (marsz -1): statek zostaje; statek » Blackwater Bay
Lannister - The Golden Sound (marsz 0): statek » Sunset Sea
Stark - The Shivering Sea (marsz +1*): statek » The Narrow Sea
Martell - Salt Shore (marsz -1): piechur » Starfall [zostawia żeton]
Greyjoy - Pyke (marsz -1): piechur, rycerz » Greywater Watch
Tyrell - Redwyne Straits (marsz 0): statek » West Summer Sea
Baratheon - Dragonstone (marsz 0): piechur, rycerz » King's Landing
Lannister - Lannisport (marsz +1*): piechur zostaje; rycerz » Riverrun
Stark - White Harbor (marsz -1): piechur » Winterfell [zostawia żeton]
Martell - Sunspear (marsz 0): piechur zostaje; rycerz » Storm's End
Greyjoy - Greywater Watch (marsz 0): piechur » Flint's Finger; piechur » Pyke; rycerz » Seagard
Tyrell - Highgarden (marsz -1): piechur » Oldtown; rycerz » The Reach
Stark - Winterfell (marsz 0): piechur » Karhold; piechur zostaje; rycerz » Moat Calin
Umocnienia władzy:Lannister - Stoney Sept (umocnienie władzy): +2 żetony
Sardo - Sob 30 Mar, 2013
Tura 2
Faza Westeros:Mapa:

Talia I: Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Stark - 1 » 1
Greyjoy - 2 » 2
Lannister - 2 » 3
Baratheon - 2 » 2
Tyrell - 2 » 2
Martell - 2 » 3
Talia II: Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Stark - 4 + 2 = 6
Greyjoy - 6 + 3 = 9
Lannister - 7 + 2 = 9
Baratheon - 5 + 4 = 9
Tyrell - 7 + 1 = 8
Martell - 4 + 1 = 5
Talia III: Atak dzikich Dzicy atakują Westeros.
Beez - Sob 30 Mar, 2013
mogę spytac czemu spadłem z zaopatrzeniem z 2 do 1?
Shutt - Sob 30 Mar, 2013
Beez napisał/a: | koń na Seagard. Piechur na FF, piechur wraca na Pyke. |
Pewnie dlatego.
Sardo - Sob 30 Mar, 2013
Beez napisał/a: | mogę spytac czemu spadłem z zaopatrzeniem z 2 do 1? |
Mój błąd, nie policzyłem beczki na Seagardzie, przepraszam, poprawię na następnej mapce.
Beez - Sob 30 Mar, 2013
Shutt napisał/a: | Beez napisał/a: | koń na Seagard. Piechur na FF, piechur wraca na Pyke. |
Pewnie dlatego. |
y?
Shutt - Sob 30 Mar, 2013
Miałem na myśli, że Sardo wziął pod uwagę ten ruch i zapomniał o Seagardzie.
Sardo - Nie 31 Mar, 2013
Atak Dzikich (siła 2):
Karta:
Gromadzą się nad Mleczną Wodą
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Jeśli posiada więcej niż jedną kartę Rodu na ręce, odrzuca wszystkie karty o największej sile.
Pozostali Gracze: Jeśli posiadają po więcej niż jednej karcie Rodu na ręce, muszą wybrać i odrzucić jedną z tych kart.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Bierze cały stos odrzuconych kart Rodu z powrotem na rękę.
Wsparcie Nocnej Straży:
Stark - 0
Greyjoy - 0
Lannister - 0
Baratheon - 0
Tyrell - 1
Martell - 0
Suma: 1 - Porażka!
Posiadacz Żelaznego Tronu Baratheon wybiera gracza z najniższą stawką - Lannister
Odrzuceni dowódcy:
Lannister - Ser Jaime Lannister [4] [miecz][wieża]
Stark - Damon Zatańcz ze Mną [1] [miecz]
Greyjoy - Ser Harras Harlaw [1] [miecz]
Baratheon - Ser Davos Seaworth [1] [miecz][wieża]
Tyrell - Ser Jon Fossoway [2] [miecz]
Martell - Nymeria Sand [0] [miecz][wieża]
Siła Dzikich spada do 0.
Shutt - Nie 31 Mar, 2013
Jestem ciekawy czy stare rany zostaną rozdrapane
Georgie - Wto 02 Kwi, 2013
nie stare rany nie zostaną rozdrapane, i mam nadzieje ze mi sie to opłaci, najnizszy jest Gog Lannister
ja odrzucam : Ser Davos Seaworth [1] [miecz][wieża]
Shutt - Wto 02 Kwi, 2013
Damon [1]
Beez - Wto 02 Kwi, 2013
Ser Harras Harlaw [1] [miecz]
Gog - Wto 02 Kwi, 2013
zostały rozdrapane ^^
Dredzilla - Wto 02 Kwi, 2013
Nymeria
Georgie - Wto 02 Kwi, 2013
no to jeszcze jedna karta do odrzucenia i rozkazy, tak wiec panowie kto juz wybral karte to slac rozkazy
Sardo - Wto 02 Kwi, 2013
Dokładnie, nowej mapki nie ma co wrzucać, bo różni się tylko dowódcami, 1 żetonem u Tyrella i złą pozycją Greyjoya na Zaopatrzeniu.
tamten - Wto 02 Kwi, 2013
Wyrzucam Ser Jona Fossoway'a
Sardo - Wto 02 Kwi, 2013
Tura 2
Faza planowania:Mapa:
*Greyjoy powinien być na torze zaopatrzenia na 2
*odrzuceni dowódcy nie są uwzględnieni na mapie
*Tyrell ma 1 żeton władzy mniej
Czekam na rozkazy
Shutt - Sro 03 Kwi, 2013
Na 7-miu, zapomniałem, już wysyłam rozkazy!
Sardo - Sro 03 Kwi, 2013
Tura 2

Kruk:
Najazdy:
Lannister
Martell
Greyjoy
Tyrell
Baratheon
Martell
Greyjoy
Umocnienia władzy:Lannister - Lannisport (umocnienie władzy*): mobilizacja/+1 żeton
Lannister - Stoney Sept (umocnienie władzy): +2 żetony
Lannister - Riverrun (umocnienie władzy): +2 żetony
Stark - Winterfell (umocnienie władzy*): mobilizacja/+2 żetony
Stark - Karhold (umocnienie władzy): +2 żetony
Martell - Sunspear (umocnienie władzy*): mobilizacja/+2 żetony
Martell - Storm's End (umocnienie władzy): +1 żeton
Greyjoy - Pyke (umocnienie władzy): +2 żetony
Greyjoy - Seagard (umocnienie władzy): +2 żetony
Tyrell - Oldtown (umocnienie władzy): +1 żeton
Shutt - Sro 03 Kwi, 2013
Nie może być tak, że Stark ma prawie najmniej żetonów - poproszę tokenik
Dredzilla - Sro 03 Kwi, 2013
mam pytanie co do karty Dorana, czy jego karta sama w sobie liczy sie do jego zdolnosci ?
Shutt - Sro 03 Kwi, 2013
Dredzilla napisał/a: | mam pytanie co do karty Dorana, czy jego karta sama w sobie liczy sie do jego zdolnosci ? |
Nie, w chwili wyboru generała nie masz już Dorana na ręce.
Gog - Sro 03 Kwi, 2013
dzikich prosze:)
Georgie - Czw 04 Kwi, 2013
marsz -1 z kingswood :
piechota z kingswood na Kings landing
Gog - Czw 04 Kwi, 2013
ja sobie plyne na west summer sea dowódca na priv karta na góre
Sardo - Czw 04 Kwi, 2013
Bitwa o West Summer Sea
Atakujący Lannister [5]Marsz +1* [1]
Statek [1]
Dowódca: Daven Lannister [2] [miecz]
Obrońca Tyrell [2]Statek [1]
Dowódca: Królowa Cierni [1] Zignoruj tekst zdolności wydrukowanej na karcie Rodu twojego przeciwnika.
Przewaga na torze lenników
Wsparcia innych graczy: brak
Lannister wygrywa.
Tyrell przegrywa i statek zostaje zniszczony od miecza.
tamten - Czw 04 Kwi, 2013
na east summer sea
tamten - Czw 04 Kwi, 2013
sory pomyliłem zbiorniki wodne na Redwyne Straits
Sardo - Czw 04 Kwi, 2013
Aż zacząłem sprawdzać i liczyć czy masz szansę się tam wybronić
Gog - Czw 04 Kwi, 2013
Sardo nie uzylem kevana jakby co sprawdz PW a ten statek sie nigdzie nie wycofa
Sardo - Czw 04 Kwi, 2013
Gog napisał/a: | Sardo nie uzylem kevana jakby co sprawdz PW |
Osz kurde, racja. Przeczytałem szybko i potem wydawało mi się, że był Kevan, a tu Daven, podobnie się piszę. Pisz wyraźniej następnym razem, a nie tak bazgrolisz Dobrze, że nikt nie zdążył się ruszyć.
Także Statek Tyrella idzie na dno.
I przepraszam za pomyłkę.
Beez - Czw 04 Kwi, 2013
wyplywam z portu
Dredzilla - Czw 04 Kwi, 2013
Nie rozumiem tej gry chyba, tyrell traci swoj statek w 2 turze bo zaatakowal go LANNISTER?
piechur na yronwood, zostawie zeton
Shutt - Czw 04 Kwi, 2013
A czemu nie?
Lanni nie musi się od razu napieprzać z Greyem
niby nie ale rzucać sie odrazu na poczatkujacego gracza mi sie tam nie podoba także gogu nie pojdzie ci to plazem przynajmniej z mojej strony
Gog - Czw 04 Kwi, 2013
Dredzilla napisał/a: | Nie rozumiem tej gry chyba, tyrell traci swoj statek w 2 turze bo zaatakowal go LANNISTER?
piechur na yronwood, zostawie zeton |
po 1 najwazniejsze w tej grze to byc nieprzewidywalnym po 2 Georgie juz sie popisałes wyrzucając mi jaimego z dupy, nie ujdzie płazem Tobie ta głupota obiecuje, a wiesz ze jak ja cos obiecam to amen:) a co do Greya Beez poprosił o nie atakowanie bo ma swiadomosc, ze ma mega nerf kart i 2 tur okolo mogloby go nie być
popisałem ? ehh niech bedzie i tak
Gog - Czw 04 Kwi, 2013
Georgie napisał/a: | popisałem ? ehh niech bedzie i tak | wlasnie mysle czy po prostu zagrales jak debil, czy po prostu odnawiasz stare zadry;) a i btw wielkie Georgie oburzenie, że nowy gracz, a jak ma sie nauczyć grac jesli bedziemy zamulac dupy i nic nie robic to sie nauczy tylko zetony liczyc, a tak bedzie musial kminic co zrobic, zreszta to tylko statek ;x
Shutt - Czw 04 Kwi, 2013
Akurat taka nauczka to dobra rzecz, praktycznie "z dupy" pozbył się jednej z mocniejszych kart... No i jak to tak?
zagrałem jak debil ? bo wyzucilem tobie karte nie starkowi albo martelowi ? zastanow sie co piszesz. a ja juz koncze te dyspute rozstrzygniemy ja gdzies pod harrenhall
Gog - Czw 04 Kwi, 2013
Shutt napisał/a: | Akurat taka nauczka to dobra rzecz, praktycznie "z dupy" pozbył się jednej z mocniejszych kart... No i jak to tak? |
myslal ze zagram qyburna jak wszyscy, wiec nie zagrał źle na 99% graczy by mu weszło ładnie
Shutt - Czw 04 Kwi, 2013
Gog napisał/a: | myslal ze zagram qyburna jak wszyscy, wiec nie zagrał źle na 99% graczy by mu weszło ładnie |
Też prawda, zapomniałem o Qyburnie, Lannistera jeszcze nie ogarnąłem, bo nim nie grałem
tamten - Pią 05 Kwi, 2013
Myślałem, też że Ilyn Payne mnie może dorwać, co byłoby bolesne dla mojego piechura w Old Town.
Zdejmuję marsz z Reach.
Sardo - Pią 05 Kwi, 2013
Tura 2

Kruk: Lannister - podgląda kartę Dzikich i odkłada na wierzch talii
Najazdy: Stark - Moat Calin (najazd): pali umocnienie władzy na Seagardzie; Stark +1 żeton, Greyjoy -1 żeton
Tyrell - brak efektu
Marsze:Baratheon - Kingswood (marsz -1): piechur » King's Landing
Lannister - Sunset Sea (marsz +1*): statek » West Summer Sea (bitwa)
Martell Starfall (marsz -1): piechur » Yronwood [zostawia żeton]
Greyjoy - Pyke Port (marsz -1): statek » Ironman's Bay
Tyrell - The Reach (marsz 0): brak efektu
*Aktualizacja mapy*
Baratheon
Martell
Greyjoy
Umocnienia władzy:Lannister - Lannisport (umocnienie władzy*): mobilizacja/+1 żeton
Georgie - Pią 05 Kwi, 2013
marsz +0 z kings landing :
piechota na dragon stone
kon na crp
jeden piechur zostaje
Beez - Pią 05 Kwi, 2013
moj statek na Sunset Sea
Dredzilla - Pią 05 Kwi, 2013
ja sciagam swoj marsz
Sardo - Pią 05 Kwi, 2013
To jeszcze umocnienia władzy z gwiazdką i wydarzenia.
Shutt - Pią 05 Kwi, 2013
2x Statek na IoB
Gog - Pią 05 Kwi, 2013
2x statek
Sardo - Pią 05 Kwi, 2013
2 × Golden Sound
2 × Port
Golden Sound + Port
?
Dredzilla - Pią 05 Kwi, 2013
statej na ess i piechur
Shutt - Pią 05 Kwi, 2013
Daj mu na morze, bo do portu to bez sensu.
Sardo - Pią 05 Kwi, 2013
Shutt napisał/a: | Daj mu na morze, bo do portu to bez sensu. |
Ma czas napisać gdzie chce, bo za moment wychodzę z domu, więc niestety wydarzenia wylosuję i wstawię wieczorem (19-20)
o matko bedziemy czekac teraz do wieczora bo gog mysli ze sardo to wrozka ?
EDIT : nie ma to jak dobra maskarada ...
Gog - Pią 05 Kwi, 2013
wiadomo ze na morze :X Georgie skoncz te załosna maskarade, bo juz Toba rzygam*<- Lepiej Shutt ?:D:) dzieki
Shutt - Pią 05 Kwi, 2013
rzygam*
Gogu, wychilluj trochę, trzeba dokładnie pisać co i jak
Sardo - Pią 05 Kwi, 2013
Tura 2 - Podsumowanie

Najazdy: Stark - Moat Calin (najazd): pali umocnienie władzy na Seagardzie; Stark +1 żeton, Greyjoy -1 żeton
Tyrell - brak efektu
Marsze:Baratheon - Kingswood (marsz -1): piechur » King's Landing
Lannister - Sunset Sea (marsz +1*): statek » West Summer Sea (bitwa)
Martell Starfall (marsz -1): piechur » Yronwood [zostawia żeton]
Greyjoy - Pyke Port (marsz -1): statek » Ironman's Bay
Tyrell - The Reach (marsz 0): brak efektu
Baratheon - King's Landing (marsz 0): piechur zostaje; piechur » Dragonstone; rycerz » Crackclaw Point
Martell - Sea of Dorne (marsz +1*): brak efektu
Greyjoy - Ironman's Bay (marsz 0): statek » Sunset Sea
Umocnienia władzy:Lannister - Lannisport (umocnienie władzy*): mobilizacja - statek, statek → The Golden Sound
Stark - Winterfell (umocnienie władzy*): mobilizacja - statek, statek → Bay of Ice
Martell - Sunspear (umocnienie władzy*): mobilizacja - piechur; statek → East Summer Sea
Sardo - Pią 05 Kwi, 2013
Tura 3

Talia I: Tron ostrzy [dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.Baratheon wybiera opcję: b)
Talia III: Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Mobilizacja (Tron ostrzy):
Baratheon Dragonstone: piechur; piechur
Crackclaw Point: piechur
King's Landing: piechur↑rycerz; statek → Blackwater Bay LannisterLannisport: statek → Port; statek → The Golden Sound
Riverrun: rycerz Stark Winterfell: piechur↑rycerz; statek → The Shivering Sea
White Harbor: piechur
Moat Calin: piechur Martell Sunspear: statek → Sea of Dorne; statek → East Summer Sea
Storm's End: piechur
Yronwood: statek → Sea of Dorne
Starfall: piechur Greyjoy Pyke: statek → Ironman's Bay; statek → Port
Seagard: rycerz
Flint's Finger: statek → Ironman's Bay Tyrell Highgarden: piechur; statek → Redwyne Straits
The Oldtown: statek, statek → Redwyne Straits;
The Reach: piechur
Żelazny Tron1. Baratheon
2. Tyrell
3. Stark
4. Martell
5. Greyjoy
6. Lannister
Lennicy1. Tyrell
2. Baratheon
3. Martell
4. Stark
5. Greyjoy
6. Lannister
Licytacja na torze Królewskiego Dworu:1. Baratheon
2. Stark
3. Lannister
4. Martell
5. Tyrell
6. Greyjoy
no to ja myśle ze po mobilizujemy
Dragonstone : 2x piechota
craclaw point : piechota
kings landing : dwa statki
Gog - Pią 05 Kwi, 2013
statek port statek morze riverrun konik
Shutt - Sob 06 Kwi, 2013
WH piechota
MC piechota
WF 2x piechota
Beez - Sob 06 Kwi, 2013
yyy ostatnia mapka nie uzglednia mobilizacji starka z konca 2 tury co mnie teraz niezle zmyllo
Seagard : Kon
FF: Statek na IMB
pyke : Statek na IMB, Statek do portu
Dredzilla - Sob 06 Kwi, 2013
Starfal piechur
yronwood statek
storms end piechur
sunspear- statek na dornijskie morze i ess
Sardo - Nie 07 Kwi, 2013
Beez napisał/a: | yyy ostatnia mapka nie uzglednia mobilizacji starka z konca 2 tury co mnie teraz niezle zmyllo |
Rzeczywiście to przeoczyłem, dzięki wielkie.
To czekamy na mobilkę Tyrella, a już teraz możecie posyłać licytacje.
tamten - Nie 07 Kwi, 2013
Old Town dwa statki,
Highgarden, statek na Redwyne Straits i piechór
The Reach piechór
Shutt - Nie 07 Kwi, 2013
piechur
tamten - Nie 07 Kwi, 2013
no tak;) myślałem, że to się odmienia piechór - piechota czyli ta zasada się nie sprawdza zawsze;)
Georgie - Nie 07 Kwi, 2013
zawsze sie sprawdza ta zasada tylko to dwa inne słowa
Sardo - Nie 07 Kwi, 2013
tamten napisał/a: | Old Town dwa statki |
Na Redwyne Straits?
tamten - Pon 08 Kwi, 2013
sory, na Redwyne Straits.
Sardo - Pon 08 Kwi, 2013
Ups, to moja wina, że taka przerwa. Zaginęła mi wiadomość od Baratheona wśród innych.
Żelazny Tron1. Baratheon - 1
2. Tyrell - 1
3. Stark - 0
4. Martell - 0
5. Greyjoy - 0
6. Lannister - 0 Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Baratheon decyduje o kolejności na miejscach 1-2 i 3-6.
Pozostałe żetony:Stark - 9
Greyjoy - 10
Lannister - 13
Baratheon - 8
Tyrell - 9
Martell - 5
Georgie - Pon 08 Kwi, 2013
baratheon
Tyrell
Stark
Martell
Greyjoy
lannister
Dredzilla - Sro 10 Kwi, 2013
Dwa dni czekamy na licytacje?
Sardo - Sro 10 Kwi, 2013
Tyrell i Stark dalej nie wysłali.
Shutt - Sro 10 Kwi, 2013
wysyłałem, musiał mi coś net zamulic
Sardo - Sro 10 Kwi, 2013
Lennicy1. Tyrell - 2
2. Baratheon - 0
3. Martell - 0
4. Stark - 0
5. Greyjoy - 0
6. Lannister - 0 Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Baratheon decyduje o kolejności na miejscach 2-6.
Pozostałe żetony:Stark - 9
Greyjoy - 10
Lannister - 13
Baratheon - 8
Tyrell - 7
Martell - 5
Georgie - Sro 10 Kwi, 2013
tyrell
baratheon
martell
stark
gj
lannister
Georgie - Czw 11 Kwi, 2013
ja to chce ladnie poprosić sardo aby jako gm podczas wysyłania rozkazów mobilizacji czy licytacji pisał kto jeszcze nie wysłał tak jak to robi vickon w swoich grach tak abysmy mogli napietnowac zamulacza bo jestem bardzo ciekaw przez kogo ta licytacja sie tak ciagnie
Shutt - Czw 11 Kwi, 2013
Ja tam już wysłałem
Gog - Czw 11 Kwi, 2013
Georgie napisał/a: | ja to chce ladnie poprosić sardo aby jako gm podczas wysyłania rozkazów mobilizacji czy licytacji pisał kto jeszcze nie wysłał tak jak to robi vickon w swoich grach tak abysmy mogli napietnowac zamulacza bo jestem bardzo ciekaw przez kogo ta licytacja sie tak ciagnie |
masz napisane w pierwszym poscie gamoniu wystarczy troszeczke zescrollowac:)
tamten - Czw 11 Kwi, 2013
ja też;) na pierwszej stronie jest info kto się spóźnia;)
Sardo - Czw 11 Kwi, 2013
Królewski Dwór1. Baratheon - 7
2. Stark - 4
3. Lannister - 2
4. Martell - 0
5. Tyrell - 0
6. Greyjoy - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Baratheon decyduje o kolejności na miejscach 4-6.
Tyrell wybieraPod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
dziekuje lordom za kruka
baratheon
stark
lannister
martel
tyrell
greyjoy
tamten - Czw 11 Kwi, 2013
Nie można wydawać rozkazów obrony
Dredzilla - Czw 11 Kwi, 2013
to moze mapke z podsumowaniem, mobilka i nowymi torami i lecimy z rozkazami ?
Shutt - Czw 11 Kwi, 2013
Georgie napisał/a: | dziekuje lordom za kruka
baratheon
stark
lannister
martel
tyrell
greyjoy |
Oj przepłaciłem Nie liczyłbym, że ten kruk długo u Ciebie pobędzie
mile widziana mapka ^^
Sardo - Czw 11 Kwi, 2013
Georgie napisał/a: | no to ja myśle ze po mobilizujemy
Dragonstone : 2x piechota
craclaw point : piechota
kings landing : dwa statki |
Nie zwróciłem uwagi na to wcześniej, ale teraz podczas robienia mapki spostrzegłem, że przekroczyłeś tym zaopatrzenie.
Co z tym fantem robimy?
chodzi o armie z 3 jednostek faktycznie, mozecie mi komisyjnie zajebac statek, albo pozwolic z tego punktu ulepszyc piechura do konia na KL
decyzje zostawiam ludowi
Sardo - Czw 11 Kwi, 2013
Ja bym na Dragonstone zamiast 2 piechurów wrzucił rycerza. No ale poczekajmy na resztę.
Shutt - Czw 11 Kwi, 2013
Już nie róbcie scen, każdy może się pomylić.
Daj mu tego konia i wrzucaj mapkę.
Sardo napisał/a: | Ja bym na Dragonstone zamiast 2 piechurów wrzucił rycerza. No ale poczekajmy na resztę. |
akurat te 3 piechury sa dla mnie kluczowe choc moze to brzmi glupio ale juz wolalbym stracic statek z pod KL
Sardo - Czw 11 Kwi, 2013
To w takim razie niech pozostali gracze zdecydują czy pozwalamy ulepszyć rycerza w king's landing (tak jak chciał Georgie) czy niszczymy statek na Blackwater Bay. Im szybciej się zdecydujecie tym szybciej wrzucę mapkę
Shutt - Czw 11 Kwi, 2013
Geez, Sardo... Nie popadajmy w paranoję.
Niech mobilizuje gdzie chce, to początek gry, każdemu może się to zdarzyć i nie wyciągajmy na wierzch polaczkowatości w stylu "usuńmy mu jednostki/całą armię"
Sardo - Czw 11 Kwi, 2013
Dla mnie to tak naprawdę obojętne, wy tu gracie
A chciałem posprawdzać czy się wszystko zgadza, to zaufałem, że dacie poprawnie
Edit: Ty Shutt też przekroczyłeś zaopatrzenie jak teraz patrzę
Masz dostępne 3-2
2 statki Bay of Ice (postawione wcześniej)
3 piechurów w Winterfell
rycerz i piechur na Moat Calin
Gog - Czw 11 Kwi, 2013
poprawcie to gamonie i tyle:D
Shutt - Pią 12 Kwi, 2013
Sardo napisał/a: | Edit: Ty Shutt też przekroczyłeś zaopatrzenie jak teraz patrzę
Masz dostępne 3-2
2 statki Bay of Ice (postawione wcześniej)
3 piechurów w Winterfell
rycerz i piechur na Moat Calin |
Lol xD
To w WF up do konia i statek na Shivering
Sardo - Pią 12 Kwi, 2013
Tura 3
Nie można przydzielać rozkazów Obrony
Shutt - Pią 12 Kwi, 2013
Na Eyrie nie ma garnizonu?
Sardo - Pią 12 Kwi, 2013
Shutt napisał/a: | Na Eyrie nie ma garnizonu? |
Ups, musiał przy ściąganiu tego z King's Landing zniknąć przy okazji.
Sardo - Sob 13 Kwi, 2013
Tura 3

Kruk:
Najazdy: Baratheon
Stark
Lannister
Tyrell
Stark
Martell
Greyjoy
Lannister
Baratheon
Tyrell
Martell
Greyjoy
Lannister
Umocnienia władzy:Baratheon - King's Landing (umocnienie władzy*): mobilizacja/+3 żetony
Tyrell - The Reach (umocnienie władzy): +1 żeton
Stark - White Harbor (umocnienie władzy*): mobilizacja/+1 żeton
Stark - Winterfell (umocnienie władzy): +2 żetony
Martell - Yronwood (umocnienie władzy): +1 żeton
Lannister - Lannisport (umocnienie władzy*): mobilizacja/+1 żeton
Lannister - Lannisport Port (umocnienie władzy): +1 żeton
Georgie - Sob 13 Kwi, 2013
baratheon poprosi karte dzikich,
mój najazd nie wywiera efektu niech stark trzasnie sobie eryie
do tego odrazu daje pierwszy marsz zeby przyspieszyc bo najazdy nie robia mi roznicy :
marsz +0 na dragonstone :
jeden piechur na kingswood, drugi na crp, trzeci zostaje
Shutt - Sob 13 Kwi, 2013
Usuwam wsparcie greya.
Georgie - Nie 14 Kwi, 2013
wytlumaczy mi ktos dlaczego gog w temacie o dodatku mogl sie wypowiedziec o 23:59 ale tutaj juz nie chociaz shutt wykonal najazd ok 16 ? jezu drogi ludzi troche mnie cholera juz lapie :/
Gog - Nie 14 Kwi, 2013
a moze czekalem kruka od dreda? pale wsparcie martella, czy Ty mozesz skonczyc płakać Georgie, bo to juz nudne
Dredzilla - Nie 14 Kwi, 2013
Gog serio, ale z tymi docinkami to Ty juz jestes nudny
Sardo - Nie 14 Kwi, 2013

Kruk: Baratheon - podgląda kartę Dzikich i odkłada na spód talii
Najazdy: Baratheon - brak efektu
Stark - Bay of Ice (najazd): zdejmuje wsparcie Greyjoya na Sunset Sea
Lannister - West Summer Sea (najazd): zdejmuje wsparcie Martella na East Summer Sea
Marsze:Baratheon - Dragonstone (marsz 0): piechur zostaje; piechur » King's Landing; piechur Crackclaw Point
Tyrell
Stark
Martell
Greyjoy
Lannister
Baratheon
Tyrell
Martell
Greyjoy
Lannister
Umocnienia władzy:Baratheon - King's Landing (umocnienie władzy*): mobilizacja/+3 żetony
Stark - White Harbor (umocnienie władzy*): mobilizacja/+1 żeton
Lannister - Lannisport (umocnienie władzy*): mobilizacja/+1 żeton
tamten - Nie 14 Kwi, 2013
marsz 3ema statkamiz Redwyne Straits na west summer sea, dowódcę wysłałem na priv
Gog - Nie 14 Kwi, 2013
Dredzilla napisał/a: | Gog serio, ale z tymi docinkami to Ty juz jestes nudny |
facet juz 5 raz sie czepia? i gdzie tu docinka ?:x na ludzi po 2-3 dni czekamy a tu straszny płacz, bo Gog nie skorzystał z najazdu w pare godzin, więc odbij Dred Ty tez :/
broni Marbrand
Dredzilla - Nie 14 Kwi, 2013
Niezależnie od tego co robi stark, piechur z końca burzy na szlak kości
Shutt - Nie 14 Kwi, 2013
Chyba nie mam wyboru, wsio na Eyrie
Sardo - Pon 15 Kwi, 2013
Bitwa o West Summer Sea
Atakujący Tyrell [5]Marsz 0 [0]
Statek, statek, statek [3]
Dowódca: Willas Tyrell [2] [wieża]
Ostrze z Valyriańskiej Stali - dostępne
Obrońca Lannister [2]Statek [1]
Dowódca: Ser Addam Marbrand [1] Jeśli to ty atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Rycerzy (w tym wspierające jednostki Rycerzy Lannisterów) zapewniają premiędo siły +3, zamiast +2.
Tyrell wygrywa.
Lannister przegrywa i statek zostaje zniszczony, bo nie ma się gdzie wycofać.
Dredzilla - Pon 15 Kwi, 2013
Gj byl dzisiaj , nie mogl zostawic rozkazu?
Georgie - Pon 15 Kwi, 2013
mnie ciekawi tez czy lannister tak bardzo czeka na ruch gj ze nie mogl dac marszu w przod?
wiem ze "czepiam sie" juz 6 raz ale wydawalo mi sie ze ma sztame z gj, a moze czeka na kruka
EDIT: mordy nie zamkne nie napalaj sie, zaczynasz przesadzac juz z tym wszystkim jak bedziesz sie nadal tak wyrazal to tego tak nie zostawie, nie robie ci personalnych docinkow a to ze poganiam na swoj sposob to moja sprawa. i dochodze do wniosku ze najlepsza taktyka na ciebie to cie ignorowac bo innej opcji nie widze, jak juz mowiłem widzimy sie pod harrenhall
Gog - Pon 15 Kwi, 2013
1 statek na IMB to nic nie daje bo i tak greya nie ma, ale warto bo Georgie zamknie morde wreszcie dowódca na PW
Beez - Pon 15 Kwi, 2013
przepraszam spojrzalem na 1 post i czekalem na ruch martella i tyrella. Marsz z FF na Gw
Bez zostawienia zetonu.
Broni Rodric Czytacz
Shutt - Pon 15 Kwi, 2013
No i mamy licytację
Myślałem, że chociaż dzikich podglądnę
Beez - musisz podać którą talię podglądasz, tak dla formalności.
Gog - Wto 16 Kwi, 2013
u mnie payne mnie ciekawi tez czy baratheon tak bardzo czeka na ruch gj ze nie mogl dac marszu w przod?
wiem ze "czepiam sie" 1 raz, ale czemu sie georgie nie ruszyles? czekasz na kruka? Seems OWNED Król Hipokryzji tyle w temacie pozdrawiam
Beez - Wto 16 Kwi, 2013
Shutt napisał/a: | No i mamy licytację
Myślałem, że chociaż dzikich podglądnę
Beez - musisz podać którą talię podglądasz, tak dla formalności. |
A to tu czy na pw.
Shutt - Wto 16 Kwi, 2013
Proponuję przeczytać tekst na karcie i to co napisałem w poprzednim poście
Beez - Wto 16 Kwi, 2013
ok czyli wybieram talie nr 2.
Karta chyba nie musze podawac ale jest tak oczywista ze nie chce mi sie pw o to pisac - bedzie licytacja
Georgie - Wto 16 Kwi, 2013
no tak sie sklada ze czekałem na karte ktora zagra gj bo sie spodziewalem takiego zagrania, szkoda ze dopiero teraz, ale niech bedzie i tak sie czuje sooo OWNED
do tego zauwazyłem mały bład na mapie : piechur z poprzedniego ruchu mial isc na kingsWOOD a nie kings landing
marsz +1 z CrP :
jeden piechur na blackwater, kon na harrenhall
z umocnien wladzy pobieram żetony
Dredzilla - Wto 16 Kwi, 2013
Starfall, marsz na princess pass
tamten - Wto 16 Kwi, 2013
marsz z Old Town na Three Towers zostawiam żeton
Gog - Wto 16 Kwi, 2013
Georgie napisał/a: | no tak sie sklada ze czekałem na karte ktora zagra gj bo sie spodziewalem takiego zagrania, szkoda ze dopiero teraz, ale niech bedzie i tak sie czuje sooo OWNED
do tego zauwazyłem mały bład na mapie : piechur z poprzedniego ruchu mial isc na kingsWOOD a nie kings landing
marsz +1 z CrP :
jeden piechur na blackwater, kon na harrenhall
z umocnien wladzy pobieram żetony |
umocnień? czemu liczba mnoga? masz tylko jedno UW pzodrawiam
Dredzilla - Wto 16 Kwi, 2013
U mnie zetoniki wszedzie
Gog - Wto 16 Kwi, 2013
koń na harrenhall dowódca na PW
Georgie - Wto 16 Kwi, 2013
tak mam tylko jedno umocnienie wladzy, ale regułki uzywam zawsze tej samej, i to ja sie czepiam w koncu
harrenhall broni
Stannis Baratheon [4] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, usuń z planszy wszystkie rozkazy Wsparcia (w tym własne rozkazy) sąsiadujące z obszarem ogarniętym bitwą. Anulujesz w ten sposób całą siłę zapewnianą przez wspierające jednostki.
Beez - Wto 16 Kwi, 2013
mój ostatni marsz to to 1 kon na flint fingers
Shutt - Wto 16 Kwi, 2013
Dla mnie wieża
Gog - Wto 16 Kwi, 2013
u mnie kevan wracam na riverrun :d
Sardo - Sro 17 Kwi, 2013
Bitwa o Ironman's Bay
Atakujący Lannister [3]Marsz 0 [0]
Statek[1]
Dowódca: Ser Ilyn Payne [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz zniszczyć jedną jednostkę Piechurów przeciwnika z dowolnego obszaru na planszy (oprócz zadania normalnych strat). Jeśli ta jednostka jest ostatnią jednostką na swoim obszarze, usuń również spoczywający na tym obszarze żeton Rozkazu.
Obrońca Greyjoy [5]Statek, statek, statek [3]
Dowódca: Rodrik Czytacz [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, przejrzyj dowolną talię Westeros i wybierz z niej jedną kartę. Pozostałe karty potasuj, a wybraną zakrytą kartę umieść na wierzchu odpowiedniej talii.
Greyjoy wygrywa i podgląda talię II
Lannister przegrywa i wycofuje statek na The Golden Sound
Sardo - Sro 17 Kwi, 2013
Bitwa o Harrenhal
Atakujący Lannister [6]Marsz +1* [1]
Rycerz [2]
Dowódca: Ser Kevan Lannister [3] [wieża]
Obrońca Baratheon [6]Rycerz [2]
Dowódca: Stannis Baratheon [4] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, usuń z planszy wszystkie rozkazy Wsparcia (w tym własne rozkazy) sąsiadujące z obszarem ogarniętym bitwą. Anulujesz w ten sposób całą siłę zapewnianą przez wspierające jednostki.
Baratheon wygrywa
Lannister przegrywa i wycofuje rycerza na Riverrun
Georgie - Sro 17 Kwi, 2013
no to tak dla przypomnienia zeby sie niegdzie nie zapodziało, moze troche przyspieszy to nowe karty, :
baratheon zbiera 3 żetony z KL
Gog - Sro 17 Kwi, 2013
3 zetony poprosze i konika :p
Dredzilla - Czw 18 Kwi, 2013
Na co czekamy?
Gog - Czw 18 Kwi, 2013
pewnie na sardo:D
Georgie - Czw 18 Kwi, 2013
no napewno na sardo, ale na gma nigdy nie wolno narzekac wiec musimy poczekac cierpliwie
Sardo - Czw 18 Kwi, 2013
Tura 3 - Podsumowanie

Kruk: Baratheon - podgląda kartę Dzikich i odkłada na spód talii
Najazdy: Baratheon - brak efektu
Stark - Bay of Ice (najazd): zdejmuje wsparcie Greyjoya na Sunset Sea
Lannister - West Summer Sea (najazd): zdejmuje wsparcie Martella na East Summer Sea
Marsze:Baratheon - Dragonstone (marsz 0): piechur zostaje; piechur » Kingswood; piechur Crackclaw Point
Tyrell - Redwyne Straits (marsz 0): statek, statek statek » West Summer Sea (bitwa)
Stark - Moat Calin (marsz +1*): piechur, rycerz » The Eyrie
Martell - Storm's End (marsz -1): rycerz zostaje; piechur » The Boneway
Greyjoy - Flint's Finger (marsz -1): piechur » Greywater Watch
Lannister - The Golen Sound (marsz 0): statek, statek zostaje; statek » Ironman's Bay (bitwa)
Baratheon - Crackclaw Point (marsz +1*): piechur zostaje; rycerz » Harrenhal; piechur » Blackawter;
Tyrell - The Oldtown (marsz -1): piechur » Three Towers [zostawia żeton]
Martell - Starfall (marsz 0): piechur » Prince's Pass
Greyjoy - Seagard (marsz 0): rycerz zostaje; rycerz » Flint's Finger
Lannister - Riverrun (marsz +1*): rycerz zostaje; rycerz » Harrenhal (bitwa)
Umocnienia władzy:Baratheon - King's Landing (umocnienie władzy*): +3 żetony
Stark - White Harbor (umocnienie władzy*): mobilizacja - piechur↑wieża oblężnicza
Martell - Sunspear (umocnienie władzy*): +2 żetony
Lannister - Lannisport (umocnienie władzy*): mobilizacja - rycerz żeton
Sardo - Czw 18 Kwi, 2013
Tura 4

Talia I: Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.
Mobilizacja:
Baratheon Dragonstone: piechur↑wieża oblężnicza; statek → Port
King's Landing: piechur; piechur
Crackclaw Point: piechur↑rycerz
Harrenhal: piechur Tyrell Highgarden: wieża oblężnicza
The Oldtown: statek → Redwyne Straits; statek → Port
The Reach: piechur↑rycerz Stark Winterfell: statek → Bay of Ice; statek → Port
White Harbor: statek → Port
The Eyrie: piechur Martell Sunspear: piechur↑wieża oblężnicza; statek → Port
Storm's End: piechur
Yronwood: piechur↑rycerz
Starfall: piechur Greyjoy Pyke: piechur↑wieża oblężnicza
Seagard: Rycerz
Flint's Finger: statek → Sunset Sea LannisterLannisport: piechur↑wieża oblężnicza; statek → Port
Riverrun: brak
Licytacja na torze Żelaznego Tronu:
1. Martell
2. Lannister
3. Baratheon
4. Greyjoy
5. Tyrell
6. Stark
Licytacja na torze Lenników:
1. Greyjoy
2. Tyrell
3. Lannister
4. Martell
5. Baratheon
6. Stark
Licytacja na torze Królewskiego Dworu:
1. Lannister
2. Stark
3. Greyjoy
4. Tyrell
5. Martell
6. Baratheon
Atak Dzikich (siła 2) - Wsparcie Nocnej Straży:
Lannister niszczy - statek z Lannisport Port; statek z The Golden Sound
Georgie - Czw 18 Kwi, 2013
w takim razie moja mobilka :
harrenhall : piechur
CRP : upgrade piechur w konia
dragonstone : upgrade piechur w wieże i statek do portu
Kings landing : dwa piechury
EDIT: zauwazyłem ze na mapie widnieją mi tylko 3 żetony a powinny byc kolejne 3 z umocnienia w KL tak mowie zeby nikt sie nie pomylil przy licytacji a widze ze innym zmieniles
EDIT 2 : nie ma pospiechu sardo i tak wszystkie tory moje w tej licytacji
Shutt - Czw 18 Kwi, 2013
Sweet jesus, większego boosta Tyrell i Grey nie mogą już dostać...
Konnica Eyrie
2x Statek z WF na BoI i do portu
Statek do portu w WH
Nie mam podliczonych żetonów i brakuje mi wieży na WH.
Sardo - Czw 18 Kwi, 2013
A właśnie, nie zgadza się ilość żetonów Starka, powinien mieć o 4 więcej niż na mapie.
Shutt - Czw 18 Kwi, 2013
Bara też nie podliczony
Sardo - Czw 18 Kwi, 2013
Za szybko to wszystko chciałem zrobić, chwila moment, naniosę poprawki i wrzucę nową mapkę.
Edit: Mapka poprawiona
Gog - Pią 19 Kwi, 2013
znowu turbo pechowe wydarzenie ło bosz;x lannisport -> statek to portu i machina oblężnicza
Dredzilla - Pią 19 Kwi, 2013
Storms end- piechur
Yronwood- upgrade w konia
starfall- piechur
sunspear - statek do portu, up w wieze
Gog - Pią 19 Kwi, 2013
chciałem zapytac czemu Georgie nie szczeka na tamtego? bo juz prawie 20 godzin minelo, a ten nie podał mobilki hm?
EDIT nie ścianuj mi tu Dred u mnie był placz o 2-3 godziny, że sie niby spóżniam, a ludzie przede mna sie nie ruszyli :X
Dredzilla - Pią 19 Kwi, 2013
<sciana>
Shutt - Pią 19 Kwi, 2013
Trololololololololollloollololololol
tamten - Pią 19 Kwi, 2013
nie ładnie wyręczać się kolegą;) już mobilizuję
Old Town jeden statek na Redwyne Straits, jeden do portu
Reach upgrade do rycerza
Highgarden wieża
Gog - Pią 19 Kwi, 2013
nikim sie nie wyreczam mnie to nie przeszkadza:) nie mam zamiaru nikogo popędzać, wszedłem w konwencję Georgiego tylko tyle
Georgie - Pią 19 Kwi, 2013
na nic nie wszedles bo ja cie olewam. wiec gadaj do sciany tak jak to dredzik napisał
EDIT : no jak zamula to mu zwracam uwage, a to jest mala roznica jak pogadaniam goga ktory wypowiada sie w innym temacie zamiast tutaj, a tamten poprostu nie byl na forum ...
i druga sprawa jak uwazasz poganianie za pajacowanie to gratuluje.
Shutt - Pią 19 Kwi, 2013
Georgie napisał/a: | na nic nie wszedles bo ja cie olewam. wiec gadaj do sciany tak jak to dredzik napisał |
To nie wygląda na olewanie
"Uwielbiam" jak się obrzucacie gównem
Gog - Pią 19 Kwi, 2013
olewasz mnie?:d przeciez sam zacząłeś pajacować
Beez - Pią 19 Kwi, 2013
sorka za lagowanie, ale ostatnio mam sporo roboty i mało czasu
FF: Statek na Sunset
Seagard : Rycerz
Pyke : Piechur w wieże
Sardo - Sob 20 Kwi, 2013
Licytacja na torze Żelaznego Tronu
Dostępne żetony władzy:
Stark - 9
Greyjoy - 13
Lannister - 14
Baratheon - 6
Tyrell - 9
Martell - 8
Sardo - Sob 20 Kwi, 2013
Wyniki podam przed północą.
Sardo - Sob 20 Kwi, 2013
Żelazny Tron1. Martell - 3
2. Lannister - 2
3. Baratheon - 1
4. Greyjoy - 1
5. Tyrell - 0
6. Stark - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Baratheon decyduje o kolejności na miejscach 3-4 i 5-6.
Pozostałe żetony władzy:Stark - 9
Greyjoy - 12
Lannister - 12
Baratheon - 5
Tyrell - 9
Martell - 5
Georgie - Nie 21 Kwi, 2013
martell lani bara gj tyrel stark
Sardo - Pon 22 Kwi, 2013
Lennicy1. Greyjoy - 6
2. Tyrell - 2
3. Lannister - 1
4. Martell - 0
5. Baratheon - 0
6. Stark - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Martell decyduje o kolejności na miejscach 4-6.
Pozostałe żetony władzy:Stark - 9
Greyjoy - 6
Lannister - 11
Baratheon - 5
Tyrell - 7
Martell - 5
Dredzilla - Pon 22 Kwi, 2013
Martell,bara,stark
Sardo - Pon 22 Kwi, 2013
Królewski Dwór1. Lannister - 9
2. Stark - 7
3. Tyrell - 6
4. Greyjoy - 6
5. Martell - 5
6. Baratheon - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Martell decyduje o kolejności na miejscach 3-4.
Pozostałe żetony władzy:Stark - 2
Greyjoy - 0
Lannister - 2
Baratheon - 5
Tyrell - 1
Martell - 0
Gog - Pon 22 Kwi, 2013
martell myslal, ze ktos pojdzie na farta a tu jednak nie :d
Dredzilla - Wto 23 Kwi, 2013
ZMiana planow, Gj przed Tyrellem, Rózo i tak bedizesz mial gwiazdke
Takie pytanie mam co do Dorana, jesli w hipotetycznej bitwie spotkalby sie Doran i Królowa cierni to doran ma siłe 4 bezwzgledu na nic ?
Shutt - Wto 23 Kwi, 2013
Tak, będzie miał wtedy 4
Caly dzien minal a tutaj nadal bez rozstrzygniecia dzikich
Shutt - Sro 24 Kwi, 2013
Dredzilla napisał/a: | Caly dzien minal a tutaj nadal bez rozstrzygniecia dzikich |
Nie żeby ktoś tu cały dzień posty nabijał :*
Dredzilla - Sro 24 Kwi, 2013
Bo nudzi mi sie (
Gog - Sro 24 Kwi, 2013
ja wyslalem o 17 wczoraj dzikich jakby co
Shutt - Sro 24 Kwi, 2013
Dredzilla napisał/a: | Bo nudzi mi sie ( |
Nie o Tobie
Czyli czekamy na Sardo.
Sardo - Sro 24 Kwi, 2013
Najazd prewencyjnyZwycięstwo DzikichGracz z najniższą stawką: Wybiera jedno:A. Niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
B. Spada o 2 pozycja na torze Wpływów, na którym zajmował najlepszą pozycję. Pozostali gracze: Nic się nie dzieje. Zwycięstwo Nocnej StrażyGracz z najwyższą Stawką: Dzicy natychmiast atakują ponownie z siłą 6. Nie bierze udziału w licytacji obrony przeciwko temu atakowi (nie otrzyma też żadnych nagród ani kar).
Atak Dzikich (2)Stark - 0
Greyjoy - 0
Lannister - 0
Baratheon - 1
Tyrell - 0
Martell - 0
Posiadacz Żelaznego Tronu Martell wybiera gracza z najniższą stawką
Shutt - Sro 24 Kwi, 2013
Przydałoby się podsumowanie/mapka, kto jaką pozycję ma.
Sardo - Sro 24 Kwi, 2013
Shutt napisał/a: | Przydałoby się podsumowanie/mapka, kto jaką pozycję ma. |
Spokojnie, zrobię po tym jak wykona się kara z karty dzikich. Na razie macie w 1 poście mobilki i pozycje na torze.
Jak zdążycie to wybrać do 12 to prawie od razu wrzucę nową mapkę. Jeśli nie to dopiero w okolicach 19-20.
Shutt - Sro 24 Kwi, 2013
Sardo napisał/a: | Spokojnie, zrobię po tym jak wykona się kara z karty dzikich. Na razie macie w 1 poście mobilki i pozycje na torze. |
Woops, nie zauważyłem, zwracam honor.
Sardo - Sro 24 Kwi, 2013
Stark zmobilizował o 1 statek za dużo, miałeś 4 na planszy i chciałeś dać na:
Bay of Ice
Winterfell Port
White Harbor Port
Z któregoś trzeba zrezygnować.
Pilnujcie się przy mobilizacji.
Shutt - Sro 24 Kwi, 2013
Mapki nie było
To ściągnij mi z BoI, i w takim razie zamiast up do konnicy to w Eyrie poproszę piechura (mieszczę się w zaopatrzeniu).
Sardo - Sro 24 Kwi, 2013
Shutt napisał/a: | Mapki nie było |
A ja tutaj widzę
Shutt napisał/a: | To ściągnij mi z BoI, i w takim razie zamiast up do konnicy to w Eyrie poproszę piechura (mieszczę się w zaopatrzeniu). |
ok
Shutt - Sro 24 Kwi, 2013
Sardo napisał/a: | Shutt napisał/a: | Mapki nie było |
A ja tutaj widzę
|
Cichaj, jakiś powód musiałem podać!
Lanni najgorszy
Niszcz jednostki!
Sardo, pamiętaj ze tyrell jest niżej niż gj na kruku, żeby potem pomyłek nie było
Gog - Sro 24 Kwi, 2013
usuwam statek z portu statek z morza, widzę że pajacowania ciąg dalszy
Shutt - Sro 24 Kwi, 2013
To nie będę miał Kruka? Po wyroku myślałem, że jednak coś mi skapnie z nieba
Szkoda jednostek Gogu
Sardo - Sro 24 Kwi, 2013
Tura 4
Faza Planowania:Mapa:

Czekam na rozkazy
Shutt - Sro 24 Kwi, 2013
Mi osobiście mapka crushuje, nie mam podglądu.
Sardo - Sro 24 Kwi, 2013
Shutt napisał/a: | Mi osobiście mapka crushuje, nie mam podglądu. |
Sorki wkradł się mały błąd, dodatkowe "g" się w adresie znalazło, już poprawiam.
Gog - Sro 24 Kwi, 2013
Rozumiem juz wszystko. Dred dla mnie jestes geniuszem, masz sojusz z bara i tyrellem hahaha to ciekawe kogo bedziesz atakował
Zajmij sie swoimi sprawami, a nie sugeruj tutaj ludziom z kim mam sojusz, gdyz jestes w bledzie gogusiu
Sardo - Sob 27 Kwi, 2013
Cały czas czekam na rozkazy Lannistera (Goga)
Dredzilla - Sob 27 Kwi, 2013
Gog wysłał omyłkowo rozkazy do mnie
Gog - Sob 27 Kwi, 2013
heh poprawilem juz:D
Sardo - Sob 27 Kwi, 2013
Tura 4

Kruk:
Najazdy: Martell
Baratheon
Tyrell
Baratheon
Marsze:Martell
Lannister
Baratheon
Greyjoy
Tyrell
Stark
Martell
Lannister
Baratheon
Greyjoy
Tyrell
Stark
Lannister
Greyjoy
Stark
Umocnienia władzy:Martell - Prince's Pass (umocnienie władzy): +2 żetony
Martell - The Boneway (umocnienie władzy): +2 żetony
Baratheon - Dragonstone (umocnienie władzy): +2 żetony
Baratheon - Dragonstone Port (umocnienie władzy): +1 żeton
Tyrell - Highgarden (umocnienie władzy*): mobilizacja/+1 żeton
Tyrell - The Oldtown Port (umocnienie władzy): +1 żeton
Dredzilla - Sob 27 Kwi, 2013
Ściągam najazd
Georgie - Nie 28 Kwi, 2013
oba moje najazdy nie odnoszą skutku
Gog - Nie 28 Kwi, 2013
dzikich prosze
Dredzilla - Nie 28 Kwi, 2013
kon na starfall
Gog - Nie 28 Kwi, 2013
wieza riverrun kon na stoney
marsz -1 z Harrenhall : koń na Crp
Beez - Nie 28 Kwi, 2013
Atak z Ironman's bay:
1 statek na Sunset
1 statek na Golden sound
Dowodca na pw
eh jeszcze tak bezczelenie bedziecie sobie karty spalac ? ale niech bedzie bawcie sie jak chcecie
Beez - Nie 28 Kwi, 2013
hmm akurat spalanie kart jest częścią gry, więc akurat tym razem georgie sie z toba nie zgodze. (do reszty nie mam sil sie wtracac)
Hmm sadze ze jestes w stanie wykombinowac ze starkiem cos podobnego bo mamy otwarta wojne
Gog - Nie 28 Kwi, 2013
a robienie z siebie kretynow z Dredem, Georgie jest ok ?:d ale spalanie kart juz nie tak?:D
Gog - Nie 28 Kwi, 2013
qyburn
Beez - Nie 28 Kwi, 2013
Gog napisał/a: | a robienie z siebie kretynow z Dredem, Georgie jest ok ?:d ale spalanie kart juz nie tak?:D | skończ prowokować ludzi. To jest nudne.
Poszedł Panienka
Gog - Nie 28 Kwi, 2013
prowokować? to, że georgie mnie wybrał, bo walczymy niech strace, ale Dred?
no jest to bardzo nudne gogusiu xD
ja tam rozumiem sojusze i takie tam, ale planujecie spalac tak karty i ustawiac sobie karty westeros całą gre ? dla mnie to troche glupie, rozumiem ze to czesc gry no ale wszystko powinno miec granice, ale jak już mowiłem bawcie sie jak chcecie, a ty gogusiu lepiej sie juz nie odzywaj.
EDIT : i cie wcale do niczego nie wybierałem gogusiu
Dredzilla - Nie 28 Kwi, 2013
Na publiczne obrazanie jest paragraf, wiec lepiej uwazaj
Beez - Nie 28 Kwi, 2013
Georgie napisał/a: |
ja tam rozumiem sojusze i takie tam, ale planujecie spalac tak karty i ustawiac sobie karty westeros całą gre ? dla mnie to troche glupie, rozumiem ze to czesc gry no ale wszystko powinno miec granice, ale jak już mowiłem bawcie sie jak chcecie, a ty gogusiu lepiej sie juz nie odzywaj. |
Hmm no dla mnie to jest jak najbardziej czesc sojuszu. Po co robić coś z czego nie ma żadnych korzyści. Poza tym to jest balansowanie na krawedzi okraszone duża ilością ryzyka, bo noże w plecy w tej grze zdarzały sie nie raz. A w wypadku sojuszu osoba jest praktycznie zawsze odsłonięta.
Czy w normalnym zyciu nie umówiłbys sie z kumplem na coś tak, żebyscie oboje zyskali jak najwiecej ?
Czy sojusz lannisterow z tyrellami w ksiazce/seerialu nie zatrzymal stannisa w bitwie nad czarnym nurtem? A jak czytales ksiazke to wiesz ze taki sojusz może sie odwroc w inna strone (tu przykladu nie podam, zeby ludziom nie spoilowac)
W grze jest jak w zyciu/ksiazce - nie widze powodu zeby bylo inaczej.
Shutt - Nie 28 Kwi, 2013
Beez napisał/a: | A jak czytales ksiazke to wiesz ze taki sojusz może sie odwroc w inna strone (tu przykladu nie podam, zeby ludziom nie spoilowac) |
Jest coś o czym nie wiem? O.o
To ja ruszam się z Eyrie; koń, piechur na WH
Beez - Nie 28 Kwi, 2013
Ok ostatni off top.
mały skrót myślowy. (zakladajac ze czytales ksiazke)
Taki tzn nie chodzilo mi 2 raz o Tyrellow z Lannymi tylko o przyklad innego sojuszu 2 rodow, ktory sie skonczyl tragicznie dla jednego:)
+jak ktoś chce podyskutować o moralności w tej grze (np Georgie ) lub o wydarzeniach z ksiazki (np shut ) lub ktokolwiek o czymkolwiek to zapraszam na PW, zeby juz tego tematu nie zasmiecac
Shutt - Nie 28 Kwi, 2013
Beez napisał/a: | mały skrót myślowy. (zakladajac ze czytales ksiazke) |
Eeeee tam, jak zwykle to Cersei dała dupy, a karzeł wykończył
Jeszcze zobaczysz co Littlefinger zrobi z jeźdźcami słoni (if u no wat I mean )
Żeby nie było offtopu, Panowie czop, czop z tymi ruchami i kończymy dyskusję sojusze sojuszami, ale wszyscy na Greya!
Gog - Nie 28 Kwi, 2013
georgie pamiec krotka z dzikimi ?:d zaniki pamieci czy brat to pisal?
Georgie - Pon 29 Kwi, 2013
niby z jakimi dzikimi ? jesli chodzi ci o ostatni atak to nie rozumiem wogole do czego zmierzasz ... a brata niestety bóg mi nie dał
EDIT : jeszcze raz wyzwiesz tutaj kogos, mnie lub kogokolwiek innego i stracicie gracza
po pierwsze załosne jest bo nie pamietam ? po 2 co to ma do tematu waszego sojuszu z GJ ? pisz na temat a nie obrażasz tylko ...
to ze kazałem ci wywalać karte na poczatku gry miało jakikolwiek zwiazek ? co z tego ze wybrałem ciebie a nie shuta ? wez mi wytlumacz jaki to ma zwiazek bo ja nie jestem w stanie tego pojąc
Gog - Pon 29 Kwi, 2013
Ty serio masz skleroze hahahahahaah a kto mi Jaimego wyrzucil? Dobra nie gadam z Toba, bo jestes żalosny
Sardo - Pon 29 Kwi, 2013
Bitwa o The Golden Sound
Atakujący Greyjoy [1]Marsz -1 [-1]
Statek [1]
Dowódca: Qarl Panienka [1] Jeśli to ty atakujesz i przegrasz tę bitwę, otrzymujesz 3 żetony Władzy.
Obrońca Lannister [2]Statek, statek [2]
Dowódca: Qyburn [0] Możesz odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby wybrać kartę Rodu ze stosu kart odrzuconych dowolnego gracza. Qyburn otrzymuje wydrukowaną siłę tej karty oraz wydrukowane na niej symbole bitwy (ale ignoruje treść jej zdolności).
Lannister wygrywa.
Greyjoy przegrywa, wycofuje statek na Ironman's Bay i otrzymuje 3 żetony Władzy.
Sardo - Pon 29 Kwi, 2013
Tura 4

Kruk: Lannister - podgląda kartę Dzikich i odkłada na ... talii
Najazdy: Martell - East Summer Sea (najazd): brak efektu
Baratheon - Shipbreaker Bay (najazd): brak efektu
Tyrell - West Summer Sea (najazd): brak efektu
Baratheon - Blackwater (najazd): brak efektu
Marsze:Martell - Storm's End (marsz -1): piechur zostaje; rycerz » Starfall
Lannister - Lannisport (marsz -1): rycerz » Stoney Sept; wieżą oblężnicza » Riverrun
Baratheon - Harrenhal (marsz -1): piechur zostaje; rycerz » Crackclaw Point
Greyjoy - Ironman's Bay (marsz -1): statek zsotaje; statek » Sunset Sea; statke » The Golden Sound (bitwa)
Tyrell
Stark
Martell
Lannister
Baratheon
Greyjoy
Tyrell
Stark
Lannister
Greyjoy
Stark
tamten - Pon 29 Kwi, 2013
marsz z trzech wiez na arbor zostawiam zeton
Shutt - Pon 29 Kwi, 2013
Ja już się ruszyłem z Eyrie, więc zaczynamy nową rundę ruchów.
Dredzilla - Pon 29 Kwi, 2013
Generalnie się pomyliłem bo koń miał iść na szlak kości.
Piechur na szlak kości
Gog - Pon 29 Kwi, 2013
jeszcze nie zacząlem Cie wyzywać nawet btw Stwierdzam tylko fakty, że masz sklerozę i tyle I strasz nas, bo robisz sie 2x żałosny i mam już dość TWojej hipokryzji i ignorancji i Twojego przydupastego obrońcy też. Od początku gry zrobiłeś sobie na mnie nagonkę, a potem sie dziwisz, że odgryzam. Także chcę podziękować za gre Beezowi(jednak da sie dogadac prawda?), tamtemu(on offence za rush), Shuttowi i najbardziej Sardowi za bardzo profesjonalne prowadzenie, ale nie będę grał z debilami którzy najpierw pyskują, a jak sie im cos odpowie to płaczą, a nawet szantażują, że opuszczą grę jakie to dorosłe. Georgie Ty zacząłeś, a ja skończę. Wybacz Sardo, ale nie po to gram w te grę, zeby sie denerować debilami, bo jak nazwac kogos, kto placze o 3 godzinki skoro czesto czekamy i 3 dni, abstrahując, że czekalem na kruka, więc niestety Sardo musisz poszukać nowego Lannistera, to nie będzie trudne, bo fajna gra + dobre prowadzenia. Powodzenia w dalszej grze prawie wszystkim ) Mam nadzieję Georgie i Dred, żę jestescie usatysfakcjonowani;))
Georgie - Pon 29 Kwi, 2013
szantazuje ? poprostu nie podoba mi sie jak wyzywasz ludzi od żałosnych i sklerotyków nie podając zadnych poważnych argumentów, ale widze ze nie ma co tego ciagnąc skoro jeszcze na finisz wyzywasz od debili. dzieki za gre i obysmy więcej nie grali w jedną gre
EDIT: acytuj mi gdzie napisałem ze to był dred, pozatym to nie ma nic wspolnego z tematem w ktorym mowiłem o waszym sojuszu z GJ, ale dobra w sumie nie obchodzi mi nie juz to, myśl sobie co chcesz oddaj gre komus innemu moze tak bedzie lepiej
Shutt - Pon 29 Kwi, 2013
Georgie napisał/a: | (...) dzieki za gre i obysmy więcej nie grali w jedną gre |
Jakbym to już gdzieś słyszał
Gog - Pon 29 Kwi, 2013
powiedziałem, że wybrales mnie z dzikich powiedziales ze to Dred i udawales, ze to nie Ty, wiec skoncz juz ;x
Sardo - Pon 29 Kwi, 2013
UWAGA! gamaliel przejmuje ród Lannisterów
gamaliel - Pon 29 Kwi, 2013
Karta dzikich zostaje na górze.
Dredzilla - Wto 30 Kwi, 2013
Az sie tego komentowac nie chce...
Witam nowego gracza
gamaliel - Wto 30 Kwi, 2013
Podsumowując grę na teraz:
Greyjoy walczy ze Starkiem
Lannister z Baratheonem
Na południu miłość.
Coś mi umknęło?
gamaliel - Wto 30 Kwi, 2013
Dobra kruki wróciły, czyli wiem na czym stoję.
Riverrun marsz+0
wieża na stoney sept
2 rycerzy na harrenhall
generał znany
nie zostawiam żetonu
Georgie - Wto 30 Kwi, 2013
broni
Bękart z Nocnej Pieśni [2] [wieża]
przez zaopatrzenie piechur idzie do piachu
marsz +0 na Kings Landing
koń na blackwater
piechota na storms end
NIE wspieram sie zagramy tak jak stary lanister z GJ
generał posłany
Georgie - Wto 30 Kwi, 2013
a i do tego powiem że od jutra (środa)
do piatku lub soboty wyjezdzam na weekend majowy i nie jestem pewien czy bede mial dostep do internetu
Sardo - Wto 30 Kwi, 2013
Bitwa o Harrenhal
Atakujący Lannister [5]Marsz 0 [0]
Rycerz, rycerz [4]
Dowódca: Cersei Lannister [1] [wieża]
Obrońca Baratheon [3]Piechur [1]
Dowódca: Bękart z Nocnej Pieśni [2] [wieża]
Lannister wygrywa i odzyskuje dowódców.
Baratheon przegrywa, a piechur zostaje zniszczony - nie ma się gdzie wycofać (zaopatrzenie).
Sardo - Wto 30 Kwi, 2013
Bitwa o Storm's End
Atakujący Baratheon [0]Marsz 0 [0]
Piechur [1]
Dowódca: Mance Rayder [0] Twoja ostateczna siła jest równa pozycji zajmowanej obecnie przez żeton Dzikich.
Obrońca Martell [5]Piechur [1]
Wsparcie: Sea of Dorne (wsparcie): statek, statek, statek [3]
Dowódca: Ser Gerris Drinkwater [1] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz przesunąć się o jedną pozycję wyżej na wybranym przez siebie torze Wpływów.
Martell wygrywa i przesuwa się o jedną pozycję na torze Królewskiego Dworu.
Baratheon przegrywa i piechur nie może wycofać się na King's Landing (zaopatrzenie) więc zostaje z zniszczony.
Shutt - Wto 30 Kwi, 2013
Georgie napisał/a: | a i do tego powiem że od jutra (środa)
do piatku lub soboty wyjezdzam na weekend majowy i nie jestem pewien czy bede mial dostep do internetu |
U mnie przerwa od jutra do 3ego, potem pewnie też 4-5.
Dredzilla - Wto 30 Kwi, 2013
U mnie drinkwater
Beez - Sro 01 Maj, 2013
sciagam marsz z Sunset
Dredzilla - Sro 01 Maj, 2013
Biorę gwiazdkę
tamten - Sob 04 Maj, 2013
jeden rycerz z reach na searoad marshes
Sardo - Nie 05 Maj, 2013
Tura 4

Lannister - Lannisport (marsz -1): rycerz » Stoney Sept; wieżą oblężnicza » Riverrun
Greyjoy - Ironman's Bay (marsz -1): statek zsotaje; statek » Sunset Sea; statke » The Golden Sound (bitwa)
Tyrell - Three Towers (marsz -1): piechur » The Arbor [zostawia żeton]
Stark - The Eyrie (marsz 0): piechur zostaje; piechur, rycerz » White Harbor
Martell - Sunspear (marsz 0): wieża oblężnicza zostaje; piechur » The Boneway
Lannister - Riverrun (marsz 0): wieża oblężnicza » Stoney Sept; rycerz, rycerz » Harrenhal (bitwa)
Baratheon - King's Landing (marsz 0): piechur zostaje; rycerz » Blackwater; piechur » Storm's End (bitwa)
Greyjoy - Sunser Sea (marsz +1*): brak efektu
Tyrell - The Reach (marsz 0): rycerz zostaje; rycerz » Searoad Marches
Stark
Lannister
Greyjoy
Stark
Shutt - Nie 05 Maj, 2013
Ściągam marsz z The Narrow Sea.
gamaliel - Nie 05 Maj, 2013
Stoney Sept»marsz+1*
wieża na Riverrun
rycerz zostaje
piechur na Blackwater
generał posłany
Beez - Nie 05 Maj, 2013
zdejmuje marsz z GW
Shutt - Nie 05 Maj, 2013
Konnica na MC
Piechur na The Twins
Georgie - Pon 06 Maj, 2013
blackwater broni
Jon Snow [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz przesunąć żeton Dzikich o jedno pole w dowolną stronę (do minimum 0 lub maksimum 10).
Sardo - Pon 06 Maj, 2013
Bitwa o Blackwater
Atakujący Lannister [6]Marsz +1* [1]
Piechur [1]
Dowódca: Ser Jaime Lannister [4] [miecz][wieża]
Obrońca Baratheon [6]Rycerz, piechur [3]
Dowódca: Jon Snow [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz przesunąć żeton Dzikich o jedno pole w dowolną stronę (do minimum 0 lub maksimum 10).
Lannister wygrywa.
Baratheon przegrywa, piechur zostaje zniszczony od miecza, a rycerz wycofuje się do Crackclaw Point.
Sardo - Pon 06 Maj, 2013
To czekamy tylko na umocnienie władzy* w Highgarden.
tamten - Pon 06 Maj, 2013
rycerz zamiast piechura oraz statek na redwyne straits
Georgie - Pon 06 Maj, 2013
jeszcze jedna sprawa, jako ze lannister był agresorem to chyba mam prawo wycofac konika na Crp bo zaopatrzenia nie przekrocze i tak bylo by dla mnie lepiej
Sardo - Pon 06 Maj, 2013
Georgie napisał/a: | jeszcze jedna sprawa, jako ze lannister był agresorem to chyba mam prawo wycofac konika na Crp bo zaopatrzenia nie przekrocze i tak bylo by dla mnie lepiej |
Rzeczywiście, pomyliło mi się coś. Przepraszam i naniosę poprawkę.
Sardo - Pon 06 Maj, 2013
Tura 4 - Podsumowanie

Tyrell - Three Towers (marsz -1): piechur » The Arbor [zostawia żeton]
Stark - The Eyrie (marsz 0): piechur zostaje; piechur, rycerz » White Harbor
Martell - Sunspear (marsz 0): wieża oblężnicza zostaje; piechur » The Boneway
Lannister - Riverrun (marsz 0): wieża oblężnicza » Stoney Sept; rycerz, rycerz » Harrenhal (bitwa)
Baratheon - King's Landing (marsz 0): piechur zostaje; rycerz » Blackwater; piechur » Storm's End (bitwa)
Greyjoy - Sunset Sea (marsz +1*): brak efektu
Tyrell - The Reach (marsz 0): rycerz zostaje; rycerz » Searoad Marches
Stark - The Narrow Sea (marsz -1): brak efektu
Lannister - Stoney Sept (marsz +1*): rycerz zostaje; wieża oblężnicza » Riverrun; piechur »Blackwater (bitwa)
Greyjoy - Greywater Watch (marsz 0): brak efektu
Stark - White Harbor (marsz +1*): wieża oblężnicza zostaje; rycerz » Moat Calin; piechur » The Twins
Tyrell - Highgarden (umocnienie władzy*): mobilizacja - piechur↑rycerz; statek → Redwyne Straits
Sardo - Pon 06 Maj, 2013
Tura 5

Talia I: Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Talia II: Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Zaopatrzenie:
Stark - 1 » 2
Greyjoy - 2 » 3
Lannister - 3 » 5
Baratheon - 2 » 2
Tyrell - 2 » 4
Martell - 3 » 4
Gra o Tron:
Stark - 6 + 6 = 12
Greyjoy - 6 + 3 = 9
Lannister - 3 + 4 = 7
Baratheon - 7 + 5 =12
Tyrell - 3 + 3 = 6
Martell - 4 + 4 = 8
Atak Dzikich (siła 2) - porażka - Niszczenie jednostek:
Martell - statek (Sunspear Port); piechur (The Boneway)
Lannister - statek (Lannisport Port); statek (The Golden Sound)
Baratheon - statek (Dragonstone Port); statek (Blackwater Bay)
Greyjoy - statek (Pyke Port); statek (Ironman's Bay)
Tyrell - statek, statek (Redwyne Straits); statek (Oldtown Port)
Stark - statek (The Shivering Sea); piechur (Karhold)
gamaliel - Pon 06 Maj, 2013
Panowie czas odeprzeć dzikich.
Sardo - Czw 09 Maj, 2013
Jeźdźcy mamutów
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 3 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy. Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może odzyskać 1 wybraną kartę Rodu ze swojego stosu odrzuconych kart Rodu.
Atak Dzikich (2)Stark - 0
Greyjoy - 0
Lannister - 0
Baratheon - 0
Tyrell - 0
Martell - 0
Posiadacz Żelaznego Tronu Martell wybiera gracza z najniższą stawką
gamaliel - Czw 09 Maj, 2013
Czuję się jak bym oszukał sam siebie.
Shutt - Czw 09 Maj, 2013
Jestem ciekawy czy pójdzie Tyrell czy Greyjoy bo reszty raczej nie ma sensu gnębić...
Dredzilla - Czw 09 Maj, 2013
Napisal do mnie tylko jeden sasiad z prosba o ocalenie tej jednej jednostki, wiec to zrobie, znaj łaske pana
Najgorszy Tyrell
gamaliel - Czw 09 Maj, 2013
No to tracę:
statek w porcie
statek na golden sound
Beez - Czw 09 Maj, 2013
Statek w porcie, Statek w Ironman;s bay
Georgie - Czw 09 Maj, 2013
statek w porcie, statek w blackwater bay
Dredzilla - Czw 09 Maj, 2013
Statek w porcie, piechur szlak kości
Shutt - Pią 10 Maj, 2013
Wybaczcie, przeoczyłem redukcję Greyjoya.
Karhold i Shivering Sea
Dredzilla - Pią 10 Maj, 2013
szkoda ze tyrell nie podal pierwszy, na przyszlosc chcialbym zzeby bylo to dopilnowane
Beez - Pią 10 Maj, 2013
tyrell nie podal 1 bo prawdopodobnie nie było go na forum jeszcze.
A, że byles jedyna osoba dla której jego ruch miał znaczenie to mogłeś na niego poczekać
tamten - Pią 10 Maj, 2013
sory za opznienia, dwa statki na redwyne straits i jeden w porcie
Sardo - Pią 10 Maj, 2013
Tura 5

gamaliel - Nie 12 Maj, 2013
Czyżby na północy kruki z rozkazami pozamarzały?
Georgie - Nie 12 Maj, 2013
może zabłądziły ? nie pozostaje nam nic tylko czekac
Sardo - Nie 12 Maj, 2013
Wczoraj późnym wieczorem jak mnie już nie było przyszyły. Mapka się tworzy, cierpliwości
Sardo - Nie 12 Maj, 2013
Tura 5

Kruk:
Najazdy:
Lannister
Baratheon
Greyjoy
Tyrell
Stark
Martell
Lannister
Baratheon
Greyjoy
Tyrell
Stark
Lannister
Greyjoy
Umocnienia władzy:Martell - Sunspear (umocnienie władzy): +2 żetony
Martell - Storm's End (umocnienie władzy): +2 żetony
Baratheon - Kingswood (umocnienie władzy): +2 żetony
Greyjoy - Pyke (umocnienie władzy%): mobilizacja/+2 żetony
Tyrell - The Arbor (umocnienie władzy): +2 żetony
Stark - The Eyrie (umocnienie władzy): +2 żetony
To chyba nie ta mapa...
nawet napewno nie ta mapa, ale skoro juz sie tworzyła to pewnie sardo pomylil tylko linki czy cos, ale i tak trzeba czekac w koncu jest niedziela rano trzeba byc wyrozumiałym
Sardo - Nie 12 Maj, 2013
No tak, tak się starałem by wszystko było ok, że zapomniałem link podmienić
Już powinno być ok.
Dredzilla - Nie 12 Maj, 2013
Niezaleznie od najazdów, princess pass> three towers, zostawiam zeton
Ok.
kruk sprawdza co u dzikich.
najazd pali wsparcie z king'landing
plus powiem pierwsza moja partia na forum z taka liczba wieści od was
Shutt - Nie 12 Maj, 2013
No to Stark mówi dobranoc, gdyby Gog się tak nie fochał to Greyjoy by tego nie wygrał, taki piękny plan był
Reszta najazdów nie ma znaczenia więc:
Riverrun»marsz+0»harrenhal
nie zostawiam żetonu
Shutt - Nie 12 Maj, 2013
No i jeszcze Lannister opuszcza mnie a Seagard będzie niebroniony.
Dredzilla - Nie 12 Maj, 2013
Niestety Starku moje słowa tez nie wpłynely na decyzej Lannistera, po Starku jest, a Gj ma otwarta droge do wygranej
Shutt - Nie 12 Maj, 2013
Tak to jest jak ktoś chce napieprzać się w HH
marsz +0 na crp :
dwa konie na KL
co do karty dzikich:
zostaje na górze
Beez - Nie 12 Maj, 2013
2 statki na Bay of Ice , dowodca na pw
Shutt - Nie 12 Maj, 2013
Roose Bolton [4]
Domyślam się, że poszło [0]
Beez - Nie 12 Maj, 2013
Dobrze sie domyslasz .
U mnie Aeron, dorzuce 7 zetonow, zeby nie musiec uzywac miecza (dobrze licze prawda?)
Shutt - Nie 12 Maj, 2013
yup, zgadza sie
Sardo - Pon 13 Maj, 2013
Bitwa o Bay of Ice
Atakujący Greyjoy [10]Marsz +1* [1]
Statek, statek [2]
Dowódca: Aeron Mokra Czupryna [0+7] Możesz odrzucić dowolną liczbę ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby zwiększyć siłę tej karty o liczbę odrzuconych żetonów Władzy.
Obrońca Stark [10]Obrona +2* [2]
Statek, statek [2]
Wsparcie: Winterfell Port (wsparcie +1*): statek [2]
Dowódca: Roose Bolton [4] [miecz]
Greyjoy odrzuca 7 żetonów Władzy i wygrywa.
Stark przegrywa i wycofuje statki do Winterfell Port.
Sardo - Pon 13 Maj, 2013
Aktualizacja mapy
Mapa:

Informacje o marszach w 1 poście
tamten - Pon 13 Maj, 2013
marsz z wysogrodu rycerz na Three Towers dowódca wysłany
Nie chcę się wtrącać Dredzilla, ale miałeś trzy szanse, żeby osłabić Greyjoya, ale wybrałeś mnie;)
Dredzilla - Pon 13 Maj, 2013
3 szanse zeby oslabic gj? oswiec mnie prosze
Doran martell broni
atakował Randyll Tarly
Dałeś mu dwie gwiazdki, potem mogłeś go pozbawić gwiazdek, gdybyś się przesunął na torze wpływów, a ostatnio mógłby mieć jedną jednostkę mniej jak Shutt Ci sugerował;)
Beez - Pon 13 Maj, 2013
nie hejtujcie sie nawzajem.
Raz, że to tylko gra
Dwa, że do wygranej to ja mam jeszcze daleko
Shutt - Pon 13 Maj, 2013
Nie tak daleko, czym ja będę walczył jak stracę WF i 3 statki? Szczerze powiedziawszy liczyłem, że gamaliel wkroczy do akcji, ale wolał dać Ci wygrać
Spokojnie, nie musze ustawiac calej gry, z gj nie walcze ani nie bede walczyl(raczej) wiec musialem sobie wybrac przeciwnika, idac za twoim pomyslem, lannister musialby powysylac wszystkim oprocz GJ karte dzikich zeby zadecydowac jak go ugryzc, musza przedewszystkim dzialac ci ktorzy sa obok a nie zostawiac harenhall puste
oczywiscie odwracam sie tam na princes pass tak dla jasnosci
Georgie - Pon 13 Maj, 2013
na ja znowu musze przyznac ze dramatyzujecie, generalnie gj mogl sie wpakowac w laniego tyrela albo starka, dlatego lani musial ustawic sobie kontre do obrony rivverun, chociaz ja tam uwazam ze same konie by wystarczyly, do tego mysle ze stark spokojnie sie obroni, jesli nawet nie to moze da jakos rade to odbic, pozatym jak gj poleci na polnoc to znowu odsloni sie z poludnia, mam dosc takiego gadania co by bylo gdyby, grajcie a nie.
i akurat martel najdalej ma do GJ wiec sie odczepcie od niego bo juz widze jak ktorys z was by " oslabial " ... " zwyciezce" ... z 4 zamkami nawet z nim nie sasiadujac...
Gog - Pon 13 Maj, 2013
co nie przeszkadzalo mu wybrac lannistera wczesniej, wiec Wasze argumenty Dred i Georgie z dupy pozdrawiam
EDIT: zjadłem 1 przecinke szał rzeczywiście, nie zaczyna sie zdań od a prof. Miodku :p
EDIT 2 sam nie dajesz polowy przecinków tak btw, ale niezła próba:D
Georgie - Pon 13 Maj, 2013
a ja pozdrawiam z łodzi naucz sie stawiac przecinki i odpusc juz te komentarze, bedziesz czychal na kazda moja wypowiedz ktora nie bedzie marszem ? daj spokoj
EDIT : no mam w dupie gramatyke i ortografie ale przynajmniej sensu zdan nie gubie
pisz sobie co chcesz, gdzies mam co dalej napiszesz bo gowno juz masz do powiedzenia dla mnie w tej grze
Ta dyskusja może być częścią gry, jak ktoś w jej trakcie zmieni następne ruchy, swoją taktykę itp. Także, nie jest ona aż tak jałowa Georgii w porównaniu do rozmowy o gramatyce i ortografii;)
Smieszne, goguś sie obrazil i oddal ród innemu graczowi a teraz poucza nas jak grac
Gog - Pon 13 Maj, 2013
Widzę, że ktos nie wziął leków, skoro polemizuje z faktami Nie obraziłem się, tylko nie dość, że nie umiecie grać, to jeszcze pierdolicie od rzeczy
EDIT: Zawiodę Cie Shutt, chcialem Ci tylko zyczyc powodzenia w doborowym towarzystwie )
Shutt - Pon 13 Maj, 2013
<czekajcie, biegnę po popcorn>
Sardo - Pon 13 Maj, 2013
Bitwa o Three Towers
Atakujący Tyrell [4]Marsz -1 [-1]
Rycerz [2]
Dowódca: [Randyll Tarly [3] [miecz][miecz]
Obrońca Martell [1]Piechur [1]
Dowódca: Doran Martell [4»0] Za każdą kartę Rodu na twojej ręce, ta karta otrzymuje po 1 symbolu fortyfikacji i miecza i -1 do siły (do minimalnie 0). + [miecz][miecz][miecz][miecz][wieża][wieża][wieża][wieża]
Tyrel wygrywa.
Martell przegrywa i wycofuje piechura do Prince's Pass.
Beez - Wto 14 Maj, 2013
jak mamy sie tak jesc nawzajem to moze lepiej dac sobie spokoj z ta gra bo to tylko frustracja a nie przyjemnosc...
Shutt - Wto 14 Maj, 2013
Dobra, konnica na WH
Georgie - Wto 14 Maj, 2013
ja poprostu nie rozumiem goga toku myslenia, czy on tylko czekal az napisze cos poza marszem i specjalnie grac mi na nerwach zeby obrzydzic innym rozgrywke ? bo na to mi wyglada ale macie racje takie cos nie ma sensu wiec nie dam sie w to wciagnanc glebiej i wiecej juz z nic na ten temat nie pisze
EDIT : wiem ale tym razem sie nie dam juz sprowokowac
Shutt - Wto 14 Maj, 2013
Georgie napisał/a: | ale macie racje takie cos nie ma sensu wiec nie dam sie w to wciagnanc glebiej i wiecej juz z nic na ten temat nie pisze |
Słyszymy to za każdym razem :*
Dredzilla - Wto 14 Maj, 2013
piechur z boneway na dornish marches, nie zostawiam zetonu, dowodca na pw za chwile
gamaliel - Wto 14 Maj, 2013
Zdejmuje marsz z Golden Sound
Georgie - Wto 14 Maj, 2013
marsz -1 z shipbreaker bay, statek atakuje ess
dowódca za chwile bedzie posłany
EDIT : jednak ess zle spojrzalem i nic tym starkowi nie pomoge
Beez - Wto 14 Maj, 2013
marsz z flinta na seagard
Sardo - Sro 15 Maj, 2013
Bitwa o Dornish Marches
Atakujący Martell [4]Marsz 0 [0]
Piechur [1]
Dowódca: Areo Hotah [3] [wieża][wieża]
Obrońca Tyrell [5]Piechur [1]
Dowódca: Mace Tyrell [4] [miecz][wieża]
Tyrel wygrywa.
Martell przegrywa i wycofuje piechura na The Boneway.
Sardo - Sro 15 Maj, 2013
Bitwa o East Summer Sea
Atakujący Baratheon [2] Marsz -1 [-1]
Piechur [1]
Dowódca: Melisandre [2] Po bitwie możesz cofnąć na rękę dowolną kartę Rodu ze swojego stosu kart odrzuconych (w tym tę kartę), odrzucając tyle ze swoich dostępnych żetonów Władzy, ile wynosi wydrukowana siła cofanej karty.
Obrońca Martell [8]Statek, statek [2]
Wsparcie: Sea of Dorne (wsparcie +1*): statek, statek, statek [4]
Dowódca: Bękart z Bożejłaski [2] [wieża]
Martell wygrywa.
Baratheon przegrywa i wycofuje statek na Shipbreaker Bay. Baratheon nie korzysta ze zdolności Melisandre.
Dredzilla - Sro 15 Maj, 2013
2 z fortyfikacja
tamten - Sro 15 Maj, 2013
marsz z reach na dornishes marches, zostawiam żeton
Shutt - Czw 16 Maj, 2013
to ja sciagam marsz z WH
gamaliel - Czw 16 Maj, 2013
Okej.
Ostatni marsz, zapewne kontrowersyjny:
harrenhal»marsz+1*»
rycerz na riverrun
wieża zostaje
rycerz na craclaw point
generał posłany
Daven Lannister [2] bo generał Baratheona znany
tamten - Czw 16 Maj, 2013
nie do końca znany, bo georgie nie okreslil czy korzysta ze zdolnosci melisandre
No to poczekam z marszem na jego decyzje.
Georgie - Czw 16 Maj, 2013
oczywiscie nie mialem zamiaru korzystac ze zdolnosci mellisandre wiec generał był znany
rycerz do piachu
No to decyzja Baratheona znana więc mój marsz wykonuje tak jak napisałem.
Sardo - Czw 16 Maj, 2013
Bitwa o Crackclaw Point
Atakujący Lannister [5] Marsz +1* [1]
Rycerz [2]
Obrońca Baratheon [4]Rycerz [2]
Wsparcie: Blackwater (wsparcie): statek [1]
Dowódca: Ser Axell Florent [1] [miecz]
Lannister wygrywa.
Baratheon przegrywa, a rycerz zostaje zniszczony. Baratheon przewija dowódców.
Beez - Pią 17 Maj, 2013
aj, przegapiłem sciagniecie marszu.
2 konie z seagard na Winterfell, 1 zostaje, general poslany
Umocnienie władzy * : Statek W ironaman's bay, piechur w pyke
gamaliel - Pią 17 Maj, 2013
No to poślij od razu umocnienie władzy*
Shutt - Pią 17 Maj, 2013
Walton [wieża] [2]
Beez - Pią 17 Maj, 2013
konik do piachu - Victarion
Sardo - Nie 19 Maj, 2013
Bitwa o Winterfell
Atakujący Greyjoy [7] Marsz 0 [0]
Rycerz, rycerz [4]
Dowódca: Victarion Greyjoy [3] [miecz][miecz]
Obrońca Stark [6]Garnizon [2]
Rycerz [2]
Dowódca: Walton Nagolennik [2] [wieża]
Greyjoy wygrywa.
Stark przegrywa, a rycerz zostaje zabity od miecz i garnizon zniszczony.
Sardo - Nie 19 Maj, 2013
Tura 5

Kruk: Lannister - podgląda kartę Dzikich i odkłada ją na wierzch talii
Najazdy: Lannister - Blackwater (najazd): pali King's Landing (wsparcie)
Greyjoy - Greywater Watch (najazd): brak efektu
Stark - The Twins (najazd): brak efektu
Marsze:Martell - Prince's Pass (marsz -1): piechur » Three Towers [zostawia żeton]
Lannister - Riverrun (marsz 0): wieża oblężnicza » Harrenhal
Baratheon - Crackclaw Point (marsz 0): rycerz zostaje; rycerz, rycerz » King's Landing
Greyjoy - Sunset Sea (marsz +1*): statek zostaje; statek, statek » Bay of Ice (bitwa)
Tyrell - Highgarden (marsz -1): wieża oblężnicza zostaje; rycerz » Three Towers (bitwa)
Stark - Moat Calin (marsz -1): rycerz » White Harbor
Martell - The Boneway (marsz 0): piechur » Dornish Marches (bitwa)
Lannister - The Golden Sound (marsz -1): brak efektu
Baratheon - Shipbreaker Bay (marsz -1): statek » East Summer Sea (bitwa)
Greyjoy - Flint's Finger (marsz -1): rycerz » Seagard
Tyrell - The Reach (marsz 0): rycerz » Searoad Marches [zostawia żeton]
Stark - White Harbor (marsz 0): brak efektu
Lannister - Harrenhal (marsz +1*): wieża oblężnicza zostaje; rycerz » Riverrun; rycerz » Crackclaw Point (bitwa)
Greyjoy - Seagard (marsz 0): rycerz zostaje; rycerz, rycerz » Winterfell (bitwa)
Umocnienia władzy:Martell - Sunspear (umocnienie władzy): +2 żetony
Greyjoy - Pyke (umocnienie władzy*): mobilizacja - piechur; statek → Ironman's Bay
Stark - The Eyrie (umocnienie władzy): +2 żetony
Dredzilla - Nie 19 Maj, 2013
chyba znow zla mapka;p
Georgie - Nie 19 Maj, 2013
dobra mapka z poczatku tej tury, bo to podsumowanie za chwile bedzie kolejna pewnie
Sardo - Nie 19 Maj, 2013
Tura 6

Talia I: Ostatnie dni lata [dzicy] Nic się nie dzieje.
Talia II: Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Talia III: Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Gra o Tron:Stark - 14 » 16
Greyjoy - 2 » 5
Lannister - 7 » 10
Baratheon - 16 » 20
Tyrell - 9 » 11
Martell - 10 » 13
Pod miecz:
Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali Greyjoy wybiera opcję: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony
Beez - Pon 20 Maj, 2013
pobawimy sie bez obrony
tamten - Pon 20 Maj, 2013
wkradł się mały błąd rycerz z Reach przesunął się na Dornishes Marches, a nie Searoad Marshes
Sardo - Wto 21 Maj, 2013
tamten napisał/a: | wkradł się mały błąd rycerz z Reach przesunął się na Dornishes Marches, a nie Searoad Marshes |
Na mapce jest dwóch rycerzy w Searoad Marches, a na Dornish Marches jest jedynie piechur.
Jak niektórzy się zorientowali czekam na rozkazy, mapka ta sama
tamten - Wto 21 Maj, 2013
Właśnie a powinien być rycerz i piechur w Dornishes Marshes i jeden rycerz w Searoad Marches;)
Sardo - Wto 21 Maj, 2013
tamten napisał/a: | Właśnie a powinien być rycerz i piechur w Dornishes Marshes i jeden rycerz w Searoad Marches;) |
Źle sobie w liście marszy napisałem, pewnie z pośpiechu i na mapkę się to przeniosło. W takim razie proszę wszystkich którzy przesłali rozkazy o potwierdzenie ich lub przesłaniu nowych, rycerza przeniosę na następnej mapce.
Dredzilla - Wto 21 Maj, 2013
Moje rozkazy bez zmian
Georgie - Wto 21 Maj, 2013
moje też
myśle ze wiekszosc graczy sie nie zorientowała nawet ( przynajmniej ja ) a jestem 1/3 z sasiadów tyrella i moim zdaniem smiało moglbys juz ta mapke dawac
gamaliel - Sro 22 Maj, 2013
Nadal czekamy na Greyjoya?
edit: no to git
Beez - Sro 22 Maj, 2013
posłane dziś koło 12
Sardo - Sro 22 Maj, 2013
Tura 6

Kruk:
Lannister
Greyjoy
Stark
Lannister
Baratheon
Greyjoy
Tyrell
Stark
Martell
Lannister
Baratheon
Greyjoy
Tyrell
Stark
Martell
Lannister
Greyjoy
Stark
Umocnienia władzy:Martell - The Boneway (umocnienie władzy): +2 żetony
Tyrell - Three Towers (umocnienie władzy): +1 żeton
gamaliel - Sro 22 Maj, 2013
kruk:
zmieniam wsparcie z golden sound na najazd
najazd z golden saund pali wsparcie na ironmans bay
najazd z blackwater zdejmuje
Beez - Sro 22 Maj, 2013
mój najazd bez efektu
Dredzilla - Sro 22 Maj, 2013
moj pali three towers oczywiscie
Dredzilla - Sro 22 Maj, 2013
1 statek na WSS, dowodca za chwile na pw
gamaliel - Czw 23 Maj, 2013
Craclaw Point»marsz-1»Harrenhal
nie zostawiam żetonu
Georgie - Pią 24 Maj, 2013
zdejmuje marsz z dragonstone bez wykonania
Dredzilla - Pią 24 Maj, 2013
Czekamy juz drugi dzien na dowodce od Tyrella, moze bysmy troche przyspieszyli te tury?
Czekamy juz drugi dzien na dowodce od Tyrella, moze bysmy troche przyspieszyli te tury?
tamten - Pią 24 Maj, 2013
Dowódca jest już od dwóch dni u Sardo
dowódca jest Margery Tyrell, podaj swojego i mozna sie ruszac dalej
Quentyn, przeciez mozna podac tutaj skoro ja wyslalem swojego do sardo...
napisałeś, że zaraz wysyłasz, a to czas przyszły;) może lepiej wysłać a potem pisać, że się wysłało;) Nieważne, nie pomyślełem, że można ominąć gm
Statki do Redwyne Straits,
Marsz z Dornishes march koń do Wysogrodu, piechur na Princess Pass, tam już go Kolos dorwie, nie zostawiam żetonu
Sardo - Pią 24 Maj, 2013
Bitwa o West Summer Sea
Atakujący Martell [8] Marsz +1* [1]
Statek [1]
Dowódca: Quentyn Martell [1»6] Za każdą kartę Rodu na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Obrońca Tyrell [3]Statek, statek, statek [3]
Dowódca: Margaery Tyrell [0] Jeśli bronisz swojego obszaru rodzinnego lub obszaru, na którym znajduje się jeden z twoich żetonów Władzy, ostateczna siła twojego przeciwnika wynosi 2.
Martell wygrywa.
Tyrell przegrywa i wycofuje statki na Redwyne Straits.
Sardo - Pią 24 Maj, 2013
Bitwa o Prince's Pass
Atakujący Tyrell] [1] Marsz -1 [-1]
Piechur [1]
Dowódca: Paxter Redwyne [1] Jeśli obszar ogarnięty bitwą to obszar morski, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Tyrellów) zapewniają premię do siły +2, zamiast +1.
Obrońca Martell [5]Piechur [1]
Wsparcie: Yronwood (wsparcie): Rycerz [2]
Dowódca: Kolos [2] [miecz]
Martell wygrywa.
Tyrell przegrywa, a piechur zostaje zniszczony.
Tyrell i Martell odzyskują karty Rodów na ręce.
gamaliel - Sob 25 Maj, 2013
Greyjoyu do boju...
Beez - Nie 26 Maj, 2013
wybaczcie - problemy z netem w mojej dziurze.
Zgubiłem całkowicie swój plan na tą runde.
Oba konie z WF na WH. (Zostawiam znacznik)
Dowodca na pw
Shutt - Nie 26 Maj, 2013
Walder Frey
Sardo - Nie 26 Maj, 2013
Bitwa o White Harbor
Atakujący Greyjoy] [7] Marsz +1* [1]
Rycerz, rycerz [2]
Dowódca: Asha Greyjoy [2] [wieża]
Obrońca Stark [5]Rycerz, wieża oblężnicza [2]
Wsparcie: The Narrow Sea (wsparcie +1*): Statek [2]
Dowódca: Walder Frey [1] Każdy gracz (oprócz twojego przeciwnika), który wspiera twojego przeciwnika, musi zamiast tego udzielić wsparcia tobie.
Greyjoy wygrywa i przejmuje statek w porcie.
Stark przegrywa i wycofuje rycerza do The Eyrie, a wieża oblężnicza zostaje zniszczona.
Beez - Pon 27 Maj, 2013
poproszę ten stateczek
Dredzilla - Pon 27 Maj, 2013
Co robi stark ?
Shutt - Pon 27 Maj, 2013
Ściąga marsz. Konnica wraca na Eyrie.
Dredzilla - Pon 27 Maj, 2013
wieza na starfall
gamaliel - Pon 27 Maj, 2013
harrenhal»marsz+1*»riverrun
wieża+rycerz
nie zostawiam żetonu w nadziei że tu wrócę
Sardo - Pon 27 Maj, 2013
Aktualizacja mapy:
Georgie - Pon 27 Maj, 2013
koń na crp
Beez - Pon 27 Maj, 2013
koń z seagardu na MC
Sardo - Pon 27 Maj, 2013
żeby znów nie było, właśnie spostrzegłem że rozkaz na Pyke przysłonił trochę bardzo piechura
tamten - Wto 28 Maj, 2013
wieża na Old town, koń na Tree Towers
gamaliel - Sro 29 Maj, 2013
chciałem czekać na Martella ale żeby przyśpieszyć:
riverrun»marsz+0»wieża na harrenhal
2 rycerzy zostaje
Dredzilla - Sro 29 Maj, 2013
Starfall> kon i piechur na highgarden dowodca na pw
Georgie - Sro 29 Maj, 2013
no to tylko GJ mobilek brak, i moze dzisiaj karty obejrzymy
Sardo - Sro 29 Maj, 2013
Aktualizacja wszystkiego ok 20 będzie
Sardo - Sro 29 Maj, 2013
Bitwa o Highgarden
Atakujący Martell [3] Marsz 0 [0]
Rycerz, piechur [3]
Dowódca: Doran Martell [4»0] Za każdą kartę Rodu na twojej ręce, ta karta otrzymuje po 1 symbolu fortyfikacji i miecza i -1 do siły (do minimalnie 0). + [miecz][miecz][miecz][miecz][miecz][wieża][wieża][wieża][wieża][wieża]
Obrońca Tyrell [6]Garnizon [2]
Wsparcie: Searoad Marches (wsparcie): rycerz [2]
Dowódca: Willas Tyrell [2] [wieża]
Tyrell wygrywa.
Martell przegrywa i wycofuje jednostki na Starfall.
Beez - Czw 30 Maj, 2013
Piechur na Seagard, Wieża na flinta
tamten - Czw 30 Maj, 2013
broni willas tyrell
Dredzilla - Czw 30 Maj, 2013
u mnie byl doran
Sardo - Czw 30 Maj, 2013
Tura 6

Kruk: Lannister - zamiana rozkazu The Golden Sound (wsparcie) » (najazd)
Najazdy: Martell - Prince's Pass (najazd): pali Three Towers (umocnienie władzy) - Tyrell -1 żeton; Martell +1 żeton
Lannister - The Golden Sound (najazd): pali Ironman's Bay (wsparcie)
Greyjoy - Ironman's Bay (najazd): brak efektu
Stark - The Twins (najazd): brak efektu
Lannister - Blackwater (najazd): brak efektu
Marsze:Martell - East Summer Sea (marsz +1*): statek zostaje; statek » West Summer Sea (bitwa)
Lannister - Crackclaw Point (marsz -1): rycerz » Harrenhal
Baratheon - Dragonstone (marsz -1): brak efektu
Greyjoy - Winterfell (marsz +1*): rycerz, rycerz » White Harbor (bitwa) [zostawia żeton]
Tyrell - Dornish Marches (marsz -1): rycerz » Highgarden; piechur » Prince's Pass (bitwa)
Stark - The Eyrie (marsz +1*): brak efektu
Martell - Sunspear (marsz -1): wieża oblężnicza » Starfall
Lannister - Harrenhal (marsz +1*): wieża oblężnicza, rycerz » Riverrun
Baratheon - King's Landing (marsz 0): piechur, rycerz zostaje; rycerz » Crackclaw Point
Greyjoy - Seagard (marsz 0): rycerz » Moat Calin
Tyrell - Highgarden (marsz 0): wieża oblężnicza » Oldtown; rycerz » Three Towers
Martell - Starfall (marsz 0): wieża oblężnicza zostaje; rycerz, piechur » Highgarden (bitwa)
Lannister - Riverrun (marsz 0): rycerz, rycerz zostaje; wieża oblężnicza » Harrenhal
Greyjoy - Pyke (marsz -1): piechur » Seagard; wieża oblężnicza » Flint's Finger
Tyrell - Three Towers (umocnienie władzy): +1 żeton
Sardo - Czw 30 Maj, 2013
Tura 7

Talia I: Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Talia II: Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.Starcie królów Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
Talia III: Jesienne deszcze [dzicy]Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
Zaopatrzenie:
Stark - 2 » 1
Greyjoy - 3 » 4
Lannister - 5 » 5
Baratheon - 2 » 2
Tyrell - 4 » 4
Martell - 4 » 4
Starcie królów:
Żelazny Tron1. Martell - 2
2. Stark - 1
3. Baratheon - 1
4. Tyrell - 1
5. Lannister - 0
6. Greyjoy - 0
Lennicy1. Stark - 14
2. Martell - 8
3. Baratheon - 8
4. Lannister - 0
5. Tyrell - 0
6. Greyjoy - 0
Królewski Dwór1. Baratheon - 11
2. Tyrell - 11
3. Lannister - 5
4. Martell - 4
5. Stark - 0
6. Greyjoy - 0
Dostępne żetony władzy:
Stark - 16
Greyjoy - 4
Lannister - 10
Baratheon - 20
Tyrell - 12
Martell - 17
Sardo - Sob 01 Cze, 2013
Żelazny Tron1. Martell - 2
2. Stark - 1
3. Baratheon - 1
4. Tyrell - 1
5. Lannister - 0
6. Greyjoy - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Martell decyduje o kolejności na miejscach 2-4 i 5-6.
Pozostałe żetony władzy:Stark - 15
Greyjoy - 4
Lannister - 10
Baratheon - 19
Tyrell - 11
Martell - 15
Dredzilla - Sob 01 Cze, 2013
Stark,Baratheon,Tyrell,Lannister,GJ
gamaliel - Nie 02 Cze, 2013
Dalej czekamy na Starka?
Shutt - Nie 02 Cze, 2013
gamaliel napisał/a: | Dalej czekamy na Starka? |
Już wysłałem wybaczcie za lagi, rzadko na forum wchodzę i nie ogarniam przez sesję.
Sardo - Nie 02 Cze, 2013
Lennicy1. Stark - 14
2. Martell - 8
3. Baratheon - 8
4. Lannister - 0
5. Tyrell - 0
6. Greyjoy - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Martell decyduje o kolejności na miejscach 2-3 i 4-6.
Pozostałe żetony władzy:Stark - 1
Greyjoy - 4
Lannister - 10
Baratheon - 11
Tyrell - 11
Martell - 7
Dredzilla - Nie 02 Cze, 2013
martell,bara,lannister,tyrell,gj
Sardo - Pon 03 Cze, 2013
Królewski Dwór1. Baratheon - 11
2. Tyrell - 11
3. Lannister - 5
4. Martell - 4
5. Stark - 0
6. Greyjoy - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Martell decyduje o kolejności na miejscach 1-2 i 5-6.
Pozostałe żetony władzy:Stark - 1
Greyjoy - 4
Lannister - 5
Baratheon - 0
Tyrell - 0
Martell - 3
Dredzilla - Pon 03 Cze, 2013
Baratheon
Tyrell
Lannister
Martell
Stark
Greyjoy
Sardo - Wto 04 Cze, 2013
Tura 7
 Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
gamaliel - Wto 04 Cze, 2013
Dwa marsze, powinna być szybka krwawa runda...
Edit:Albo i nie...
Shutt - Czw 06 Cze, 2013
Panowie, zostałem odłączony od świata. Łącze powinno wrócić w przeciągu dnia/dwóch
Shutt - Sob 08 Cze, 2013
Wróciłem do żywych dzisiaj po południu (niestety zajęcia miałem). Rozkazy jutro
Sardo - Nie 09 Cze, 2013
Tura 7

Kruk:
Stark
Lannister
Greyjoy
Lannister
Greyjoy
Stark
Baratheon
Tyrell
Lannister
Greyjoy
Martell
Stark
Baratheon
Tyrell
Lannister
Greyjoy
Baratheon - Dragonstone (umocnienie władzy*): mobilizacja/+2 żetony
Tyrell - The Oldtown (umocnienie władzy*): mobilizacja/+1 żeton
Greyjoy - Grewyater Watch (umocnienie władzy): +1 żeton
Shutt - Nie 09 Cze, 2013
Palę wsparcie na MC.
Dredzilla - Nie 09 Cze, 2013
ja oczywiscie pale wsparcie z redwyne
a za niedlugo podam 1 marsz
Beez - Nie 09 Cze, 2013
moje palenia bez efektu
Georgie - Nie 09 Cze, 2013
kruk poprosi karte dzikich
Wrescie moj plan sie powiedzie i upieke dwie pieczenie na jednym ogniu Martellowie w tej grze sa idealnie odwzorowani jesli chodzi o fabułe ksiazki, wszystko na highgarden,dowodca zaraz na pw
Shutt - Nie 09 Cze, 2013
Dred - masz coś ode mnie na PW, wybieraj czy chcesz to wygrać czy się najeść tymi dwoma pieczeniami
Ja chce tylko mieczyk Shucie
gamaliel - Pon 10 Cze, 2013
Moje najazdy oczywiście bez efektu.
Sardo - Pon 10 Cze, 2013
Bitwa o Highgarden
Atakujący Martell [7] Marsz 0 [0]
Rycerz, piechur, wieża oblężnicza [7]
Dowódca: Nymeria Sand [0] [miecz][wieża]
Obrońca Tyrell [2]Garnizon [2]
Dowódca: Ser Jon Fossoway [2] [miecz]
Martell wygrywa.
Tyrell przegrywa i garnizon zostaje zniszczony.
Sardo - Pon 10 Cze, 2013
Aktualizacja mapy
Shutt - Pon 10 Cze, 2013
Piechur na Eyrie.
gamaliel - Pon 10 Cze, 2013
Na północy bez zmian...
Georgie - Pon 10 Cze, 2013
marsz - na KL : piechur na Reach , koń na storms end,
NIE WSPIERAM SIE
Dredzilla - Pon 10 Cze, 2013
U mnie drinkwater, jesli wygram to przesuwam sie wyzej na torze kruka, to dziwne co robie, ale dotrzymanie slowa i niewygranie przez GJ jest wazniejsze niz moja wygrana ^^
tamten - Pon 10 Cze, 2013
Już nie bądź taki szlachetny, zaraz pewnie jeszcze założysz fundację im Shutta;)
Shutt - Pon 10 Cze, 2013
Chilluj tamten :*
polityka...
tamten - Pon 10 Cze, 2013
spoko, ja tylko chcę wiedzieć gdzie są pieniądze za las z Highgarden;)
Shutt - Wto 11 Cze, 2013
U Stacha w Sunspear
Sardo - Wto 11 Cze, 2013
Tak jak pisałem w #24 nie jestem w stanie obecnie zaktualizować bitew/mapki/1 postu, bądźcie cierpliwi, postaram się z tym zrobić jak najszybciej
gamaliel - Wto 11 Cze, 2013
Polityka polityką ale skoro generał Martella znany to może niech Baratheon poda swojego i idziemy dalej...
tamten - Wto 11 Cze, 2013
Jeden rycerz z tree towers do Old Town, jeden na Highgarden, dowódca na priv
Dredzilla - Wto 11 Cze, 2013
quentyn martell, mozesz podac tutaj i ruch lanniego
Mace Tyrell - rozbitą jednostkę rzucam na Searoad Marches
Shutt - Wto 11 Cze, 2013
Rozbita jednostka wracam tam skąd przybyła.
konik wraca na three towers przeciez
są różne zasady cofania jednostek dla atakującego i broniącego?
Tak.
Atakujący jak przegra wraca na pole z którego zaatakował.
dzien dobry
No to mój marsz:
Harrenhall» marsz-1» na Riverrun
zostawiam żeton
No to Greyjoy i zaczynamy następną rundę marszów.
no to lipa, trochę mi to rozwaliło koncepcję
Gog - Wto 11 Cze, 2013
a co Ci daje kon na searoad drugi skoro i tak byłby rozbity, a rozbitych jednostek nie można ruszac i mają 0 siły ?:p
Może to był przyszłościowy plan.
Chodziło mi o następną runde;)
Euron Greyjoy zbiera myśli...
Sardo - Sro 12 Cze, 2013
Bitwa o Storm's End
Atakujący Baratheon [2] Marsz -1 [-1]
Rycerz [2]
Dowódca: Ser Davos Seaworth [1] [miecz][wieża]
Obrońca Martell [3]Piechur [1]
Wsparcie: West Summer Sea (wsparcie +1*): statek [2] Dowódca: Ser Gerris Drinkwater [1] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz przesunąć się o jedną pozycję wyżej na wybranym przez siebie torze Wpływów.
Martell wygrywa i przesuwa się o jedną pozycję wyżej na torze Królewskiego Dworu.
Baratheon przegrywa i wycofuje rycerza na King's Landing.
Sardo - Sro 12 Cze, 2013
Bitwa o Highgarden
Atakujący Tyrell [6] Marsz 0 [0]
Rycerz [2]
Obrońca Martell [8]Rycerz, piechur, wieża oblężnicza [3]
Dowódca: Quentyn Martell [1»5] Za każdą kartę Rodu na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Martell wygrywa.
Tyrell przegrywa i wycofuje rycerza na Three Towers.
Sardo - Sro 12 Cze, 2013
Aktualizacja mapy:
Shutt - Sro 12 Cze, 2013
Jakiś crash wyskakuje
Sardo - Sro 12 Cze, 2013
Shutt napisał/a: | Jakiś crash wyskakuje |
Jedno g się zaplątało niepotrzebnie, poprawione.
Dredzilla - Czw 13 Cze, 2013
Szukamy zastepstwo za GJ ? nie pojawia sie na forum od dwoch dni
gamaliel - Czw 13 Cze, 2013
Chyba za wcześnie on gdzieś pisał że będzie lagował.
sesja itp.
Georgie - Czw 13 Cze, 2013
sesja sesja ale 5 dni roboczych to absoultne maksimum poczekajmy do weekendu
Shutt - Czw 13 Cze, 2013
Aż 5?
Georgie - Czw 13 Cze, 2013
ja też mam sesje wiec jestem wyrozumiały w wakacje znowu zaczne poganiac !
Beez - Czw 13 Cze, 2013
wybaczcie - mówiłem, że będę lagował , ale jeszcze tylko do poniedziałku
2 statki i eruon na pokładzie podbijaja morze lannistera - czekamy tylko na jego karte
Shutt - Czw 13 Cze, 2013
Nvm
gamaliel - Pią 14 Cze, 2013
No to broni najlepszy mój żeglarz:
Ser Addam Marbrand [1]
wycofuje się do portu
Shutt - Pią 14 Cze, 2013
Konnica+piechur na WH
piechur na WWatch
zostawiam żeton
dowódca PW
Dredzilla - Pią 14 Cze, 2013
jeden statek na ESS
Beez - Pią 14 Cze, 2013
Harras Harlaw (miecz) - i tak 2 konie w plecy i tak
Shutt - Pią 14 Cze, 2013
Yup, Ramsay
Statku nie przejmuje.
Nie lepiej było rzucić Qarla zamiast Harlawa?
gamaliel - Pią 14 Cze, 2013
Qarl daje żetony jak to Greyjoy zaatakuje i przegra.
Shutt - Pią 14 Cze, 2013
Kurde, stworzylismy alternatywne karty do rozgrywki na Północy i wsio mi się miesza xD
Georgie - Pią 14 Cze, 2013
baratheon zdejmuje marsz bez wykonania
tamten - Sob 15 Cze, 2013
rycerz z Searoad Marches na Highgarden dowódcą jest Królowa Cierni
Sardo - Sob 15 Cze, 2013
Bitwa o The Golden Sound
Atakujący Greyjoy [6] Marsz -1 [-1]
Statek, statek [2]
Dowódca: Euron Wronie Oko [4»5] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycję na torze Lenników, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Obrońca Lannister [2]Statek [1]
Dowódca: Ser Addam Marbrand [1] Jeśli to ty atakujesz, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Rycerzy (w tym wspierające jednostki Rycerzy Lannisterów) zapewniają premiędo siły +3, zamiast +2.
Greyjoy wygrywa. Odzyskuje karty Rodów na rękę.
Lannister przegrywa i wycofuje statek do Lannisport Port.
Sardo - Sob 15 Cze, 2013
Bitwa o White Harbor
Atakujący Stark [7] Marsz 0 [0]
Rycerz, piechur [3]
Dowódca: Ramsey Bolton [3»4] Jeśli twoja karta Rodu "Fetor" znajduje się na twojej ręce, ta karta otrzymuje +1 do siły i 3 symbole miecza. [miecz][miecz][miecz]
Obrońca Greyjoy [5]Rycerz, rycerz [4]
Dowódca: Ser Harras Harlaw [1] [miecz]
Stark wygrywa i nie przejmuje statku.
Greyjoy przegrywa, a 2 rycerzy zostaje zniszczonych.
Sardo - Sob 15 Cze, 2013
Bitwa o Highgarden
Atakujący Tyrell [2] Marsz -1 [-1]
Rycerz [2]
Dowódca: Królowa Cierni [1] Zignoruj tekst zdolności wydrukowanej na karcie Rodu twojego przeciwnika.
Obrońca Martell [6]Rycerz, piechur, wieża oblężnicza [3]
Tyrell przegrywa i wycofuje rycerza na Searoad Marches.
Martell wygrywa.
gamaliel - Sob 15 Cze, 2013
Riverrun»marsz+0»wieża na Seagard
gen na pw
rycerz na Harrenhall
rycerz zostaje
Dredzilla - Sob 15 Cze, 2013
Areo
Beez - Nie 16 Cze, 2013
broni Asha
gamaliel - Nie 16 Cze, 2013
No i dajesz ostatni marsz...
Beez - Nie 16 Cze, 2013
zanim go dam przydałoby się wiedzieć jakiego generała zagrałeś
Ser Ilyn Payne [2]
Beez - Nie 16 Cze, 2013
to chyba wciąż nie koniec wyciagania wnioskow z tej bitwy...
Ze zdolności Payna zabijam piechura na Greywater Watch.
Dredzilla - Nie 16 Cze, 2013
to moze jeszcze dzis karty polecą ;D
Pod warunkiem że dziś trwa trzy dni...
Beez - Nie 16 Cze, 2013
Wycofuje piechura na GW, marsz sciagam.
Georgie - Nie 16 Cze, 2013
z UW* robie 2 piechury
reszta na kase
gamaliel - Pon 17 Cze, 2013
No to tylko Tyrell i zobaczymy wydarzenia....
Sardo - Pon 17 Cze, 2013
Bitwa o Seagard
Atakujący Lannister [6] Marsz 0 [0]
Wieża oblężnicza [4]
Dowódca: Ser Ilyn Payne [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz zniszczyć jedną jednostkę Piechurów przeciwnika z dowolnego obszaru na planszy (oprócz zadania normalnych strat). Jeśli ta jednostka jest ostatnią jednostką na swoim obszarze, usuń również spoczywający na tym obszarze żeton Rozkazu.
Obrońca Greyjoy [3]Piechur[1]
Lannister wygrywa i niszczy piechura w Greywater Watch.
Greyjoy przegrywa i wycofuje statek do Lannisport Port.
Sardo - Pon 17 Cze, 2013
To teraz mam pytanie, bo nie chcę popełnić błędu. Najpierw działa zdolność Ilyn Payne'a czy najpierw następuje wycofanie piechura?
gamaliel - Pon 17 Cze, 2013
Mnie się wydaję że najpierw treść karty rodu potem wycofanie, ale to tylko moja opinia.
Gog - Pon 17 Cze, 2013
najpierw jesli wygrasz/przegrasz potem wycofanie i na końcu po bitwie, więć gamaeil ma rację :p
tamten - Pon 17 Cze, 2013
z umocnienia władzy piechur i statek w porcie
Beez - Pon 17 Cze, 2013
oczywiście rozkaz znika:)
Dredzilla - Pon 17 Cze, 2013
No to tron ostrzy i bez wsparcia ?
Sardo - Pon 17 Cze, 2013
Tura 7

Kruk: Baratheon - podgląda kartę Dzikich i odkłada ją na wierzch talii
Najazdy: Martell - West Summer Sea (najazd): pali Redwyne Straits (wsparcie +1*)
Stark - The Narrow Sea (najazd): pali Moat Calin (wsparcie)
Lannister - The Golden Sound (najazd): brak efektu
Greyjoy - Seagard (najazd): brak efektu
Lannister - Blackwater (najazd*): brak efektu
Greyjoy - White Harbor Port (najazd): brak efektu
Marsze:Martell - Starfall (marsz 0): rycerz, piechur, wieża oblężnicza » Highgarden (bitwa)
Stark - The Twins (marsz -1): piechur » The Eyrie
Baratheon - King's Landing (marsz -1): piechur » The Reach; rycerz » Storm's End (bitwa)
Tyrell - Three Towers (marsz 0): rycerz » Oldtown; rycerz » Highgarden (bitwa)
Lannister - Harrenhal (marsz -1): wieża oblężnicza » Riverrun [zostawia żeton]
Greyjoy - Ironman's Bay (marsz -1): statek, statek » The Golden Sound (bitwa)
Martell - Sea of Dorne (marsz -1): statek, statek zostaje; statek » East Summer Sea
Stark - The Eyrie (marsz 0): piechur » Window's Watch; rycerz, piechur » White Harbor (bitwa) [zostawia żeton]
Baratheon - Crackclaw Point (marsz 0): brak efektu
Tyrell - Searoad Marches (marsz -1): rycerz » Highgarden (bitwa)
Lannister - Riverrun (marsz 0): rycerz zostaje; rycerz » Harrenhal; wieża oblężnicza » Seagard (bitwa)
Greyjoy - Flint's Finger (marsz 0): brak efektu
Baratheon - Dragonstone (umocnienie władzy*): mobilizacja - piechur, piechur
Tyrell - The Oldtown (umocnienie władzy*): mobilizacja - piechur; statek→Port
Greyjoy - Grewyater Watch (umocnienie władzy): +1 żeton
Sardo - Pon 17 Cze, 2013
Tura 8

*na mapce brakuje 1 żetonu władzy u Martella
Talia III: Nawałnica mieczy [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
Zaopatrzenie:
Stark - 1 » 2
Greyjoy - 4 » 3
Lannister - 5 » 6
Baratheon - 2 » 2
Tyrell - 4 » 2
Martell - 4 » 6
Gra o Tron:
Stark - 0 + 1 = 1
Greyjoy - 4 + 2 = 6
Lannister - 4 + 4 = 8
Baratheon - 2 + 4 = 6
Tyrell - 2 + 2 = 4
Martell - 3 + 3 = 6
Sardo - Pon 17 Cze, 2013
Tura 8

Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
*na mapce brakuje 1 żetonu władzy u Martella
Dredzilla - Wto 18 Cze, 2013
Co do mapki jeszcze, to Stark nie przejal statku w porcie?
Sardo - Wto 18 Cze, 2013
Shutt napisał/a: | Yup, Ramsay
Statku nie przejmuje. |
Shutt - Wto 18 Cze, 2013
Dredzilla napisał/a: | Co do mapki jeszcze, to Stark nie przejal statku w porcie? |
Liczyłem, że tą wieżą wpadniesz do WF (wg mnie to byłby lepszy ruch niż zrobiłeś) i wtedy odzyskałbyś (może) statek
Ja nie GJ
oki moj blad, myslalem ze go przejmowal
tamten - Wto 18 Cze, 2013
Co do mapki to mogę zachować chyba piechura w Old Town a zrezygnować ze statku na Redwyne Straits i będę mieścił się w limicie zaopatrzenia
Masz zaopatrzenie 3,2,2
3 statki na morzu, port to jest osobne pole
nie mozna przestawiac sobie jednostek bo tak ci pasuje, odsylam do zasad
mogę mieć dwa statki na morzu i piechura w Old Town
Nie nie mozesz, 3 statki miales juz wczesniej, w poprzedniej turze, nie mozesz go zdjac ot tak, bo CI sie podoba
gamaliel - Wto 18 Cze, 2013
Miał trzy statki, ale w oldtown była wieża piechur i rycerz.
A zaopatrzenie zmieniło się w tej rundzie, więc ma prawo wybrać którą 3ke redukuje
Ale w poprzedniej turze miałem również piechura w Old Town z umocnienia władzy. Tura 8 zaczęła się dopiero teraz od Kart Westeros jak dobrze rozumiem.
tak, zapomnialem ze mial dwie trojki w zaopatrzeniu
wartoby to uwzgledniac wczesniej, bo teraz trzeba rozkazy zmieniac
Wcześniej nie zauważyłem tej zmiany. W takim razie zdejmuje statek i zostawiam piechura w Old Town.
Georgie - Sro 19 Cze, 2013
panowie licze ze nie tylko ja wysłałem rozkazy tak jak to pisze w pierwszym poscie ?
do tego chce prosić GM-a o zaktualizowanie odrzuconych kart Westeros.
Sardo - Sro 19 Cze, 2013
Georgie napisał/a: | panowie licze ze nie tylko ja wysłałem rozkazy tak jak to pisze w pierwszym poscie ? |
Nie, nie. Przyszły rozkazy. Zaraz zaktualizuje. Niestety mapkę będę w stanie wrzucić dopiero w weekend. Obecnie nie mam dostępu do photoshopa.
Georgie napisał/a: | do tego chce prosić GM-a o zaktualizowanie odrzuconych kart Westeros. |
A nie są zaktualizowane?
Georgie - Czw 20 Cze, 2013
ahh poszly tasowanka to mnie zmylilo
Sardo - Sob 22 Cze, 2013
No to jeszcze są nieścisłości w rozkazach Baratheona. Już teraz będę szybko reagował z aktualizacjami
Sardo - Nie 23 Cze, 2013
Tura 8

Kruk:
Baratheon
Tyrell
Lannister
Greyjoy
Martell
Stark
Baratheon
Tyrell
Lannister
Greyjoy
Martell
Stark
Baratheon
Tyrell
Lannister
Greyjoy
Martell
Tyrell
Lannister
Baratheon - King's Landing (umocnienie władzy*): mobilizacja/+3 żetony
Greyjoy - Flint's Finger (umocnienie władzy): +1 żeton
Sardo - Nie 23 Cze, 2013
Aj, zapomniałem Martellowi dodać ten 1 żeton. W następnej mapce na pewno to zrobię.
Dredzilla - Nie 23 Cze, 2013
pale wsparcie z seroad
Dredzilla - Nie 23 Cze, 2013
w sumie reszta palen jest oczywista wiec kon i piechur z highgarden na three towers, wieza do yronwood, moj dowodca znany
Shutt - Nie 23 Cze, 2013
Piechur z WW na CrP, powiedzmy, że się wspieram
Generał PW (znany przecież xD )
Georgie - Nie 23 Cze, 2013
CRP BRONI Bękart z Nocnej Pieśni [2] [wieża] i sie wspieram
oczywiscie pale najazd z blackwater, nie uzywam kruka
do tego moj pierwszy marsz+0 z dragonstone :
wieza i piechur na crp
Shutt - Nie 23 Cze, 2013
Był fetor, poproszę Ramsaya na rękę
Sardo - Nie 23 Cze, 2013
Bitwa o Three Towers
Atakujący Martell [5] Marsz 0 [0]
Rycerz, piechur [3]
Obrońca Tyrell [5]Rycerz [2]
Dowódca: Randyll Tarly [3] [miecz][miecz]
Martell wygrywa i odzyskuje karty rodu na rękę.
Tyrell przegrywa i wycofuje piechura na Dornish Marches.
Sardo - Nie 23 Cze, 2013
Bitwa o Crackclaw Point
Atakujący Stark [1] Marsz -1 [-1]
Piechur [1]
Wsparcie: The Narrow Sea (wsparcie): statek [1] Dowódca: Fetor [0] Jeśli twoja karta Rodu "Ramsey Bolton" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, natychmiast cofnij ją na rękę. Jeśli przegrasz tę bitwę, możesz cofnąć na rękę Fetora.
Obrońca Baratheon [7]Rycerz [2]
Blackwater Bay (wsparcie +1*): statek [2]
The Shipbreaker Bay (wsparcie): statek [1] Dowódca: Bękart z Nocnej Pieśni [2] [wieża]
Baratheon wygrywa.
Stark przegrywa, wycofuje piechura na Window's Watch i odzyskuje Ramsay Bolton i Fetor na rękę.
Shutt - Nie 23 Cze, 2013
Ale Fetora też poproszę na rękę
Sardo - Nie 23 Cze, 2013
Shutt napisał/a: | Ale Fetora też poproszę na rękę |
A proszę bardzo. Jest opcja możesz, to nie chciałem Ci na siłę wciskać
gamaliel - Pon 24 Cze, 2013
Jako że ruch Tyrella nie ma na mnie wpływu:
Seagard»marsz-1»Riverrun
nie zostawiam żetonu
tamten - Pon 24 Cze, 2013
Broni Tarly, rycerz ucieka do Dornishes Marches
Dredzilla - Pon 24 Cze, 2013
od razu mogles maszerowac..
rycerz i piechur z Old Town na Highgarden
Shutt - Pon 24 Cze, 2013
Wiesz, że Maergery nie działa przy ataku? =.=
Ale na Highgarden nie ma żadnych jednostek
Shutt - Pon 24 Cze, 2013
A to wybacz byłem pewien, że coś tam zostało.
gamaliel - Pon 24 Cze, 2013
No to Greyjoy i pierwsza rundka za nami...
a jak można jeszcze dodać do marszu to wieża na Dornishes Marrches, zapomniałem, że Martel jest już w Tree Towers
Shutt - Wto 25 Cze, 2013
Beeza znowu nie ma, nie uprzedzał, podmieńmy go.
Dredzilla - Wto 25 Cze, 2013
Ok, w sumie dla mnie nieistotny jest ruch GJ, bo nie obroni ani fosy ani WF, chyba ze żetonów ma za duzo, wiec swoim ruchem Sea of dorne> jeden statek na ESS, daje szanse na odbudowanie sie moim przyjaciołom z połnocy i odzyskanie swoich zamków
gamaliel - Wto 25 Cze, 2013
Beez wczoraj był ale nic z tego nie wynikło...
Sardo - Wto 25 Cze, 2013
Poczekajmy do północy, jeśli się nie odezwie, to wtedy poszukamy kogoś.
Beez - Wto 25 Cze, 2013
Przepraszam najmocniej za dużo na głowie.
Teraz jestem w koncu wolny-musiałem pozałatwiać za duzo spraw naraz.
Koń z MC na Winterfell
Shutt - Wto 25 Cze, 2013
Piechur na MC
Konnica na WF (generał PW)
zostawiam żeton
Sardo - Sro 26 Cze, 2013
Bitwa o Winterfell
Atakujący Stark [6] Marsz 0 [0]
Rycerz [2]
Dowódca: Ramsey Bolton [3»4] Jeśli twoja karta Rodu "Fetor" znajduje się na twojej ręce, ta karta otrzymuje +1 do siły i 3 symbole miecza.
Obrońca Greyjoy [8]Rycerz [2]
Wsparcie:Bay of Ice (wsparcie): statek, statek [2] Dowódca: Aeron Mokra Czupryna [0»4] Możesz odrzucić dowolną liczbę ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby zwiększyć siłę tej karty o liczbę odrzuconych żetonów Władzy.
Greyjoy odrzuca 4 żetony władzy i wygrywa.
Stark przegrywa i wycofuje rycerza na White Harbor.
Sardo - Sro 26 Cze, 2013
Aktualizacja mapy:
gamaliel - Sro 26 Cze, 2013
Hmm...A czy rycerz Tyrella po bitwie nie powinien leżeć na Dornish marches zamiast na Searoad marches?
edit: bo w sumie bagna to bagna
Sardo - Sro 26 Cze, 2013
gamaliel napisał/a: | Hmm...A czy rycerz Tyrella po bitwie nie powinien leżeć na Dornish marches zamiast na Searoad marches? |
Tak masz rację, zaraz wrzucę poprawioną mapkę. Znów pomyliłem te 2 obszary ...
Georgie - Sro 26 Cze, 2013
baratheon Marsz +1 na Crp
Koń na blackwater
piechota na mountains of the moon
dowódca posłany
Sardo - Sro 26 Cze, 2013
Bitwa o Blackwater
Atakujący Baratheon [7] Marsz +1 [1]
Rycerz [2]
Dowódca: Stannis Baratheon [4] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, usuń z planszy wszystkie rozkazy Wsparcia (w tym własne rozkazy) sąsiadujące z obszarem ogarniętym bitwą. Anulujesz w ten sposób całą siłę zapewnianą przez wspierające jednostki.
Obrońca Lannister [4]Piechur [1]
Baratheon zdejmuje wsparcie z Blackwater (wsparcie) i Stoney Sept (wsparcie).
Baratheon wygrywa.
Lannister przegrywa i wycofuje piechura na Harrenhal.
Beez - Sro 26 Cze, 2013
Winterfell broni Aeron mokra czupryna.
U mnie broni :
Ser Kevan Lannister [3] [wieża]
Shutt - Sro 26 Cze, 2013
U mnie był Ramsay pozbywaj się żetonów
(o mieczu zdecyduje jak określisz liczbę żetonów)
Georgie - Sro 26 Cze, 2013
blackwater atakował stannis [4] i sciagam oba wsparcia
tamten - Sro 26 Cze, 2013
ściągam marsz z portu w Old Town
Beez - Sro 26 Cze, 2013
no to dorzucam 4 zetony (jak sie pomylilem w liczeniu to dorzucam tyle, że po użyciu twojego miecza wciąż mam 1 więcej niż ty)
Z Blackwater wycofuje się na Harrenhal
Lanisport-port»marsz+1*»golden sound
generał znany
Beez - Sro 26 Cze, 2013
Victarion
Sardo - Sro 26 Cze, 2013
Bitwa o The Golden Sound
Atakujący Lannister [6] Marsz +1 [1]
Statek [1]
Dowódca: Qyburn [0] Możesz odrzucić dwa ze swoich dostępnych żetonów Władzy, aby wybrać kartę Rodu ze stosu kart odrzuconych dowolnego gracza. Qyburn otrzymuje wydrukowaną siłę tej karty oraz wydrukowane na niej symbole bitwy (ale ignoruje treść jej zdolności).Przewaga na torze lenników
Obrońca Greyjoy [6]Statek, statek [2]
Wsparcie: Sunset Sea (wsparcie): statek [1] Dowódca: Victarion Greyjoy [3] [miecz][miecz]
Lannister odrzuca 2 żetony władzy i korzysta ze zdolności Qyburna, wybiera Roose Bolton.
Lannister wygrywa i odzyskuje karty rodu na rękę.
Greyjoy przegrywa i wycofuje statki na Ironman's Bay.
gamaliel - Czw 27 Cze, 2013
No to w duchu gry o tron,
używam zdolności i wybieram:
Roose Bolton [4] [miecz]
Dredzilla - Czw 27 Cze, 2013
wieza na three towers, kon na seroad marches, zostawiam zeton
Moj dowodca to drinkwater- i poprosze o mieczyk
Shutt - Czw 27 Cze, 2013
Chyba żartujesz... =.=
riverrun»marsz+0»wieża na Seagard
rycerz zostaje
no to jeszcze umocnienia władzy
Georgie - Czw 27 Cze, 2013
to baratheon z umocnienia wladzy chce 2 piechurki na KL
z reszty żetony
tamten - Czw 27 Cze, 2013
mocna końcówka, jak nie będzie Starcia Królów to mam przechlapane;) Oczywiście wycofuję się w jedyne możliwe miejsce - na Highgarden.
Georgie - Czw 27 Cze, 2013
w sumie to widze ze tylko ja mialem UW* i domyslam sie ze reszta bedzie chciala żetony wiec czekamy juz tylko na karty westeros
Beez - Czw 27 Cze, 2013
bardziej westerosy w tej grze po nie mojej mysli ulozyc sie nie mogly.
Statek wycofuje się do ironman's oczywiscie
Sardo - Czw 27 Cze, 2013
Bitwa o Searoad Marches
Atakujący Martell [4] Marsz +1* [1]
Rycerz [2]
Dowódca: Ser Gerris Drinkwater [1] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz przesunąć się o jedną pozycję wyżej na wybranym przez siebie torze Wpływów.
Obrońca Tyrell [2]Rycerz [2]
Dowódca: Margaery Tyrell [0] Jeśli bronisz swojego obszaru rodzinnego lub obszaru, na którym znajduje się jeden z twoich żetonów Władzy, ostateczna siła twojego przeciwnika wynosi 2.
Martell wygrywa i przesuwa się o 1 pole na torze Lenników.
Tyrell przegrywa i wycofuje rycerz na Highgarden. Tyrell odzyskuje karty rodu na rękę.
Sardo - Czw 27 Cze, 2013
Tura 8

Kruk:
Najazdy: Martell - West Summer Sea (najazd): pali Searoad Marches (wsparcie +1*)
Baratheon - The Reach (najazd): pali Blackwater (najazd)
Tyrell - Redwyne Straits (najazd): brak efektu
Lannister - Blackwater (najazd)
Martell - Prince's Pass (najazd): brek efektu
Marsze:Martell - Highgarden (marsz 0): wieża oblężnicza » Yronwood; rycerz, piechur » Three Towers (bitwa)
Stark - Window's Watch (marsz -1): piechur » Crackclaw Point (bitwa)
Baratheon - Dragonstone (marsz 0): piechur zostaje; piechur, wieża oblężnicza » Crackclaw Point
Tyrell - Oldtown (marsz 0): wieża oblężnicza » Dornish Marchesz; piechur, rycerz » Highgarden
Lannister - Seagard (marsz -1): wieża oblężnicza » Riverrun
Greyjoy - Moat Calin (marsz 0): rycerz » Winterfell
Martell - Sea of Dorne (marsz -1): statek zostaje; statek » East Summer Sea
Stark - White Harbor (marsz 0): piechur » Moat Calin; rycerz » Winterfell (bitwa) [zostawia żeton]
Baratheon - Crackclaw Point (marsz +1*): wieża oblężnicza zostaje; piechur » The Mountains of the Moon; rycerz » Blackwater (bitwa)
Tyrell - Oldtown Port (marsz -1): brak efektu
Lannister - Lannisport Port (marsz +1*): statek » The Golden Sound (bitwa)
Greyjoy - The Golden Sound (marsz -1): zdjęty
Martell - Yronwood (marsz +1*): wieża oblężnicza » Three Towers; rycerz » Searoad Marches (bitwa) [zostawia żeton]
Tyrell - Three Towers (marsz +1*): zdjęty
Lannister Riverrun (marsz 0): rycerz zostaje; wieża oblężnicza » Seagard
Baratheon - King's Landing (umocnienie władzy*): mobilizacja - piechur, piechur
Greyjoy - Flint's Finger (umocnienie władzy): +1 żeton
Sardo - Czw 27 Cze, 2013
Tura 9

Talia I: Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Talia II: Mroczne skrzydła, mroczne słowa [dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Talia III: Morze sztormów [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
Zaopatrzenie:
Stark - 2 » 2
Greyjoy - 3 » 3
Lannister - 6 » 4
Baratheon - 2 » 5
Tyrell - 2 » 2
Martell - 6 » 6
Posiadacz żetonu Kruka Posłańca Baratheon wybiera: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów
Na Ironsman Bay powinien być jeden statek.
Greyjoy drugi stracił w bitwie ze mną
(użyłem Roosa Boltona a on ma symbol miecza)
Sardo - Czw 27 Cze, 2013
gamaliel napisał/a: | Na Ironsman Bay powinien być jeden statek.
Greyjoy drugi stracił w bitwie ze mną
(użyłem Roosa Boltona a on ma symbol miecza) |
No tak racja. Poprawię przy mapce przed planowaniem.
Shutt - Czw 27 Cze, 2013
Grey powinien mieć 2 żetony, zdeklarował się użyć 4 (o jeden więcej niż moja siła z mieczem).
Dredzilla - Czw 27 Cze, 2013
To naprawde mozliwe ze przez cała gre nie poszla ani jedna mobilizacja z karty? lol
nie lcize tej z tronu ostrzy
Sardo - Czw 27 Cze, 2013
Shutt napisał/a: | Grey powinien mieć 2 żetony, zdeklarował się użyć 4 (o jeden więcej niż moja siła z mieczem). |
Miał umocnienie władzy na Flint's Finger.
Shutt - Czw 27 Cze, 2013
A to przegapiłem je
Georgie - Pią 28 Cze, 2013
no to ja troche namieszam wybieram licytacje
Sardo - Pią 28 Cze, 2013
Dostępne żetony władzy:Stark - 0
Greyjoy - 3
Lannister - 6
Baratheon - 8
Tyrell - 6
Martell - 8
gamaliel - Pią 28 Cze, 2013
Coś mi się wydaje że tym razem ludzie o tron powalczą.
Georgie - Pią 28 Cze, 2013
to walcz ;]
gamaliel - Pią 28 Cze, 2013
Walczę, żetony już posłałem.
Sardo - Sob 29 Cze, 2013
Żelazny Tron1. Lannister - 1
2. Greyjoy - 1
3. Baratheon - 1
4. Martell - 0
5. Stark - 0
6. Tyrell - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Martell decyduje o kolejności na miejscach 1-3 i 4-6.
Pozostałe żetony władzy:Stark - 0
Greyjoy - 2
Lannister - 5
Baratheon - 7
Tyrell - 6
Martell - 8
gamaliel - Sob 29 Cze, 2013
Greyjoyowi powinny zostać 2 żetony.
Beez - Sob 29 Cze, 2013
Proszę mocno Lorda Martella o solidne zbadanie sprawy - wszak moja sytuacja ciekawa na mapie już nie jest w porównaniu do lanniego i baratheona, a oboję będą dużo wyżej na pozostałych Torach.
Oferuje oczywiście pomoc na reszcie torów
gamaliel - Sob 29 Cze, 2013
Ja za to sądzę że ród Lannister jest najbardziej neutralnym wyborem.
Zwłaszcza w kontekście działań Baratheona.
Dredzilla - Sob 29 Cze, 2013
Lannister ma tron
GJ
Bara
Martell
Stark
Tyrell
Sardo - Nie 30 Cze, 2013
Lennicy1. Martell - 5
2. Lannister - 2
3. Tyrell - 1
4. Baratheon - 1
5. Greyjoy - 1
6. Stark - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Lannister decyduje o kolejności na miejscach 3-5.
Greyjoy - 1
Lannister - 3
Baratheon - 6
Tyrell - 5
Martell - 3
gamaliel - Nie 30 Cze, 2013
Martell
Lannister
Tyrell
Baratheon
Greyjoy
Stark
Sardo - Nie 30 Cze, 2013
Królewski DwórBaratheon - 6
Tyrell - 4
Lannister - 1
Martell - 1
Greyjoy - 0
Stark - 0
Obecny posiadacz Żelaznego Tronu Lannister decyduje o kolejności na miejscach 3-4 i 5-6.
Greyjoy - 1
Lannister - 2
Baratheon - 0
Tyrell - 1
Martell - 2
gamaliel - Nie 30 Cze, 2013
Baratheon
Tyrell
Martell
Lannister
Stark
Greyjoy
Lannister zawsze spłaca swoje długi
Sardo - Nie 30 Cze, 2013
Tura 9
 Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
Shutt - Pon 01 Lip, 2013
Mój piechur jest na MC...
Sardo - Pon 01 Lip, 2013
Nosz świetnie ...
Poproszę wszystkich o potwierdzenie rozkazów.
gamaliel - Pon 01 Lip, 2013
Potwierdzam rozkazy
Beez - Pon 01 Lip, 2013
też potwierdzam
Sardo - Pon 01 Lip, 2013
Myślę że jak Baratheon też potwierdzi to starczy bo Tyrellowi i Martellowi raczej nie pokrzyżuje planów.
Dredzilla - Pon 01 Lip, 2013
no problem, bez zmian u mnie
Georgie - Pon 01 Lip, 2013
potwierdzam
Sardo - Sro 03 Lip, 2013
Tura 9

Kruk:
Najazdy:
Marsze:Lannister
Greyjoy
Baratheon
Martell
Stark
Tyrell
Lannister
Greyjoy
Baratheon
Martell
Tyrell
Lannister
Baratheon
Martell
Tyrell
Umocnienia władzy:Greyjoy - Greywater Watch (umocnienie władzy): +1 żeton
Baratheon - Dragonstone (umocnienie władzy*): mobilizacja/+2 żetony
Martell - Prince's Pass (umocnienie władzy): +2 żetony
Georgie - Sro 03 Lip, 2013
baratheon nie używa kruka
czekam na marsze lanniego
gamaliel - Sro 03 Lip, 2013
Golden Sound »marsz+1*»Ironsman Bay
generał wysłany
Sardo - Sro 03 Lip, 2013
Bitwa o Ironman's Bay
Atakujący Lannister [5] Marsz +1* [1]
Statek [1]
Obrońca Greyjoy [5]Obrona +1 [1]
Statek [1]
Wsparcie:Sunset Sea (wsparcie): statek [1] Dowódca: Rodrik Czytacz [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, przejrzyj dowolną talię Westeros i wybierz z niej jedną kartę. Pozostałe karty potasuj, a wybraną zakrytą kartę umieść na wierzchu odpowiedniej talii.
Lannister wygrywa.
Greyjoy przegrywa i wycofuje statek na Sunset Sea.
Beez - Sro 03 Lip, 2013
Broni czytacz
gamaliel - Sro 03 Lip, 2013
No i twój marsz.
u mnie był Kevan
Georgie - Sro 03 Lip, 2013
jako że GJ mnie nie interesuje : marsz -1 na mountains of the moon
piechur na eyrie
Beez - Sro 03 Lip, 2013
Statek oczywiscie na Sunset sie wycofuje. Wieża do Winterfell
Dredzilla - Sro 03 Lip, 2013
three towers> piechur na oldtown, niszcze statek, wieza i rycerz na highgarden, dowodca na pw
tamten - Sro 03 Lip, 2013
broni Królowa Cierni [1] Zignoruj tekst zdolności wydrukowanej na karcie Rodu twojego przeciwnika
Dredzilla - Sro 03 Lip, 2013
Doran
I tak pewnie mi to wiele nie pomoże;)
marsz z Dornishes Marshes - wieża i rycerz na Highgarden, dowódca na priv
a dwóch rycerzy z Highgarden ucieka na Arbor, piechur nie zdążył
Sardo - Czw 04 Lip, 2013
Bitwa o Highgarden
Atakujący Martell [15] Marsz +1* [1]
Rycerz, wieża oblężnicza [6]
Wsparcie:Searoad Marches (wsparcie): rycerz [2]
West Summer Sea (wsparcie +1*): statek [2] Dowódca: Doran Martell [4] Za każdą kartę Rodu na twojej ręce, ta karta otrzymuje po 1 symbolu fortyfikacji i miecza i -1 do siły (do minimalnie 0).
Obrońca Tyrell [9]Rycerz, rycerz, piechur [5]
Wsparcie:Redwyne Straits (wsparcie +1*): statek, statek [3] Dowódca: Królowa Cierni [1] Zignoruj tekst zdolności wydrukowanej na karcie Rodu twojego przeciwnika.
Martell wygrywa.
Tyrell przegrywa i wycofuje rycerzy na The Arbor, a piechur zostaje zniszczony.
Sardo - Czw 04 Lip, 2013
Bitwa o Highgarden
Atakujący Tyrell [12] Marsz 0 [0]
Rycerz, wieża oblężnicza [6]
Wsparcie:Redwyne Straits (wsparcie +1*): statek, statek [3] Dowódca: Randyll Tarly [3] [miecz][miecz]
Obrońca Martell [9]Rycerz, wieża oblężnicza [2]
West Summer Sea (wsparcie +1*): statek [2] Dowódca: Areo Hotah [3] [wieża][wieża]
Tyrell wygrywa.
Martell przegrywa, wieża oblężnicza zostaje zniszczona, a rycerz wycofuje się na The Boneway.
Dredzilla - Czw 04 Lip, 2013
Areo
Shutt - Czw 04 Lip, 2013
Marsz z WW na Eyrie. Generał PW.
Georgie - Pią 05 Lip, 2013
broni:
dzikich nie zmieniam
Shutt - Pią 05 Lip, 2013
To ja obie karty na rękę poproszę.
Dredzilla - Pią 05 Lip, 2013
Cof boneway
Sardo - Pią 05 Lip, 2013
Bitwa o The Eyrie
Atakujący Stark [2] Marsz 0 [0]
Piechur [1]
Wsparcie:The Narrow Sea (wsparcie): statek [1]
Dowódca: Fetor [0] Jeśli twoja karta Rodu "Ramsey Bolton" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, natychmiast cofnij ją na rękę. Jeśli przegrasz tę bitwę, możesz cofnąć na rękę Fetora.
Obrońca Baratheon [4]Piechur [1]
Dowódca: Jon Snow [3] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz przesunąć żeton Dzikich o jedno pole w dowolną stronę (do minimum 0 lub maksimum 10).
Baratheon wygrywa i nie przesuwa żetonu Dzikich.
Stark przegrywa i odzyskuje Fetora i Ramsey Bolton na rękę.
gamaliel - Pią 05 Lip, 2013
Seagard marsz-1 Pyke
Zostawiam zeton
General poslany
Sardo - Pią 05 Lip, 2013
Bitwa o Pyke
Atakujący Lannister [5] Marsz -1 [-1]
Wieża oblężnicza [4]
Obrońca Greyjoy [3]Garnizon [2]
Dowódca: Qarl Panienka [1] Jeśli to ty atakujesz i przegrasz tę bitwę, otrzymujesz 3 żetony Władzy.
Lannister wygrywa.
Greyjoy przegrywa, a garnizon zostaje zniszczony. Greyjoy odzyskuje karty rodu na rękę.
Sardo - Pią 05 Lip, 2013
Aktualizacja mapy:
Beez - Pią 05 Lip, 2013
wieża na MC, kon na flinta. - bawimy sie
Shutt - Pią 05 Lip, 2013
Dla Ciebie i mnie zabawa skończona
[2]
Sardo - Pią 05 Lip, 2013
Bitwa o Moat Cailin
Atakujący Greyjoy [6] Marsz 0 [0]
Wieża oblężnicza [4]
Dowódca: Rodrik Czytacz [2] Jeśli wygrasz tę bitwę, przejrzyj dowolną talię Westeros i wybierz z niej jedną kartę. Pozostałe karty potasuj, a wybraną zakrytą kartę umieść na wierzchu odpowiedniej talii.
Obrońca Stark [4]Piechur [1]
Wsparcie:The Narrow Sea (wsparcie): statek [1] Dowódca: Czarny Walder [2] [miecz]
Greyjoy wygrywa i wybiera kartę z talii III.
Stark przegrywa i wycofuje piechura na White Harbor.
Shutt - Pią 05 Lip, 2013
Na WH
Beez - Pią 05 Lip, 2013
3 talia
Sardo - Nie 07 Lip, 2013
Gracie jeszcze?
Czas na Baratheona
Dredzilla - Nie 07 Lip, 2013
Pewnie wszystko rozegra się w ostatniej turze
Sardo - Pon 08 Lip, 2013
Ktoś wie co z Georgiem? Bo już od piątku przerwa, to dość długo
Beez - Pon 08 Lip, 2013
mnie po jednym dniu chcieli ostatnio zmieniac pff !
Georgie - Pon 08 Lip, 2013
przepraszam strasznie za opoznienie, poczułem wakacje i trochę za bardzo w melanż
popłynąłem
Marsz +0 na KL :
koń na Crp
1 poechur na Storms End
dowódca za chwile bedzie
EDIT: NIE wspieram się
Sardo - Pon 08 Lip, 2013
Bitwa o Storm's End
Atakujący Baratheon [10] Marsz 0 [0]
Piechur [1]
Dowódca: Mance Rayder [0] Twoja ostateczna siła jest równa pozycji zajmowanej obecnie przez żeton Dzikich.
Obrońca Martell [5]Obrona +1 [1]
Piechur [1]
Wsparcie:Sea of Dorne (wsparcie): statek [1] Dowódca: Kolos [2] [miecz]
Baratheon wygrywa.
Martell przegrywa i wycofuje piechura na Sunspear.
Dredzilla - Pon 08 Lip, 2013
kolos 2, Jesli mance to wycofuje sie do Włóczni
Marsz -1> piechur na highgarden, dowodca na PW
Sardo - Pon 08 Lip, 2013
Bitwa o Highgarden
Atakujący Martell [10] Marsz -1 [-1]
Piechur [1]
West Summer Sea (wsparcie +1*): statek [2] Dowódca: Quentyn Martell [1»6] Za każdą kartę Rodu na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Obrońca Tyrell [7]Rycerz, wieża oblężnicza [2]
Wsparcie:Redwyne Straits (wsparcie +1*): statek, statek [3] Dowódca: Willas Tyrell [2] [wieża]
Martell wygrywa.
Tyrell przegrywa, wieża oblężnicza zostaje zniszczona, a rycerz wycofuje się na Dornish Marches.
gamaliel - Pon 08 Lip, 2013
Moj ostatni marsz zdejmuje bez wykonania.
tamten - Pon 08 Lip, 2013
dowodzi Willas Tyrell [2] [wieża] jak przegram wycofuję się na Dornishes Marshes
mój ostatatni marsz +1 z Arbor na Old Town - dowódca Jon Fossoway [2] [miecz]
Georgie - Pon 08 Lip, 2013
baratheon ostatni marsz bez wykonania
Dredzilla - Wto 09 Lip, 2013
u mnie ofc 0,odwrot na yronwood
2 statki na shipbreaker bay, prosze o wsparcie Starka, dowodce wysle po przyznaniu wsparcia
Sardo - Wto 09 Lip, 2013
Bitwa o Oldtown
Atakujący Tyrell [7] Marsz +1* [1]
Piechur [1]
Wsparcie:Redwyne Straits (wsparcie +1*): statek, statek [3] Dowódca: Ser Jon Fossoway [2] [miecz]
Obrońca Martell [1]Piechur [1]
Dowódca: Nymeria Sand [0] [miecz][wieża]
Tyrell wygrywa.
Martell przegrywa i wycofuje piechura na Yronwood.
Sardo - Wto 09 Lip, 2013
Bitwa o Shipbreaker Bay
Atakujący Martell [5] Marsz 0 [0]
Statek, statek [2]
Wsparcie:Stark - The Narrow Sea (wsparcie): statek [1] Dowódca: Ser Gerris Drinkwater [1] Jeśli wygrasz tę bitwę, możesz przesunąć się o jedną pozycję wyżej na wybranym przez siebie torze Wpływów.
Ostrze z Valyriańskiej Stali - używa [1]
Obrońca Baratheon [5]Statek [1]
Wsparcie:Blackwater Bay (wsparcie +1*): statek [2] Dowódca: Melisandre [2] Po bitwie możesz cofnąć na rękę dowolną kartę Rodu ze swojego stosu kart odrzuconych (w tym tę kartę), odrzucając tyle ze swoich dostępnych żetonów Władzy, ile wynosi wydrukowana siła cofanej karty.
Czy Baratheon nie korzysta ze zdolności Melisandre.
Martell wygrywa i przesuwa swój żeton na torze Żelaznego Tronu.
Baratheon przegrywa i wycofuje statek do Blackwater Bay. Baratheon odzyskuje karty rodu na rękę.
Shutt - Wto 09 Lip, 2013
Utrata Eyrie boli, wspieram Martella
Dredzilla - Wto 09 Lip, 2013
Czemu bara ma wpisana siłę 9? Czegoś nie widzę?:d
Z tego co liczę co łączna siła bary to 5 , z moim drinkwatetem jest 4, używam miecza i wskakuje wyżej na kruku
Południe dziękuję północy za dotrzymanie słowa
Beez - Wto 09 Lip, 2013
widzisz wszystko to błąd zwykły
Sardo - Wto 09 Lip, 2013
Dredzilla napisał/a: | Czemu bara ma wpisana siłę 9? Czegoś nie widzę?:d |
Aj sorry, zazwyczaj całość wiadomości z bitwą kopiuję i przerabiam odpowiednie elementy, ten tutaj się dzielnie zakamuflował
Georgie - Wto 09 Lip, 2013
oczywiscie nie korzystam z mellisandre
statek wycofuje pod kings landing
Dredzilla - Sro 10 Lip, 2013
Tak sobie przemyslalem ze jajo jedyny mogę uratować królestwo przed żądnym barathonem, po prostu pomyłka, brak koncentracji czy coś, sprawiło ze zachłannie wziąłem gwiazdki zamiast przesunąć się na torze królewskiego dworu, więc jeśli jeszcze nie poszła aktualizacja mapy, ani żaden marsz po mnie, to proszę o poprawkę i zarazem o przesunięcie mnie o jedna pozycje wyżej przed baratheona
Ksiaze Doran
Georgie - Sro 10 Lip, 2013
ehh robcie jak chcecie ... pozatym i tak jeszcze starcie moze pojsc, lannister sam sie nie obroni moze jedynie zabrac zamek, w kazdym razie wiele sie moze jeszcze wydarzyc, i nie podoba mi sie takie cofanie ale nie bede sie sprzeciwial jak reszta sie zgodzi ( szczegolnie ze od tego moze zalezec czyjas wygrana ;] )
gamaliel - Sro 10 Lip, 2013
A ja tam poprę zmianę Martella zwłaszcza że sam bym się nie obronił,
a jak będzie starcie królów to widocznie los tak chciał.
Sardo - Sro 10 Lip, 2013
Dredzilla napisał/a: | zachłannie wziąłem gwiazdki zamiast przesunąć się na torze królewskiego dworu, więc jeśli jeszcze nie poszła aktualizacja mapy, ani żaden marsz po mnie, to proszę o poprawkę i zarazem o przesunięcie mnie o jedna pozycje wyżej przed baratheona |
Rozumiem, że masz na myśli Żelazny Tron
Tak przy okazji, nie było mnie trochę i myślałem, że Baratheon umocni się z gwiazdką na Dragonstone, bo w zasadzie to nas/was dzieli od ostatniej tury.
Dredzilla - Sro 10 Lip, 2013
Ja nie policzyłem tego ze lanni się nie obroni, ale zwrócił mi on na to szybko uwagę, tak samo jak bara,z tym ze później
Germanus - Sro 10 Lip, 2013
Lud Westeros już wita nowego króla Stannisa I. Masowo naszywa płonące serca z rogaczem
Georgie - Sro 10 Lip, 2013
no jak zwracałem uwage na to martelowi to sie klucil ze sie lanni obroni troche to chujowe ale mi to obojetne, w takim wypadku poprostu wygra martell. ale robcie co chcecie
Shutt - Sro 10 Lip, 2013
Ogólnie nie ogarniam, ale swoje dorzucę - kłÓcił*
Sardo - Sro 10 Lip, 2013
Georgie, a może podasz umocnienie władzy* na Dragonstone?
Georgie - Czw 11 Lip, 2013
no chciałbym jednak najpierw wiedziec czy w koncu martel bierze tron czy kruka ;]
i przepraszam shutta za ten rażący błąd
EDIT : albo chuj niewazne jaka decyzja :
statek do portu i piechur w konia
Dredzilla - Pią 12 Lip, 2013
Przesuwam się na tronie
Mogę trochę zamulac bo jadę na festiwal do niedzieli
Sardo - Pią 12 Lip, 2013
Tura 9

Kruk:
Najazdy:
Marsze:Lannister - The Golden Sound (marsz +1*): statek » Ironman's Bay (bitwa)
Greyjoy - Flint's Finger (marsz -1): wieża oblężnicza » Winterfell
Baratheon - The Mountains of the Moon (marsz -1): piechur » The Eyrie
Martell - Three Towers (marsz +1*): piechur » Oldtown; rycerz, wieża oblężnicza » Highgarden (bitwa)
Stark - Window's Watch (marsz -1): piechur » The Eyrie (bitwa)
Tyrell - Dornish Marches (marsz 0): rycerz, wieża oblężnicza » Highgarden (bitwa)
Lannister - Seagard (marsz -1): wieża oblężnicza » Pyke (bitwa) [zostawia żeton]
Greyjoy - Winterfell (marsz 0): rycerz » Flint's Finger; wieża oblężnicza » Moat Cailin (bitwa)
Baratheon - King's Landing (marsz 0): piechur zostaje; rycerz » Crackclaw Point; piechur » Storm's End (bitwa)
Martell - The Boneway (marsz -1): rycerz zostaje; piechur » Highgarden (bitwa)
Tyrell - The Arbor (marsz +1*): rycerz, rycerz zostaje; piechur » Oldtown (bitwa)
Lannister - Harrenhal (marsz 0): brak efektu
Baratheon - Crackclaw Point (marsz +1*): brak efektu
Martell - East Summer Sea (marsz 0): statek zostaje; statek, statek » Shipbreaker Bay (bitwa)
Tyrell - Highgarden (marsz -1): zdjęty
Umocnienia władzy:Greyjoy - Greywater Watch (umocnienie władzy): +1 żeton
Baratheon - Dragonstone (umocnienie władzy*): mobilizacja - piechurrycerza; statek → Dragonstone Port
Martell - Prince's Pass (umocnienie władzy): +2 żetony
Sardo - Pią 12 Lip, 2013
Tura 10

Talia I: Tron ostrzy [dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Talia III: Sieć kłamstw [dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
Dostępne żetony władzy:Stark - 0
Greyjoy - 2
Lannister - 1
Baratheon - 2
Tyrell - 1
Martell - 4
Atak Dzikich - siła 12
Tron ostrzy
Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera ...
Starcie królów
Żelazny TronStark - czekamy
Greyjoy - czekamy
Lannister - czekamy
Baratheon - czekamy
Tyrell - czekamy
Martell - czekamy
LennicyStark - czekamy
Greyjoy - czekamy
Lannister - czekamy
Baratheon - czekamy
Tyrell - czekamy
Martell - czekamy
Królewski DwórStark - czekamy
Greyjoy - czekamy
Lannister - czekamy
Baratheon - czekamy
Tyrell - czekamy
Martell - czekamy
gamaliel - Pią 12 Lip, 2013
Z decyzją na chwilę się wstrzymam muszę przeliczyć wszystkie za i przeciw.
A co do licytacji rozumiem że Martell będzie z tronem i w pierwszym marszu jest w stanie coś zrobić?
Sardo - Pią 12 Lip, 2013
gamaliel napisał/a: | Z decyzją na chwilę się wstrzymam muszę przeliczyć wszystkie za i przeciw. |
Masz troszkę czasu bo przed decyzją jest atak dzikich jeszcze
Shutt - Pią 12 Lip, 2013
Nie może po prostu Reach zająć?
gamaliel - Pią 12 Lip, 2013
Pewnie tak, dobrze że uciułał te żetony.
Beez - Pią 12 Lip, 2013
Będę się śmiał, jak nam dzicy pozabierają żetony i na starciu królów Lanni dostanie miecz, kruka i tron. (zakładając że martell rzuci 0 na dzikich)
Sardo - Pią 12 Lip, 2013
A co z Tyrellem? Bo od 9.07 go nie ma, pisał że wyjeżdża gdzieś. Jakieś zastępstwo?
Germanus - Pią 12 Lip, 2013
W razie czego ja mogę zrobić tą jedną turę za zielonego
Sardo - Pią 12 Lip, 2013
Wygląda na to, że tamten reaguje, więc na razie raczej nie trzeba zastępstwa. Ale fajnie, że w razie czego ma kto skończyć żywot Tyrellów
Germanus - Pią 12 Lip, 2013
Tyrell może nie wygra ale ma szanse na pogrzebanie uraz:D
Sardo - Nie 14 Lip, 2013
Atak Dzikich (siła 12):
Karta:
Warg-Zwiadowca
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Odrzuca wszystkie dostępne żetony Władzy.
Pozostali Gracze: Odrzucają po 2 dostępne żetony Władzy (lub tyle, ile aktualnie posiadają).
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wszystkie żetony Władzy, które przeznaczył na tę licytację natychmiast wracają do jego dostępnej włądzy.
Wsparcie Nocnej Straży:
Stark - 0
Greyjoy - 0
Lannister - 1
Baratheon - 0
Tyrell - 0
Martell - 0
Suma: 1 - Porażka!
Pozostałe po licytacji żetony władzy:
Stark - 0
Greyjoy - 2
Lannister - 0
Baratheon - 2
Tyrell - 1
Martell - 4
Posiadacz Żelaznego Tronu Lannister wybiera gracza z najniższą stawką - ...
Sardo - Nie 14 Lip, 2013
Te żetony pozostałe dodałem pomocniczo dla Lannistera. Tak ciekawej końcówki nigdy nie widziałem szczerze powiedziawszy Licytacje gdy wszyscy mają 0 żetonów, bez wsparć, z ciekawym układem na planszy ...
Shutt - Nie 14 Lip, 2013
Hahaha xD
Lannister wybiera Martella i zgarnia wszystkie symbole władzy <3
Sardo - Nie 14 Lip, 2013
Shutt napisał/a: | Hahaha xD
Lannister wybiera Martella i zgarnia wszystkie symbole władzy <3 |
Pewnie tak
Wystarczyłoby gdyby Martell dał 1 żeton i to on by zgarnął.
Beez - Nie 14 Lip, 2013
Beez napisał/a: | Będę się śmiał, jak nam dzicy pozabierają żetony i na starciu królów Lanni dostanie miecz, kruka i tron. (zakładając że martell rzuci 0 na dzikich) |
Jestem prorokiem ^^
No to czekamy na lanniego odnosnie kolejnosci na torach
Koncowka jeszcze bardziej epicka bo wybrałem bez wsparć
+ nikt nie ma żetonów, żeby zostawić na starym terenie w wypadku opuszczenia
Jak sobie przypomne moment w tej grze, że to ja miałem 6 zamków i kotrolowałem ją (do nieszczęśliwego CoK) to w ogóle się śmieje z tej partii
Dredzilla - Nie 14 Lip, 2013
gamaliel - Nie 14 Lip, 2013
Gracz z najniższą stawką to oczywiście Martell.
chcemy mobilizacje?
Beez - Nie 14 Lip, 2013
Mobilka zmniejszyła by ilość opcji - bez będzie bardziej epicko.
historia mnie osądzi, zarządzam mobilizacje
Shutt - Nie 14 Lip, 2013
Srlsy?
Zero zabawy...
mam dwa puste zamki i zero żetonów,
harrenhall piechur w wieże
lannisport piechur i statek na golden sound
riverun piechur i statek na ironsman bay
seagard rycerz
pyke piechur i statek na ironsman bay
Shutt - Nie 14 Lip, 2013
Co nie zmienia faktu, że zero zabawy.
(a ja mam jeden pełny)
no właśnie masz pełny i nie chcesz się podzielić
Beez - Nie 14 Lip, 2013
Flint : Statek na Sunset,
Mc : Piechur
Winterfell : 2x piechur
Georgie - Nie 14 Lip, 2013
Dragonstone 2 statki to portu
KingsLanding wieża
CrP piechur
Reach piechur w konia
StormsEnd statek do portu
Eyrie piechur w konia
tamten - Nie 14 Lip, 2013
fajna koncówka;)
mobilka old town - rycerz
Dredzilla - Nie 14 Lip, 2013
sunspear> wieza
highgarden> kon
yronwood> up ryverz
starfall. piechur
Shutt - Nie 14 Lip, 2013
dla mnie up do rycerza
Sardo - Nie 14 Lip, 2013
Mapa:
Sytuacja po mobilizacjach by ułatwić decyzje Lannisterowi
Zatem poproszę Lannistera o kolejność na Żelaznym Tronie i jeżeli da siebie na 1 miejsce o kolejność na kolejnych torach
żelazny tron
lannister
stark
Tyrell
Martell
Greyjoy
Baratheon
Lennicy:
Lannister
Stark
Tyrell
Martell
Greyjoy
Baratheon
królewski dwór:
lannister
tyrell
stark
martell
greyjoy
Baratheon
Beez - Nie 14 Lip, 2013
Ok - chciałem tylko przypomnieć zasadę odnośnie koronek, ze należy rozmieścić tyle rozkazów ile ma sie pól tzn, żeby koronki również rozmieszczać - raz, że ktoś może nam daną koronkę spalić i we wczesnej fazie będzie miał możliwość opuszczenia terenu z zostawieniem znacznika, dwa - mogłyby zdecydować o wygranej gdyby zaopatrzenie było równe)
przypomne również, że koronki można kłaść również na morzu i podlegają one normalnie paleniu.
Shutt - Nie 14 Lip, 2013
Jak to napisałem to od razu poszedłem sprawdzić wszystko w instrukcji i faktycznie można rozmieszczać UW na morzu
Cofam wszystko.
Nie wiem co mieli na myśli pisząc "zwieść przeciwnika" xD (to dla tych co zaglądną do instrukcji).
Beez - Nie 14 Lip, 2013
odsyłam do 13 strony instrukcji.
Gdyby nie można było kłaść korony na morzu, to czasami z racji musu położenia wszystkich rozkazów - wymusiłoby to na nas negatywną konsekwencje odnośnie rozłożenia reszty rozkazów i zmusiłoby nas to do przesunięcia jakiegoś rozkazu na morze, zamiast na pole gdzie w danej chwili byłby bardziej przydatny.
Koronki na morzu nie odnoszą efektu, jednak nie oznacza to że kłaść ich nie można
Beez - Nie 14 Lip, 2013
Shutt napisał/a: | Jak to napisałem to od razu poszedłem sprawdzić wszystko w instrukcji i faktycznie można rozmieszczać UW na morzu
Cofam wszystko.
Nie wiem co mieli na myśli pisząc "zwieść przeciwnika" xD (to dla tych co zaglądną do instrukcji). |
Zwieść przeciwnika - rozkładasz rozkazy przy wszystkich przecież - nie położenie niczego na morzu mogłoby uspokoić sąsiadów, a tak możesz trzymać ich w niepewności
Shutt - Nie 14 Lip, 2013
Nadal nie widzę sensu xD ale to może zbyt skomplikowane i inteligentne dla mnie
Beez - Nie 14 Lip, 2013
Shutt napisał/a: | Nadal nie widzę sensu xD ale to może zbyt skomplikowane i inteligentne dla mnie |
Mówimy to o normalnej grze na planszy gdzie wszyscy widza gdzie kto daje rozkazy.
Wyobraź sobie sytuacje w której Martell ma ruch przed Tyrellem. Jeżeli żaden z nich nie położy obrony to marszami +1 mogą wjechać sobie nawzajem, Martell wykorzystał już wszystkie swoje rozkazy, zostały mu tylko koronki, więc kładzie zakryty rozkaz koronki na morzu. Gdyby tego nie zrobil to Tyrell z pewnością by mu tam wjechał, natomiast w wypadku gdy rozkaz tam jest Tyrell musi założyć, że jest tam marsz i zamiast Swojego marszu położyc na swoim morzu obronę bo na stratę morza pozwolić sobie nie morze.
Shutt - Nie 14 Lip, 2013
Oj no czaje, czaje Beez (zgrywam się), po prostu dla mnie to dalej bez sensu, bo sytuacji, w których brakuje rozkazów jest tak mało, że szkoda o nich wspominać i z reguły bez rozkazów zostają jednostki daleko na tyłach.
Beez - Nie 14 Lip, 2013
No tak, ale akurat w tym wypadku Baratheon musi dać przynajmniej jedną koronkę, którą będzie można spalić - tylko KL do nikogo nie przylega
Beez - Pon 15 Lip, 2013
Ok - ja wyjeżdzam dzisiaj w bieszczady na 5-6 dni, a mój net w komórce pozwoli na jakies jedno wejście na dzień - o ile zasięg złapię. Jakbym nie odzywał się 2 dni to znajdzcie zastępstwo - bedzie to znaczylo ze zasiegu nie mam.
Sarda jeszcze poprosze, żeby wysłał mi liste rozkazów w wersji napisanej, bo mapki nie otworze - mam zdjecie zrobione i sobie ponaklaadm samodzielnie.
Sorka za lagi.
PS - to samo tyczy sie pszyny i 26
Sardo - Pon 15 Lip, 2013
Tura 10

Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia
gamaliel - Pon 15 Lip, 2013
jest mały błąd na mapie Tyrell ma 3 gwiazdki a stark dwie
Sardo - Pon 15 Lip, 2013
gamaliel napisał/a: | jest mały błąd na mapie Tyrell ma 3 gwiazdki a stark dwie |
Po przeczytaniu 2 pierwszych torów i zerknięciu na 3 byłem pewien że są identyczne. Zaraz podmienię mapkę.
Dredzilla - Sro 17 Lip, 2013
Panowie, myślałem ze się uwiniemy z ostatnia runda,a jutro wyjeżdżam i pewne będębez neta
Georgie - Sro 17 Lip, 2013
moje rozkazy juz poszly wczoraj
Sardo - Pią 19 Lip, 2013
Tura 10

Kruk:
Najazdy: Lannister
Martell
Greyjoy
Baratheon
Lannister
Martell
Greyjoy
Baratheon
Lannister
Marsze:Lannister
Stark
Tyrell
Martell
Greyjoy
Baratheon
Lannister
Stark
Tyrell
Martell
Greyjoy
Baratheon
Stark
Tyrell
Martell
Umocnienia władzy:Martell - Starfall (umocnienie władzy): +1 żeton
Martell - Sea of Dorne (umocnienie władzy): +0 żetonów
Baratheon - The Eyrie (umocnienie władzy): +2 żetony
gamaliel - Pią 19 Lip, 2013
obronę na Seagardzie zmieniam na marsz+0
najazdy nic nie robią
czy dobrze widzę że marszem z Kl Baratheona nie można zająć żadnego zamku
Sardo - Pią 19 Lip, 2013
Lista rozkazów
Lannister
Ironman's Bay - obrona +2*
Seagard - oborna +1 » marsz 0
Pyke - marsz -1
Riverrun - najazd
Lannisport - najazd
Harrenhal - marsz +1*
Stoney Sept - najazd*
Stark
White Harbor - marsz +1*
Widow's Watch - marsz 0
The Narrow Sea - marsz -1
Tyrell
Dornish Marches - marsz +1*
Oldtown - obrona +2*
Redwyne Straits - marsz 0
The Arbor - marsz -1
Martell
Searoad Marches - marsz 0
Highgarden - obrona +1
West Summer Sea - najazd
Prince's Pass - najazd
Starfall - umocnienie władzy
The Boneway - brak
Yronwood - marsz -1
East Summer Sea - brak
Sea of Dorne - umocnienie władzy
Sunspear - marsz +1*
Shipbreaker Bay - obrona +1
Greyjoy
Winterfell - marsz 0
Bay of Ice - najazd
Moat Cailin - obrona +1
Greywater Watch - najazd
Flint's Finger - obrona +1
Sunset Sea - marsz -1
Baratheon
The Eyrie - umocnienie władzy
Dragonstone - obrona +1
Dragonstone Port - marsz -1
Crackclaw Point - obrona +1
Blackwater - brak
Blackwater Bay - brak
King's Landing - marsz 0
Kingswood - umocnienie władzy
The Reach - najazd
Storm's End - najazd
Storm's End Port - brak
Sardo - Pią 19 Lip, 2013
Potrzeba zastępstwa za Martella, Dredzilla wyjechał na wakacje i nie da rady skończyć rozgrywki. Jacyś chętni?
Georgie - Pią 19 Lip, 2013
dobrze widzisz, przeciez powiedzmy szczerze i tak nie mialem szans na zaden zamek wiec chociaz odbijał bede a martel i tak pewnie wode utrzyma
Germanus - Pią 19 Lip, 2013
Ja mogę tradycyjnie przejąć ród (Martella) od Dredzilla
Będę kontynuował jego myśl wodzowską
gamaliel - Pią 19 Lip, 2013
pyke»marsz-1»wieża na Seagard
piechur zostaje
Sardo - Pią 19 Lip, 2013
Germanus napisał/a: | Ja mogę tradycyjnie przejąć ród (Martella) od Dredzilla |
W takim razie zapraszam do ostatecznego starcia o Westeros
Shutt - Pią 19 Lip, 2013
Piechur na Eyrie.
Dowódca PW.
Sardo - Pią 19 Lip, 2013
Bitwa o The Eyrie
Atakujący Stark [5] Marsz 0 [0]
Piechur [1]
Dowódca: Ramsey Bolton [3»4] Jeśli twoja karta Rodu "Fetor" znajduje się na twojej ręce, ta karta otrzymuje +1 do siły i 3 symbole miecza. + [miecz][miecz][miecz]
Obrońca Baratheon [6]Rycerz [2]
Baratheon wygrywa.
Stark przegrywa i wycofuje piechura na Widow's Watch.
Georgie - Sob 20 Lip, 2013
broni
Stannis Baratheon [4] Jeśli w tej bitwie nie otrzymujesz wsparcia, usuń z planszy wszystkie rozkazy Wsparcia (w tym własne rozkazy) sąsiadujące z obszarem ogarniętym bitwą. Anulujesz w ten sposób całą siłę zapewnianą przez wspierające jednostki.
Dredzilla - Sob 20 Lip, 2013
siemanko ! dorwalm internt i wieczorkami i po poludniu moglbym podsylac moje ruchy, nie wiem czy germanus juz sie przywiazal na stale do martellow
Germanus - Sob 20 Lip, 2013
Odezwę się na PW bo poświęciłem ciut czasu na analizę mapki
tamten - Nie 21 Lip, 2013
marsz 0 z Redwyine Straits dwa statki na west summer sea, dowódca na priv
Dredzilla - Nie 21 Lip, 2013
u mni dwojeczka z wieza cofam sie w jedyne mozliwe czyli ESS
Marsz z sunspear> wieza i piechur na smocza skałe, dowodca zaraz na PW
Sardo - Pon 22 Lip, 2013
Bitwa o West Summer Sea
Atakujący Tyrell [5] Marsz 0 [0]
Statek, statek [4]
Dowódca: Paxter Redwyne [1] Jeśli obszar ogarnięty bitwą to obszar morski, wszystkie twoje biorące udział w bitwie jednostki Statków (w tym wspierające jednostki Statków Tyrellów) zapewniają premię do siły +2, zamiast +1.
Obrońca Martell [3]Statek [1]
Tyrell wygrywa.
Martell przegrywa i wycofuje statek na East Summer Sea.
Sardo - Pon 22 Lip, 2013
Bitwa o Dragonstone
Atakujący Martell [8] Marsz +1* [1]
Wieża oblężnicza, piechur [5]
Dowódca: Kolos [2] [miecz]
Obrońca Baratheon [6]Obrona +1 [1]
Garnizon [2]
Rycerz [2]
Dowódca: Ser Axell Florent [1] [miecz]
Martell wygrywa i przejmuje 1 statek w porcie..
Baratheon przegrywa, a garnizon, rycerz i 2 statki w porcie zostają zniszczone.
Georgie - Pon 22 Lip, 2013
broni
Ser Axell Florent [1] [miecz]
Beez - Pon 22 Lip, 2013
2 statki na Golden sound. Dowodca na pw
gamaliel - Pon 22 Lip, 2013
generał posłany
Sardo - Wto 23 Lip, 2013
Bitwa o The Golden Sound
Atakujący Greyjoy [4] Marsz -1 [-1]
Statek, statek [2]
Dowódca: Victarion Greyjoy [3] [miecz][miecz]
Obrońca Lannister [4]Obrona +1 [1]
Statek [1]
Lannister wygrywa. Lannister korzysta ze zdolności Ser Ilyn Payne i niszczy piechura w Winterfell.
Greyjoy przegrywa i wycofuje statki na Sunset Sea.
Georgie - Wto 23 Lip, 2013
no to ja moj ostatni marsz ktory i tak duzo nie zmienia :
marsz +0 na KL :
piechur na reach
Dredzilla - Wto 23 Lip, 2013
w sumie to moge przejac jeden statek w skoczej skale
gamaliel - Wto 23 Lip, 2013
Ser Ilyn Payne ścina piechura w Winterfell
Druga runda marszy:
Seagard»marsz+0»Flint's Finger
wieża+rycerz
generał posłany
Beez - Wto 23 Lip, 2013
Asha
Ser Addam Marbrand [1]
Beez - Wto 23 Lip, 2013
konik na stoney shore - w sensie ucieka
Sardo - Wto 23 Lip, 2013
Bitwa o Flint's Finger
Atakujący Lannister [8]Marsz 0 [0]
Wieża oblężnicza, rycerz [7]
Obrońca Greyjoy [5] Obrona +1 [1]
Rycerz [2]
Lannister wygrywa.
Greyjoy przegrywa i wycofuje rycerza na Stoney Shore.
Sardo - Wto 23 Lip, 2013
Stark
The Narrow Sea (marsz -1): statek » Shipbreaker Bay
Sardo - Wto 23 Lip, 2013
Bitwa o Shipbreaker Bay
Atakujący Stark [0] Marsz -1 [-1]
Statek [1]
Dowódca: Fetor [0] Jeśli twoja karta Rodu "Ramsey Bolton" znajduje się na twoim stosie kart odrzuconych, natychmiast cofnij ją na rękę. Jeśli przegrasz tę bitwę, możesz cofnąć na rękę Fetora.
Obrońca Martell [5]Obrona +1 [1]
Statek, statek [2]
Dowódca: Doran Martell [4»2] Za każdą kartę Rodu na twojej ręce, ta karta otrzymuje po 1 symbolu fortyfikacji i miecza i -1 do siły (do minimalnie 0). + [miecz][miecz][wieża][wieża]
Martell wygrywa.
Stark przegrywa, statek zostaje zniszczony. Stark odzyskuje karty rodu - Ramsey Snow i Fetor.
Sardo - Wto 23 Lip, 2013
Aktualizacja mapy:
Georgie - Wto 23 Lip, 2013
no to albo mi sie wydaje albo lanni wygral gre nawet nie liczac przewagi tylko 7 ustrzela zamkow w tej turze ;]
Beez - Wto 23 Lip, 2013
Jak dobrze zauważyłeś - wydaje ci się
Najlepsze jest to, że z tego co liczyłem to Shutt, który miał "najciekawsza grę" prawdopodobnie wybierze kto wygra:)
Dredzilla - Sro 24 Lip, 2013
Broni Doran
Beez - Sro 24 Lip, 2013
Lol i w ten oto sposób Martell właśnie pozbawił się zwycięstwa bo Stark nie odbije Cracklaw point
Dredzilla - Sro 24 Lip, 2013
ups, zapomnialem o tych mieczykach
btw i tak bym nie wygral, bo tyrell zaraz zrobi siebie kingsmakerem bo uderzy tam na seroad a nie odbije highgarden
Georgie - Sro 24 Lip, 2013
pojecie kingsmaker dla mnie traci znaczenie w 10 turze ;] pozatym bylby tez kingsmakerem gdyby nie zabieral ci zamkow i pozwolil tobie wygrac
tamten - Sro 24 Lip, 2013
marsz -1 z Arbor na Starfall, dowódca znany i lubiany- Mace Tyrell;)
Dredzilla - Czw 25 Lip, 2013
Starfall broni hotah
Dumny rod martellow podbija trzecia stolice, tym razem atak skierowany jest na lannisport. Rycerz z seroad na lannisport, ostatni dowódca to quentyn
gamaliel - Czw 25 Lip, 2013
broni:Cersei Lannister [1]
wycofuje się na Seagard
Beez - Czw 25 Lip, 2013
Zdejmuje Marsz
gamaliel - Czw 25 Lip, 2013
No to mój ostatni marsz:
harrenhall»marsz+1*»Craclaw point
wieża+rycerz
żeton już jest
generał znany
Shutt - Czw 25 Lip, 2013
Szkoda, że Martell ubił mi ten statek
To jak się da to na ślepo idę na stolicę, generał chyba oczywisty, [0] nie rzucę
Mam nadzieję, że wygram
Sardo - Czw 25 Lip, 2013
Bitwa o Starfall
Atakujący Tyrell [7] Marsz -1 [-1]
Rycerz, rycerz [4]
Obrońca Martell [4]Piechur [1]
Tyrell wygrywa i odzyskuje katy rodu na rękę.
Martell przegrywa i wycofuje piechura na Salt Shore.
Sardo - Czw 25 Lip, 2013
Bitwa o Lannisport
Atakujący Martell [9] Marsz 0 [0]
Rycerz [2]
Dowódca: Quentyn Martell [1»7] Za każdą kartę Rodu na twoim stosie kart odrzuconych, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Obrońca Lannister [4]Garnizon [2]
Piechur [1]
Dowódca: Cersei Lannister [1] [wieża]
Martell wygrywa i odzyskuje karty rodu na rękę.
Lannister przegrywa, garnizon zostaje zniszczony, piechur wycofuje się na Seagard.
Sardo - Czw 25 Lip, 2013
Bitwa o Carckclaw Point
Atakujący Lannister [11]Marsz +1 [1]
Wieża oblężnicza, rycerz [6]
Dowódca: Ser Jaime Lannister [4] [miecz][wieża]
Obrońca Baratheon [5] Obrona +1 [1]
Rycerz, piechur, wieża oblężnicza [3]
Dowódca: Ser Davos Seaworth [1] [miecz][wieża]
Lannister wygrywa i odzyskuje karty rodu na rękę.
Baratheon przegrywa i wycofuje rycerza i piechura na King's Landing, wieża oblężnicza zostaje zniszczona.
Sardo - Czw 25 Lip, 2013
Bitwa o Winterfell
Atakujący Stark [9] Marsz +1* [1]
Rycerz, rycerz [4]
Dowódca: Ramsey Bolton [3»4] Jeśli twoja karta Rodu "Fetor" znajduje się na twojej ręce, ta karta otrzymuje +1 do siły i 3 symbole miecza. + [miecz][miecz][miecz]
Obrońca Greyjoy [6]Piechur [1]
Dowódca: Euron Wronie Oko [4»5] Jeśli twój przeciwnik posiada wyższą od ciebie pozycję na torze Lenników, ta karta otrzymuje +1 do siły.
Stark wygrywa.
Greyjoy przegrywa, a piechur zostaje zniszczony.
Georgie - Czw 25 Lip, 2013
na CrP
Ser Davos Seaworth [1] [miecz][wieża]
Beez - Czw 25 Lip, 2013
Euron ale to i tak juz nie ma znaczenia ;d
Georgie - Czw 25 Lip, 2013
powiedzmy ze wycofuje wojo z CrP na KL ale to tez nie ma znaczenia
Dredzilla - Czw 25 Lip, 2013
a ja wycofka do stoney shore, ale to tez nie ma znaczenia
Sardo - Czw 25 Lip, 2013
Aktualizacja mapy:
*rozkazu na White Harbor nie powinno być
tamten - Czw 25 Lip, 2013
marsz -1 z Dornishes - koń na The Reach - dowódca na priv
Beez - Czw 25 Lip, 2013
Dredzilla napisał/a: | a ja wycofka do stoney shore, ale to tez nie ma znaczenia |
hehe - jestem naprawde bardzo ciekaw tej wycofki na STONEY shore
Dobrego piechura masz jak przez cała mapę ucieka ;p
Musi sie naprawde tych tyrellow bac
Sardo - Pią 26 Lip, 2013
Bitwa o The Reach
Atakujący Tyrell [6] Marsz +1 [1]
Rycerz [2]
Dowódca: Randyll Tarly [3] [miecz][miecz]
Obrońca Baratheon [8]Piechur, rycerz [3]
Baratheon wygrywa.
Tyrell przegrywa i wycofuje się na Dornish Marches.
Dredzilla - Pią 26 Lip, 2013
a Co ! taki to uciekinier po cudzych banderach sie włoczy
Salt shore ofc
Georgie - Pią 26 Lip, 2013
reach broni:
Mance Rayder [0] Twoja ostateczna siła jest równa pozycji zajmowanej obecnie przez żeton Dzikich.
gamaliel - Pią 26 Lip, 2013
No to pozostało tylko pogratulować Martellowi zwycięstwa.
Równa walka do końca.
Germanus - Pią 26 Lip, 2013
Gratuluję Martellowi. Napisałem Ci na początku, że masz spore szanse na wygraną, tylko musisz być bardziej optymistycznie nastawiony. Decydujące były ruchy Tyrella
Marsz z yronwood na koniec burzy, dowódca to areo hotah
Beez - Pią 26 Lip, 2013
Ta ostatnia tura była dla mnie tak dziwna, jak dawno żadna inna.
Pare uwag : Nie wiem, czemu Tyrell nie zdobył w swoim pierwszym ruchu highgarden - oczywistym było, że Martell nie rzuci Quentyna bo zachowa go dla Lannistera.
Martell nie powinien zabijać statku starka - w ten sposób wygrałby na spokojnie 5 zamkami bo zakładam, że Stark podbiłby CP (ja się ze Starkiem dogadałęm co było widać w układzie mapy)
Podsumowując całą grę - bawi mnie trochę, bo ta gra powinna się skończyć w jakiejś 6/7 rundzie moim zwycięstwem, ale 2 licytacje tuż po użyciu Aerona i prawie brak jakiejkolwiek mobilki przez większość gry pokrzyżowały mi plany. Z potęgi do najgorszego - zabawne
W przekroju całej gry cieszę się, że wygrał Martell bo zagrał oprócz mnie najlepiej (tak żartuje) Aczkolwiek powinieneś w ostatniej turze rzucić ten 1 żeton na dzikich - wtedy ta wygrana była jeszcze bardziej pewna. Niecodziennie widzi sie Martella w 4 stolichach jednocześnie - samo pojedyncze podbicie Lannisterow to już wielki szok, a kontrolowanie jednoczesnie dragonstone i highgarden to już w ogóle.
Dla Gamaliela również graty, ale w moim odczuciu nie zasłużyłeś aż tak bardzo na zwyciestwo - dużo bardziej pomogły ci wydarzenia - szczególnie te ostatnie.
Stark zbyt ciekawej gry nie miał - i tu się dziwię bo gdy gramy na tym wariancie to właśnie Stark wygrywa najczęsciej na zmiane z Barą
Tyrellowi też gry troche współczuję - od momentu straty morza za wiele nie mógł zdziałać:)
Shutt - Pią 26 Lip, 2013
Stark był ugadany z Lannisterem i Grey miał przestać istnieć, ale Lanni zrezygnował i pojawił się gamaliel.
Sardo - Pią 26 Lip, 2013
Bitwa o Storm's End
Atakujący Martell [4] Marsz -1 [-1]
Rycerz [2]
Obrońca Baratheon [4]Piechur [1]
Martell wygywa.
Baratheon przegrywa i wycofuje piechura na Kingswood, a statek w porcie zostaje zniszczony.
Sardo - Pią 26 Lip, 2013
Tura 10

Kruk: Lannister - zamiana rozkazu Seagrd (obrona +1) » (marsz 0)
Najazdy: Lannister - Lannisport (najazd): brak efektu
Martell - Prince's Pass (najazd): brak efektu
Greyjoy - Bay of Ice (najazd): brak efektu
Baratheon - Storm's End (najazd): brak efektu
Lannister - Riverrun (najazd): brak efektu
Martell - West Summer Sea (najazd): brak efektu
Baratheon- The Reach (najazd): brak efektu
Lannister - Stoney Sept (najazd*): brak efektu
Marsze:Lannister - Pyke (marsz -1): piechur zostaje; wieża oblężnicza » Seagard
Stark - Widow's Watch (marsz 0): piechur » The Eyrie (bitwa)
Tyrell - Redwyne Straits (marsz 0): statek, statek » West Summer Sea (bitwa)
Martell - Sunspear (marsz +1*): wieża oblężnicza, piechur » Dragonstone (bitwa)
Greyjoy - Sunset Sea (marsz -1): statek zostaje; statek, statek » The Golden Sound (bitwa)
Baratheon - King's Landing (marsz 0): wieża oblężnicza zostaje; piechur » The Reach
Lannister - Seagard (marsz 0): wieża oblężnicza, rycerz » Flint's Finger (bitwa)
Stark - The Narrow Sea (marsz -1): statek » Shipbreaker Bay (bitwa)
Tyrell - The Arbor (marsz -1): rycerz, rycerz » Starfall (bitwa)
Martell - Searoad Marches (marsz 0): rycerz » Lannisport (bitwa)
Greyjoy - Winterfell (marsz 0): brak efektu
Baratheon - Dragonstone Port (marsz -1): zdjęty
Lannister - Harrenhal (marsz +1*): wieża oblężnicza, rycerz » Crackclaw Point (bitwa)
Stark - White Harbor (marsz +1*): rycerz, rycerz » Winterfell (bitwa)
Tyrell - The Reach (marsz +1*): rycerz » The Reach (bitwa)
Martell - Yronwood (marsz -1): rycerz » Storm's End (bitwa)
Umocnienia władzy:Martell - Starfall (umocnienie władzy): +1 żeton
Martell - Sea of Dorne (umocnienie władzy): +0 żetonów
Baratheon - The Eyrie (umocnienie władzy): +2 żetony
Sardo - Pią 26 Lip, 2013
Tura 10 - Koniec Gry
Mapa:

Tor zwycięstwa:
---6---
Martell - 4 twierdze + 3 zamki
Lannister - 3 twierdze + 4 zamki
---3---
Baratheon
---2---
Stark - 1 twierdza + 2 zamki - 2 zaopatrzenia - 0 żetonów władzy - 2 pozycja na torze Żelaznego Tronu
Tyrell - 1 twierdza + 2 zamki - 2 zaopatrzenia - 0 żetonów władzy - 3 pozycja na torze Żelaznego Tronu
---1---
Greyjoy
Zwycięzca - Martell - Dredzilla
Sardo - Pią 26 Lip, 2013
Dzięki wszystkim graczom za grę. Bardzo ciekawa rozgrywka, 5 stolic zostało podbitych. Wygrał ten, który swoją utrzymał. W pewnym momencie byłem pewien, że Greyjoy musi tylko sięgnąć po wygraną, a skończył jak skończył. Ta ostatnia tura była dla mnie niezwykle dziwna i tak naprawdę w dużej mierze kto wygra, zależało od graczy z mniejszą ilością zamków.
Jak oceniacie wariant z kartami z dodatku? Utrudnia/ułatwia on któremuś z rodów rozgrywkę? Jak wam się grało?
Jeszcze raz dzięki i wybaczcie za moje drobne, ale niestety częste pomyłki przy aktualizacjach
Shutt - Pią 26 Lip, 2013
Wg mnie karty z dodatku przy standardowym rozłożeniu się nie sprawdzają.
Greyjoy dostaje jeszcze większego boosta niż miał. Bara też niczego sobie.
Moja odczucia są takie, że te karty nie sprawdzają się w podstawce.
Gog - Pią 26 Lip, 2013
Shutt napisał/a: | Wg mnie karty z dodatku przy standardowym rozłożeniu się nie sprawdzają.
Greyjoy dostaje jeszcze większego boosta niż miał. Bara też niczego sobie.
Moja odczucia są takie, że te karty nie sprawdzają się w podstawce. |
to nie wina kart a moja, ze ucieklem i nie przemielilismy Greya
Beez - Pią 26 Lip, 2013
Ojoj nie zgodze się z Shuttem - dla mnie sytuacja greyjoya jest tragiczna, bo karty ma dużo słabsze - nie same w sobie - tylko w porównaniu do innych - w tej wersji Lanni dostaje ogromnego Boosta - Stark też jest mocny.
Co ciekawe w naszych rozgrywkach domowych Martell w tym wariancie ma przekichane - niżej na mieczu od Tyrella i na poczatku gry tylko z 3 w ręce. Przy pechowych kartach szybko znika z pola.
Rozgrywka zbalansowana na pewno nie jest - w mojej opini łatwo gra się :
Barą, Starkiem, Lannym, a pozostałą trójką bardzo ciężko
Szczerze mówiąc nie wiem jak chcieliście mnei w tamtym momencie przemielić - Lanni miał 1 statek i większość armi na wschodzi - gdyby coś próbował to po prostu uciekłbym z północy i nim się zajął (ja statków miałem 5)
Normalnie bym bez ogródek tak zrobił, ale jako że chciałem sie pogodzić z gogiem po poprzednich grach to tego nie robiłem
Beez napisał/a: |
Pare uwag : Nie wiem, czemu Tyrell nie zdobył w swoim pierwszym ruchu highgarden - oczywistym było, że Martell nie rzuci Quentyna bo zachowa go dla Lannistera.
Martell nie powinien zabijać statku starka - w ten sposób wygrałby na spokojnie 5 zamkami bo zakładam, że Stark podbiłby CP (ja się ze Starkiem dogadałęm co było widać w układzie mapy)
|
Na atak Tyrella na Wysogród był przygotowany plan B:) czyli zamiast atakować smoczą skałę odbijamy Wysogród piechotą z +1 i dowódcą za 3 (jemu zostaje admirał), a wieża pod Lannisport. Wówczas można było trzymać Quentyna na inna okazję
Beez - Pią 26 Lip, 2013
Germanus napisał/a: | Beez napisał/a: |
|
Na atak Tyrella na Wysogród był przygotowany plan B:) czyli zamiast atakować smoczą skałę odbijamy Wysogród piechotą z +1 i dowódcą za 3 (jemu zostaje admirał), a wieża pod Lannisport. Wówczas można było trzymać Quentyna na inna okazję |
Ajaj - przepraszam chodziło mi o jego 2 ruch. Gdyby ruszył z Dornish Marches na highgarden nie uzylibyscie quentyna bo inaczej lanni by z miejsca wygral 7 zamkami.
Tyrell mógł więc spokojnie odbic Highgarden i dostac Starfall w 3 ruchu.
Wtedy to zniszczenie Starka statków (co było wielkim błędem) bardziej by bolało.
Tak, to był ten jeden ruch, który mógł spowodować przegraną Martella. Z perspektywy czasu, myślę, że gdyby Lannister dał Martella niżej na Dworze albo Lennikach to spokojnie by wygrał, bo tylko Martell mógł z nim konkurować w ostatniej turze (zakładając, że Baratheon też będzie nisko)
Dzieki wszystkim za gre, moim planem od razu jak spojrzlaem tylko na karty Martella ( mojego ulubionego rodu) bylo czajenie sie i zbieranie kasy brak 4 od poczatku przy podstawowym rozlozeniu jest tragiczny i tak naprawde przy sojuszu bara tyrell moglem nieistniec.Do tego karty tyrella są tez nastawione po czesci na baratheona, z ktorym w dodatku ma juz bitwe w 1 turze) dragonstone)
Ogolnie zawalilem w licytacji o dzikich- ogromny blad, nastepnie zagapienie sie z mieczykami dorana, wiec i tak ogromne szczescie ze tak to sie skonczylo.
Fajnie GJ sie rozkokosił i juz wkladalismy mu korone- ale wtedy przyszedl Gamaliel i tu szacunek bo przy odrobinie szczescia z wydarzeniami szybko wybił z głowy Gj korone
Baratheon- tak bardzo nie poszedl mu start, wiec nasz sojusz sie opłacił- co widac po ustawieniu na mapie w 8 i 9 turze, ciekawe karty, przy tym ustawieniu chyba jszcze wiekszy boost niz w podstawce.
Podsumowujac jestem zaskoczony ze udalo mi sie zdobyc i utrzymac morza dwoch rodów, do tego ich stolice no i na koniec stolice Lannistera, takiej sytuacji jeszcze nie widzialem:D
Tyrell mogl tez w ostatnim ruchu odbijac highgarden, wtedy musialbym uzyc 3 a baratheon mial manca na reku, tak jak ktos napisal wyzej, zwyciestwo zalezalo od graczy z mniejsza iloscia zamkow
Georgie - Pią 26 Lip, 2013
no wybrałem martela na zwycięzce bo jednak ladny sojusz byl pol gry pozatym 4 stolice w posiadaniu jednego rodu to rzadkosc pozatym zgodze sie z Shuttem, moim zdaniem karty z dodatku sie nie nadają do podstawowego ułożenia, ale to tylko moje odczucia
tamten - Pon 29 Lip, 2013
Dzięki za grę, fajnie było zagrać na forum z osobami, które już mają jakieś doświadczenie w tej grze.
Co do samej gry to wydaje mi się, że trudniej nowicjuszowi zawrzeć sojusz. Widzę, że osoby, które się dłużej znają zawierają częściej sojusze ze sobą i trudniej jest wynegocjować jakieś wsparcie. Stąd nie bardzo mogłem liczyć na sojusz z Barą przeciwko Martellowi. Biorąc pod uwagę, że miałem na początku na pieńku z Lanisterem to byłem w nieciekawiej sytuacji. Stąd raczej wiekszość gry się broniłem.
Co do ostatniej rundy to starałem się zdobyć jak najwięcej zamków dla Tyrellów i nie chciałem kierować się sojuszami, symapatiami czy wybierać zwycięzcę itp. Dlatego wydawało mi się łatwiej zdobyć Reach niż Highgarden w końcówce. Co mogło mi się udać, gdybym w ostatniej chwili nie zrezygnował z Królowej Cierni;/
Dzięki Sardo z GM, było na prawdę dobrze.
|
|