|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - PBF 126 - Ciężkie czasy wymagają ciężkiej ręki.
Szewa - Pią 14 Paź, 2016 Temat postu: PBF 126 - Ciężkie czasy wymagają ciężkiej ręki.
Witajcie lordowie!
Trochę już jestem na tym forum, grałem i gram parę partii, dlatego postanowiłem w końcu poprowadzić coś samemu. Jednakże nie będzie to normalna rozgrywka, a trochę ją podrasuję.
Bardzo mi się spodobały Wydarzenia nr. IV, które znalazłem na tym forum i zamierzam je wprowadzić w życie. Niżej zostaną one opisane.
Dodatkowo każdy z rodów otrzyma jednego piechura dodatkowo - myślę, że to powinno spowodować szybsze tempo pierwszych rund.
1.mapa Westeros.
2. Każdy ród otrzymuje dodatkowego piechura.
(Stark w The Fingers, Greyjoy w Paluchach Flinta, Lannister w Harrenhal, Baratheon w Szczypcowym Przylądku, Martell w Yarnwood, Tyrell w Trzech Wieżach)
3. Tyrell jest wyżej na mieczu od GJ.
4. Karty dzikich.
5. Kardy wydarzeń nr. IV
6. Koniec Burzy ma siłę garnizony w wysokości 4.
7. Danina - posiadacz Żelaznego tronu na koniec tury musi wybrać gracza, który zapłaci mu 1 żeton władzy - wszakże władca Westeros nie może rządzić, kiedy w skarbcu pustki. (po wykonaniu wszystkich rozkazów i zebraniu żw)
Karty dzikich:
Ostatni karty widział: lukipeki
Karta została na górze.
WARG-ZWIADOWCA
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Odrzuca wszystkie dostępne żetony Władzy.
Pozostali gracze: Odrzucają po 2 dostępne żetony Władzy (lub tyle, ile aktualnie posiadają).
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wszystkie żetony Władzy, które przeznaczył na tę licytację natychmiast wracają do jego dostępnej władzy.
CISZA NA MURZE
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Nic się nie dzieje.
Pozostali gracze: Nic się nie dzieje.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Nic się nie dzieje.
JEŹDŹCY MAMUTÓW
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 3 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może odzyskać 1 wybraną kartę Rodu ze swojego stosu odrzuconych kart Rodu.
NAJAZD PREWENCYJNY
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Wybiera jedno:
a) Niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy;
b) Spada o 2 pozycje na torze Wpływów, na którym zajmował najlepszą pozycję.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Dzicy natychmiast atakują ponownie z siłą 6. Nie bierze udziału w licytacji obrony przeciwko temu atakowi (nie otrzyma też żadnych nagród, ani kar).
GROMADZĄ SIĘ NAD MLECZNĄ WODĄ
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Jeśli posiada więcej niż jedną kartę Rodu na ręce, odrzuca wszystkie karty o największej sile.
Pozostali gracze: Jeśli posiadają po więcej niż jednej karcie Rodu na ręce, muszą wybrać i odrzucić jedną z tych kart.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Bierze cały stos odrzuconych kart Rodu z powrotem na rękę.
ŁUPIEŻCY GRZECHOCZĄCEJ KOSZULI
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Spada o 2 pozycje na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Pozostali gracze: Spadają o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie niżej niż 0).
Następnie gracze redukują armie, aby sprostać nowemu limitowi Zaopatrzenia.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Wspina się o 1 pozycję na torze Zaopatrzenia (nie wyżej niż 8 ).
KRÓL ZA MUREM
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Przesuwa swoje żetony Wpływów na najniższe pozycje wszystkich torów Wpływów.
Pozostali gracze: W kolejności rozgrywki, każdy gracz wybiera tor Lenników lub Królewskiego Dworu i przesuwa swój żeton Wpływów na najniższą pozycję tego toru.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Przesuwa swój żeton Wpływów na najwyższą pozycję wybranego toru Wpływów i otrzymuje odpowiedni żeton Dominacji.
ZABÓJCY WRON
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Zamienia wszystkie swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Pozostali gracze: Zamieniają po 2 swoje jednostki Rycerzy na dostępne jednostki Piechurów. Każda jednostka Rycerzy, która nie może zostać w ten sposób zastąpiona, zostaje zniszczona.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może natychmiast zamienić do 2 jednostek Piechurów z dowolnych obszarów na planszy na dostępne jednostki Rycerzy.
NADCIĄGA HORDA
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 2 ze swoich jednostek w jednym ze swoich Zamków lub Twierdz. Jeśli nie może tego zrobić, niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 1 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może mobilizować wojska (zgodnie z normalnymi zasadami mobilizacji) na jednym z kontrolowanych przez siebie obszarów, na którym znajduje się Zamek lub Twierdza.
Karty wydarzeń:
Talia I:
Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.
Tron ostrzy [Dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Tron ostrzy [Dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Ostatnie dni lata [Dzicy] Nic się nie dzieje.
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Talia II:
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Starcie królów Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [Dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Mroczne skrzydła, mroczne słowa [Dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Ostatnie dni lata [Dzicy] Nic się nie dzieje.
Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
Talia III:
Kryzys! Dzicy atakują Westeros.
Sieć kłamstw [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Nawałnica mieczy [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
Morze sztormów [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
Jesienne deszcze [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Marszu +1.
Uczta dla wron [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.
Talia nr IV:
1. Spokój na południu. Jeżeli Ród Martell nie brał udziału w żadnej bitwie w poprzedniej turze otrzymuje natychmiast 4 żetony władzy.
2. Rebelia chłopstwa. Wszystkie żetony władzy zostają usunięte z prowincji na których nie stacjonują żadne jednostki.
3. Garść Winterfell. Jeżeli ród Greyjoy kontroluje Winterfell, a w ręku znajduje się karta rodu Theon Greyjoy, wszystkie jednostki w Winterfell zostają zniszczone, a karta rodu Theon Greyjoy zostaje odrzucona.
4. Piraci lord. Wszystkie nie należące statki w Blackwater Bay zostają przejęte przed ród Baratheona, a statki w Shipbreaker Bay muszą zostać wycofane .
5. Północ pamięta. Jeżeli Stark nie kontroluje Winterfell może zwerbować jednostki we wszystkich swoich zamkach i twierdzach.
6. Krwawe gody. Jeżeli jednostki Starków znajdują się w Seagard lub The Twins natychmiast zostają zniszczone, a karty Robb Stark i Catelyn Stark zostają odrzucone. (działa tylko jeżeli w przyległych terenach znajdują się jednostki Lannisterów).
7. Marsz Białych Wędrowców. Jeżeli siła dzikich wynosi 6 i wyżej, każdy z rodów musi odrzucić jedną ze swoich kart rodów.
8. Dzicy na południu od muru! Jeżeli siła dzikich jest równa lub wyższa od 8, rozkazy Umocnienia władzy nie mogą być umieszczone w Winterfell, Czarnym zamku i Karhold.
9. Bitwa o Blackwater! Jeżeli ród Baratheon nie kontroluje King's Landing niszczona jest połowa statków Baratheona znajdująca się w Blackwater Bay. (zaokrąglając w górę)
10. Sztorm na południowych wodach! Transport jednostek oraz wsparcie nie mogą być użyte na Redwayne Straights, East Summer Sea i West Summer Sea.
11. Sztorm na wschodnich wodach! Transport jednostek oraz wsparcie nie mogą być użyte na Narrow Sea, Blackwater Bay i Shipbreaker Bay.
12. Sztorm na zachodnich wodach! Transport jednostek oraz wsparcie nie mogą być użyte na Golden Sound, Sunset Sea i Ironman Bay.
13. Zatrute włócznie. Ród Martellów w następnej bitwie, po rozstrzygnięciu walki może zniszczyć jedną jednostkę przeciwnika bez względu na wynik bitwy. (słabszą jednostkę)
14. Płacąc żelazną cenę. Ród Greyjoyów pobiera po 1 żetonie władzy za każdy teren, którego nie kontrolują, a który przylega do kontrolowanego przez nich obszaru wodnego. (niezależnie czy znajduje się na nich wydrukowany token władzy)
15. Rycerze lata. Jeżeli ród Tyrell kontroluje Blackwater i The Reach może awansować 2 swoje jednostki piechurów w rycerzy gdziekolwiek. (maks. 5 rycerzy na planszy).
16. Werbując górskie klany. Jeżeli Księżycowe góry nie są kontrolowane przez żaden ród, a karta Tyrion Lanister nie została odrzucona, Lannister otrzymuje 2 dodatkowe jednostki piechurów w Księżycowych skałach.
17. "Noc jest ciemna i pełna strachu". Jeżeli karty rodów Stannis oraz Melisandre wciąż znajdują się w ręce gracza, ten może odrzucić dowolną kartę rodu z ręki Tyrell'a.
18. Wilkory na polowaniu. Połowa rycerzy nie należących do Starków znajdujących się w Riverrun oraz Harenhall zostają zredukowane do piechurów. Stark otrzymuje żeton władzy za każdą zredukowaną jednostkę przeciwników.
19. Spór w Dorne. W tej turze Ród Martellów może użyć tylko jednego rozkazu wsparcia.
20. Podniebna cela. Jeżeli Tyrion Lannister znajduje się w ręce gracza, musi on odrzucić tę kartę albo zapłacić 1 żw.
21. My nie siejemy. Jeżeli ród Greyjoyów posiada jednostki na terenach przylegających do Winterfell, przesuwa znacznik zapotrzebowania o 1 w górę. (maks. 6 zaopatrzenia, tylko tereny lądowe).
22. Król Wysogrodu! Jeżeli Tyrell posiada na ręce kartę rodu Loras Tyrell, może odrzucić dwa żetony władzy, aby zmusić Baratheona do odrzucenia karty rodu Renly Baratheon oraz Brienne of Tarth.
23. Duchy Harrenhal. Jeżeli Harrenhal należy do innego rodu niż Lannister, jednostki są wycofywane, a na terenie Harrenhal zwerbowany zostaje piechur.
24. Maruderzy w armii W tej turze wszystkie marsze Tyrella liczą się jako -1.
25. Susza. W tej turze wojska mogą się poruszać przez rzeki. (ale nie wieże oblężnicze)
Począwszy od tury 2 losowane są:
1 karta z talli wydarzeń nr I
1 karta z talli wydarzeń nr II
1 karta z talli wydarzeń nr III
2 karty z talli wydarzeń nr IV (4.a i 4.b) - są one rozpatrywane po sobie, najpierw a potem b.
Jest to trochę taki eksperyment, wiem, że wprowadzają dużo losowości. Każda opinia czy krytyka jest mile widziana.
Napisałem już do paru osób wiadomość, czekam na odpowiedz jeszcze od jednego gracza i wtedy rozlosuję wam rody.
1. Stark - lukipeki -
2. Greyjoy - loonger87 -
3. Lannister - andmac92 -
4. Baratheon - Aras -
5. Tyrell - eSzopiklon -
6. Martell - gamaliel -
Szewa - Pią 14 Paź, 2016
Czekam na pytania, opinie, a także knucie i rozkazy na I turę
Aras - Pią 14 Paź, 2016
Wszystkie dodatkowe mobilki z kart naturalnie muszą mieścić się w aktualnym zaopatrzeniu?
Duchy Harrenhal - rozumiem że jest to piechur Lanistera?
Szewa - Pią 14 Paź, 2016
Aras napisał/a: | Wszystkie dodatkowe mobilki z kart naturalnie muszą mieścić się w aktualnym zaopatrzeniu?
Duchy Harrenhal - rozumiem że jest to piechur Lanistera? |
Tak jest.
I tak, to piechur Lannistera
lukipeki - Pią 14 Paź, 2016
Moim skromnym zdaniem,karta nr 4 to zbyt wielki boost dla Baratheona
i tak najsilniejszego rodu w grze
teraz jeszcze nie opłaca się go cisnąc
Szewa - Pią 14 Paź, 2016
lukipeki napisał/a: | Moim skromnym zdaniem,karta nr 4 to zbyt wielki boost dla Baratheona
i tak najsilniejszego rodu w grze
teraz jeszcze nie opłaca się go cisnąc |
Tylko, że to losowe jest, więc może się trafić w pierwszej kolejce, kiedy nikt nie ma tam statków.
Mała zmiana, co teraz o tym myślisz?
loonger87 - Pią 14 Paź, 2016
Zakładam ze karta nr 2 z 4 decku nie dotyczy obszarów rodowych?;-)
Na pewno lepiej wiem że może spaść na początku,ale szansa na to jest bardzo mała
Szewa - Pią 14 Paź, 2016
loonger87 napisał/a: | Zakładam ze karta nr 2 z 4 decku nie dotyczy obszarów rodowych?;-) |
Nie dotyczy
Z nr. 3 - Garść Winterfell. Jeżeli dochodzi do zniszczenia jednostek GJ, wtedy Winterfell znów jest pod kontrolą Starków.
Aras - Pią 14 Paź, 2016
A nie taki był zamysł tej talii? Każdy ród może dostać boosta, pokrzywdzeni będą tylko ci którym wypadną dobre karty w pierwszych 3-4 turach. Stark, po stracie stolicy, może dostać mobilkę ekstra - słabo?
e:
Szewa napisał/a: | Z nr. 3 - Garść Winterfell. Jeżeli dochodzi do zniszczenia jednostek GJ, wtedy Winterfell znów jest pod kontrolą Starków. |
Jeżeli GJ zostawił tam ŻW to chyba nie
Pytanie: mogę zstawić ŻW na obszarze tylko z niego schodząc czy już w momencie wejścia?
I osobiście też uważam ze karta nr 4 jest przegieta.... Zostawił bym połowę tej karty (tej o przyjmowaniu statków) a wyrzucił bym ta część o wycofaniu;-) ale to tylko takie moje skromne zdanie;-)
Aras - Pią 14 Paź, 2016
Nie chcę wyjsc na stronniczego grając Barą ale moge przejąc te okręty JEŻELI zaopatrzeni mi na to pozwoli, to już nie wygląda tak różowo jak chcecie opisywać
Szewa - Pią 14 Paź, 2016
Aras napisał/a: |
Szewa napisał/a: | Z nr. 3 - Garść Winterfell. Jeżeli dochodzi do zniszczenia jednostek GJ, wtedy Winterfell znów jest pod kontrolą Starków. |
Jeżeli GJ zostawił tam ŻW to chyba nie
Pytanie: mogę zstawić ŻW na obszarze tylko z niego schodząc czy już w momencie wejścia? |
Według instrukcji tylko schodząc z obszaru można ustanowić nad nim władzę i tego będziemy się trzymać.
Nie będę zmieniał karty nr 4 już, gdyż tak jak zostało wspomniane każdy ród ma jakiegoś boosta. U Baratheona jest to właśnie przejęcie statków oraz możliwość wyrzucenia karty Tyrellowi.
Aras napisał/a: | Nie chcę wyjsc na stronniczego grając Barą ale moge przejąc te okręty JEŻELI zaopatrzeni mi na to pozwoli, to już nie wygląda tak różowo jak chcecie opisywać |
JEŻELI efekt tej karty w ogóle będzie miał miejsce, to prawdopodobnie będziesz właśnie przez kogoś jechany. Więc raczej będziesz miał i mało armii, i mało statków, przez co zostaniesz uratowany
Aras - Pią 14 Paź, 2016
Tak samo jak Stark
Co mu da mobilka poza Winterfell? Jeśli nie będzie miał Winterfell, mało co mu zostanie. Jak już to same zameczki za 1pkt. Dalej będzie słabo.
Niszczenie GJ w Winterfell nie jest do końca losowe - zrzuca się Theona i po kłopocie.
Karta Bary to w zasadzie te dwie w jednym, i to bez żadnego warunku który musi zostać spełniony
Szewa - Pią 14 Paź, 2016
Mam juz 3/6. Poludnie dalo rozkazy, czekam na północ Westeros.
Wyślę kolo północy jak skończę prace;-)
Żeby już nie przedłużać pw,spytam się publicznie wielmoznego lorda Greyjoya,czy planuje szukać swojego szczęścia na Północy,czy tez rsczej klasyczna napierdalanka z Lannisterem grin:
Sam nie wiem... A oddasz mi może Moat Cailin bez walki? Wtedy nic złego Ci nie.zrobie
Aras - Pią 14 Paź, 2016
loonger87 napisał/a: | Sam nie wiem... A oddasz mi może Moat Cailin bez walki? Wtedy nic złego Ci nie.zrobie |
doooobre
Prosty układ... Wpadnę piechurem,więcej krzywdy mu nie zrobię bo nawet nie będzie czym.... A tak to różnie może być....
Nie lepiej wbić bez krzywdy na Riverrun?
Taka sama propozycja poszła do Lorda Lanistera.... Pierwszy który ze swojej skorzysta ten lepszy;-)
Szewa - Sob 15 Paź, 2016
Bitwa o siedem królestw - Rok pierwszy
"-Przeklęci lordowie, pełni pychy, zawzięci, żądni władzy. Król Robert trzymał wszystkich twardą ręką, całe Westeros, a teraz nie żyje. Nie zdążyło jego ciało wystygnąć, a Żelaźni ludzi wypłyneli ze swoich wysp na wyprawy łupieżcze, tylko czekać, aż zetrą się z Ludźmi północy. Jeżeli lord Eddard ma rację co do pochodzenia młodego królewicza, to Stannis zacznie rościć prawa do Żelaznego Tronu, a także Królewskiej Przystani. Zostało mi tylko czekać, czas pokaże co przyniesie los."
Tura I
Kruk > Palenia > Marsze
lukipeki - Sob 15 Paź, 2016
jeszcze apropo karty nr 25 - czy bliźniaki i Riverrun ze sobą sąsiadują w takim razie? bo jakby usunąć rzekę, to granice się stykają
i analogicznie MotM i Seagard?
Szewa - Sob 15 Paź, 2016
lukipeki napisał/a: | jeszcze apropo karty nr 25 - czy bliźniaki i Riverrun ze sobą sąsiadują w takim razie? bo jakby usunąć rzekę, to granice się stykają |
Nie, RR graniczy z MotM, a Seagard z The Twins.
Do Harrenhal można z MotM dojść.
andmac92 - Sob 15 Paź, 2016
oczywiście zmieniam rozkaz w Harenhall na M-1 i lordzie Bara zapamiętam to oczywiście !
http://npiguet.github.io/...Oawie2XkumAgA..
Aras - Sob 15 Paź, 2016
Ale co tu rozpamiętywać żaden kruk, w tej sprawie, nie dotarł do mnie od Waszej Lordowskiej Mości. Nie doleciał, czy nie był wysłany?
oba statki na blackwater bay
http://tinyurl.com/mpG2WIV48XaOqTnEStxo
Statek leci na Narrow Sea
bez mapki bo z telefonu
M+0
http://npiguet.github.io/...IiJ6LaA45qR5YiA
loonger87 - Sob 15 Paź, 2016
wszystko na Greywater Watch http://tinyurl.com/Zp0qXJQb6tMwk6UKJ4Ry
eSzopiklon - Sob 15 Paź, 2016
m-1 wypływam
m+0 fm na oldtown, kn na reach
dodałem sobie kasę i tyle mojego na tą turę
http://npiguet.github.io/...IThjJvFneGapA..
M-1 z The Fingers na WH zostawiam żeton
gamaliel - Sob 15 Paź, 2016
po moich ruchach
http://npiguet.github.io/...ISx64C77ZCa5ICA
usuwam M-1 z Harenhal
http://npiguet.github.io/...YHjhrDjr5ThqYA.
loonger87 - Nie 16 Paź, 2016
ruch Greya.... http://tinyurl.com/IBlWRDpY9MRnTumaHrR2
andmac92 - Nie 16 Paź, 2016
ostatni moj ruch
http://npiguet.github.io/...LCQ5LGs4L6M6pqQ
lukipeki - Nie 16 Paź, 2016
http://npiguet.github.io/...OywkOSxrNSD5J2Q
oby teraz nie spadła mobilka i starcie...
Aras - Nie 16 Paź, 2016
http://npiguet.github.io/...4yE4YybzoDqh5Q.
http://tinyurl.com/53lQ6hI0VtgoHuK3Ddri
No to wydarzenia
ladnie prosimy o mobilke i zbieranie koronek
Szewa - Nie 16 Paź, 2016
- Kapłanko ognia, co widzisz w płomieniach?
- Lordzie, tyś Azor Ahai odrodzony na nowo, ognie mówią mi, że jest oto czas na werbunek żołnierzy. Młodzi chłopi już dorośli, gotowi są dzierżyć broń, a Twa odwaga doda im sił w starciu o żelazny tron.
- Rozkażę zaraz wysłać kruki. Co jeszcze, mów dalej!
- Uważaj na czarnego kruka, przynieść może posępną wiadomość. A także odrzuć tarczę lordzie, gdyż nie będzie Ci potrzebna w tej walce.
- Mój miecz wystarczy, aby rozpłatać wroga. Kapłanko, ruszajmy, czas zdobyć należny mi tron.
Talia nr I:
Talia nr II:
Talia nr III:
Nawałnica mieczy [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Obrony.
Talia nr IV:
A) 15. Rycerze lata. Jeżeli ród Tyrell kontroluje Blackwater i The Reach może awansować 2 swoje jednostki piechurów w rycerzy gdziekolwiek. (maks. 5 rycerzy na planszy).
B ) 12. Sztorm na zachodnich wodach! Transport jednostek oraz wsparcie nie mogą być użyte na Golden Sound, Sunset Sea i Ironman Bay.
Generator liczb był dla was dobry. Dzicy na pozycji nr 6. Potem decyzja kruka. nr 12 - w portach można używać wsparcia jeśli o to chodzi.
http://npiguet.github.io/...JPhqoLkgqHtkIA.
Aras - Nie 16 Paź, 2016
mobilka bary:
2xHS, up do kn
http://tinyurl.com/c2ZJ1LxUph2jPbQK8Fvt
mobilka - decyzja jak wszyscy zmobilizują
http://npiguet.github.io/...oLmjZDkqJ3vkoA.
gamaliel - Nie 16 Paź, 2016
http://npiguet.github.io/...ZCQ5LGqw4LohpA.
http://npiguet.github.io/...LHqoIvgtIbkgIA.
http://tinyurl.com/q4ld6fBvQxcnB84q37TW
czy mogę zrobić szybki edit mobilki? dopiero teraz się skapnąłem,że nie można dawać wsparć na morzu
Nie ma to nic wspólnego z mobilką lorda Greya
Ale jak On się nie zgodzi, to trudno, moja strata
Szewa - Nie 16 Paź, 2016
lukipeki napisał/a: | czy mogę zrobić szybki edit mobilki? dopiero teraz się skapnąłem,że nie można dawać wsparć na morzu
Nie ma to nic wspólnego z mobilką lorda Greya
Ale jak On się nie zgodzi, to trudno, moja strata |
Ja zezwalam, jeśli GJ się zgodzi to możesz. Jeśli nie, to pójdzie tak jak jest.
A co chcesz zmienic? mysle ze nie bedzie problemu...... ewentualnie ja wtedy tez cos na szybko zmienie w mojej mobilce ale nie sadze zeby byla taka potrzeba
http://npiguet.github.io/...OmjlOG-huKMoA..
w ten sposób
loonger87 - Pon 17 Paź, 2016
Ogólnie spoko, tylko chciałbym się zastanowić nad moją mobilka i rozkazami które juz wysłałem... Dam znać co z moja mobilka w nocy-ok?
lukipeki - Pon 17 Paź, 2016
Ok luz thx
eSzopiklon - Pon 17 Paź, 2016
to jeszcze moja
http://npiguet.github.io/...uqCguaNkOSkmtqA
andmac92 - Pon 17 Paź, 2016
a co do drugiej karty to jak wszyscy sie spodziewali wezmiemy sobie koronki
Szewa - Pon 17 Paź, 2016
andmac92 napisał/a: | a co do drugiej karty to jak wszyscy sie spodziewali wezmiemy sobie koronki |
Tak jest!
Stark: 2 żw (Winterfell i The Twins)
Greyjoy: 3 żw (Pyke, Seagard i Pyke-port)
Lannister: 4 żw (Riverrun, Harrenhal, Stone Sept, Lannisport-port)
Baratheon: 3 żw (Dragonstone, Kingswood, Dragonstone-port)
Martell: 2 żw (Prince's Pass, Sunspear)
Tyrell: 2 żw (SM, Old Town-port)
Proszę więc o rozkazy!
Pamiętajcie lordowie o Sztormie na zachodnich wodach.
http://npiguet.github.io/...pjtkJLknaPigIA.
Szewa - Wto 18 Paź, 2016
5/6
Jeszcze tylko rozkazy od Lorda Greyjoy'a.
Szewa - Wto 18 Paź, 2016
Niech zacznie się uczta!
http://tinyurl.com/fl1nrdaJMo0h9zd61J9x
Kruk>Palenia>Marsze
andmac92 - Wto 18 Paź, 2016
będąc uczciwym przypomnę, że prosiłem o zmianę rozkazu na Riverunn jednak jeśli jest to nie uznane to dla mnie nie ma w tym momencie znaczenia
Aras - Wto 18 Paź, 2016
Poproszę Lorda Tyrella o niepalenie mojej koronki
Lorda Lannistera mogę zapewnić że nie interesują mnie jego zamki
Szewa - Wto 18 Paź, 2016
andmac92 napisał/a: | będąc uczciwym przypomnę, że prosiłem o zmianę rozkazu na Riverunn jednak jeśli jest to nie uznane to dla mnie nie ma w tym momencie znaczenia |
Tak, masz rację. Uciekła mi wiadomość, poprawiam.
http://npiguet.github.io/...eGoiOKYtdqX5aOI
http://tinyurl.com/fl1nrdaJMo0h9zd61J9x
zmieniam rozkaz w Harenhall na CP
http://npiguet.github.io/...IjimLXal-WjiA..
gamaliel - Wto 18 Paź, 2016
http://npiguet.github.io/...oLgpo3khIXtmLI.
eSzopiklon - Wto 18 Paź, 2016
zdejmuje palenia bez efektu, cytując jednego z naszych przyjaciół "peace and love"
Aras - Wto 18 Paź, 2016
Podziękował
m-1 KN na CP, SE na KL
http://npiguet.github.io/...-yCmO2QluW0gA..
usuwam M+0
http://npiguet.github.io/...-SPntOG6oCi76SZ
lukipeki - Sro 19 Paź, 2016
M+1: 3x SH na Sunset Sea,dowódca na PW
loonger87 - Sro 19 Paź, 2016
to ja najpierw poprosze Lorda Tyrella o wsparie:)
Proszę Lorda Tyrella żeby nie wspierał Greyjoya
Z prostego powodu-żeby zachować równowagę na morzach. Inaczej wpieprzy On się albo do mnie albo do Lannistera
ha ha, ale "wpieprzenie sie " w moje statki i ich zniszczenie jest calkiem spoko? przeciez to Ty mnie atakujsz a nie ja Ciebie:)
Kazdy tutaj umie grać panie loonger :wink:Kazdy widzi jakie są rozkazy na mapie Kiedyś mi powiedziałeś,żebym przestał robić z ludzi idiotow-sam teraz tak robisz
Jakie "statki"? Ja widzę jeden. Statki to mam ja,3
A z kogo ja robie idiotów? To Ty mnie zaatakowałes nie ja ciebie-fakt raczej niepodważalny... Jeśli mówisz o równowadze to Ja w rej turze na statkach nie mogłem użyć ani obron ani wsparcia.... Ewidentnie coś co mi nie sprzyja, wiec poprosiłem o wsparcie Lorda Tyrella... A to Ty nie zauważyłeś tego wsparcia i na pale zaatakowałes... Aaa i ja nie mówię że nie ma zamiaru wygrać, mam zamiar wygrać nawet Ci powiem ze mam zamiar wygrać dzięki twoim zamka i zamka Lanistera z którym na bank jesteś dogadany... Takjeszcze apropo tej równowagi:-D
Nigdy nie powiedziałem że nie mam zamiaru wygrać Zawsze mam zamiar wygrać. Mogłem powiedzieć co najwyżej,że jest na to mała szansa,i była mała,wygrałem 119 tylko dzięki błędom pozostałych
Zaatakowalem Ciebie tylko po to,żebyś sam nie zaatakował mnie. Jak wygram,masz zdjęty marsz,i wiem,że Victarion mi nie zawita w Bay of Ice. Gdybym położył obronę,nic by to mi nie dało,i tak bym przegrał. Co za roznica kto pierwszy zaatakuje? Nie wmowisz mi że polozyles sobie marsze tylko po to żeby je zdjąć
Brak obron i wsparc wcale Ci nie przeszkadza,bo skoro jestem dogadany z Lannisterem,to albo byłyby one spalone,albo dostałbym od niego wsparcie. Jeszcze mógłby to regulować krukiem,zależnie od tego co polozysz
Nie zauważyłem wsparcia bo jestem zjebem i robię ruchy na nocce. Jestem jeszcze większym zjebem,bo nie spalilem Ci wsparcia w Seagardzie,i obronisz Fose,cokolwiek bym zrobił
Jak dostaniesz teraz wsparcie,to oznacza mój koniec,plus 3 moje statki idą na dno. Jak nie dostaniesz,Ty tracisz jeden statek i odzyskujesz morze w następnym ruchu. A nawet jak nie,dalej masz 4 zamki,4 statki,najwięcej koron i najlepsze karty. Dalej uważasz,że równowaga będzie jak dostaniesz wsparcie? Pewnie tak,ale patrzący z boku lord Tyrell już raczej nie,przynajmniej taką mam nadzieję
andmac92 - Sro 19 Paź, 2016
Lordzie gray nic.nie wiem o.dogadaniu ze starkiem ale Twoja grozbe bede mial.na uwadze !
Lanisterze mojkochany... Ja Cie prosze... a co do Starka, trzeba bylo dac dwa statki do portu z wsparciem plus 1 jeden statek na BoI z obrona plus 2 masz 6 i sie obronisz bez problemu..... wiec nie opowiadaj bzdur prosze Cie:) zrobiles dwa bledy i chcesz zeby Tyrell je naprawial za Ciebie:) a to czy lanister usunal by mi wsparcie jest bardzo watpliwe, pomimo tego ze jestescie dogadani On musi grac obrone na morzu i wspracie z portu zeby miec jakiekolwiek szanse obrony morza:)
loonger87 napisał/a: | Lanisterze mojkochany... Ja Cie prosze... a co do Starka, trzeba bylo dac dwa statki do portu z wsparciem plus 1 jeden statek na BoI z obrona plus 2 masz 6 i sie obronisz bez problemu..... wiec nie opowiadaj bzdur prosze Cie:) zrobiles dwa bledy i chcesz zeby Tyrell je naprawial za Ciebie:) a to czy lanister usunal by mi wsparcie jest bardzo watpliwe, pomimo tego ze jestescie dogadani On musi grac obrone na morzu i wspracie z portu zeby miec jakiekolwiek szanse obrony morza:) |
Jaką obroną? W tej rundzie był zakaz obron I kto tu opowiada bzdury?
Nie chcę żeby Tyrell cokolwiek naprawiał za mnie. Chcę tylko,żeby nie pomagał Tobie
pisz ogolnie o rundach gdzie sa dozwolone rozkazy wsztskie.....
ściemniasz po prostu, bo dobrze wiesz, że jedynym sposobem w tej rundzie, żebyś nie mógł we mnie wjechać, był ten atak
eSzopiklon - Sro 19 Paź, 2016
Dobra, podyskutowaliście, już rozwiązuję tą sytuację: nie wspieram nikogo.
Przykro mi Lordzie Greyjoy, trzeba zachować równowagę, jeśli byś wygrał tą bitwę to w tej turze opanowujesz północno-zachodnie morza i nikt Cie już nie zatrzyma
I mój ruch od razu: M-1 fm na 3 wieże
fajnie ze wiem ile warte jest twoje slowo Lordzie Tyrellu!!! Asha broni.....
dziękuję, wiedziałem, że mogę liczyć na Twój rozsądek, lordzie Tyrell atakował Greatjon
http://npiguet.github.io/...HvsgpjtkJfhtIA.
m-1 wszystko na sunset sea, prosze Tyrella nadal o bezstronnosc..... karta po decyzji Tyrella
wroc! sorki zle porachowalem:P 2 statki a nie 3:P mam nadziejej ze moge jeszcze zmienic:P
Szewa - Sro 19 Paź, 2016
loonger87 napisał/a: | wroc! sorki zle porachowalem:P 2 statki a nie 3:P mam nadziejej ze moge jeszcze zmienic:P |
Dopóki nie podałeś dowódcy i nikt nie wykonał ruchu po Tobie- możesz zmienić.
Tym razem, pro forma poproszę lorda Tyrella o wsparcie Niech zadecyduje, czyje statki woli w Sunset Sea
gamaliel - Sro 19 Paź, 2016
http://npiguet.github.io/...77uvILmjZDlkbQ.
mój ruch
liczę na pokój na południu
Aras - Sro 19 Paź, 2016
Więc dlaczego Lordzie opuszczasz południowe landy?
eSzopiklon - Sro 19 Paź, 2016
jak nie wsparłem obrońcy wcześniej, to nie wspieram i teraz, pozostaję neutralny
Aras - Sro 19 Paź, 2016
Trochę zamuliłem - teraz Tyrell czy nowa kolejka już?
Szewa - Sro 19 Paź, 2016
Tyrell już się ruszył.
Dowódca GJ/Dowódca Starka > I nowa kolejka (Bara, Lanni, Stark, Martell, GJ, Tyrell)
Czyli jest 3-1 dla mnie,tak? Greyjoy atakuje 2 statkami?
loonger87 - Czw 20 Paź, 2016
dokladnie tak, jest 3-1 dla Starka, dowodca na PW
lukipeki - Czw 20 Paź, 2016
Ok, to zaryzykuję i zagram Neda Mam nadzieję,że był Victarion xD
loonger87 - Czw 20 Paź, 2016
w sensie Eddard?:) byl dagmar http://tinyurl.com/n66WEcI6ajF5OfyMO9mI
ta, eddard
ps. obaj jak skończeni idioci nie zdjęliśmy sobie wsparć xD
http://npiguet.github.io/...OGMmuiGk-OBpA..
Aras - Czw 20 Paź, 2016
kn na skałę
http://npiguet.github.io/...LHqoLHjmIbkgIA.
andmac92 - Czw 20 Paź, 2016
zrobiłem swój ostatni ruch, pobrałem koronki i zmobilizowałem - chyba juz nikt nie wjedzie ze mną w interakcję
http://npiguet.github.io/...OmjlOGlr-iMoA..
http://npiguet.github.io/...-uvgOmjlMqY5Iyg
Szewa - Czw 20 Paź, 2016
Tyrell>Bara i zbieranie koronek
eSzopiklon - Pią 21 Paź, 2016
M+0 fm na arbor, fm na starfall, dowódca wysłany, oczywiście się wspieram, zostawiam żeton w 3 wieżach
gamaliel - Sob 22 Paź, 2016
Chcesz pokoju szykuj się na wojnę.
Oficjalnie dziękuje greyowi za prośbę o nie palenie wsparcia tyrella.
broni Arianne
eSzopiklon - Sob 22 Paź, 2016
był Garlan, kon ginie, Starfall pozostaje puste
dodałem sobie koronki, został ostatni ruch Baratheona
http://npiguet.github.io/...ryC5o2Q4Ya54LKA
loonger87 - Sob 22 Paź, 2016
Jeśli Cię to pocieszy to mnie Tyrell tez wychujal.... Jeśli będze kiedyś mu się odwdzięczyć to pisz, uczynię to z nieskrywana satysfakcja
Aras - Pon 24 Paź, 2016
Już jestem, sorry ze czekaliściem ale miałem cięzki weekend
zdejmuję marsz żeby nie opóźniać bardziej, dodałem koronki GJ i sobie
http://npiguet.github.io/...ruw4pi1x4Hjg4g.
Szewa - Pon 24 Paź, 2016
Jeszcze tylko Baratheon wybierze kto ma mu zapłacić daninę, a ja już losuje wydarzenia.
Aras - Pon 24 Paź, 2016
Lannister- ma za dużo ŻW
Szewa - Pon 24 Paź, 2016
Aeron, oddany Utopionemu Bogu kapłan przechadzał się po wybrzeżu, poszukując inspiracji albo znaku od morza. Starkowie byli blisko, zajęli słoneczne morze, lecz kapłan nie lękał się.
To im, a nie Starkom zesłał drewnianą koronę, mianując ich ród władcami wód. To ich przodek - Szary Król - wziął za żonę morskie stworzenie - syrenę. To ich przodek - Szary Król - pokonał morskiego smoka - Naggę i z jej kości zbudował salę tronową.
Rozmyślając nad tym, zauważył w oddali, że morze wyrzuciło na ląd połamany taboret z wbitym sztyletem.
- "Co jest martwe nie może umrzeć".
Czas przekazać władcy, że nadchodzi nowy Król i to on będzie rządził Westeros.
Gdy biegł w stronę Twierdzy poczuł suchy piasek między palcami. "To nie możliwe, na wybrzeżu suchy piasek?"
Talia nr I:
8. Tron ostrzy [Dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Talia nr II:
4. Starcie królów Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
Talia nr III:
5. Pod miecz Posiadacz żetonu Ostrza z Valyriańskiej Stali wybiera jedno ograniczenie tej fazy Planowania: a) nie można przydzielać rozkazów Obrony b) nie można przydzielać rozkazów Marszu +1 lub c) nie ma żadnych ograniczeń.
Talia nr IV:
a) 25. Susza. W tej turze wojska mogą się poruszać przez rzeki. (ale nie wieże oblężnicze)
b) 18. Wilkory na polowaniu. Połowa rycerzy nie należących do Starków znajdujących się w Riverrun oraz Harenhall zostają zredukowane do piechurów. Stark otrzymuje żeton władzy za każdą zredukowaną jednostkę przeciwników.
Baratheon decyduje o zaopatrzeniu/mobilizacji/niczym > Licytacja torów > Decyzja nowego władcy miecza > następnie redukujemy jednostki w Riverrun, Harrenhal i lecimy z rozkazami.
http://tinyurl.com/yWRWDhTOT6g9SJwzilFf
http://npiguet.github.io/...KbgoIPtoLjimJk.
Żetony:
Baratheon - 14
Lannister - 12
Greyjoy - 13
Stark - 6
Martell - 6
Tyrell - 11
Aras - Pon 24 Paź, 2016
bez efektu
Szewa - Pon 24 Paź, 2016
Licytacja!
Szewa - Wto 25 Paź, 2016
5/6 mam.
loonger87 - Wto 25 Paź, 2016
Kogo brakuje?
Szewa - Wto 25 Paź, 2016
lukipeki, ale pisał, że do wtorku u niego ciężko z obecnością
lukipeki - Sro 26 Paź, 2016
1
Szewa - Sro 26 Paź, 2016
Stark - 1
Martell - 1
Baratheon - 1
Reszta 0
Bara ustawia remisy i możecie mi wysyłać na miecz.
lukipeki - Sro 26 Paź, 2016
no zaraz, przecież napisałem, że daję 1, to Stark też 1
I proszę lorda Baratheona, żeby mnie nie pogrążał, i dał wyżej od Greyjoya, bo jestem najbiedniejszy i na pozostałych torach bede nisko
Reszta mi obojętna
Szewa - Sro 26 Paź, 2016
Tak, pomyliłem Ciebie z GJ
Także Twoja prośba po części została spełniona.
Aras - Sro 26 Paź, 2016
Baratheon
Stark
Martell
Tyrell
Greyjoy
Lannister
Szewa - Sro 26 Paź, 2016
mam już 4/6 - nieźle
gamaliel - Sro 26 Paź, 2016
licytacja na miecz posłana
Szewa - Czw 27 Paź, 2016
Na miecz:
Tyrell - 5
Stark -5
Greyjoy - 9
Baratheon - 0
Lannister - 0
Martell -1
Zostało żetonów:
Baratheon - 13
Lannister - 12
Greyjoy - 4
Stark - 0
Martell - 4
Tyrell - 6
Bara rozdzieli remis i możecie na kruka wysyłać.
lukipeki - Czw 27 Paź, 2016
Nie wierzę,jaka popularność ostrza xD
Aras - Czw 27 Paź, 2016
Ktoś bardzo chce najeżdżać i nie siać
Greyjoy - 9
Tyrell - 5
Stark -5
Martell -1
Baratheon - 0
Lannister - 0
loonger87 - Czw 27 Paź, 2016
Oj bardzo, bardzo...
Szewa - Czw 27 Paź, 2016
Już 4/6, macie niezłe tempo
lukipeki - Czw 27 Paź, 2016
na mnie lepiej nei czekaj =D
Szewa - Czw 27 Paź, 2016
lukipeki napisał/a: | na mnie lepiej nei czekaj =D |
Więc został Tyrell
Szewa - Pią 28 Paź, 2016
Zły post
Aras - Pią 28 Paź, 2016
Lekko przepłaciłem
Baratheon
Tyrell
Lannister
Martell
Stark
Greyjoy
loonger87 - Pią 28 Paź, 2016
zagrajmy bez obron.....
eSzopiklon - Pią 28 Paź, 2016
To rozkazy? przydałaby się aktualna mapa
Szewa - Pią 28 Paź, 2016
Jestem w pracy. Mapkę wrzucę po 20.
Szewa - Pią 28 Paź, 2016
http://npiguet.github.io/...JDRsO6TvOOIgA..
http://tinyurl.com/xTTRchJFwG0NmMbF5Qor
Mapka.
Stark otrzymuje 1 żw za "Wilkory na polowaniu", gdyż w Harrenhal była tylko jedna jednostka rycerzy do obniżenia.
Pamiętajcie bez obron + piechurzy i konnica mogą atakować/wspierać przez rzeki, ale machiny oblężnicze już nie
Szewa - Sob 29 Paź, 2016
3/6
Szewa - Pon 31 Paź, 2016
http://npiguet.github.io/...OiAo-iur-6GkA..
http://tinyurl.com/c2MFyYOt24aomgwKdWkb
Zaczynamy!
Aras - Pon 31 Paź, 2016
Poprosze dzikich
palę blackwater, reszta paleń chyba bez efektu, ruch wykonam po powrocie kruka
lukipeki - Pon 31 Paź, 2016
Jak chcesz to sam Ci się usune z tego Narrow Sea,tylko poczekaj jedna kolejke
Aras - Wto 01 Lis, 2016
m+1 sh na ESS, poproszę Lorda Tyrella o wsparcie
karta poszła na PW
gamaliel - Wto 01 Lis, 2016
bara nawet nie czeka na deklaracje wsparcia...
ale poprosić nigdy nie zaszkodzi
proszę tyrella o wsparcie
zostawmy sprawy południa rodom tyrell i martell
eSzopiklon - Wto 01 Lis, 2016
wspieram mojego Rogatego Przyjaciela (Baratheona żeby była jasność )
gamaliel - Sro 02 Lis, 2016
nic to
to broni Żmija
Szewa - Sro 02 Lis, 2016
Był Salladhor.
Co Baratheon robi z dzikimi? Bo kartę dostał, ale nie odpisał czy zostawia na górze czy zrzuca.
Aras - Sro 02 Lis, 2016
Sorry, mam coraz mniej wolnego czasu
Dzicy zostają
http://npiguet.github.io/...7zhpoLCjtq76JmA
lukipeki - Sro 02 Lis, 2016
M-1: Sh na shivering sea
gamaliel - Czw 03 Lis, 2016
http://npiguet.github.io/...b7gs4FHzbjsjKA.
eSzopiklon - Czw 03 Lis, 2016
zajmuję starfall
http://npiguet.github.io/...uCgguOiku-kmQ..
I na Ess powinien być statek Baratheona, ale nie wiem gdzie się wycofuje Martel więc nie zmieniłem tego
Aras - Czw 03 Lis, 2016
Statek bary jest na dnie
Jakim cudem, jak był marsz +1,+1 ze statku, +2 z mojego wsparcia, +1 z karty to 5
Martel ma wyzerowane statki to ma tylko 4 z dowódcy i przegrywa
Czegoś nie zauważyłem?
loonger87 - Czw 03 Lis, 2016
przeciez Bara przegral bitwe...... m-1 zostawiam zeton, kn na Moat Cailin, fm na The Twins.... jest 1-0 dla STarka dowodca na pw
http://tinyurl.com/QuzFUBKdOPA4tDNX12fK
Szewa - Czw 03 Lis, 2016
eSzopiklon napisał/a: | Jakim cudem, jak był marsz +1,+1 ze statku, +2 z mojego wsparcia, +1 z karty to 5
Martel ma wyzerowane statki to ma tylko 4 z dowódcy i przegrywa
Czegoś nie zauważyłem? |
Tak. Dowódca bary żeruje siłę wszystkich statków nie należących do niego. Czyli Twoje i Martella.
andmac92 - Czw 03 Lis, 2016
mój ruch
http://npiguet.github.io/...uCgguOgm-y0mQ..
Cytat: | Dowódca bary żeruje siłę wszystkich statków nie należących do niego. Czyli Twoje i Martella. |
Wow, nie wiedziałem tego, myślałem że zeruje tylko przeciwnika. Ale faktycznie macie rację, jest napisane wszystkie nie Baratheońskie więc moje też
Szewa - Czw 03 Lis, 2016
eSzopiklon napisał/a: | Cytat: | Dowódca bary żeruje siłę wszystkich statków nie należących do niego. Czyli Twoje i Martella. |
Wow, nie wiedziałem tego, myślałem że zeruje tylko przeciwnika. Ale faktycznie macie rację, jest napisane wszystkie nie Baratheońskie więc moje też |
Ja sie ostatnio dowiedziałem, że jak pali się umocnienie władzy rywala to on traci jeden żeton władzy, a Ty zyskujesz
Heh, ile razy by się nie grało to zawsze można się jeszcze czymś zaskoczyć
lukipeki - Czw 03 Lis, 2016
Bliźniaków broni Robb
Szewa - Pią 04 Lis, 2016
lukipeki napisał/a: | Bliźniaków broni Robb |
Atakowal Theon.
I ogólna prośba, oprócz samej mapy piszcie jakie rozkazy wykonujecie.
lukipeki - Pią 04 Lis, 2016
Piechur wraca na Seagard
Aras - Pią 04 Lis, 2016
Teraz chyba ja?
m-1 wypływam na zatokę
http://npiguet.github.io/...oOM4YCE54WF7aiy
M+0: sh na Bay of Ice, sh na West Summer Sea
4-1 dla Tyrella, gram Roose'a, przegrywam i wracają mi karty
Od łaski lorda Tyrella zależy los mojego statku
http://npiguet.github.io/...9CB4bGu566M6ICA
eSzopiklon - Pią 04 Lis, 2016
statek niech sobie żyje w spokoju broni Margery
Dzięki
Szewa - Sob 05 Lis, 2016
Martell>Tyrell>Greyjoy>Lannister
Ruszać swe wojska!
gamaliel - Sob 05 Lis, 2016
http://npiguet.github.io/...abgoILjoZzvopk.
statek na west summer
generał na pw
eSzopiklon - Sob 05 Lis, 2016
florent
Szewa - Sob 05 Lis, 2016
Był Doran, z wiadomości wiem, że zrzuca Cie na kruku.
http://npiguet.github.io/...Iyw5ICR7JGn56OI
loonger87 - Nie 06 Lis, 2016
m+0 2x kn na Winterfell..... 4-7 dla Starka, dowodca na PW
eSzopiklon - Nie 06 Lis, 2016
Cytat: | Był Doran, z wiadomości wiem, że zrzuca Cie na kruku.
|
wolał zrzucić mnie niż Baratheona, czuję sie dowartościowany
I mam pytanie o Mance:
czy wspierający piechur liczy się jako broniący? w sensie czy mogę zniszczyć nim wspierającego też czy tylko tego który jest na polu na którym rozgrywa się bitwa?
lukipeki - Nie 06 Lis, 2016
wg mnie nie można niszczyć wspierających jednostek
winterfell broni robb
zapewne był albo będzie Balon, więc wycofuje się do Widows Watch
Szewa - Nie 06 Lis, 2016
Tak. Był Balon.
6-7
Ale Grey napisał, że używa miecza, więc jest 7-7 i wygrywa.
lukipeki - Nie 06 Lis, 2016
http://npiguet.github.io/...YDhh4TqnKTsoIA.
Wyprzedziliśmy Tyrella, więc teraz jego ruch
Dziękuję przy okazji Martellowi za gwiazdkę xD
I taka drobna uwaga-Greyjoy ma 5 zamków, i póki co nikt nie zwrócił na to uwagi
jeśli znowu dostanie korzystne wydarzenia, może być po grze
eSzopiklon - Nie 06 Lis, 2016
przestawiam konia
http://npiguet.github.io/...Iyw5ICR7JCn7JOI
andmac92 - Pon 07 Lis, 2016
usuwam atak
http://npiguet.github.io/...OGHhOyfhOyggA..
Szewa - Pon 07 Lis, 2016
Bara zaczyna ostatnią kolejkę.
Aras - Wto 08 Lis, 2016
zdejmuję m+0
http://npiguet.github.io/...ISA5JyN4byT4oCA
eSzopiklon - Wto 08 Lis, 2016
tylko mi został już ruch:
M+1 wszyscy na prince pass, dowódca wysłany
gamaliel - Sro 09 Lis, 2016
Nymeria Sand
eSzopiklon - Sro 09 Lis, 2016
http://npiguet.github.io/...piIyLjqo7zppIA.
był Loras, gdzie cofasz? bo nie wiem gdzie atakować dalej
gamaliel - Sro 09 Lis, 2016
ach te ciężkie wybory
cofam na Boneway
p.s nie wiem co chciał osiągnąć Bara osłabiając mnie
Szewa - Sro 09 Lis, 2016
http://npiguet.github.io/...oOM4YCE54Sx7pSy
Ostatni ruch i CP* Martella.
eSzopiklon - Czw 10 Lis, 2016
Cytat: | p.s nie wiem co chciał osiągnąć Bara osłabiając mnie |
może ma ochotę na kawałek pustyni
A ja jadę dalej, kn na yronwood, fm zostaje, dowódca ysłany
gamaliel - Czw 10 Lis, 2016
darkstar
Szewa - Czw 10 Lis, 2016
Był Mace.
CP* Martella, Bara mówi od kogo ściąga daninę i wrzucam kolejne wydarzenia.
gamaliel - Czw 10 Lis, 2016
rycerza cofam na Storm's end
z CP* rycerz
eSzopiklon - Czw 10 Lis, 2016
zebrałem wszystkim kasę, wziąłem sobie statek i piechura. Jeszcze CP* Barateona
http://npiguet.github.io/...7CZ6LC27pur44iA
Aras - Nie 13 Lis, 2016
Z CP* KN, Podatek poproszę od Martell'a - jako nagroda za wkroczenie na północne ziemie
http://npiguet.github.io/...Iyw25TttabkgIA.
Szewa - Nie 13 Lis, 2016
O chionn mhìltean bhliadhnaichean thàinig a 'gheamhraidh, fuar, cruaidh agus cho fada' s nach b 'urrainn duine a' cumail oirre mar chuimhneachan air. A thainig an oidhche fhada mar ghinealach. Kings chriothnaich is bhàsaich e ann an caistealan, mar crodh ann pinn. Boireannaich a b 'fheàrr leis a' chlann aca strangle na gam faicinn a 'bàsachadh leis an acras. Agus an uair a ghlaodh e, froze na deòir air an gruaidhean.
Aig an àm sin dorchadas Thàinig cuid eile airson a 'chiad uair (...) Bha iad fuar marbh creutairean nàdurra a dh'fhuathaich iarann agus teine agus a' faireachdainn a 'ghrian, agus fiù' s creutairean, anns a bheil Veins 'sruthadh an fhuil teth. Mar an tonn seachad tro caistealan, bailtean agus rìoghachdan, decimating fad armailtean gaisgich; Mharcaich iad air an bhàn, marbh eich, air thoiseach hordes mharbhadh. Cha robh tròcair do bhoireannaich no do leanaban òga, cha b 'urrainn dhaibh seasamh an aghaidh an chlaidheamh iarainn. Rinn iad sealg air na boireannaich òga anns a 'reothadh' dol coilltean agus bheathaich mairbh aca seirbhisich an sluagh chloinn.
Talia nr 1.
7. Tron ostrzy [Dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Talia nr 2.
3. Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
Talia nr 3.
1. Kryzys! Dzicy atakują Westeros.
Talia nr 4.
a)10. Sztorm na południowych wodach! Transport jednostek oraz wsparcie nie mogą być użyte na Redwayne Straights, East Summer Sea i West Summer Sea.
b)5. Północ pamięta. Jeżeli Stark nie kontroluje Winterfell może zwerbować jednostki we wszystkich swoich zamkach i twierdzach.
Więc tak, Baratheon wybiera, koronki już wam policzyłem. Po wyborze Baratheona będzie Atak dzikich za 10. Po wszystkim Stark werbuje jednostki, bo jak widzę Grey ma Winterfell. (tak, jeżeli Baratheon wybierze mobilizację, to Stark dwa razy będzie mógł rekrutować wojska).
http://npiguet.github.io/...oeM4YCC54Ow4Yyy
lukipeki - Nie 13 Lis, 2016
proszę uprzejmie lorda Baratheona, żeby mnie dodatkowo nie dobijał mobilką, bo inaczej za długo już nie pogramy
ps. skąd żeś wytrzasnął ten tekst?xDDD
Szewa - Nie 13 Lis, 2016
lukipeki napisał/a: |
ps. skąd żeś wytrzasnął ten tekst?xDDD |
Zaplanowałem, że do każdej rundy będzie utworzona jakaś rozmowa lub monolog, obejmujący wydarzenia Westeros.
Ale nie chciało mi się dzisiaj nic pisać, ani nie chciałem już przedłużać rozgrywki, więc użyłem google translate
Aras - Pon 14 Lis, 2016
Klimatyczne to jest
Mało u Króla beczek więc karta bez efektu
eSzopiklon - Pon 14 Lis, 2016
Zaraz, czy dobrze widzę że sztorm obowiązuje na mojej cieśninie a na Sea of Dorne nie? Jak dla mnie to dornijskie jest nawet bardziej na południu a spełnia dla Martela taką samą rolę jak dla mnie cieśnina
Szewa - Wto 15 Lis, 2016
Jeszcze Lannister i Stark.
Szewa - Czw 17 Lis, 2016
Lannister 7
Bara 2
Reszta po 1
Dzicy pokonani.
Król za murem
Lanniister wybiera gdzie wskakuje na początek.
Następnie stark werbuje jednostki
I czekam na rozkazy
andmac92 - Czw 17 Lis, 2016
no i ryzyko się opłaciło to ja sobie wezmę miecz
Szewa - Czw 17 Lis, 2016
http://npiguet.github.io/...I6Y4oCE7oeg4pmk
Starka mobilizacja.
I możecie wysyłać rozkazy.
lukipeki - Czw 17 Lis, 2016
http://npiguet.github.io/...IDinI_Gs-KAgA..
Aras - Pią 18 Lis, 2016
Wieczorem podeślę rozkazy, muszę na spokojnie poknuć
Szewa - Pią 18 Lis, 2016
2/6
szybciej lordowie
lukipeki - Nie 20 Lis, 2016
jeszcze nie wszyscy?
Szewa - Nie 20 Lis, 2016
Został Greyjoy.
lukipeki - Nie 20 Lis, 2016
http://npiguet.github.io/...abgoILjoLjhlpk.
poprawiłem hajs i dzikich
loonger87 - Nie 20 Lis, 2016
Sorki panowie! Wyślę wieczorem.... Weekend w pracy:-(
Szewa - Pon 21 Lis, 2016
Zaczynamy!
Kruk, palenia i marsze.
http://npiguet.github.io/...IDknIfKs-KAgA..
Aras - Pon 21 Lis, 2016
Zmieniam kingswood na cp, m-1 kn na KL
http://npiguet.github.io/...OCjoO6ApuaQgA..
http://tinyurl.com/1ARP7Iu00SvYZbyQBPaC
lukipeki - Pon 21 Lis, 2016
Nieśmiało poproszę lorda Tyrella o niepalenie wsparcia
pozostanę neutralny
aha,i palę Greyjoya w MC
loonger87 - Pon 21 Lis, 2016
Z kolei ja poproszę Lorda Tyrella o spalenie wsparcia... Dla utrzymania balansu.... Ja i tak stracę 2 konie w Winterfell, jeśli Tyrell nie spali Starkowi wsparcia to stracę również morze, pyke i wszystkie statki.... Ciekawe kto wtedy powstrzyma strata i lanistera.... Pomysl Tyrellu i podejmij słuszna decyzję....
Za to lord Tyrell jeśli je spali na 100% straci swoją zatokę
Jeśli się tak martwiles o balans lordzie Greyjoy,to nie trzeba było się pchać na Północ. Gdyby spadły inne wydarzenia,to ja bym zniknął z planszy w tej rundzie
Nie stracisz dwóch koni w Winterfell,bo szkoda mi na nie najlepszej karty,to Ci mogę zagwarantować
I statków też nie stracisz,jak pomyslisz
przeciez sam pisales ze pozostaniesz nautraln w stosunku do Tyrella.... wiec to nic nie zmienia w kwestii Tyrella... dla mnie srawa oczywista, spali wsparcie korona dla Lanisera, nie spali gramy dalej.... ale ja wiem ze Ty lukipeki zaraz cos wymyslisz ze bzdury gadam wiec sie wiecej wypowiadal nie bede... mape kazdy widzi:) a i twoje slowa to juz kazdy wie ile sa warte.... w kazdej grze klamalas:P (bez urazy oczywiscie!!!:D)
loonger87 napisał/a: | przeciez sam pisales ze pozostaniesz nautraln w stosunku do Tyrella.... wiec to nic nie zmienia w kwestii Tyrella... dla mnie srawa oczywista, spali wsparcie korona dla Lanisera, nie spali gramy dalej.... ale ja wiem ze Ty lukipeki zaraz cos wymyslisz ze bzdury gadam wiec sie wiecej wypowiadal nie bede... mape kazdy widzi:) a i twoje slowa to juz kazdy wie ile sa warte.... w kazdej grze klamalas:P (bez urazy oczywiscie!!!:D) |
Uraze chowam tylko za to "klamalas" cos mi tu nie gra xD
Sprawa wcale nie jest oczywista,bo masz marsz na morzu i Victariona
Pisać mogę jedno a zrobić drugie-na tym polega całe piękno tej gry
czyli jest poprawa.... przestajesz juz klamac ze nie klamiesz:D
Chodzi mi tylko o uzycie rodzaju żeńskiego
eSzopiklon - Pon 21 Lis, 2016
Cytat: | spali wsparcie korona dla Lanisera, nie spali gramy dalej |
myślę że do zwycięstwa kogokolwiek jeszcze daleko zostawiam wsparcie Starka, którego teraz kolej na ruch
zobaczysz..... swoja droga jestes wpozo gosciu, najpierw obiecujesz mi wsparcie pozniej go nie udzielasz piszac ze to bylo by niesprawiedliwe bo bym byl zbyt silny, pozniej juz nie masz oporow zeby robic to samo w druga strone..... fuck logic!!!!!!! 3vs1 nie da sie wygrac.... Graty dla Andmaca za zwuciestwo!
lukipeki napisał/a: | Chodzi mi tylko o uzycie rodzaju żeńskiego |
wiem wiem.....:P sorki:D
M+0 koń na Moat Cailin,dowódca na PW
zostawiam żeton
euron
Szewa - Pon 21 Lis, 2016
Byl Eddard
andmac92 - Pon 21 Lis, 2016
Dziękuje Lordowie i przypominam, że Lannister zawsze płaci swoje długi !!
dasz im drugie miejsce jak wygrasz?
Aras - Wto 22 Lis, 2016
http://npiguet.github.io/...4zhgITngbDjhLI.
http://tinyurl.com/RZlhUxmB4P6YuvTbNvog
Martell Tyrell Greyjoy Lannister
gamaliel - Wto 22 Lis, 2016
http://npiguet.github.io/...OywkNGw54Ce44iA
fm na sunspear
eSzopiklon - Wto 22 Lis, 2016
statek na WSS
http://npiguet.github.io/...OOMhMSc4bCP6LKA
loonger87 - Wto 22 Lis, 2016
1 statek na sunset sea, 3-1 dla Starka dowodca na PW
lukipeki - Wto 22 Lis, 2016
broni roose bolton
Szewa - Wto 22 Lis, 2016
Byl Aeron.
Ale w wiadomosci dostalem informacje, ze niezaleznie od dowodcy odrzuca on 2 zw i bierze Victoriana przewijajac tym reke.
5-5
Grey jest wyzej wiec wygrywa.
lukipeki - Wto 22 Lis, 2016
Co za niespodzianka ale przynajmniej obaj się przewijamy
andmac92 - Wto 22 Lis, 2016
2xKN na Riverunn
andmac92 - Wto 22 Lis, 2016
http://npiguet.github.io/...Iyw5ICR7IeA66OI
andmac92 - Sro 23 Lis, 2016
Druga tura jedzie BARA
Aras - Sro 23 Lis, 2016
ehhh
http://npiguet.github.io/...oDijoPogInpgIA.
lukipeki - Sro 23 Lis, 2016
Wieża na Winterfell
zostawiam żeton
dowódca na PW
loonger87 - Sro 23 Lis, 2016
Dagmar
Szewa - Sro 23 Lis, 2016
Byl Robb, wycofujesz jednostki do Castlr Black
andmac92 - Pią 25 Lis, 2016
Martel -> TYrell _> Grey
gamaliel - Pią 25 Lis, 2016
http://npiguet.github.io/...OywkNGw54Ct44iA
eSzopiklon - Pią 25 Lis, 2016
pionek na dornish
http://npiguet.github.io/...I2e4LOBR9yA7Yyg
P.S. chyba nie są dobrze odznaczone talie w 1 poście...
loonger87 - Pon 28 Lis, 2016
fm na greywater watch, mapke wrzuca pozniej:)
andmac92 - Wto 29 Lis, 2016
M+0 KN na Riverunn
http://npiguet.github.io/...oLCjuC4h-aZgA..
Szewa - Wto 29 Lis, 2016
Jeszcze Bara, Martell, Lannister.
Aras - Wto 29 Lis, 2016
m+1 wszystko na ESS, karta PW
gamaliel - Wto 29 Lis, 2016
obara bo jak dobrze liczę to starczy
Szewa - Wto 29 Lis, 2016
Była Mellisandre
gamaliel - Sro 30 Lis, 2016
dwa statki na west summer sea
generał znany
eSzopiklon - Sro 30 Lis, 2016
nie mam szans na wygraną więc królowa, oby tylko nie było mobilki...
http://npiguet.github.io/...eiIgOi4jt-m5ICA
ostatni ruch Lannistera
Szewa - Sro 30 Lis, 2016
Odtatni ruch Lannistera, mobilizujcie/ bierzcie cp z CP*, ja po pracy zlicze koronki ze zwyklych cp.
andmac92 - Sro 30 Lis, 2016
M+1 na Sunset Sea - proszę Starka o wsparcie
http://npiguet.github.io/...OiAo-iOgOumkA..
lukipeki - Sro 30 Lis, 2016
Udzielam
loonger87 - Sro 30 Lis, 2016
obronca n apw
atakuje 2 z mieczem
Szewa - Sro 30 Lis, 2016
Broni Asha.
http://npiguet.github.io/...OOMhMSc4bCB7LKA
Tak wygląda mapka, podliczone macie punkty.
Mobilka Lannistera i Bary.
http://npiguet.github.io/...OGmgsKO4LiB4ZmA
Aras - Czw 01 Gru, 2016
z CP* 2 łajby
http://npiguet.github.io/...YDhh4HsgrLsoIA.
Szewa - Czw 01 Gru, 2016
Bitwa o Westeros - rok piąty
Ród Tyrellów dzięki dużej ilości zaopatrzenia rozrósł się i swoją ogromną armią sprawił, że nieugięci, musieli ugiąć swoje kolana. Co za ironia losu. Nieugięci, którzy upadli. A Baratheon znów ukrył się nie wiadomo gdzie, ze swoją czerwoną kapłanką, ptaszki moje ćwierkają, że spalili na stosie wyznawców Starych Bogów.
Jak przypuszczałem, wyprawy łupieżcze ludzi morza opłaciły się im, Winterfell zostało splądrowane, zaopatrzenie zebrane. Utopiony bóg zapewne jest zadowolony.
Talia nr I:
Nowa karta: Tron ostrzy [Dzicy] Posiadacz żetonu Żelaznego Tronu wybiera, czy: a) wszyscy przesuwają żetony Zaopatrzenia i redukują armie b) wszyscy werbują jednostki lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
Talia nr II:
Talia nr III:
Dzicy! Dzicy atakują Westeros.
Talia nr IV:
a) 17. "Noc jest ciemna i pełna strachu". Jeżeli karty rodów Stannis oraz Melisandre wciąż znajdują się w ręce gracza, ten może odrzucić dowolną kartę rodu z ręki Tyrell'a.
b) 21. My nie siejemy. Jeżeli ród Greyjoyów posiada jednostki na terenach przylegających do Winterfell, przesuwa znacznik zapotrzebowania o 1 w górę. (maks. 6 zaopatrzenia, tylko tereny lądowe).
Baratheon 3 żw.
Stark 3 żw
Greyjoy 3 żw
Martell 1 żw
Tyrell 4 żw
Lannister 4 żw
Dzicy atakują z siłą 0, czekam na wasze żetony
Grey dostaje 1 punkt zaopatrzenia.
Tak wygląda mapa.
http://npiguet.github.io/...OiAo-izluiAgA..
Po ataku dzikich Baratheon decyduje co się dzieje dalej
lukipeki - Czw 01 Gru, 2016
Atak Dzikich jest na końcu
Wcześniej jest tylko,jak znacznik Dzikich wleci na 12
Teraz Bara,potem koronki
Szewa - Czw 01 Gru, 2016
lukipeki napisał/a: | Atak Dzikich jest na końcu
Wcześniej jest tylko,jak znacznik Dzikich wleci na 12
Teraz Bara,potem koronki |
Okej, dziękuję za poprawę
Aras - Czw 01 Gru, 2016
Bez efektu
Zastanawiam się dlaczego nie zostawiłem ŻW na KL...
eSzopiklon - Czw 01 Gru, 2016
Po 1 czy ktoś widział dzikich?
Po 2 zapomnieliście o: Cytat: | 7. Danina - posiadacz Żelaznego tronu na koniec tury musi wybrać gracza, który zapłaci mu 1 żeton władzy - wszakże władca Westeros nie może rządzić, kiedy w skarbcu pustki. (po wykonaniu wszystkich rozkazów i zebraniu żw) |
ale to juz chyba przepadło bo miało być na koniec tury...
Szewa - Czw 01 Gru, 2016
eSzopiklon napisał/a: | Po 1 czy ktoś widział dzikich?
Po 2 zapomnieliście o: Cytat: | 7. Danina - posiadacz Żelaznego tronu na koniec tury musi wybrać gracza, który zapłaci mu 1 żeton władzy - wszakże władca Westeros nie może rządzić, kiedy w skarbcu pustki. (po wykonaniu wszystkich rozkazów i zebraniu żw) |
ale to juz chyba przepadło bo miało być na koniec tury... |
1. Nikt nie widział dzikich.
2. Moja wina, za duzo ostatnio pracuje. W ramach wynagrodzenia na koniec tej tury posiadacz Żelaznego Tronu otrzyma 2 żetony wladzy, a lord, ktory bedzie musial zapłacić danine straci tylko 1. Bogowie są laskawi
andmac92 - Czw 01 Gru, 2016
jeśli dobrze liczę to Lannister 5 żetonów władzy
Szewa - Czw 01 Gru, 2016
andmac92 napisał/a: | jeśli dobrze liczę to Lannister 5 żetonów władzy |
Dobrze liczysz, dodam Ci.
Czyli teraz wysyłamy na dzikich?
I na ostatniej mapie nie są doliczone żetony za grę o tron? jeśli tak, to teraz dostępne są:
EDIT: usuwam żeby się nie myliło
Szewa - Czw 01 Gru, 2016
Byly juz soliczonr, Lannisterowi tylko jednego żetonu nie policzylem takze prosze nie patrzeć na zetony eSzopiklona.
I tak, mam juz 4/6 na dzikich.
Jak były zliczone, jak na mapie z dzisiaj o 8.47 (ostatniej przed wydarzeniami) mam 10 żetów a na wstawionej przez Ciebie o 10.28 (czyli ostatniej która była wstawiana) niby po doliczeniu mam...dalej 10 żetów
Teraz widzę że na tej mapie którą dodałeś o 10.28 w poście z wydarzeniami dodane żetony mają tylko Bara, Grey i Stark, pozostali nie.
Więc proszę o ogarnięcie kto dostał już żetony, kto nie i kto ile w końcu ma...
Szewa - Czw 01 Gru, 2016
eSzopiklon napisał/a: | Jak były zliczone, jak na mapie z dzisiaj o 8.47 (ostatniej przed wydarzeniami) mam 10 żetów a na wstawionej przez Ciebie o 10.28 (czyli ostatniej która była wstawiana) niby po doliczeniu mam...dalej 10 żetów
Teraz widzę że na tej mapie którą dodałeś o 10.28 w poście z wydarzeniami dodane żetony mają tylko Bara, Grey i Stark, pozostali nie.
Więc proszę o ogarnięcie kto dostał już żetony, kto nie i kto ile w końcu ma... |
http://npiguet.github.io/...Iyw5ICR7IeA77OI
Ogarnięte, poprawione.
Faktycznie, nie dodałem Martelowi ani Tyrellowi żetonów, moja wina, za co przepraszam.
Jeżeli ktoś chciałby zmienić jeszcze ilość żetonów przekazaną na dzikich to czekam.
lukipeki - Czw 01 Gru, 2016
Szkoda czasu na wysyłanie PW,daję 0
Szewa - Czw 01 Gru, 2016
Jeszcze Tyrell.
ja też 0
Szewa - Pią 02 Gru, 2016
Grey 2
Reszta 0
Dzicy atakowali za 2, pokonani.
NADCIĄGA HORDA
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Niszczy 2 ze swoich jednostek w jednym ze swoich Zamków lub Twierdz. Jeśli nie może tego zrobić, niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Pozostali gracze: Niszczą po 1 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Może mobilizować wojska (zgodnie z normalnymi zasadami mobilizacji) na jednym z kontrolowanych przez siebie obszarów, na którym znajduje się Zamek lub Twierdza.
Grey, mobilizuj.
http://npiguet.github.io/...IjIuOOggOWkgA..
loonger87 - Pią 02 Gru, 2016
dawalem 3 koronki..... http://tinyurl.com/G0SxIjtf2jSJo3OOnAYu
Szewa - Pią 02 Gru, 2016
loonger87 - Pią 02 Gru, 2016
wlasnie sie okazalo ze wyslalem druga wiadomosc zaraz po pierwszej ale do Arasaa nie do Ciebie:D sorki za zamieszanie..... z ta jedna koronka zrob co uwazasz....:D
Szewa - Pią 02 Gru, 2016
loonger87 napisał/a: | wlasnie sie okazalo ze wyslalem druga wiadomosc zaraz po pierwszej ale do Arasaa nie do Ciebie:D sorki za zamieszanie..... z ta jedna koronka zrob co uwazasz....:D |
Zabieram i wydam na kurtyzany w Bravos
Dostałem wiadomość o 2 żetonach, więc tyle odejmuje Ci
Szewa - Pon 05 Gru, 2016
Mam 4/6
loonger87 - Pon 05 Gru, 2016
pisz kogo nie ma, zebysmy wiedzieli na kogo krzyczec!
Szewa - Pon 05 Gru, 2016
Mam:
Bara
Martell
Lannister
Stark
Grey
Krzyczymy na eSzopiklona!
eSzopiklon - Pon 05 Gru, 2016
Sorry, nie ogarnąłem że wysyłamy rozkazy zaraz wyśle
Szewa - Pon 05 Gru, 2016
http://npiguet.github.io/...IjIuOOgmemkgA..
Kruk > palenia > marsze!
Aras - Sro 07 Gru, 2016
Podglądnę dzikich
2xSH na ESS
http://npiguet.github.io/...OKOg-iAmemAgA..
lukipeki - Sro 07 Gru, 2016
M+1: Koń na Castle Black
Wspieram się zewsząd
8-4 dla mnie
loonger87 - Czw 08 Gru, 2016
Ashe broni
lukipeki - Czw 08 Gru, 2016
No chyba nie
broniła w poprzedniej rundzie na sunset sea
musisz się pozbyć porzadniejszej karty
Szewa - Czw 08 Gru, 2016
lukipeki napisał/a: | No chyba nie
broniła w poprzedniej rundzie na sunset sea
musisz się pozbyć porzadniejszej karty |
To prawda, nie wiem czemu nie została odznaczona na mapie.
andmac92 - Czw 08 Gru, 2016
odznaczyłem karty - czekamy na obrońcę Graya
http://npiguet.github.io/...oOM4YCE54GwzLI.
loonger87 - Czw 08 Gru, 2016
Aeron.... sorki za zamieszanie.... oczywiście nie używam zdolności
gamaliel - Czw 08 Gru, 2016
m+1* statek na east summer sea
wspieram się
generał na pw
http://npiguet.github.io/...9CB4bCcw4zogIA.
gramy drużynowo?
Aras - Pią 09 Gru, 2016
5:2 dla Ciebie? zaryzykuję obronę Plamą
Szewa - Pią 09 Gru, 2016
Aras napisał/a: | 5:2 dla Ciebie? zaryzykuję obronę Plamą |
Był Darkstar.
loonger87 - Sob 10 Gru, 2016
ruch tyrella?
eSzopiklon - Sob 10 Gru, 2016
poczekam co Bara wyrzuci Plamą
andmac92 - Nie 11 Gru, 2016
powiem tylko że ostatnio tempo jest zabójcze
eSzopiklon - Nie 11 Gru, 2016
we wszystkich grach coś siadło ostatnio...
lukipeki - Nie 11 Gru, 2016
Chyba wszędzie czekamy na Arasa,ktoś ma do niego kontakt?
Szewa - Nie 11 Gru, 2016
lukipeki napisał/a: | Chyba wszędzie czekamy na Arasa,ktoś ma do niego kontakt? |
Tak, już piszę do niego.
Aras - Pon 12 Gru, 2016
Wyrzucam Dorana
http://npiguet.github.io/...Z7gs4FH3IPrjKA.
eSzopiklon - Pon 12 Gru, 2016
3 statki na WSS, karta ostatnia [2], proszę Lorda Lannistera o wsparcie
andmac92 - Pon 12 Gru, 2016
oczywiście udzielam wsparcia Tyrellowi
loonger87 - Pon 12 Gru, 2016
m+0 sh na sunset sea poprosze o wsparcie od Starka karta po decyzji Wilczura z polnocy
proszę szanownego/wspaniałomyślnego Lorda Starka o wsparcie
lukipeki - Pon 12 Gru, 2016
z rozsądku wesprę Greyjoya
dowodca pw
p.s. dzieki Ci Starku:)
broni Ogar bardzo mi przykro lordzie chociaz pozwole CI jeszcze w tej turze wrocic do sojuszu
gamaliel - Pon 12 Gru, 2016
niech będzie Nymaria
euron http://tinyurl.com/tOWDCHSi5ABTRJnfeJNk
kon na Seagard
http://npiguet.github.io/...Z7gs4FH3ILrjKA.
lukipeki - Pon 12 Gru, 2016
zaraz, bo się zrobił gnój
nanoszę rozstrzygnięcie bitwy z Greyem o Castle Black, on zagrał Aerona który jest odznaczony, ja zagrałem Rodricka. Wygrywam, nara konie
http://npiguet.github.io/...eiIgOi4jsam5ICA
tak wygląda teraz mapka, czekamy na atakującego Tyrella na morzu, i Bara zaczyna drugą kolejkę
gamaliel - Wto 13 Gru, 2016
eSzopiklon napisał/a: | 3 statki na WSS, karta ostatnia [2], proszę Lorda Lannistera o wsparcie |
atak już był
ja dałem nymerie a tyrell ma tylko 2ke
eSzopiklon - Wto 13 Gru, 2016
http://npiguet.github.io/...OGAhOeBsOK0sg..
teraz już chyba wszystko jest aktualne
każdy zrobił już 1 ruch, kolej na Baratheona
Aras - Czw 15 Gru, 2016
m-1 wypływam na SBay
http://npiguet.github.io/...aCg4KOg7oCK5pCA
lukipeki - Czw 15 Gru, 2016
M-1: fm na Moat Cailin
gamaliel - Czw 15 Gru, 2016
kn na yronwood
wspieram sie
http://npiguet.github.io/...ISA5JyHzZPigIA.
generał na pw
andmac92 - Pią 16 Gru, 2016
2X KN na Greywater watch dowódca po określeniu się STarka oczywiście proszę o wsparcie
loonger87 - Pią 16 Gru, 2016
oczywiscie tez poprosze Lorda Starka o wsparcie
eSzopiklon - Pią 16 Gru, 2016
yronwood broni margery. jakby koń przypdakiem przeżył to cofa na przełęcz
Szewa - Pią 16 Gru, 2016
eSzopiklon napisał/a: | yronwood broni margery. jakby koń przypdakiem przeżył to cofa na przełęcz |
Była Obara.
http://npiguet.github.io/...OGmgsKO4LiE6pmA
eSzopiklon - Pią 16 Gru, 2016
teraz mój ruch? jeśli tak to zdejmuję ruch, jak jeszcze ktoś jest przede mną to poczekam z decyzją na swoją kolej
Szewa - Pią 16 Gru, 2016
eSzopiklon napisał/a: | teraz mój ruch? jeśli tak to zdejmuję ruch, jak jeszcze ktoś jest przede mną to poczekam z decyzją na swoją kolej |
Czekamy na decyzję o wsparciu Starka i wtedy będzie Twój ruch.
eSzopiklon - Sob 17 Gru, 2016
może mnie nie być przez weekend więc i tak zdejmuję marsz
lukipeki - Sob 17 Gru, 2016
Niech stracę,wspieram Greya
andmac92 - Nie 18 Gru, 2016
ja rzucam Tyriona więc nie zależnie co rzuci grey robię tak żeby został mu na ręce BALON nie używam miecza więc przegrywam
http://npiguet.github.io/...4yExJzhsInksoA.
eSzopiklon - Pon 19 Gru, 2016
Bara Stark Lanni
http://npiguet.github.io/...OCjoO6BsuaQgA..
Aras - Sro 21 Gru, 2016
FM na KL, reszta na Storm's End. 7:6, karta na PW
gamaliel - Sro 21 Gru, 2016
broni arianne
Szewa - Sro 28 Gru, 2016
gamaliel napisał/a: | broni arianne |
Był Stannis.
Wycofaj KN.
http://npiguet.github.io/...M2e4LOBR9yD6Yyg
lukipeki - Czw 29 Gru, 2016
mój ruch: http://npiguet.github.io/...IaY4oCI7oOg5Kmk
gamaliel - Czw 29 Gru, 2016
http://npiguet.github.io/...OyEgOSch8OT4oCA
andmac92 - Czw 29 Gru, 2016
ach lordzie lukipeki - w tej turze zrobiłeś wszystko od początku do końca żeby uratować dupe Greya dam Ci jeszcze szansę na powrót do dobrych stosunków
M+1 2x SH na Sunset Sea - proszę Lorda Starka chociaż o neutralność w tej walce
lukipeki - Czw 29 Gru, 2016
Drogi Lordzie Lannister
Szanuję Cię,ale nie robię tego po to żeby uratować dupe Greya,lecz po to żebyśmy jeszcze trochę pograli Więc chcąc nie chcąc muszę znowu wesprzec Greya,żebyś nie zrekrutowal 2 statków na GS
Przy okazji,polozyles 4 rozkazy z gwiazdką na tą turę,ale ten w Harrenhal nie ma zbytnio znaczenia,więc nic nie szkodzi
ach zapewniam Cię tylko, że nie w tej grze to w następnej lannistwrowie spłacą ten dług
była Cersei
http://npiguet.github.io/...OOMhMSc4bCD5LKA
zebrałem koronki i zmobilizowałem
http://npiguet.github.io/...aCg4KOg7oG65pCA
Aras - Czw 29 Gru, 2016
z CP* pieniążki
to sobie kurwaa sam wrzuć mapę i dodaj !! czekamy na CIebie od tygodnie a nawet tego nie umiesz zrobić ...
eSzopiklon - Czw 29 Gru, 2016
dodałem kasę Bara, Starkowi, Greyowi i sobie
http://npiguet.github.io/...OaYiMi446Ce6aSA
Nikt już nie ma ruchów to wydarzenia?
P.S. tutaj za późno się skapnęliśmy, ale następnym razem proszę GM o kontrolę kto daje ile rozkazów z *. Bo nie wiem jak Wy, ale ja zawsze w takiej sytuacji odrzucałem losowy rozkaz, a wtedy tura mogłaby wyglądać zupełnie inaczej. Oczywiście teraz już nie ma mowy o cofaniu czegokolwiek, piszę tak na przyszłość
Szewa - Czw 29 Gru, 2016
eSzopiklon napisał/a: | dodałem kasę Bara, Starkowi, Greyowi i sobie
http://npiguet.github.io/...OaYiMi446Ce6aSA
Nikt już nie ma ruchów to wydarzenia?
P.S. tutaj za późno się skapnęliśmy, ale następnym razem proszę GM o kontrolę kto daje ile rozkazów z *. Bo nie wiem jak Wy, ale ja zawsze w takiej sytuacji odrzucałem losowy rozkaz, a wtedy tura mogłaby wyglądać zupełnie inaczej. Oczywiście teraz już nie ma mowy o cofaniu czegokolwiek, piszę tak na przyszłość |
Jeszcze władca Żelaznego Tronu powinien wybrać, kto płaci mu daninę. Ale znając prędkość Arasa to dodam mu po prostu i nikt nie będzie płacił tego.
Wydarzenia będą wieczorem!
Szewa - Nie 01 Sty, 2017
Rok VI
- I drink wine and I know things.
Talia nr 1: 9. Ostatnie dni lata [Dzicy] Nic się nie dzieje.
Talia nr 2: 6. Starcie królów Licytujcie pozycje na trzech torach Wpływów.
Talia nr 3: 4. Sieć kłamstw [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Wsparcia.
Talia nr 4:
a) 2. Rebelia chłopstwa. Wszystkie żetony władzy zostają usunięte z prowincji na których nie stacjonują żadne jednostki.
b) 13. Zatrute włócznie. Ród Martellów w następnej bitwie, po rozstrzygnięciu walki może zniszczyć jedną jednostkę przeciwnika bez względu na wynik bitwy. (słabszą jednostkę)
Ściągnąłem żetony władzy, które nakazała rebelia chłopstwa.
Dzicy mają siłę 4.
Robimy licytację!
Tak wygląda mapa:
http://npiguet.github.io/...OGAiOeAuuaOmg..
A teraz - ŚWIĘTA SIĘ JUŻ SKOŃCZYŁY, NIE OBIJAMY SIĘ I NAGINAMY RUCHY NA SZYBKO.
eSzopiklon - Pon 02 Sty, 2017
Ech, a mobilka to kiedy
Dodam jeszcze dostępne żetony:
martel 4
stark 9
bara 13
grey 13
lani 16
tyrel 18
loonger87 - Wto 03 Sty, 2017
jak nam idzie? w ciemno bym strzelil ze czekamy na Arasa......
eSzopiklon - Wto 03 Sty, 2017
Jak widać nie logował się od czwartku...Ale gdzieś pisał że na początku roku wróci do poprzedniej częstotliwości logowań
Szewa - Wto 03 Sty, 2017
Ale od tego roku czy kolejnego?;)
Brakuje Starka i Bary
andmac92 - Sro 04 Sty, 2017
tutaj nam jeszcze troche gry zostało i żeby się nie denerwować proponuje znaleźć zastępstwo za Arasa !!
Szewa - Sro 04 Sty, 2017
andmac92 napisał/a: | tutaj nam jeszcze troche gry zostało i żeby się nie denerwować proponuje znaleźć zastępstwo za Arasa !! |
Decydują lordowie, więc wypowiedzcie się.
loonger87 - Czw 05 Sty, 2017
dawno pisalem zeby go za przeproszeniem wyjebac z kazdej gry!
Aras - Czw 05 Sty, 2017
loonger87 napisał/a: | dawno pisalem zeby go za przeproszeniem wyjebac z kazdej gry! |
pisz ankietę, zbieraj ludzi i jeżeli taka będzie wola większość pokornie przeproszę za nieobecność i pożyczę dobrych losowań
jeżeli czekacie już tylko na mnie to na tron 1
Szewa - Czw 05 Sty, 2017
Grey 8 na tron
LANNI 6 na tron
Bara, Tyrell, Martel 1 na tron
Stark 0
Rozfzielic remisy Baro masz za zadanie.
Pozostalo:
Lanni 10
Grey 5
Tyrell 17
Martell 3
Stark 9
Bara 12
loonger87 - Czw 05 Sty, 2017
Aras napisał/a: | loonger87 napisał/a: | dawno pisalem zeby go za przeproszeniem wyjebac z kazdej gry! |
pisz ankietę, zbieraj ludzi i jeżeli taka będzie wola większość pokornie przeproszę za nieobecność i pożyczę dobrych losowań
jeżeli czekacie już tylko na mnie to na tron 1 |
przeprosisz dopiero jak kazdy napisze ze ma juz dosc twojego olewania gier? rozumiem ze teraz nie masz sobie nic do zarzucenia.....
Aras - Czw 05 Sty, 2017
Grey
LANNI
Tyrell
Martel
Bara
Stark
Aras - Czw 05 Sty, 2017
loonger87 napisał/a: | Aras napisał/a: | loonger87 napisał/a: | dawno pisalem zeby go za przeproszeniem wyjebac z kazdej gry! |
jeżeli czekacie już tylko na mnie to na tron 1 |
przeprosisz dopiero jak kazdy napisze ze ma juz dosc twojego olewania gier? rozumiem ze teraz nie masz sobie nic do zarzucenia..... |
Nie każdy, wystarczą mi 3 głosy na pięciu graczy.
Pod każdy postem mam pisać że przepraszam że tak tyle mnie nie było? Mogę jeżeli Cię to ukontentuje.
PRZEPRASZAM ŻE TAK DŁUGO MNIE NIE BYŁO.
Jasne że mam sobie dużo do zarzucenia: mogłem napisać na forum w dziale nieobecności, nie zrobiłem tego (i tu składam miażdżącą samokrytykę - łaskawszym okiem wszyscy byście patrzyli na mają nieobecność). Staram się Was nie olewać bo wiem że to irytuje, wchodzę na forum tak często jak pozwala mi na to czas w pracy ( w domu też bym chciał, ale wychodzę przed 8, wracam po 22, a trzeba jeszcze trochę ogarnąć, wiesz pranie, sprzątanie, gotowanie)
Jeżeli bardzo Ci to przeszkadza to pisz do GMa i zmień mnie w każdej grze w której możecie - takie Twoje prawo
Szewa - Czw 05 Sty, 2017
http://npiguet.github.io/...LaQ5ICj5IeJ5LeI
Tak wygląda mapa, czekam na miecz.
Szewa - Sob 07 Sty, 2017
Stark został
mam 5/6
lukipeki - Nie 08 Sty, 2017
dobra, 1
Szewa - Nie 08 Sty, 2017
Bara 4
Grey 1
Lannister 4
Martell 3
Tyrell 8
Stark 1
Tyrell
Bara/Lanni
Martell
Stark/Grey
Decyduj Bara.
lukipeki - Nie 08 Sty, 2017
raczej Grey a nie bara
Szewa - Nie 08 Sty, 2017
lukipeki napisał/a: | raczej Grey a nie bara |
Grey come here!
loonger87 - Pon 09 Sty, 2017
http://tinyurl.com/tgrBlMKYkjQa2sAvtKbL
Aras - Pon 09 Sty, 2017
Poprawiłem sobie ŻW -powinienem mieć 8
http://tinyurl.com/GdvOr8jWV9mKl2GqtLI6
Szewa - Pon 09 Sty, 2017
Czekam na kruka.
http://npiguet.github.io/...oa04YCN44Su7YSy
Pozostałe żetony.
Grey 4
Lanni 6
Bara 8
Tyrell 9
Martell 0
Stark 8
Szewa - Wto 10 Sty, 2017
3/6
Szewa - Wto 10 Sty, 2017
Grey i Stark - wyslijcie pw
loonger87 - Sro 11 Sty, 2017
poszlo, sorki ze tak dlugo:)
Szewa - Sro 11 Sty, 2017
Tyrell - 7
Baratheon - 8
lannister - 4
Greyjoy - 4
Stark - 8
Martell - 0
Bara/Stark
Tyrell
Greyjoy/Lannister
Martell
Decyduj lordzie Greyjoy.
loonger87 - Czw 12 Sty, 2017
stark i greyjoy wyzej
Aras - Czw 12 Sty, 2017
Zdziwiony jestem, że sąsiadowi oddajesz Kruka Lordzie )
http://npiguet.github.io/...-W3o-ujjOiAgA..
Szewa - Czw 12 Sty, 2017
No to rozkazy!
loonger87 - Czw 12 Sty, 2017
Kiedy Ja dobry sąsiad jestem! A stosunki sąsiedzkie to najważniejsza kwestia;-)
andmac92 - Czw 12 Sty, 2017
oj coś czuje że ten kruk to jest zapłata za poprzednią rundę
lukipeki - Czw 12 Sty, 2017
nie tylko Lannisterowie płacą swoje długi
Szewa - Czw 12 Sty, 2017
Ale Lannisterowie i Greyjoyowie ociągają się z rozkazami
loonger87 - Pią 13 Sty, 2017
Moje będą wieczorem, sorki
loonger87 - Sob 14 Sty, 2017
rozkazy poszly..... zreszta nawet dwa razy bo si eokazalo ze nie do tej osoby tez wyslalem:D
Szewa - Sob 14 Sty, 2017
mam 6/6 rozkazy, ale musimy chwilę poczekać, bo Tyrell wysłał tylko połowę rozkazów
Szewa - Nie 15 Sty, 2017
http://npiguet.github.io/...-Cwve-vhuaQgA..
Kruk, palenia i lecimy.
lukipeki - Nie 15 Sty, 2017
Zmieniam rozkaz na Shivering Sea na M+1
loonger87 - Nie 15 Sty, 2017
statek wyplywa z portu http://tinyurl.com/jvC7BrJ85we7vyF7iQT7
eSzopiklon - Nie 15 Sty, 2017
w starfall mam m+0 którego nie było widać
http://npiguet.github.io/...ryB5o-76Yyc7LKA
andmac92 - Pon 16 Sty, 2017
usuwam Bara koronke z Kings Landing
M-1 1xKN na Greywater watch - dowódca na PW
http://npiguet.github.io/...OCnhO2EnOyggA..
loonger87 - Pon 16 Sty, 2017
Ashe broni, jesli piechur przezyje to do Pyke sie wycofuje
lukipeki - Pon 16 Sty, 2017
Chwila chwila,bo ja tu grzecznie czekam,aż wszyscy rozpatrza najazdy,a Wy już się pizgacie...palę koronkę w Greywater Watch
i teraz mozecie się pizgac
andmac92 - Pon 16 Sty, 2017
był tywin
http://npiguet.github.io/...IHmiZvtlbjssoA.
Aras - Wto 17 Sty, 2017
andmac92 napisał/a: | usuwam Bara koronke z Kings Landing
|
zapomniałem że jestem niżej na tronie
eSzopiklon - Wto 17 Sty, 2017
szarżuję Lorasem na Yronwood wygrywam remis, Martell musi wycofać konia i robi ruch
http://npiguet.github.io/...IHmiZvpuJvksoA.
Szewa - Wto 17 Sty, 2017
A także ginie Ci piechur - wydarzenia zatrutej włóczni.
eSzopiklon - Wto 17 Sty, 2017
Nie wiem czy zatruwanie broni jest zgodne z Konwencją Praw Rycerza i Piechura w Westeros
gamaliel - Sro 18 Sty, 2017
wycofuje na boneway
m-1 statek na ess
http://npiguet.github.io/...rzWjeq_qOSksg..
Aras - Sro 18 Sty, 2017
Wypływam na SB Bay
http://npiguet.github.io/...56A64G17IyJ4pmA
lukipeki - Czw 19 Sty, 2017
nie zczaiłem,że mój ruch M-1 sh na sunset sea, sh do portu
gram Roose'a i wracają mi karty, jeśli pan Grey chce mi zabić statek, to w sumie z chęcią, jak nie to trudno
http://npiguet.github.io/...oCszbbsiJnpgIA.
loonger87 - Pią 20 Sty, 2017
wg zyczenia, Dagmar
lukipeki - Pią 20 Sty, 2017
To Twój ruch
loonger87 - Pią 20 Sty, 2017
ha aha:D 3xSH na Golden Sound, dowodca na PW
andmac92 - Pią 20 Sty, 2017
broni Góra
loonger87 - Sob 21 Sty, 2017
victorian http://tinyurl.com/d7EfWuMJE03eHuKBw3Vl
ruch Lanistera
andmac92 - Sob 21 Sty, 2017
2x sh wyplywaja z portu, dowódca znany
loonger87 - Nie 22 Sty, 2017
euron http://tinyurl.com/tjYXEQSf1qEYkOXwakVJ
eSzopiklon - Pon 23 Sty, 2017
M+1 kn na sunspear, dowódca wysłany
lukipeki - Pon 23 Sty, 2017
Lannister powinien mieć 2 statki w porcie
Victarion nic nie niszczy,a w porcie mogą być 3 statki,więc wtedy 2 zginęły a jeden się wycofał
Teraz jeden przeżył atak,razem 2
andmac92 - Pon 23 Sty, 2017
faktycznie sam nie ogarnąłem, ale dziękuje
http://npiguet.github.io/...8Wj646o4aaM6ICA
gamaliel - Pon 23 Sty, 2017
arienne martell
eSzopiklon - Pon 23 Sty, 2017
u mnie był florent, wygrywam remis
http://npiguet.github.io/...8Wj646S566M6ICA
to wybierz gdzie cofasz piechura i Twój ruch
lukipeki - Pon 23 Sty, 2017
widzisz, znowu robisz syfki na mapie, tak jak w 125 gdzie nagle statek Lannistera się nie mieścił. Jak już usuwasz ten garnizon to wymaż całą linijkę a nie samą cyferkę, bo jakieś bohomazy zostają a niedługo znowu będą pytania"gdzie moje jednostki"
gamaliel - Wto 24 Sty, 2017
http://npiguet.github.io/...OSAieyQp-OjiA..
Aras - Wto 24 Sty, 2017
Przykro mi Lordzie Tyrellu, ale za dużo masz już zamków
M+1 SE na Reach, karta poszła na PW
eSzopiklon - Wto 24 Sty, 2017
Cytat: | Przykro mi Lordzie Tyrellu, ale za dużo masz już zamków |
zdaje się że mam cały czas tyle samo
To niech broni Mace, jak będzie sens to używam miecza
Aras - Wto 24 Sty, 2017
Był Davos
http://npiguet.github.io/...ZiIxLjjv4fhpIA.
lukipeki - Wto 24 Sty, 2017
Za cholerę Was nie rozumiem,dogadywaliscie się na Martella cała grę,i jak był do dobicia,to zaczynacie się nawalac xD
Mój drugi ruch M+0: fm z the Twins na The Fingers
eSzopiklon - Wto 24 Sty, 2017
Cytat: | Za cholerę Was nie rozumiem,dogadywaliscie się na Martella cała grę,i jak był do dobicia,to zaczynacie się nawalac |
Ja też nie rozumiem
eSzopiklon - Czw 26 Sty, 2017
wszedłem sprawdzić na kogo czekamy, a tu się okazuje że na mnie
zdejmuję m+0
teraz Bara, Stark, Tyrel
http://npiguet.github.io/...uGkvuSeuOyggA..
Aras - Czw 26 Sty, 2017
2xSH na narrow Sea, atakuje Renly. Liczę na przyjazną kontrę - potrzebuję przewinąć rękę
http://npiguet.github.io/...IGY4oCE7o-96Ymk
lukipeki - Czw 26 Sty, 2017
Średnio mi to na rękę, ale już kompletnie mi sie nie opyla zużywać 4 na taki syf, więc kontruje Greatjon 2 statkami, jest 5-4 i wygrywam
http://npiguet.github.io/...OWgoNOh67a85pCA
eSzopiklon - Czw 26 Sty, 2017
1 statek na sunset, gram królową cierni i przegrywam, nie używam zdolności, może Władca tronu to doceni w przyszłości drugi do cieśniny
z cp* statek i fm
http://npiguet.github.io/...uCggeOgr-aCmQ..
Aras - Czw 26 Sty, 2017
Na skale miałem CP*, zmobilizuję coś rano dopiero
Dziekuję Lordzie Starku
e: łajba do portu i piechur na skałę
Szewa - Pią 27 Sty, 2017
http://npiguet.github.io/...IGY4oCE7oS56Kmk
Mobilka Greja + Grey powie, kto zapłaci mu daninę.
CP podliczyłem.
loonger87 - Pią 27 Sty, 2017
moja mobilka plus danina zabrana Lanisterowi http://tinyurl.com/5cd2jKC351pWGXXjdsvp
Szewa - Pią 27 Sty, 2017
Rok Siódmy!
Talia nr I: 5. Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.
Talia nr II: 9. Ostatnie dni lata [Dzicy] Nic się nie dzieje.
Talia nr III: 8. Morze sztormów [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Najazdu.
Talia nr IV:
a) 7. Marsz Białych Wędrowców. Jeżeli siła dzikich wynosi 6 i wyżej, każdy z rodów musi odrzucić jedną ze swoich kart rodów.
b) 22. Król Wysogrodu! Jeżeli Tyrell posiada na ręce kartę rodu Loras Tyrell, może odrzucić dwa żetony władzy, aby zmusić Baratheona do odrzucenia karty rodu Renly Baratheon oraz Brienne of Tarth.
Siła dzikich jest równa 8.
Mobilizujcie.
Po mobilizacji zrobimy resztę (czyli wyrzucicie karty, a Tyrell powie mi czy płaci żetonami za uwiedzenie Renlyego )
loonger87 - Pią 27 Sty, 2017
Poproszę se do pyke i kN na palce. Mam jedną kartę więc nie ma tematu
andmac92 - Sob 28 Sty, 2017
moja mobilka - odrzucona karta, mobilka greya i jak rozumiem grey się przewinął
http://npiguet.github.io/...OGAgueFvOy8sg..
loonger87 - Sob 28 Sty, 2017
bez FM na pyke bo zaopatrzenie nie pozwala:D http://tinyurl.com/EgurUNPwFS5VQTJPgYtz
też poprawka przez zaopatrzenie
http://npiguet.github.io/...OGAgueFvOy8sg..
lukipeki - Sob 28 Sty, 2017
Smutne,że Lannister ma 8 beczek i zaopatrzenie 2 xDD
ewidentnie coś mi nie sprzyja szczęscie w kartach
gamaliel - Sob 28 Sty, 2017
moja mobilka i odrzucona karta
http://npiguet.github.io/...OKwkMmx5bOT44iA
Szewa - Nie 29 Sty, 2017
Stark, Tyrell i Bara co z wami?
lukipeki - Nie 29 Sty, 2017
Ja jestem ostatni,nie?
wolę poczekać
Aras - Pon 30 Sty, 2017
ehhh beczki
http://npiguet.github.io/...OSAieyds-KziA..
eSzopiklon - Pon 30 Sty, 2017
WSS sh
wysogród, yronwood: fm
i 3x up do kn
Szewa - Wto 31 Sty, 2017
No to Stark.
lukipeki - Sro 01 Lut, 2017
http://npiguet.github.io/...uCggeOjnueBmQ..
Szewa - Sro 01 Lut, 2017
A co stark odrzuca?
Czy Tyrell: Król Wysogrodu! Jeżeli Tyrell posiada na ręce kartę rodu Loras Tyrell, może odrzucić dwa żetony władzy, aby zmusić Baratheona do odrzucenia karty rodu Renly Baratheon oraz Brienne of Tarth. ?
lukipeki - Sro 01 Lut, 2017
catelyn
eSzopiklon pisał że do piątku go ni ma
eSzopiklon - Pią 03 Lut, 2017
Już nadrabiam zaległości, wysłałem rozkazy, a na Renlego szkoda mi kasy
Szewa - Nie 05 Lut, 2017
Mam Gry, Bara i Tyrell.
Rozkazy 3/6
eSzopiklon - Nie 05 Lut, 2017
A myślałem że to ja opóźniam
Szewa - Pon 06 Lut, 2017
I tylko na Starka czekamy.
lukipeki - Pon 06 Lut, 2017
pardon, poszło
Szewa - Pon 06 Lut, 2017
http://npiguet.github.io/...OSAqeyfr-eLiA..
Lecimy.
lukipeki - Wto 07 Lut, 2017
Poproszę dzikich
I przy okazji,jest 7 runda,nie?
loonger87 - Wto 07 Lut, 2017
2x SH na Ironman Bay
lukipeki - Wto 07 Lut, 2017
Dzicy zostają
andmac92 - Wto 07 Lut, 2017
M-1 kn, fm na riverun
http://npiguet.github.io/...bzWgsWO46aI5ZmA
eSzopiklon - Wto 07 Lut, 2017
m-1 fm na boneway, dowódca wysłany
gamaliel - Sro 08 Lut, 2017
dark star
lukipeki - Sro 08 Lut, 2017
Obstawiam królową cierni
eSzopiklon - Sro 08 Lut, 2017
I słusznie obstawiasz
natychmiast usuwam wsparcie z morza i wygrywam remis
http://npiguet.github.io/...OSAqeyBseGriA..
to cofnij gdzieś konia i Twój ruch Martelu
gamaliel - Czw 09 Lut, 2017
http://npiguet.github.io/...OGYiNS46Li75aSA
marsz-1 na starfall
generał dość oczywisty
eSzopiklon - Czw 09 Lut, 2017
a niech sobie żyje ten piechur, margery
Szewa - Sob 11 Lut, 2017
Bara>Stark
Aras - Pon 13 Lut, 2017
Kto atakował u Martella?
Szewa - Pon 13 Lut, 2017
Doran, zrzuca na kruku.
http://npiguet.github.io/...7CF6J-f66--64iA
Aras - Pon 13 Lut, 2017
no to m+1 3 łajby na ESS atakuje renly
lukipeki - Pon 13 Lut, 2017
M+1 piechur na Orle Gniazdo,drugi na Paluchy
gamaliel - Pon 13 Lut, 2017
Aras napisał/a: | no to m+1 3 łajby na ESS atakuje renly |
obara
http://npiguet.github.io/...uyEgO2slNqr4oCA
btw chciałbym rozpocząć dyskusję zanim ta sytuacja nastąpi, a czuje że może nastąpić
Jeśli Martell zagra Arianne przy obronie stolicy - statki w porcie giną: tak czy nie?
moim zdaniem tak
Aras - Pon 13 Lut, 2017
Przy obronie stolicy chyba nie, przecież nie traci kontroli nad zamkiem nawet na chwilę
traci
jak rozgrywa sie bitwa, to atakujący przed rozstrzygnięciem zawsze przesuwa jednostki na atakowaną prowincję
jak przegrywa, to się one wycofują
jak wygrywa, to zostają i obrońca się wycofuje
Czyli są tam, wygrały bitwę, zmusiły obrońce do odwrotu, i jak już jest tam pustka to same wracają przez zdolność
Skoro garnizon normalnie pada, to statki tak samo powinny paść
Szewa - Wto 14 Lut, 2017
lukipeki napisał/a: | traci
jak rozgrywa sie bitwa, to atakujący przed rozstrzygnięciem zawsze przesuwa jednostki na atakowaną prowincję
jak przegrywa, to się one wycofują
jak wygrywa, to zostają i obrońca się wycofuje
Czyli są tam, wygrały bitwę, zmusiły obrońce do odwrotu, i jak już jest tam pustka to same wracają przez zdolność
Skoro garnizon normalnie pada, to statki tak samo powinny paść |
Tekst kart: If you are defending and lose this combat your oponent may not move his units into enbattled area.
Czyli bitwa rozgrywa się w stolicy, ale jednostki wroga do niej nie wchodzą, a więc nie niszczą statków. Tak zawsze było.
loonger87 - Wto 14 Lut, 2017
m+1 kn na rivverun, zostawiam ZW, dowodca na pw http://tinyurl.com/RMfBkanFLfUzBQVkBNkh
eSzopiklon - Wto 14 Lut, 2017
co do arianne i stolicy, to nie zgadzam się z taka interpretacją, moim zdaniem Martel powinien stracić statki analogicznie jak stracił garnizon. Czym się różnią te dwie sytuacje? przytoczyłeś tekst karty, ale tylko początek, dalej jest:
"they return to the area from which they marched"
skoro skądś się wraca, to znaczy że się tam było, czyli zajęło się miasto i można zniszczyć statki
jeśli byłoby tak że bitwa rozgrywa sie w stolicy, ale jednostki wroga do niej nie wchodzą, to garnizon pozostałby na miejscu.
andmac92 - Wto 14 Lut, 2017
broni Tywin
Szewa - Wto 14 Lut, 2017
eSzopiklon napisał/a: | co do arianne i stolicy, to nie zgadzam się z taka interpretacją, moim zdaniem Martel powinien stracić statki analogicznie jak stracił garnizon. Czym się różnią te dwie sytuacje? przytoczyłeś tekst karty, ale tylko początek, dalej jest:
"they return to the area from which they marched"
skoro skądś się wraca, to znaczy że się tam było, czyli zajęło się miasto i można zniszczyć statki
jeśli byłoby tak że bitwa rozgrywa sie w stolicy, ale jednostki wroga do niej nie wchodzą, to garnizon pozostałby na miejscu. |
Ale garnizon liczymy jako dodatkową jednostkę. Jeżeli przegrywa, to jej nie przenosimy, bo to garnizon.
A statków nie powinien stracić, bo Tyrell tak na prawdę nie wszedł do Słonecznej Włóczni.
Ale z chęcią posłucham co wy o tym myślicie (reszta graczy).
andmac92 napisał/a: | broni Tywin |
Był Victorian.
loonger87 - Sro 15 Lut, 2017
wycofka Lannistera http://tinyurl.com/yAfrx9K6RwycQ6oFA6ot
eSzopiklon - Sro 15 Lut, 2017
A jak zostałby rozwiązany taki problem:
Tyrell atakuje za słonecznej włóczni na yronwood martela, nie zostawia żetony, martel gra arianke i przegrywa.
Jeśli uważacie że Tyrel może się wycofać, to znaczy że nie opuścił włóczni, czyli w naszym przypadku statki zostaną w porcie w włóczni
Jeśli uważacie że Tyrel nie może się wycofać to znaczy że opuścił włócznie, był w yronwood i nie może już wrócić na nie swój teren, czyli w naszym przypadku statki zostają zniszczone.
I wiem że mój ruch, ale chciałbym najpierw wyjaśnić tę kwestię, GM poprosił żebyście się wypowiedzieli jak Wy uważacie o każdy siedzi cicho...
gamaliel - Sro 15 Lut, 2017
Gdy ja gram w GOTa na żywo w takich sytuacji okręty by zginęły.
Argumentem za tym jest sytuacja gdy wieża tyrella zaatakowała by z sunspear nie zostawiając żetonu, została by zniszczona z racji że nie ma gdzie wrócić a więc w takim ataku jest ruch a więc moment w którym okręty powinny zostać zniszczone
Aras - Sro 15 Lut, 2017
W sumie ciekawy problem. Dotarłem do:
Cytat: |
If attacking unit didn't enter into Home Area with ship in its connected Port due to Tides of Battle skull icon casualty or Arianne Martell house card, is garrison still killed and ship destroyed?
"A Garrison is removed when it loses a combat, regardless if any troops successfully entered and controlled the area.
However, the ships would remain intact, as the area would still technically be controlled by the defending player due to the presence of the House icon printed on the board space." |
źródło: https://boardgamegeek.com/thread/752416/official-responses-ffg
andmac92 - Sro 15 Lut, 2017
do seagard
http://npiguet.github.io/...OGYiNuY4Ye-5aSA
Szewa - Sro 15 Lut, 2017
Skoro FFG tak odpowiedział, to myślę, że nie ma co się spierać
eSzopiklon - Sro 15 Lut, 2017
Ok to 2sh na ESS, dowódca wysłany
Aras - Czw 16 Lut, 2017
eSzopiklon napisał/a: | Ok to 2sh na ESS, dowódca wysłany |
salladhor
Szewa - Czw 16 Lut, 2017
Aras napisał/a: | eSzopiklon napisał/a: | Ok to 2sh na ESS, dowódca wysłany |
salladhor |
Byl Loras.
eSzopiklon - Czw 16 Lut, 2017
http://npiguet.github.io/...IGY4oCb5oWn7rWk
Martel Bara Stark
gamaliel - Czw 16 Lut, 2017
kn na np. boneway
generał znany
eSzopiklon - Pią 17 Lut, 2017
broni 1
http://npiguet.github.io/...oKA5raN6b216YCA
teraz Bara
Aras - Pią 17 Lut, 2017
zdejmuję m-1
lukipeki - Sob 18 Lut, 2017
po piechurze do WH i winterfell, zostawiam żeton
i już dodałem sobie cp
http://npiguet.github.io/...o-uy4HDm9C94ayg
loonger87 - Sob 18 Lut, 2017
SE do Seagard, nie wspieram się dowódca pw
andmac92 - Sob 18 Lut, 2017
broni Ogar
Szewa - Sob 18 Lut, 2017
Była Asha.
andmac92 - Sob 18 Lut, 2017
http://npiguet.github.io/...o-uy4HDm9ef5qyg
eSzopiklon - Sob 18 Lut, 2017
m+1 sh na Sae of dorne, dowódca wysłany
gamaliel - Sob 18 Lut, 2017
doran na mieczu
eSzopiklon - Nie 19 Lut, 2017
Zastanawiałem sie właśnie czy oddasz miecz drugiemu sąsiadowi
http://npiguet.github.io/...oDmtofmuLXpgIA.
to ruch Bary
gamaliel - Nie 19 Lut, 2017
W sumie uznałem że wy to drużyna więc się nie obrazisz
Aras - Pon 20 Lut, 2017
kn na crackclaw, SE na Storm's End, atakuje Davos
http://npiguet.github.io/...Oa2iu66temAgA..
gamaliel - Pon 20 Lut, 2017
Nymeria
eSzopiklon - Pon 20 Lut, 2017
M+0 kn na dormish, kn na sunspear, wygrywam i przewijam się
http://npiguet.github.io/...aCg4a2i6a-l5pCA
gamaliel - Wto 21 Lut, 2017
zanim rzucę generała
tyrell nie powinien stracić statku po opuszczeniu oldtown?
loonger87 - Wto 21 Lut, 2017
zdecydowanie tak;-)
Szewa - Wto 21 Lut, 2017
gamaliel napisał/a: | zanim rzucę generała
tyrell nie powinien stracić statku po opuszczeniu oldtown? |
Stracił. Rzucaj generałem
eSzopiklon - Wto 21 Lut, 2017
Hmm, jesteście pewni? Spoko, ale jeśli tak to Martel traci statki w porcie zagrywając arianne. Bo w końcu ustaliliście że nie opuszczam old town więc jakaś konsekwencja by się przydała...
lukipeki - Wto 21 Lut, 2017
co do tego,że Ty tracisz statek, sprawa jest jasna, jest to wprost napisane w instrukcji
a co do arianny, znalazłem wątek na BGG
https://boardgamegeek.com/thread/997927/arianne-martell-ports
Jest tam oficjalna odpowiedź od twórcy gry
Także wg mnie koniec tematu
Cytat: | co do tego,że Ty tracisz statek, sprawa jest jasna, jest to wprost napisane w instrukcji |
jest napisane że gdy opuszczę obszar to niszcze statek, a:
Cytat: | A statków martell nie powinien stracić, bo Tyrell tak na prawdę nie wszedł do Słonecznej Włóczni. | skoro nie wszedłem do włóczni to gdzie jest mój koń? logicznie sądzę że w oldtown, bo nie może być gdzieś "poza światem".
Cytat: | If attacking unit didn't enter into Home Area with ship in its connected Port due to Tides of Battle skull icon casualty or Arianne Martell house card, is garrison still killed and ship destroyed?
"A Garrison is removed when it loses a combat, regardless if any troops successfully entered and controlled the area.
However, the ships would remain intact, as the area would still technically be controlled by the defending player due to the presence of the House icon printed on the board space." |
I wiem że to odpowiedź oficjalna ale wciąż mnie nie przekonuje, nie podali żadnego argumentu, po prostu "tak bo tak i tyle". Bo moim zdaniem to biorąc to na logikę, to albo:
a) Tyrel nie może przesunąć konia do włóczni, czyli koń nie wyszedł z oldtown, czyli jego statek w porcie w old town zostaje w spokoju, a statki Martela zostaną w porcie w włóczni
b) Tyrel przesuwa konia do włóczni, traci statek w porcie w old town bo stamtąd wyszedł i był przez pewien czas w włóczni, statki Martela zostają zniszczone a Tyrel się wycofuje.
Nie wydaje się Wam że to co mówię jest logiczne i ma sens? Trzeba się zdecydować na któryś z tych wariantów, ja osobiście bym był za drugim, który wydaje się najbardziej sensowny. bo tak to wychodzi że teraz koń Tyrela jest "nigdzie".
Wiem że jestem stroną zainteresowaną w tym problemie i powiecie że jestem nieobiektywny, ale nie chodzi mi o ten mój statek, w sumie aż tak mi na nim nie zależy. Tylko po prostu chciałbym rozwiązać problem na przyszłość tak, żeby rozwiązanie było logiczne i przekonywujące.
lukipeki - Wto 21 Lut, 2017
ja bym to tłumaczył tak:
Jak atakujesz, to stawiasz jednostki na tym terenie gdzie atakujesz. Bo niby gdzie indziej masz je postawić? Tam są, tam toczy się faktyczna bitwa, więc muszą tam być. W Oldtown toczysz tą bitwę?
Ale to wg mnie nie jest jednoznaczne z tym, że "wkroczyły na obszar". Wkroczyć na obszar oznacza przejąć kontrolę, zdobyć zamek. Co z tego,że Stannis podszedł sobie pod mury Winterfell, zdobył je? Nie. Czyli:
-wygrywasz bitwę: usuwany jest garnizon, jednostki lądowe się wycofują, jeśli żeton władzy jest ściągany. Ale tutaj nie da się go ściągnąć, więc kontrola obszaru cały czas przypada Martellowi
Usuwanie statków może nastąpić w momencie gdy obszar jest zdobyty albo pusty(bez wojsk i żetonu), tutaj nie ma takiej sytuacji
Cytat: | Ale to wg mnie nie jest jednoznaczne z tym, że "wkroczyły na obszar". Wkroczyć na obszar oznacza przejąć kontrolę, zdobyć zamek. |
Jeśli faktycznie jest tak, że wkroczenie na obszar jest dopiero wtedy gdy przejmie się zamek to masz rację.
Czyli: atakuję, jednostki obu graczy są na jednym polu, wygrywam, wycofujemy się w tej samej chwili. W takim wypadku nie ma momentu w którym są tam tylko moje jednostki i nie mogę zniszczyć statków, masz rację.
Ja sądziłem że "przejmuję kontrolę" nad obszarem w momencie w którym wygrywam na nim bitwę, wtedy byłoby: atakuję, jednostki obu graczy są na jednym polu, wygrywam i przejmuję kontrolę nad obszarem i niszczę statki, wycofujemy się.
W takim razie ginie mój statek i 2 konie Martela i nikt już nie ma ruchów
Szewa - Wto 21 Lut, 2017
Kto płaci daninę teraz?
gamaliel - Sro 22 Lut, 2017
Szewa napisał/a: | gamaliel napisał/a: | zanim rzucę generała
tyrell nie powinien stracić statku po opuszczeniu oldtown? |
Stracił. Rzucaj generałem |
Arianne dla formalności
loonger87 - Sro 22 Lut, 2017
haracz sciagam rzecz jasna od lanistera:)
Szewa - Sro 22 Lut, 2017
ROK ÓSMY!
I. 3.Zaopatrzenie Przesuńcie żetony Zaopatrzenia. Zredukujcie armie, które przekraczają limit Zaopatrzenia.
II. 10. Nadchodzi zima Natychmiast potasujcie tę talię. Następnie wylosujcie i rozpatrzcie nową kartę.
7. Mroczne skrzydła, mroczne słowa [Dzicy] Posiadacz żetonu Kruka Posłańca wybiera, czy: a) wszyscy licytują o pozycje na trzech torach Wpływów b) wszyscy pobierają po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontrolują lub c) ta karta nie wywiera żadnego efektu.
III. 2. Kryzys! Dzicy atakują Westeros!
IV. a) 9. Bitwa o Blackwater! Jeżeli ród Baratheon nie kontroluje King's Landing niszczona jest połowa statków Baratheona znajdująca się w Blackwater Bay. (zaokrąglając w górę)
b) 14. Płacąc żelazną cenę. Ród Greyjoyów pobiera po 1 żetonie władzy za każdy teren, którego nie kontrolują, a który przylega do kontrolowanego przez nich obszaru wodnego. (niezależnie czy znajduje się na nich wydrukowany token władzy)
Nowe zaopatrzenie.
Dzicy mają siłę 4. Dzikich widział lukipeki, zostawił ich na górze.
Posiadacz kruka decyduje o tym, co się wydarzy.
Następnie chce posłuchać waszych datków na Nocną Straż
http://npiguet.github.io/...JDgtrHrkY_jiIA.
lukipeki - Sro 22 Lut, 2017
mają siłę 4
i przy okazji, licytujemy
Szewa - Pią 24 Lut, 2017
Stark 0
Tyrell 2
Lannister 1
Bara 0
Martell 0
Grey 2
Grey ustawia wyniki
loonger87 - Pią 24 Lut, 2017
grey
tyrell
lani
martell
stark
bara
eSzopiklon - Pią 24 Lut, 2017
dostępne żetoniki:
Stark 5
Tyrell 5
Lannister 9
Bara 5
Martell 1
Grey 1
Szewa - Sob 25 Lut, 2017
Bara 2
Grey 0
Tyrell 3
Martell 0
Stark 0
Lannistr 2
loonger87 - Nie 26 Lut, 2017
Tyrell
Bara
Lanister
Grey
Stark
Martell
eSzopiklon - Pon 27 Lut, 2017
Ech, nikomu się nie chce nawet wstawić żetonów...
Stark 5
Tyrell 2
Lannister 7
Bara 3
Martell 1
Grey 1
Szewa - Pon 27 Lut, 2017
Stark 3
Grey 0
Martell 0
Bara 1
Tyrell 1
Lanni 6
loonger87 - Pon 27 Lut, 2017
Lanni
stark
Bara
Tyrell
Grey
martell
andmac92 - Wto 28 Lut, 2017
dzicy atakuje w koncu za 4 czy za 6 bo było napisane ze 4 ale na mapce było 6
Szewa - Wto 28 Lut, 2017
Za 4.
Szewa - Sro 01 Mar, 2017
5/6
Szewa - Czw 02 Mar, 2017
bara 1
martell 0
Tyrell 1
Lanni 0
Stark 0
Grey 0
Przegraliście.
NAJAZD PREWENCYJNY
Zwycięstwo Dzikich
Gracz z najniższą stawką: Wybiera jedno:
a) Niszczy 2 ze swoich jednostek z dowolnych obszarów na planszy;
b) Spada o 2 pozycje na torze Wpływów, na którym zajmował najlepszą pozycję.
Zwycięstwo Nocnej Straży
Gracz z najwyższą stawką: Dzicy natychmiast atakują ponownie z siłą 6. Nie bierze udziału w licytacji obrony przeciwko temu atakowi (nie otrzyma też żadnych nagród, ani kar).
http://npiguet.github.io/...IiA65i66LOm5ICA
Greyjoy wybiera kto będzie przegranym.
eSzopiklon - Czw 02 Mar, 2017
No nie wierzę, ale z Was skąpcy
loonger87 - Pią 03 Mar, 2017
Lanister przegral.... przykro mi
andmac92 - Sob 04 Mar, 2017
no kto mógł się tego spodziewać !! zawsze kopać leżącego !!
usuwam sobie 2 jednostki: statek i FM z the twins
http://npiguet.github.io/...oKA4raP4oqZ6YCA
Szewa - Sob 04 Mar, 2017
Czekam na rozkazy
lukipeki - Sob 04 Mar, 2017
Tak to jest jak się żydzi
Szewa - Nie 05 Mar, 2017
2/6
Aras - Nie 05 Mar, 2017
Myślałem że tylko ja zamulam
rokazy wyśle rano
lukipeki - Nie 05 Mar, 2017
poprawione żetony
http://npiguet.github.io/...uaCgOK2iOmagA..
Szewa - Pon 06 Mar, 2017
http://npiguet.github.io/...4yExazbuOyygA..
Kruk>palenia>marsze
andmac92 - Pon 06 Mar, 2017
zmieniam rozkaz w lannisporcie na D*
http://npiguet.github.io/...4yExazbuOyygA..
loonger87 - Pon 06 Mar, 2017
http://tinyurl.com/cafO7dg1OmQMmaBxQEJl po moich paleniach i dodalem sobie spowrotem ZW ktore MG mi zabral:P
Szewa - Pon 06 Mar, 2017
Faktycznie. Byla ich odpowiednia ilość poprzez wydarzenie 4B, a ja Ci odjalem. Good Guy Greyjoy.
eSzopiklon - Pon 06 Mar, 2017
Moje palenia bez efektu, założyłem tez że Lanni spali Geya więc możemy ruszać
http://npiguet.github.io/...ouM4YCF64aL7YCA
loonger87 - Pon 06 Mar, 2017
m+0 se na Greywater Watch wspieram sie dowodca na pw
andmac92 - Wto 07 Mar, 2017
broni 2
Szewa - Wto 07 Mar, 2017
Atakowal Aeron. Czekamy na decyzje
loonger87 - Wto 07 Mar, 2017
zamiana na Balona
lukipeki - Wto 07 Mar, 2017
http://npiguet.github.io/...IDlrJ3tupPigIA.
Tera Tyrell
eSzopiklon - Wto 07 Mar, 2017
M+0 fm do sunspear, kn na pricne pass, dowódca wysłany
http://npiguet.github.io/...9CB5rGn55GM6ICA
teraz Lanni
andmac92 - Wto 07 Mar, 2017
usuwam marsz
http://npiguet.github.io/...OWmgsK24ba64pmA
gamaliel - Wto 07 Mar, 2017
obara
eSzopiklon - Wto 07 Mar, 2017
http://npiguet.github.io/...OCto-GvjOaQgA..
Martell teraz
gamaliel - Sro 08 Mar, 2017
http://npiguet.github.io/...rjrjITFrOGdtA..
no i tyle
lukipeki - Czw 09 Mar, 2017
Wieża na Widows Watch
Zostawiam żeton
Aras - Pią 10 Mar, 2017
http://tinyurl.com/fPEfjPQvlKKHasLwA7vl
KN na MotM, KN na Dragonstone
Szewa - Nie 12 Mar, 2017
Aras napisał/a: | http://tinyurl.com/fPEfjPQvlKKHasLwA7vl
KN na MotM, KN na Dragonstone |
Więc od początku: Grey-Tyrell-Lani
loonger87 - Pon 13 Mar, 2017
se na palce flinta zostawiam zeton http://tinyurl.com/u2a6Pnmo4wM9IUeEIQNR
eSzopiklon - Pon 13 Mar, 2017
zdejmuję marsz
został Stark i 2xBara
lukipeki - Pon 13 Mar, 2017
Kn na Crackclaw, ten koń w MotM mnie wkurzył
http://npiguet.github.io/...aCg4K2j4o-K5pCA
Dodałem żetony i zrobiłem swoje CP*
zostały 2 ruchy Bary
Aras - Sro 15 Mar, 2017
echh... zdejmuję oba marsze
http://tinyurl.com/eSy8a8LoTXT6SSHDqaG7
Szewa - Sro 15 Mar, 2017
Napisz jeszcze od kogo zbierasz daninę.
loonger87 - Sro 15 Mar, 2017
to ja zabieram danie od Starka.... żeby było po rowno;-)
Szewa - Sro 15 Mar, 2017
Rok Dziewiąty!
I talia: 6. Mobilizacja Zwerbujcie nowe jednostki na obszarach Zamków i Twierdz.
II talia: 2. Gra o Tron Każdy gracz pobiera po jednym żetonie Władzy za każdy symbol władzy wydrukowany na obszarach, które kontroluje.
III talia: 10. Uczta dla wron [Dzicy] Podczas tej fazy Planowania nie można przydzielać rozkazów Umocnienia Władzy.
IV talia a: 20. Podniebna cela. Jeżeli Tyrion Lannister znajduje się w ręce gracza, musi on odrzucić tę kartę albo zapłacić 1 żw.
IV talia b: 23. Duchy Harrenhal. Jeżeli Harrenhal należy do innego rodu niż Lannister, jednostki są wycofywane, a na terenie Harrenhal zwerbowany zostaje piechur.
Mobilizujcie!
http://npiguet.github.io/...OuYqemmpuSAgA..
kon Seagard , kon rivverun, 2 piechuryPyke piechuryPyke palce.... mapę wrzucę koło północy pisze z komórki sorki
lukipeki - Sro 15 Mar, 2017
loonger87 napisał/a: | to ja zabieram danie od Starka.... żeby było po rowno;-) |
Za jakie grzechy
i tak Ci się nie przydały
eSzopiklon - Sro 15 Mar, 2017
sunspear: sh, up
old: kn
wysogród: se
http://npiguet.github.io/...OCto-OmruaQgA..
gamaliel - Sro 15 Mar, 2017
niech zginą jako rycerze
http://npiguet.github.io/...OCto-OmruaQgA..
lukipeki - Sro 15 Mar, 2017
http://npiguet.github.io/...aDogK3oq6bnppA.
andmac92 - Czw 16 Mar, 2017
http://npiguet.github.io/...OSAluyDs--ziA..
andmac92 - Pią 17 Mar, 2017
jak coś to płacę koronkę i zostawiam sobie Tyriona
Szewa - Pią 17 Mar, 2017
Czekamy jeszcze na Aras
Aras - Pią 17 Mar, 2017
Szału nie ma KN na skałę
dodałem koronki:
Bara +5
Grey +4
Lanni +2
Tyrell +5
MarteLL +0
Stark +3
http://tinyurl.com/xCxReTs0Apus67FluqFz
http://npiguet.github.io/...eaYiMuY7Yi04LSA
Szewa - Nie 19 Mar, 2017
Rozkazy poprosze. Mam 2/6
Szewa - Wto 21 Mar, 2017
Czekamy na Greja, którego nie ma od tygodnia.
loonger87 - Wto 21 Mar, 2017
poszly, sorki ciezki tydzien w pracy
Szewa - Sro 22 Mar, 2017
loonger87 napisał/a: | poszly, sorki ciezki tydzien w pracy |
Nie ma problemu, każdy pracuje.
Kruk>palenia>marsze!
Jest to przedostatnia tura!
http://npiguet.github.io/...uywkNax5rai5KiA
andmac92 - Sro 22 Mar, 2017
pomyłeczka to jest ostatnia tura
eSzopiklon - Sro 22 Mar, 2017
Cytat: | pomyłeczka to jest ostatnia tura |
czyżbyś zamierzał wygrać w tej turze ?
Palę kingswood
no śmiechu co niemiara
zmieniam rozkaz i palę wsparcie Greya
http://npiguet.github.io/...oKA4raL5rWC5YCA
loonger87 - Pią 24 Mar, 2017
se na greywater watch
http://tinyurl.com/H6wouPVVhWzHCKbmOdNe
eSzopiklon - Pią 24 Mar, 2017
M-1 se na yronwood, dowódca wysłany, zosawiam żeton
http://npiguet.github.io/...4GA4ZuF65uO4qCA
teraz Lanni
gamaliel - Pią 24 Mar, 2017
darkstar
eSzopiklon - Pią 24 Mar, 2017
http://npiguet.github.io/...aCg4K2g7a2H4ZCA
andmac92 - Sob 25 Mar, 2017
M-1
2xKN na stoney sept
1xKN na Searoad Marches
http://npiguet.github.io/...YDhm4brmILsoIA.
eSzopiklon - Sob 25 Mar, 2017
myślę że możemy założyć że Bara spali orle gniazdo więc Stark może się już ruszyć... chociaż to niewiele zmieni bo i tak następny w kolejce jest Bara...
lukipeki - Pon 27 Mar, 2017
M+1: Wszystko na MotM, dowódca na PW
eSzopiklon - Czw 30 Mar, 2017
Do kiedy dajemy szansę Arasowi? wiem ze słabo tak zmieniać w ostatniej turze, ale nie ma go już 10 dni... co GM o tym myśli? albo czy może ma ktoś do niego jakiś kontakt?
Szewa - Pią 31 Mar, 2017
Napiszę mu dzisiaj wiadomość sms. Jeżeli nie odpisze to szukamy zastępstwa.
eSzopiklon - Wto 04 Kwi, 2017
I co? wiesz coś czy Aras wróci? 2 tygodnie go już nie ma...
Szewa - Sro 05 Kwi, 2017
Mial wrocic. Nie wrocil. Napisalem do Eill czy go zastapi.
Ril - Czw 06 Kwi, 2017
Cześć.
Palę Orle Gniazdo. Broni Plama, odrzucam kartę Roose Bolton.
M+0: 1 Kn z dragonstone na crackclaw point, 1 Kn na storm's end.
Szewa - Czw 06 Kwi, 2017
Ril napisał/a: | Cześć.
Palę Orle Gniazdo. Broni Plama, odrzucam kartę Roose Bolton.
M+0: 1 Kn z dragonstone na crackclaw point, 1 Kn na storm's end. |
Był Eddard.
Co wyrzucasz?
Ril - Czw 06 Kwi, 2017
Podtrzymuję, że Roose'a.
mapa
http://tinyurl.com/u7srTTSOPG0qY4NQ39Mn
Szewa - Czw 06 Kwi, 2017
Ok, nie zauważyłem.
Nowa kolejka! Grey zaczyna.
loonger87 - Pią 07 Kwi, 2017
2x se na Moat cailin dowodca na PW
lukipeki - Pią 07 Kwi, 2017
Miło mi, że popełniasz harakiri broni Rodrik Cassel, wycofka do The Twins
eSzopiklon - Pią 07 Kwi, 2017
M+1 Lorasinio na koniec burzy, wygrywam
nie odznaczyłem tylko dowódcy greya
teraz Lanni, Bara wycofuje konia
http://npiguet.github.io/...ouM4YCF64On6pyy
lukipeki - Pią 07 Kwi, 2017
co za luj, nie odjąłeś sobie żetonu
Ril - Pią 07 Kwi, 2017
Wycofuję kn na Dragonstone.
Szewa - Pią 07 Kwi, 2017
U greja był Euron.
eSzopiklon - Pią 07 Kwi, 2017
sorry, już odejmuję
teraz lanni
http://npiguet.github.io/...OuMhMWs5ael7LKA
Szewa - Pią 07 Kwi, 2017
eSzopiklon napisał/a: | sorry, już odejmuję
|
Ej bez jaj, nie masz za co
Ril - Pią 07 Kwi, 2017
Aktualizacja zamków
mapa
http://tinyurl.com/YiPPQngf6U93TQekj2aw
andmac92 - Sob 08 Kwi, 2017
atakuje wszytskim na riverrun i uzywam tyriona - jest 7 do 7 i wygrywam
Grey musi gdzies wycofac dwa konie
http://npiguet.github.io/...IDrmLfngabkgIA.
eSzopiklon - Sob 08 Kwi, 2017
może tylko na greywater
http://npiguet.github.io/...uywkNaw7p6g64iA
teraz Stark
lukipeki - Sob 08 Kwi, 2017
chwila, przecież Grey się nie przewija
proszę o potwierdzenie bo od tego zależy mój ruch
eSzopiklon - Sob 08 Kwi, 2017
tak, racja, mój błąd. W sumie nie ma większego znaczenia bo już wygrałem, ale możemy robić ruchy do końca
http://npiguet.github.io/...OuYnO-QluSAgA..
lukipeki - Sob 08 Kwi, 2017
W sumie tak,gratki
Ril - Sob 08 Kwi, 2017
Aras prawdopodobnie ułożył misterny plan, jak tu wygrać, a ja mu wszystko spieprzyłem. Gratulacje, eSzopiklon.
Jeśli możesz, to zajrz jeszcze na chwilę na forum LI, zostawiłem Ci tam PW.
eSzopiklon - Nie 09 Kwi, 2017
Wydaje mi się że nawet jakbyś zagrał w górach Stanisa a na mnie plamę to i tak bym wygrał bo bym zdążył się przewinać i raczej podbiłbym reach, więc chyba i Aras nie rozegrałby nic więcej
Dzięki wszystkim za grę, szczególnie GM za prowadzenie. 4 talia mi osobiście się niezbyt podobała, jeśli mielibyśmy jej jeszcze kiedyś używać to raczej po korektach (z resztą pisaliśmy o tym już wcześniej przy okazji propozycji nowej gry).
Za to bardzo podoba mi się pomysł z dodatkowymi jednostkami na początek, dzięki temu jest więcej możliwości otwarcia i szybciej coś się dzieje na mapie.
andmac92 - Nie 09 Kwi, 2017
gratulacje dla wygranego i podziękowania dla prowadzącego !!
Szewa - Nie 09 Kwi, 2017
eSzopiklon napisał/a: |
Dzięki wszystkim za grę, szczególnie GM za prowadzenie. 4 talia mi osobiście się niezbyt podobała, jeśli mielibyśmy jej jeszcze kiedyś używać to raczej po korektach (z resztą pisaliśmy o tym już wcześniej przy okazji propozycji nowej gry).
|
Dziękuję wam za grę, gratuluję wygranej.
Tak jak wam pisałem, była to gra testowa, bardzo chętnie usłyszałbym komantarze na temat 4 talli, jak ją zmienić.
eSzopiklon napisał/a: |
Za to bardzo podoba mi się pomysł z dodatkowymi jednostkami na początek, dzięki temu jest więcej możliwości otwarcia i szybciej coś się dzieje na mapie. |
Podbijam, mnie także się to podoba
gamaliel - Pon 10 Kwi, 2017
gratuluje wygranej
podziękowanie dla prowadzacego
|
|