|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Horror w Arkham - Jaki nowy dodatek do Arkham Horror
D.W. - Pią 01 Mar, 2013 Temat postu: Jaki nowy dodatek do Arkham Horror Jest to pytanie może trochę na wyrost ale chcielibyśmy poznać opinię graczy na temat tego jaki dodatek chcieliby zobaczyć jako następny.
Oczywiście należy pamiętać, że nie zawsze możemy zachować kolejność wydawania dodatków wersji angielskiej.
aduko - Pią 01 Mar, 2013
Moja kolejność:
1. Kingsport Horror
2. Black Goat of the Woods
3. Curse of the Dark Pharaoh Revised Edition
szutek - Pią 01 Mar, 2013
Moim zdaniem w ramach możlwości należy jak najbardziej trzymać się kolejności oryginalnej jednocześnie wydając na zmianę dodatki duże z małymi. Co za tym idzie najchętniej w tym momencie zobaczyłbym:
Arkham Horror: The Black Goat of the Woods
goki - Pią 01 Mar, 2013
black goat jako nastepny moim zdaniem:)
Rotevil - Pią 01 Mar, 2013
aduko napisał/a: | Moja kolejność:
1. Kingsport Horror
2. Black Goat of the Woods
3. Curse of the Dark Pharaoh Revised Edition |
tak samo tylko z tym poprawionym dodatkiem z faraonem to nie ma sensu wydawać gdyż dużo ludzi chyba kupiło pierwsze wydanie faraona , a na poprawioną edycję nie będzie dużo chętnych....
aduko - Pią 01 Mar, 2013
No tak, ale może powoli kończy się w sklepach to nadzieja, że kiedyś dodruk będzie właśnie RE
zvish - Sob 02 Mar, 2013
Kingsport.
Sargodar - Sob 02 Mar, 2013
szutek napisał/a: | Moim zdaniem w ramach możlwości należy jak najbardziej trzymać się kolejności oryginalnej
Arkham Horror: The Black Goat of the Woods |
Jestem za !
Yacekk - Sob 02 Mar, 2013
Na moje to:
Kingsport Horror
Black Goat of the Woods
Niekoniecznie w tej kolejności...
Faraon RE może poczekać bo z tego co wiem, to jest on kompatybilny w Miskatonic Horror więc wolałbym zobaczyć wpierw to (450 nowych kart! Obłęd!) oraz The Lurker at the Threshold.
robal - Sob 02 Mar, 2013
1. Kingsport Horror
2. The Black Goat of the Woods
3. The Lurker at the Threshold
Czyli tak jak leciało .
Miskatonik oraz Curse of the Dark Pharaoh (RE) nie uwzględniam bo raczej nie chciałbym go jako następny (przynajmniej jeszcze nie teraz )
Yacekk - Sob 02 Mar, 2013
robal napisał/a: | 1. Kingsport Horror
Czyli tak jak leciało .
Miskatonik oraz Curse of the Dark Pharaoh (RE) nie uwzględniam bo raczej nie chciałbym go jako następny (przynajmniej jeszcze nie teraz ) |
Miskatonic zdecydowanie na końcu! Świetny dodatek ale... jak się ma wszystkie wcześniejsze
suchii - Sob 02 Mar, 2013
Mgły nad Kingsport
Yog-Sothoth - Nie 03 Mar, 2013
Jeśli zależy nam głównie na kolejnej planszy to Kingsport horror
Chrostek84 - Pon 04 Mar, 2013
Jestem za wydawaniem na przemian małych i dużych dodatków więc: Czarna Koza z Lasu, jednak znając sytuację z wydawaniem tych dodatków, jestem aby dołączać się do możliwych dodruków FFG, wtedy jest szansa na szybsze ukazanie się kompletu dodatków do Horroru w Arkham w naszym kraju.
PS. Proszę nie przekreślać wydania Klątwy w wersji Revised, sam mam pierwszy wydanie ale jeśli ukaże się druga wersja to też ją nabędę.
groan - Sro 06 Mar, 2013
Mgły nad Kingsport
Czarna Koza z lasu
The Lurker at the Threshold
Oczywiście jeśli miałby się ukazać inny dodatek nie wyszczególniony, to należy go wydać. Wolę kupić coś z poza chronologii niż czekać.
dawciu - Pią 08 Mar, 2013
rany i gdzie ja znajde taki wielki stół na te plansze... oczywiście moim zdaniem powinny być na przemian dodatki duże i małe, czyli czekam na koze albo lurkera
zvish - Pią 08 Mar, 2013
No mnie narazie sie zmieściło wszystko
A ja jeszcze raz podbijam na Kingsport.
Brak chronologii juz w tym momencie pozbawia nas możliwości użycia kart epickiej walki z przedwiecznymi jakie mamy w Innsmouth. Dlatego domagam się , Kingsport żeby to uzupełnić, a później na bierząco po kolei i chronologicznie.
Wacho - Pią 08 Mar, 2013
jak dla mnie:
1. The Black Goat of the Woods
2. Kingsport Horror
zvish - Pią 08 Mar, 2013
A mnie to wogóle zastanawia na ile my wogóle mamy wpływ na to jaki dodatke będzie wydany, a na ile zależy to tylko od tego jakiego reprinta zrobi se akurat FFG (jak było z poprzednim dodatkiem).
piwoslaw - Sob 09 Mar, 2013
no własnie jesteśmy raczej uzależnieni co dodrukuje ffg ale takze byłbym za Kingsport a poźniej Koza
zvish - Sob 09 Mar, 2013
To ciekawe po co ten temat o te pytanie czego chcemy
Lunar - Sob 09 Mar, 2013
Z tego co pamiętam, że D.W. pisał już jakiś czas temu, że planują na ten rok jeden duży i jeden mały dodatek. Mając to w pamięci, rozumiem że po wydaniu Innsmouth planują, któryś z małych.
Jeśli jest możliwość to oczywiście priorytetem są duże dodatki, które szalenie powiększają grę można je modułowo, różnako łączyć, tworząc rozmaite scenariusze i warianty gry (trzy dodatkowe miasteczka na raz mogą być naprawdę masakryczne i ludzie czasami pewnie chcieliby odsapnąć grając np. tylko w Innsmouth.). Oczywiście Mgły nad Kingsport (jak sugeruje instrukcja) pięknie dopełniałyby całości.
Z początku miałem inne zdanie, ale Koza rzeczywiście ciekawsza od Czającego. Choć karty zepsucia i kultów wydają się nie mieć żadnych plusów, to jednak są całkiem zabawne.
Murfel - Nie 17 Mar, 2013
1. Kingsport Horror - duży dodatek dużo radochy
Luc_er - Nie 31 Mar, 2013
Jestem niepocieszony faktem iż Galakta nie zachowała w tym momencie
chronologii wydawniczej. Tak jak pisał zvish nie wykorzystujemy w pełni
tego co dostaliśmy w Innsmouth (ogólnie to bardzo dobry dodatek).
Fajnie było dostawać na zmianę mały-duży dodatek, ale w tym momencie
trzeba by to zmienić i wydać:
1. Kingsport Horror,
2. The Black Goat of the Woods,
3. The Lurker at the Threshold,
4. Miskatonic Horror,
5. The Curse of the Dark Pharaoh (Revised Edition).
Ad-M - Wto 02 Kwi, 2013
Ja bym widział dodatki w takiej kolejności:
2. Kingsport Horror
4. Miskatonic Horror,
Elrond - Wto 02 Kwi, 2013
Ja mam nadzieję na Kingsport Horror. Po pierwsze będzie można wykorzystać w pełni Innsmouth, a dwa...duży zawsze lepszy niż mały No i Kraina Snów, która jest nieodłącznym elementem prozy Lovecrafta.
BlessPL - Sob 15 Cze, 2013
Chciałbym zobaczyć nowe dodatki w następującej kolejności:
2. Kingsport Horror
4. Miskatonic Horror
espanoles - Nie 16 Cze, 2013
dokładnie, najpierw powinien iść Kingsport Horror. Póki co część kart z Innsmouth się marnuj bez tego..
Chrostek84 - Sob 29 Cze, 2013
Kingsport Horror, bo jest teraz najlepsza okazja (dodruk FFG) aby go wydać.
Lunar - Sro 03 Lip, 2013
Się zgadzam się z przedmówcą. Koniecznie! Innsmouth zakupione i powoli matowieje
Solmath - Pią 05 Lip, 2013
No i Kingsport zapowiedziany!
http://galakta.pl/gry/gry...-nad-kingsport/
Rotevil - Pią 05 Lip, 2013
no wow , nie spodziewałem się tego , brawo galakta
zvish - Pią 05 Lip, 2013
Elegancko
Tylko marwi mnie że wszystko zapowiedziane na II połowe roku, albo na III kwartał.
Jak się wszysto zwali na raz to będzie masakra.
espanoles - Pią 05 Lip, 2013
zvish napisał/a: | Elegancko
Tylko marwi mnie że wszystko zapowiedziane na II połowe roku, albo na III kwartał.
Jak się wszysto zwali na raz to będzie masakra. |
Bo grasz za dużo gier
zvish - Pią 05 Lip, 2013
espanoles napisał/a: | zvish napisał/a: | Elegancko
Jak się wszysto zwali na raz to będzie masakra. |
Bo grasz za dużo gier |
Też tak sądzę. Ale to jest jak nałóg
cfsz - Pon 08 Lip, 2013
Jest zapowiedziane na jesień ale pewnie wyjdzie w styczniu...
Jakby kogoś to jeszcze obchodziło - parę postów temu było pytanie o preferowaną kolejność dodatków: jak teraz będzie Kingsport to potem mam nadzieję na:
1. Black Goat of the Woods
2. Lurker at the Threshold
3. Miskatonic Horror
Revised Faraon, jak zostalo to slusznie zauwazone, nie ma na razie potrzeby bycia wydanym
A tak w ogole to - kolejnosc dodatkow dowolna, byle wszystkie wyszly jak najpredzej !!! Zycie stygnie a Cthulhu nie spi !!!!
zvish - Pon 08 Lip, 2013
No to też jest niestety bardzi prawdopodobne. Bo Innsmouth miało byc też wedlug pierwszych zapowiedzi na jesień 2012, a się pojawiło w lutym 2013
BlessPL - Czw 11 Lip, 2013
W obliczu zapowiedzianego dodatku Mgły nad Kingsport, w dalszej kolejności chciałbym ujrzeć:
2. The Lurker at the Threshold,
3. Miskatonic Horror
Może do dodatku Miskatonic Horror dodać zmienione karty, które pojawiły się w odświeżonej wersji Klątwy Faraona, żeby nie wydawać ponownie odświeżonej wersji:)
zvish - Czw 11 Lip, 2013
To chyba nie przejdzie. Galakta chyba nie ma prawa ingerować w zawartość dodatku. Poza tym reedycja Faraona fo skok FFG na kase i raczej by im sie nie widziało takie roziązanie
zvish napisał/a: | To chyba nie przejdzie. Galakta chyba nie ma prawa ingerować w zawartość dodatku. Poza tym reedycja Faraona fo skok FFG na kase i raczej by im sie nie widziało takie roziązanie |
Pewnie nie, ale gdybać można:P Z resztą uważam, że wydanie brakujących/zmienionych kart z faraona, wraz z innym dodatkiem podniesie sprzedaż samego Faraona, bo dziś wielu potencjalnych kupców odpuszcza go sobie, w przekonaniu, że "nie warto kupować przestarzałej wersji, skoro niedługo wyjdzie nowa". Ewentualnie oświadczenie Galakty, że nowa wersja nie wyjdzie/wyjdzie w przeciągu X lat, również wyjaśniłaby ten problem:)
zvish - Czw 11 Lip, 2013
Wydaje mi się że prędzej czy później wydadzą nowego Faraona u nas. Z drugiej strony myslę że FFG odpuściło sobie nadzieje na sprzedaż starej edycji więc nie pokusili by się takie rozwiązanie jakie proponujesz
Mnie osobiście cała ta sprawa z reedycją wkurza bo z tego co wiem jest tam kilka nowych kart i cała rzecz jest w tym że mamy orygilanie wydrukowany arkusz herolda. I chyba nic poza tym. No ale żę człowek jest głupi to kupi jak wyjdzie
Zapewne tak będzie:P Jednak myślę, że w interesie samej Galakty jest sprzedaż wszystkich Faraonów na magazynie, by ewentualnie później wydać reedycję. Szczerze przyznam, że mimo, iż posiadam Faraona, reedycje i tak zakupię, ale dopiero gdy kupię wszystkie pozostałe dodatki:P
zvish - Pią 12 Lip, 2013
No ja mam dokładnie takie samo podejście do Re-Faraona
Lunar - Wto 16 Lip, 2013
Ja akurat czarnego faraona nie mam i kupię reedycję gdy wyjdzie, bo jestem dość spóźnionym fanem Arkham Na własną rękę dodrukowuję sobie w zaprzyjaźnionej drukarni nowe karty (Klątwa Złotego Skarabeusza itp.), których ilość już przekroczyła takie Miskatonic. Niemniej jednak jaram się dużym dodatkami i tym jak dopełnią się z Innsmouth
myceK - Nie 17 Lis, 2013
A ja faraona kupuje, redycje pewnie zobaczymy na samym koncu jeżeli wogóle 65zł to nie majatek a karty poźniej można podmienic
Więcej karcianych dodatków !!
2. The Lurker at the Threshold,
3. Miskatonic Horror
Dobry pomysł by do miskatonic dołączyć karty których brakuje bądź są inne w polskiej edycji faraona pod warunkiem że nie będziecie planować re-edycji, nie zostawcie nas tylko na lodzie
Jak sprawa z Ang dodatkami koniec juz rozbudowy Arkham od strony FF ? Dawno nic nowego nie było.
cfsz - Nie 17 Lis, 2013
Skoro polska wersja nowych dodatków Horroru jest uzależniona od tego jakie dodatki ang mają planowany reprint, to chyba Lurker będzie następny...
http://www.fantasyflightg...esem=2&esum=157
ale poprawcie mnie jak źle myślę .
myceK - Pon 18 Lis, 2013
Nie do konca bo pomineli niestety:
Arkham Horror: Black Goat of the Woods
Co z dalszymi dodatkami od FF wiadomo czy będa nowe czy koniec juz seri ?
piwoslaw - Pią 22 Lis, 2013
Tylko Lurker chyba już płynie a Galakta wciąż milczy i nie daje odpowiedzi czy będzie czy nie będzie (, więc wątpię że się przyłączyli do dodruku
myceK - Pią 22 Lis, 2013
Jak to płynie ? to znaczy ze Galakta jest związana z FF ? nie robią oddzielnych dodruków ?
Mogli by już wydać jakiś mały dodatek nowy
goki - Pon 25 Lis, 2013
myceK napisał/a: | Jak to płynie ? to znaczy ze Galakta jest związana z FF ? nie robią oddzielnych dodruków ?
Mogli by już wydać jakiś mały dodatek nowy |
gry drukowane sa w 'fabrykach ffg' czyli dodruki/dodatki zazwyczaj sa mozliwe w momencie gdy ffg robi dany dodruk/dodatek
przynajmniej tak cos gdzies tutaj kiedys bylo napisane przez kogos z galakty (poprawcie mnie jesli sie myle;])
mafiafb - Sro 11 Gru, 2013
No to się doczekaliśmy
http://galakta.pl/gry/gry...-nad-kingsport/
espanoles - Sro 11 Gru, 2013
jak na złość - już po Mikołaju
ale duuuży plus dla Galakty za kolejny dodatek!
Drow - Sro 11 Gru, 2013
espanoles napisał/a: | jak na złość - już po Mikołaju
ale duuuży plus dla Galakty za kolejny dodatek! |
Jak to po Mikolaju? Przeciez wysylaja od jutra, 12.12.2013...
mafiafb - Czw 12 Gru, 2013
Drow napisał/a: | espanoles napisał/a: | jak na złość - już po Mikołaju
Jak to po Mikolaju? Przeciez wysylaja od jutra, 12.12.2013... |
W części rodzin tradycja jest taka, że Mikołaj przynosi prezenty 6 grudnia a 24 grudnia Gwiazdor. Ewentualnie rodzice zastępują postać Gwiazdora Dzieciątkiem, lub Aniołkiem
aduko - Czw 12 Gru, 2013
mafiafb napisał/a: | Drow napisał/a: | espanoles napisał/a: | jak na złość - już po Mikołaju
W części rodzin tradycja jest taka, że Mikołaj przynosi prezenty 6 grudnia a 24 grudnia Gwiazdor. Ewentualnie rodzice zastępują postać Gwiazdora Dzieciątkiem, lub Aniołkiem |
A w części rodzin przychodzi po prostu gwiazdka
mafiafb - Pią 13 Gru, 2013
aduko napisał/a: |
A w części rodzin przychodzi po prostu gwiazdka |
No to chyba właśnie Gwiazdor? Tak zawsze myślałem, że na gwiazdkę to prezenty przynosi Gwiazdor? Lepiej, żeby w tym roku się postarał
aduko - Nie 15 Gru, 2013
Gwiazdor - rodzaj męski, a u mnie Gwiazdka, taka z nieba
espanoles - Pon 16 Gru, 2013
mafiafb napisał/a: | Drow napisał/a: | espanoles napisał/a: | jak na złość - już po Mikołaju
W części rodzin tradycja jest taka, że Mikołaj przynosi prezenty 6 grudnia a 24 grudnia Gwiazdor. Ewentualnie rodzice zastępują postać Gwiazdora Dzieciątkiem, lub Aniołkiem |
Dokładnie o to mi chodziło z tym Mikołajem - zawsze się można łudzić, że jakaś dobra duszyczka ot tak z dobroci serca obdaruje nas nowym dodatkiem
BlessPL - Pon 13 Sty, 2014
Ciekawi mnie bardzo, kiedy zobaczymy kolejny mały dodatek, po cichu trzymam kciuki za luty...:)
espanoles - Wto 14 Sty, 2014
BlessPL napisał/a: | Ciekawi mnie bardzo, kiedy zobaczymy kolejny mały dodatek, po cichu trzymam kciuki za luty...:) |
CZARNY KOZIOŁ Z LASU!!
BlessPL - Wto 14 Sty, 2014
Oby
myceK - Czw 01 Maj, 2014
Skoro znamy już kolejny dodatek do AH i myślę ze daje on do zrozumienia ze całą seria będzie przekładana na PL co następne ?
Ja chciałbym się już doczekać:
Arkham Horror: Black Goat of the Woods
espanoles - Sro 13 Sie, 2014
myceK napisał/a: | Skoro znamy już kolejny dodatek do AH i myślę ze daje on do zrozumienia ze całą seria będzie przekładana na PL co następne ?
|
Zostały teoretycznie już tylko dwa dodatki:
→Black Goat of the Woods (karty zepsucia, członkstwo kultu i przede wszystkim poziomy trudności!)
→The Lurker at the Threshold
i faktycznie w takiej kolejności najlepiej jakby wychodziły
ps. jest jeszcze
→Curse of the Dark Pharaoh Revised Edition
który niby dodaje Herolda i jest zrobiony pod Miskatonic ale to bardziej taka wisienka na torcie na sam koniec
Tabletop100 - Czw 14 Sie, 2014
Moim zdaniem priorytet jednak
Curse of the Dark Pharaoh Revised Edition
z racji, że jest to poprawka do czegoś do czego już mamy dostęp
Potem rzeczywiście
Black Goat of the Woods
następnie
The Lurker at the Threshold
Teron - Czw 04 Wrz, 2014
Tabletop100 napisał/a: | Moim zdaniem priorytet jednak
Curse of the Dark Pharaoh Revised Edition
z racji, że jest to poprawka do czegoś do czego już mamy dostęp |
Jestem przekonany, że to zostawią na sam koniec biorąc pod uwagę, że kopie starego Faraona jeszcze zalegają w sklepach, więc a nuż jeszcze ktoś kupi zanim kompletnie unieważnią go nową wersją.
piwoslaw - Pią 05 Wrz, 2014
co do wznowienia Faraona pisałem ostatnio do Galakty, odpisali tak :
"Panie Sławomirze,
w najbliższym czasie nie ma takich planów."
espanoles - Nie 02 Lis, 2014
piwoslaw napisał/a: | co do wznowienia Faraona pisałem ostatnio do Galakty, odpisali tak :
"Panie Sławomirze,
w najbliższym czasie nie ma takich planów." |
Raduje się me serce na wieść o tym
Zwiększają się szanse, że to jednak będzie Czarna Koza z Lasu!
W końcu karty zepsucia i poziomy trudności !!
szutek - Sro 22 Kwi, 2015
Galakto,
jakieś wieści w sprawie Kozy z lasu ? W zasadzie jest to jedyny dodatek jakiego brakuje by zamknąć kolekcję.
Lunar - Pon 25 Maj, 2015
Czyhający przybył i pachnie świeżym drukiem. <3 Czeka na urlop.
A na cudownie mroczną Kozę poczekamy, ale mam nadzieję, że będzie przed końcem roku
|
|