|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - ¤ Gra o Tron PBF #20 - There is a fish - Nabór
Gog - Czw 28 Lut, 2013 Temat postu: ¤ Gra o Tron PBF #20 - There is a fish - Nabór Witam! Chciałbym Wam zaproponować zagranie w II edycję Gry o Tron, z lekkim modyfikacjami zrobionymi na przełomie kilkudziesięciu gier Ja będę prowadził aktualizował marsze dowódców itd, niestety jako laik i neptyk graficzny poprosiłem żeby mapkę robił Shutt.
Ok, najważniejsze czyli zmiany:
1. Nie ma rodu lannisterów za to mamy tullych spis kart poniżej:
[4] Edmure Tully jeśli liczba kart na stosie odrzuconych kart rodów jest parzysta ta karta otrzymuje +1 siły
[3] Brynden tully miecz miecz
[2] Waldery Frey jesli Karta twojego przeciwnika ma wydrukowany tekst ta karta ma +2 siły
[2] Jason Mallister pobierz 1 zeton wladzy jesli atakujesz ta karta otrzymuje symbol miecza jesli bronisz otrzymuje symbol wieży
[1] Hoster Tully jesli walka odbywa sie na obszarze przyległym do rzeki ta karta +1 sily jesli na ogarniętym bitwą znajduje sie beczka ta karta otrzymuje symbol wieży
[-2] Petyr Baelish wybierz karte ze swojego stosu odrzuconych kart rodów lub tosu odrzuconych kart rodów przeciwnika i dodaj jej sile i zasade do tej karty
[0] Marq Piper jesli wygrasz mozesz przesunac zeton marszu na podbity obszar ale nie mozesz z niego wywolac kolejnego bitwy
2. Garnizon z lannisportu zostaje przesunięty na riverrun
3. Zamiana ilości beczek na lannisporcie zostaje 1 a na riverrun są teraz 2
4. Ułożenie na planszy prawie bez zmian Tully zaczynają koniem i piechurem w riverrun, statkiem na morzu, i piechurem w stoney sept
5. Ostatnią zmianą jest działanie karty nadchodzi zima, będzie ona działać w sposób następujący, przesuwa dzikich o 2 siły, a następnie losujemy kolejną kartę(bez tasowania). Talię tasujemy wówczas kiedy 3 karty mobilizacji/zaopatrzenie/gry o tron/starcia królów zostaną wylosowane
6. To już nie zmiany, ale zasady gramy bez losów bitwy, rody jeśli ładnie sie dogadacie można sobie wybrać jeśli nie zostaną wylosowane.
To by było na tyle ^^ jest 6 miejsc z tymże chciałem zarezerwowac 3 miejsca dla osób które obecnie nigdzie nie grają, a chcą to jest toszt, Shutt i Adam Badura o ile oczywiście będą zainteresowane. Reszta w kolejności zgłoszeń. Tak więc zapraszam
Lista chętnych:
1. Dredzilla
2. reszka
3. Shutt
4. toszt
5. Adam Badura??
6.badoomboom
Dredzilla - Czw 28 Lut, 2013
Chetnie zapisze sie, czekam na mapke Nie rozumiem tylko ostatniej karty, oznacza to ze moge przesunac tak jak loras marsz, ale nie moge go wykonac, czyli moge go tylko zdjąc aby zrobic"pauze" w swoim ruchu tak ?
Shutt - Czw 28 Lut, 2013
Teraz tak kminie jak tu się beczki przenosi, zbierze się ekipa to siądę do Gimpa
reszka - Czw 28 Lut, 2013
Ja spróbuję, po odcięciu Lannisterów trzeba spróbować. Raz nawet graliśmy, że grey zamienił się z Lannim na karty rodów, zakończyło się, że Lanni zajął Pyke bez problemu.
No, ale ja mam za sobą ledwie kilka potyczek na II ed, z chęcią zobaczę co Gog wymyślił.
I też przyłączę się o interpretację karty "0" arryna.
Shutt - Czw 28 Lut, 2013
Gog walnął się w pisaniu.
Na końcu powinno być " (...) ale nie możesz wywołać kolejnej bitwy."
Gog - Czw 28 Lut, 2013
oczywiscie Shutt ma racje sorki przekleilem to z starego tematu i niezauwazylem tego juz poprawione To takie przegrupowanie np dla wież
Shutt - Czw 28 Lut, 2013
Ewentualnie można komuś paskudnie wpakować się na tyły/pozajmować beczki, koronki/dać tam piechura z najazdem
Opcji dużo
toszt - Czw 28 Lut, 2013
To i ja się piszę, jeśli można
Edit: Cytat: | chciałem zarezerwowac 3 miejsca dla osób które obecnie nigdzie nie grają, a chcą to jest toszt, Shutt i Adam Badura |
Jak miło Gogu!! Dzięki, z wdzięczności może w końcu wygram tym razem
badoomboom - Czw 28 Lut, 2013
ja również bym chciał spróbować
Sardo - Czw 28 Lut, 2013
To jak ktoś wypadnie to ja się piszę za niego jakby co
Gog - Czw 28 Lut, 2013
jestes pierwszy na liscie rezerwowej Sardo tzn. napisalem PW do Adama i zobaczymy czy ma czas i ochotę zagrać
Shutt - Czw 28 Lut, 2013
Kto chce grać Tullymi? Bo nie wiem z kim mam pertraktować
Od razu uprzedzam pytanie odnośnie "rybiego Balona"
Jeżeli w starciu przeciwko Walderowi Freyowi Greyjoy wystawi Aerona, a potem zmieni to np na Eurona (brak tekstu) to Walder dalej uzyskuje +2 siły.
Tak chyba graliśmy, co nie Gogu. Dotyczy to tez sytuacji jak Grey jest przed Tullym na Tronie.
Gog - Czw 28 Lut, 2013
Nie, nie, mysmy grali ze z euronem walder ma 2 tylko:) Bo aeron zostaje odrzucony i jest na koszu. To jest ryzyko jest zabawa po prostu
Shutt - Czw 28 Lut, 2013
Hmm... to proponuje uzależnić to od kolejności na Tronie.
Greyjoy przed Tullym i wymieni na Eurona -> Walder ma 2
Grey po Tully -> na odwrót
Beez - Czw 28 Lut, 2013
argh!!! nienawidze cie gogu - zaaktualizowales 3min po tym jak poszedłem na zajęcia!
A tak musze czekac na 21... ;p
Gog - Czw 28 Lut, 2013
Shutt napisał/a: | Hmm... to proponuje uzależnić to od kolejności na Tronie.
Greyjoy przed Tullym i wymieni na Eurona -> Walder ma 2
Grey po Tully -> na odwrót |
wtedy zbyt op bedzie ;x aeron spada do kosza euron na stole wiec wg mnie ma 2 i tak zagramy wybacz:*
Shutt - Czw 28 Lut, 2013
Wiedziałem, że w którąś stronę to było przeciągnięte.
No cóż, jak fanowska modyfikacja to niech zostanie.
A Balon dalej będzie op dobra, czekamy na Adama i gramy.
Gogu wylosuj rody
Georgie - Czw 28 Lut, 2013
pisze sie na jakies zastepstwo gdyby bylo potrzebne
Gog - Czw 28 Lut, 2013
mam wrażenie, że Adam nie ma ochoty grac:(
Wylosowane rody to:
1. Dredzilla - Tully
2. reszka - Martell
3. Shutt - Tyrell
4. toszt - Greyjoy
5. Adam Badura??(Sardo) - Stark
6.badoomboom - Baratheon
Można narzekać, płakać i sie wymieniać
reszka - Czw 28 Lut, 2013
zostawiam
Dredzilla - Czw 28 Lut, 2013
Mapka!:)
Sardo - Czw 28 Lut, 2013
To jak w końcu z Adamem? Jest czy mam myśleć coś o Starkach?
Gog - Czw 28 Lut, 2013
Do jutra rana zaczekam na na jego odpowiedz:) Co do mapki czekam na aktywnego miala Shutta:d wysle mu zetony torów tullych, beczkę, znacznik zamkow itd :d które wykonala moja dziewczyna i ktore mam drukniete bedzie ladnie, więc prosze o cierpliwość Prawdopodobnie jutro gra ruszy ^^
badoomboom - Czw 28 Lut, 2013
ja chętnie zamienie baratheona na... cokolwiek nie będącego baratheonem... jakoś nie trawię nim grać
Shutt - Czw 28 Lut, 2013
Jak na razie uporałem się z beczkami xD
Obrazków od Goga jeszcze nie mam, może uda mi się podmienić żetony Lannisterów na Tullych.
Gog... powiedz mi, specjalnie dałeś mi Tyrellów?
Dred, odstąpisz Tullyego?
Dredzilla - Pią 01 Mar, 2013
Jeszcze powiedzcie czy sa jakies zmiany na torach jesli chodzi o tullego
Shutt - Pią 01 Mar, 2013
Jak na mapie, przejmuje to co Lanni miał.
Dred, obstajesz przy Tullych?
Dredzilla - Pią 01 Mar, 2013
Tak zostane , powalczymy
teraz jeszcze pytanie zeby wszystko bylo jasne
Hostr tully> jest i rzeka i beczka, czyli +1 i wieza
jesli sa dwie beczki to dostaje 2 symbole wiezy ? czy tylko 1
Shutt - Pią 01 Mar, 2013
Hmm, z tego co pamiętam to chodzi tylko o jedną wieżę.
1/2 beczki -> 1 wieża
Gog - Pią 01 Mar, 2013
dokladnie jesli obszar przy rzece +1 siły, jesli jest beczka wieża chociaz nie wiem czy jest sens podmieniać zetony torów, beczke i licznik zamkow? bo sie bedzie mylic, a nie chce
Shutta obciążać, bo z zetonami bedzie zabawa no i znacznik rodowy jest oczywiscie na riverrun nie na lannisporcie Zostawimy więc jak jest bez ładnych znaczników:) założe temat jak wróce z uczelni:)
Shutt - Pią 01 Mar, 2013
Wysyłajcie rozkazy.
Shutt - Pią 01 Mar, 2013
Co do mapy - nie posiadam zdolności Mortyra i nie potrafię tego ładnie zrobić, raczej nie będę w stanie przenieś obrazów .bmp do .xcf
Po usilnych próbach poddałem się, jak się ghra spodoba to może ktoś na przyszłość pokombinuje przy mapce
Gog - Pią 01 Mar, 2013
Jako że Adam nie odpisuje Sardo jestes w grze mam juz rozkazy od Baratheona, Tullego i Tyrella ^^ za jakas 1-2 godzinki zrobie temat ^^ Dowódcy marsze itd będzie w pierwszym poscie Jako że Shutt bywa tu równie często mapka będzie w drugim poście zgoda?:D
Shutt - Pią 01 Mar, 2013
Yep w drugim i ostatnim (moim poście).
Postaram się aktualizować jak najczęściej jednak jak nie będzie wielkich zmian na mapie to będę dodawał mapki ciut wolniej.
Gog - Pią 01 Mar, 2013
ale w kolejnosci ruchów bede podawał jakies rozbicia itd których nie ma na mapie:)
Shutt - Pią 01 Mar, 2013
Badoom, mapki będę robił ja to zapamiętam, że żeton jest gdzie indziej
Shutt - Pią 01 Mar, 2013
Ok, jakoś to zamażę.
Będzie bazgroł na pół mapy.
Adam Badura - Nie 03 Mar, 2013
Gog, przepraszam, że nie odpisałem ale... zapomniałem. Chciałem, ale jakoś mi to uciekło.
Dziękuję za pamieć i czekanie na mnie i przepraszam za kłopot. Mam nadzieję, że i przy następnych grach będziesz o mnie pamiętał! Z góry dziękuję!
Shutt - Pią 29 Mar, 2013
To co, wymieniamy badooma na Adama?
Gog - Pią 29 Mar, 2013
w sumie Sardo do swojej gry 10000 powiadomien wyslal i on daje mu czas do 12 wiec zrobimy tak samo:D
Gog - Pią 29 Mar, 2013
jako ze badoomboom to daleki kuzyn Mortyra szukamy zastępstwa dla Baratheona w dobrej kondycji
toszt - Pią 29 Mar, 2013
Gog napisał/a: | jako ze badoomboom to daleki kuzyn Mortyra szukamy zastępstwa dla Baratheona w dobrej kondycji | Ja tu czuję też piętno Ribbixa...
Medyk - Pią 29 Mar, 2013
Jak nikt inny nie chce to mogę go przejąć-szkoda tak zaawansowanej gry rozbijać.
Shutt - Pią 29 Mar, 2013
To wskakuj i wykonuj/ściągaj najazd
Gog - Pią 29 Mar, 2013
Wziety ogarnij sobie spokojnie mapke i czekamy na Twój najazd:D
toszt - Wto 09 Kwi, 2013
Panowie, oddam ród w dobre ręce!!
Od piątku mnie nie ma, więc już dziś jeśli ktoś jest chętny zapraszam na PW.
Shutt - Wto 09 Kwi, 2013
Daj Krwawemu to może pogramy jeszcze chwilę xD
toszt - Wto 09 Kwi, 2013
Shutt napisał/a: | Daj Krwawemu to może pogramy jeszcze chwilę xD | ...
Jakbyś nie grał z nami, to bym Tobie zaproponował
Beez będzie mnie (mam nadzieję godnie) zastępował, pamiętajcie jednak, że król jest jeden, ewentualne zwycięstwo to ja, porażka to Beez
(B. nie czuj presji.. )
Shutt - Wto 09 Kwi, 2013
toszt napisał/a: | Jakbyś nie grał z nami, to bym Tobie zaproponował
|
Czym sobie na to zasłużyłem?
toszt - Wto 09 Kwi, 2013
Shutt napisał/a: | toszt napisał/a: | Jakbyś nie grał z nami, to bym Tobie zaproponował
|
Czym sobie na to zasłużyłem? |
No już nie smuć się, ja też raz kończyłem Greyjoyami za Ciebie, bym się zrewanżował
Shutt - Wto 09 Kwi, 2013
Aaa skleroza nie boli ^^
|
|