|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Horror w Arkham - Kolejny dodatek - jesień 2012
D.W. - Sro 01 Lut, 2012 Temat postu: Kolejny dodatek - jesień 2012 Na jesień 2012 planujemy kolejny dodatek do serii Horror w Arkham. Nie wiemy jeszcze dokładnie jakie będziemy mieli możliwości wyboru. Ale zakładając, że taki wybór byłby możliwy to proszę o sugestie jaki najchętniej widzielibyście dodatek.
dreamer - Sro 01 Lut, 2012
Najlepiej zachować chronologię - czyli planszowy "Kingsport Horror", a jeżeli miałby to być karciany to "Black Goat from the Woods". Planszowy na pewno byłby większą gratką dla graczy
suchii - Sro 01 Lut, 2012
Też jestem za tym żeby zachować chromologie wydawania dodatków, czyli kinsport byłby jak najbardziej wskazany.
Z drugiej strony jeśli będzie wybór między kilkoma dodatkami to czemu nie wybrać wszystkich możliwych które będą do wyboru i wydać je np. miesiąc po miesiącu
szutek - Sro 01 Lut, 2012
Zdecydowanie Kingsport, chociaż mi osobiście z dodatkami się nie spieszy i tempo jeden na rok mi np. odpowiada
groan - Sro 01 Lut, 2012
D.W. zapowiadałeś dwa dodatki w tym roku. Jako pierwszy widzę Kingsport lub inny planszowy. Jako drugi - mały karciany. Najpewniej Czarną Kozę, bo jej wydanie było teoretycznie możliwe w zeszłym roku. Szkoda, że piszesz "na jesieni", bo to oznacza koniec tego roku, a pewnikiem styczeń 2013. Z drugiej strony - dziękuję za to co już się ukazało i cieszę się, że coś się jeszcze ukaże. I dlatego wszystko co ukazuje się w tej lini kupuję u Was w sklepiku (oprócz podstawki - nabyłem gdzie indziej, ale u Was jej po prostu nie było.) Ups - Faraona też nie kupiłem u Was....ale liczą się przyszłe zakupy!
Sandking - Czw 02 Lut, 2012
Przecież już jeden dodatek w tym roku był. Trzy dodatki na rok to już lekka przesada dla mnie. Nawet nie zdążyłem ogarnąć Dunwich, a tu Król w Żółci. Kingsport na jesień (o ile to na serio będzie jesień, czyli np październik 2012, a nie styczeń 2013) jest jak najbardziej ok.
wesolo22 - Czw 02 Lut, 2012
Witam, moje osobiste zdanie to Kingsport Horror (czyli za chronologią), dodatkowe pytanko z mojej strony czy są plany wydania reedycji Faraona??
Sargodar - Czw 02 Lut, 2012
Kingsport Horror jak najbardziej proszę !
Robaczyw - Czw 02 Lut, 2012
Też jestem za Kingsport : )
Helga - Nie 05 Lut, 2012
A czy jakaś reedycja podstawki jest przewidziana? Bo nigdzie nie mogę dostać :/.
Matthias[Wlkp] - Nie 05 Lut, 2012
Dla mnie nie ma to większego znaczenia. Preferencja w kolejności:
1. Innsmouth ...
2. Lurker at the Threshold
3. Kingsport ...
4. Black Goat ...
...
99. Miskatonic - bardzo się ucieszę, jeśli wyjdzie ... na samym końcu.
Chrostek84 - Pon 06 Lut, 2012
Jestem za oryginalną kolejnością wydawania gier, ale kupię wszystko co wyjdzie. Im szybciej tym lepiej.
Ad-M - Pon 20 Lut, 2012
Ja byłbym najbardziej zadowolony z dodatku Innsmouth, ale oczywiście nie pogardzę innymi.
Marcus - Pon 20 Lut, 2012
Kingsport i jechać po kolei.
Wacho - Wto 28 Lut, 2012
WITAM ZDECYDOWANIE JESTAE ZA Kingsport EWENTUALNIE ZA Black Goat ... JEDNAKŻE PO RAZ KOLEJNY ZAPWENIAM, ŻE I TAK KUPIĘ WSZYSTKO Z TEJ GRY CO WYJDZIE PL!
Berestaszek - Czw 01 Mar, 2012
Ja również jestem za innsmouth, ale i tak każde kupie
groan - Wto 06 Mar, 2012
W najnowszych informacjach o planach wydawniczych nie pojawiła się żadna informacja o dodatku. DW czy mógłbyś podać jakieś informacje odnośnie najnowszego dodatku?
pzdr
Groan
wezuwiusz - Pią 09 Mar, 2012
Innsmouth!
fus - Sro 21 Mar, 2012
Ja optuję za Innsmouth - podobno najbardziej wymagający (i zbiera najlepsze opinie na boardgamegeek'u)
A jeśli nie, to Kingsport (bo to koniecznie musi być duży dodatek:D)
Arbaal - Pon 26 Mar, 2012
Piszecie o kolejnym dodatku ale nie piszecie czy mały czy też duży więc...
Jeśli duży to sądzę, że Kingsport oraz Innsmouth sprzedadzą się równie dobrze choć z tego drugiego gracze będą bardziej zadowoleni. Ma po prostu troszkę ciekawszą zawartość i najlepsze opinie.
Jeśli chodzi o mały dodatek... bez większego znaczenia czy to koza czy lurker, oba są spoko. Fajnie jakbyście zrobili nowego faraona.
Nie miałem arkham od samego początku i dobrze na tym wyszedłem bo teraz wiem żeby faraona nie kupować. Obecną wersję na pewno nie posiądę Uznam tylko drugą albo wcale.
W chwili obecnej mam tylko żółtego króla ale dunwitch nadrobię wkrótce.
zvish - Czw 05 Kwi, 2012
Kingsport
mathias999 - Pią 06 Kwi, 2012
COKOLWIEK!!!
mauler - Nie 08 Kwi, 2012
Najlepiej coś dużego
Rnr - Wto 10 Kwi, 2012
Zdecydowanie po kolei, czyli Kingsport.
JoeFrasier - Sob 14 Kwi, 2012
Innsmouth lub kingsport ! Byleby byl to duzy dodatek
Sh' EGzor - Sob 21 Kwi, 2012
A wiecie że jesteśmy 5 lat do tyłu za angielskimi dodatkami? KiY(ang) pojawił się w 2007 roku. Galakto czy nie dało by się wydawać tych dodatków po 2 naraz? Ewentualnie jakoś szybciej?
Drow - Nie 22 Kwi, 2012
Sh' EGzor napisał/a: | A wiecie że jesteśmy 5 lat do tyłu za angielskimi dodatkami? KiY(ang) pojawił się w 2007 roku. Galakto czy nie dało by się wydawać tych dodatków po 2 naraz? Ewentualnie jakoś szybciej? |
A z zarobkami jestesmy ze 20 lat do tylu..
M.in. wlasnie to tlumaczy to cale opoznienie z AH - ceny gier planszowych sa wysokie u nas, a co mowic o cenach dodatkow, ktore praktycznie sa prawie takie same, jak podstawki?
A Galakta, jak kazda firma na rynku, nie chce zwyczajnie wtapiac kasy.
szutek - Sro 25 Kwi, 2012
A ja osobiście nie widzę sensu w zbyt szybkim wydawaniu dodatków. Obecnie tempo jest dla mnie OK, jeśli nawet nie za szybkie (zaraz mnie zlinczują ). Osobiście kupuję kolejny dodatek w sytuacji gdy odpowiednio nacieszę się tym który wyszedł wcześniej. I tak o ile na Faraona czy na Dunwicha czekać trzeba było może i nieco zbyt długo, tak Król w Żółci wyszedł w stosunkowo niewielkim odstępie czasu od poprzedniego dodatku i osobiście zwlekam z jego kupnem. Ot, wciąż wystarczają mi Dunwich i Faraon. Zagram jeszcze kilka razy i na pewno kupię i Króla w Żółci, jak i z czasem kolejne dodatki, lecz nie uważam za koniecznie wydawanie dodatków w krótkim odstępach czasu, a tym bardziej w parach. Jednakże z drugiej strony, obserwując poczynania niektórych polskich wydawców, może i lepiej zeby dodatki wyszły szybko niż miałyby nie wyjść wcale.
vilge - Wto 14 Sie, 2012
Czy wiadomo już jaki dodatek wydacie tej jesieni? Czekam z niecierpliowścią!!!
ballo0 - Czw 16 Sie, 2012
Też jestem za zachowaniem chronologii, czyli Kingsport.
Chrostek84 - Pią 17 Sie, 2012
Na ten temat wydawnictwo już się wypowiedziało. Będzie Insmouth, jeśli miałby to być inny dodatek to ukazałby się on dużo później, a chyba lepiej żeby te dodatki ukazywały się w regularnych odstępach czasu nawet kosztem zaburzonej chronologii.
Wszak jest sporo części do nadgonienia w stosunku do oryginału. Natomiast podejrzewam, że zmiana kolejności wynika z kolejności dodruków robionych przez FFG.
cfsz - Nie 02 Wrz, 2012
Może być i Innsmouth, byle faktycznie się pojawił. Im szybciej tym lepiej, trzeba nadgonić braki do oryginalnej wersji
Osobiście wolałbym Kingsport, gdyż podążanie za chronologią w Horrorze w Arkham ma swoje uzasadnienie - to wlasnie w Innsmouth znajduja sie karty Personal Stories dla kazdego z badaczy, rowniez tych z dodatku Kingsport Horrror. Ciekawe jak to bedzie rozwiazane.
Drow - Pon 03 Wrz, 2012
cfsz napisał/a: | Może być i Innsmouth, byle faktycznie się pojawił. Im szybciej tym lepiej, trzeba nadgonić braki do oryginalnej wersji
Osobiście wolałbym Kingsport, gdyż podążanie za chronologią w Horrorze w Arkham ma swoje uzasadnienie - to wlasnie w Innsmouth znajduja sie karty Personal Stories dla kazdego z badaczy, rowniez tych z dodatku Kingsport Horrror. Ciekawe jak to bedzie rozwiazane. |
A jak to ma byc niby rozwiazane?
Dostaniesz po prostu wszystko co ma Innsmouth, a czesc kart bedzie lezec i sie nudzic. NIkt nie bedzie za darmo dodrukowywal 1/4 innego dodatku, tylko dlatego, ze u nas nie ma chronologii wydawania
cfsz - Pon 03 Wrz, 2012
Nie spodziewam się, że ktoś dodrukuje mi karty Badaczy Gdyby nie fakt, że kupię każdy dodatek to bym się nie ucieszył na wieść, że część gry, która nawiasem mówiąc nie kosztuje mało, ma leżeć i się nudzić.
Tak czy owak - grunt że będzie dodatek.
wezuwiusz - Czw 13 Wrz, 2012
uuu. na stronie galakty jest już miniaturka Inssmouth!
http://www.galakta.pl/artykul_127.html
beszcza - Pon 17 Wrz, 2012
nawet można poczytać
http://www.galakta.pl/artykul_457.html
wezuwiusz - Sob 13 Paź, 2012
ktoś ma wtyki w wydawnictwie? jakaś data premiery? a tak swoją drogą ktoś wie czy wyszedł już polski "chtulchu by gaslight" ?
zvish - Sob 13 Paź, 2012
Z nie mozności doczekania kontaktowalem się z Galaktą poprzez kontkat ze strony, powiedzieli że najwcześniej w połowie Grudnia.
Czekamy, czekamy
wezuwiusz - Nie 14 Paź, 2012
no wydanie gry przed świętami mogłoby być ekonomicznym tryumfem Galakty
cfsz - Nie 14 Paź, 2012
...i koszmarem poczty polskiej.
szutek - Pon 03 Gru, 2012
Na stronie FFG data pojawienia się reprintu Innsmouth to 1 kwartał 2013. Coś czuję że nie uda się przed świętami.
zvish - Sro 05 Gru, 2012
Ano się pewnie nie uda. Galakta zapowiedzial juz na swej stronie co sie mozna spodziewać na święta i niestety nie ma pośród tych wymienionych Innsmount
Brylant - Sro 05 Gru, 2012
I dobrze! Ja dopiero podstawkę mam, a gdzie tutaj fundusze znaleźć jeszcze na kolejne dodatki
zvish - Sro 05 Gru, 2012
kurde Brylant nie denerwuj ludzi!
wezuwiusz - Czw 06 Gru, 2012
Się pisze tak : kupię pięć , wciągnąłem też pół klasy w Arkham a także starszego brata który wciągnął kolegów ze studiów którzy wciąnęli swoich młodszych braci, wszyscy gramy w Arkham słabo znamy angielski a w naszym lokalnym sklepie z grami kolejki po polskie dodatki do gry są jak stąd do Ryleh, dziękuję to mówiłem ja detektyw Joe Diamond.
cfsz - Czw 06 Gru, 2012
Spoko, do 2016 powinny się ukazać polskie wersje wszystkich dodatków
zvish - Sob 08 Gru, 2012
No w 2016 to ja mam nadzieje na to że bedą juz wydawany na bierząco aktulne dodatki a nie że będziemy jeszcze na coś czekali.
wezuwiusz - Sob 08 Gru, 2012
a wychodzą jakieś dodatki do Arkham tak w ogóle?
zvish - Sob 08 Gru, 2012
No najnowsze co się tam jakis czas temu pojawiło to reedycja Czarnego Faraona, ale tak mówie z założeniem że coś sie pojawi.
Xoth - Sro 12 Gru, 2012
W planach wydawniczych "Widmo nad Innsmouth" i cacy. Kupię wszystko co wyjdzie po naszemu i pytanie... Czy byłaby możliwość dodania kart/arkuszy heroldów Czarnego Faraona z reedycji i Koszmaru z Dunwich do nowego dodatku? Reedycja Czarnego Faraona pewnie nieprędko ukaże się u nas, jeśli w ogóle, a Miskatonic Horror, to przypuszczalnie, również mniej lub bardziej odległa przyszłość. Graczy pewnie by to uradowało. Wielce.
zvish - Czw 13 Gru, 2012
Oj pewnie nic z tego. Z tego co wiem to Galakta musi wydawać wszystko dokładnie tak jak jest w oryginalnej wersji jężyckowej. Dlatego też w naszej wersji Dunwich pojawiają się karty dodatkowe, jakie nie są nam potrzebne jak informuje instrucja bo w naszej wersji podstawki nie były błędow, a jednak Galakta była zobligowana je wydać.
Więc takie coś jak dodanie Herolda napewno nie wchodzi w grę, tymbardziej że jest to herold z innego dodatku (Faraon re.)
Arturus - Wto 18 Gru, 2012
Obawiam się, że masz rację.
Jeżeli chodzi o polskie dodatki - warto śledzić stronę z zapowiedziami/reprintami FFG:
http://www.fantasyflightg...ge_upcoming.asp
Na I kwartał zapowiedziano reprinty:
- Arkham Horror
- Innsmouth Horror
To dlatego Innsmouth opóźniło się w stosunku do pierwotnych planów. Nie ma w tym winy Galakty. Dobra wiadomość jest taka, że FFG cały czas robi dodruki (właśnie dodrukowali Dunwich). Może załapiemy się na kolejne.
zvish - Sro 19 Gru, 2012
No ja mam nadzieję, że w trakcie przyszłego roku doczekamy sie oprócz Innsmouth jeszcze jednego chociaż dodatku.
Lunar - Sob 05 Sty, 2013
Z niecierpliwością czekam na Innsmouth! Mam nadzieję, że zostanie wydane teraz w pierwszym kwartale tego roku, zgodnie z polityką z FFG. Gra się spodobała, toteż z pewnością też do zestawu dołączę wydane już Dunwich.
wezuwiusz - Nie 06 Sty, 2013
to mówiłem ja - detektyw Joe Diamond pogromca potworów pierwszej klasy
zvish - Nie 06 Sty, 2013
wezuwiusz napisał/a: | to mówiłem ja - detektyw Joe Diamond pogromca potworów pierwszej klasy |
:D:D
Rotevil - Pon 07 Sty, 2013
kiedy dokładnie ma być insmouth , wiadomo coś na ten temat ?
|
|