galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Osadnicy z Catanu (Settlers of Catan) - Mistrzostwa Polski - pytania

Krionah - Pon 05 Wrz, 2005
Temat postu: Mistrzostwa Polski - pytania
Już wiemy, że mistrzostwa odbędą się 24.09.2005 w Krakowie, ale czy wiadomo już gdzie dokładnie (prosiłbym o adres) i o której godzinie się rozpoczną rozgrywki? Ile będą one mniej więcej trwały? Czy możecie polecić jakiś w miarę dobry i średnio dorgi hotel (pokój tak od 30 zł za noc)? Pytam się bo jestem z dość daleka i muszę tą wycieczkę zaplanować wcześniej. Z góry dziękuję za informacje.
xshadow - Pon 05 Wrz, 2005

Okiem zewnetrznym
-biorac pod uwage wspolprace YMCA mistrzostwa odbeda sie zapewne w okupowanym przez nich budynku przy ulicy Krowoderskiej
-co do noclegu, znajomi zawsze chwalili schronisko przy ulicy Oleandry (za budynkiem biblioteki UJ)- nadsedl czas zeby sie o tym przekonac na wlasnej skorze
A pomysl to nieglupi bo sie duzo nas tam zmiesci :)

Hudson - Pon 05 Wrz, 2005

A ja mialem nadzieje, ze bedzie mozna grac cala noc, wtedy nocleg niepotrzebny!
D.W. - Pon 05 Wrz, 2005

Zawody odbędą się w Ymca i jak wynikało z rozmowy można będzie grać całą noc. Dlatego jeśi przynajmniej kilka osób będzie chciało zrobićsobie maraton nie będzie problemu.
W ciągu najbliższych 2 dni wystartuje specjalna stronka. Tam będzie wszystko opisane.

xshadow - Wto 06 Wrz, 2005

Maj gad, jeszcze tydzien temu straszyla mnie taka wizja

16- jestem w Krakowie- uderzamy na miasto
22- melinujemy sie w YMCA
7- kladziemy sie spac
9-12- Krionah budzi mnie na kolejne partie, w ktorych mam wziac udzial :P

Teraz wiem, ze tak bedzie

Hudson - Wto 06 Wrz, 2005

Wiec jednak jest szansa na maraton :)
Jakies fajne gry przywozicie? :) Jestem bardzo ciekaw frekwencji.

uiek - Wto 06 Wrz, 2005

Od jakiegoś czasu ustalamy z xshadowem co kto przywiezie :) Ja na pewno zabiorę Through the desert, a takze inne gry. Jednak całej biblioteczki 65 gier na pewno nie dam rady przytaszczyć ;)
xshadow - Wto 06 Wrz, 2005

Eh, Uiek skorzysta z każdej okazji zeby wpędzic mnie w kompleksy.
Ja z pewnoscia nie mam na polce Biblioteki Narodowej planszowek (chociaż w lubelskim chyba nikt mnie nie przebije- ale mogę się mylić) jednak z pewnoscia zwiaze cos fajnego. Na 100% karcianki- Bang!, Saboteur i byc moze jeszcze jakies niespodzianki ;)

Hudson - Sro 07 Wrz, 2005

Dobra, dobra, Uiek, zamiast sie przechwalac lepiej powiedz, czy ta wasza miejscowka daleko jest od dworca i jak tam trafic :)
xshadow - Sro 07 Wrz, 2005

eee, rzut beretem
wychodzisz z dworca i idziesz prosto jeden przystanek
ale jeszcze lepsze jest to ze na starowke masz 5 minut drogi :)

Hudson - Sro 07 Wrz, 2005

A co Ty myslisz, ze czlowiek z prowincji to juz w miescie nie byl? :)
Krakow troche znam, bylem tam pare razy, ale teraz jade grac a nie zwiedzac. Cale szczescie, ze blisko, bo te krakowkie tramwaje jakies dziwne, wsiada sie na srodku ulicy...

Krionah - Sro 07 Wrz, 2005

Xs, mam rozumieć że między 7 a 9 chcesz spać? Stary nie licz na to :D A tak serio, to ja chętnie siępiszę na maraton. Planszówwk nie biorę bo mam to co Galakta wydała (w sumie to drakona, arene maximus i osadnikow) Wyprawę (zmarnowane pieniądze) magięi miecz, zombiaki. W dodatku jadę z obstawą (dziewczyna, rodzice, brat i pies :roll: bo przy okazji chcą zwiedzić miasto a ja nie musze telepac sie pociągiem). Tak więc jak ich jakoś przekonam, że raczej nie bedę im potrzebny to macie dodatkowego gracza. O by się udało :) No i wreszcie chciałbym was poznaćna żywo.
uiek - Sro 07 Wrz, 2005

xshadow Ja to po prostu lubię ;)

Hudson nie jest to bardzo blisko dworca pkp (dworzec pks ostatnio przenieśli w inne miejsce) Zreszta dzis powinna ruszyć stronka Mistrzost z mapką jak trafić

A z tramwajami to sie pewnie nie bedziesz musial spotkac, poniewaz cale okolice dworca sa tak rozryte, ze tramwaje tamtędy nie jeżdża, z autobusami też jest jakoś dziwnie - wszystko jeździ strasznie naokoło. Najlepiej bedzie dostać sie na Mistrzostwa na piechotę.

A co do gier, na pewno wezmę jeszcze Boomtown (tutaj podenerwujemy xshadowa - to jest gra, którą dostałem od Faiduttiego:P) mogę zabrać Zug um Zug. Zresztą, ja jestem w stanie obrócić w przeciagu godziny do domu i spowrotem wiec jakby co to dowiozę inne ciekawe produkty ;)

xshadow - Sro 07 Wrz, 2005

Uiek napisał/a:
dworzec pks ostatnio przenieśli w inne miejsce

ale jaja, zgubie sie w Krakowie
-Ni muoże być, na kuocie?

Ja tez chetnie obejrze wasze krzywe gęby na żywo :)

EDIT:
Hudson napisał/a:
ale teraz jade grac a nie zwiedzac

A czy ja mówię, że ciekawi mnie czy Mariacki nie zapadł się pod ziemię?
Interesuje mnie czy Miłościwie nam panujący- Jaśnie Oświecony Cesarsko Królewski Browar wciaż działa ;)

Uiek napisał/a:
Zresztą, ja jestem w stanie obrócić w przeciagu godziny do domu i spowrotem wiec jakby co to dowiozę inne ciekawe produkty

Dobra chłopcy i dziewcząta. Zrzutka na taksówkę towarową dla naszego kumpla po co ma biedaczyna ciągle jeździć w tę i nazad :P

Hudson - Pią 16 Wrz, 2005

Kiedy konczy sie internetowa rejestracja?
Czy bedzie ogloszone, ile osob sie zarejestrowalo?
Ile czasu trzeba czekac na potwierdzenie rejestracji? :)

Krionah - Pią 16 Wrz, 2005

Dołączam się do tych pytań.
D.W. - Pią 16 Wrz, 2005

Koniec rejestracji nastąpi w czwartek. W zależności od ilości zgłoszeń, może ktoś będzie mógł dołączyć później lub na miejscu. Jeśli np.dodanie1-2 osób spowoduje, że wszystkie stoliki będą miały po 4graczy. Ale to jest sytuacja awaryjna i w takim przypadku będzie się liczyła kolejność zgłoszeń. Tylko rejestracja internetowa jest tą właściwą i zapewnia możliwość gry.

Jeśli chodzi o ilość graczy to w tej chwili chyba przekroczyliśmy 10. Myślę, że ostatecznie zamknie się w okolicach 20. Oczywiście im więcej to lepiej ale nawet jak przyjadą tylko 4 osoby to i tak turniej się odbędzie :) Im mniej to lepiej dla Was bo będziecie mieli większe szanse.

Potwierdzenie rejestracji będę wysyłał jutro. Proszę o cierpliwość.

Co do samych mistrzostw to mamy salę od godziny 8:00 w sobotę. Od 9:00 zrobimy rejestrację przybyłych graczy. Od 10:00 będziecie rozsadzani do poszczególnych stolików i potem zaczną się gry.
Będzie możliwość zostania na tej sali przez całą noc z soboty na niedzielę dzięki uprzejmości YMCA. Dlatego noclegu na dobrą sprawnie trzeba szukać. Będzie można pograć całą noc. Być może trzeba będzie zebrać po parę złotych od każdej osoby, która zostanie dla nocnych opiekunów budynku. Ale to drobiazg. Myślę, że oprócz samej rywalizacji w czasie trwania Mistrzostw takie nocne granie będzie miało swoje dodatkowe plusy.

Hudson - Pią 16 Wrz, 2005

E tam szanse, im wiecej gry, tym lepiej. I tak wygra najlepszy :D
Bardzo sie ciesze, ze turniej sie odbedzie, juz nie moge sie doczekac.

Krionah - Sob 17 Wrz, 2005

A czy uczestnicy dostaną jakieś koszulki z logo Osadników, albo czy chociaż da się takową koszulkę kupić? No bo jak mam promować pełną gębą gry planszowe, to łaziłbym z napisem Osadnicy z Catanu na klacie i Galakta na plecach po całym mieście :) .
Hudson - Sob 17 Wrz, 2005

Nie ma nic za darmo! Ale niezly pomysl jako gadżet do wygrania w Klubie Gracza.
Hudson - Sob 17 Wrz, 2005

Rejestracja zaczyna sie o 9:00. Czy to oznacza, ze trzeba sie stawic na 9, czy wystarczy np.9:50? Pytanie wazne z perspektywy osoby, ktora chce jako tako sie wyspac;)
Krionah - Wto 20 Wrz, 2005

A ja mam takie pytanie: kiedy otrzymam potwierdzenie rejestracji? Przelałem pieniądze na wskazane konto w piątek a potwierdzenia nadal nie mam. Szczerze zaczynam się denerwować. Czy ktoś z innych osób otrzymał potwierdzenie?
Hudson - Wto 20 Wrz, 2005

Tak. DW napisal, ze przesle wieczorem i przeslal. Tyle ze ja wplacilem nieco wczesniej. Zdaje sie, ze to natlok obowiazkow...ale pytaj, bo szkoda byloby stracic taka impreze.
Nataniel - Sro 21 Wrz, 2005

Czy ktos jeszcze przyjezdza pociagiem z Warszawy, ktory w Krakowie jest o 08.53 ?
xshadow - Sro 21 Wrz, 2005

No a czy w YMCA mozna tez kimac z piatku na sobote?
Ja bede w Krakowie juz we czwartek. Nocleg co prawda mam ale chcialbym juz piatek przeznaczyć na doskonalenie swoich umiejętności

Hudson - Sro 21 Wrz, 2005

Nataniel napisał/a:
Czy ktos jeszcze przyjezdza pociagiem z Warszawy, ktory w Krakowie jest o 08.53 ?

Ja na 95%

Nataniel - Sro 21 Wrz, 2005

To zgadamy sie w pociagu, wezme cos w co sie da grac w przedziale albo w restauracyjnym :)
Milanese - Pią 23 Wrz, 2005
Temat postu: procedura rejestracji...
mam takie pytanko - na stronie osadnicy.pl zarejestrowalem sie na turniej, pieniazki przelalem, nie wiem tylko czy doszly, mam w razie czego dowod przelewu w .pdfie, i drugi czy trzeci dzien nie dostaje potwierdzenia rejestracji...
chcialem wiec spytac - czy taka jest procedura, ze sie potwierdzenia nie otrzymuje? jesli cza oczymac, a ja nie oczymalem, to mam nie isc na turniej ;(?

D.W. - Pią 23 Wrz, 2005

O ile wiem wysłano juz potwierdzenie.
Krionah - Pią 23 Wrz, 2005

Zapytam teraz ja. Jeśli nie otrzymales potwierdzenia z siakiegos powodu a okażesz dowód wpłaty yo moge grać (to pytanie tak na uspokojenie, bo jak mi nie pozwolicie grac to zrobie demolke :D :twisted: )
Hudson - Sob 10 Gru, 2005

Czy na pzyszly sezon tez sa planowane Mistrzostwa Polski? Pewnie tak, ale warto wiedziec na 100%, to niezla mobilizacja do trenowania :)