|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Inwazja - dyskusja ogólna - Premiera Warhammer: Inwazja
D.W. - Wto 27 Lip, 2010 Temat postu: Premiera Warhammer: Inwazja Sprzedaż Warhammer: Inwazja rozpoczniemy w połowie/koniec przyszłego tygodnia.
Jest kilka dni opóźnienia z powodu kłopotów statku, na którym płynie kontener. Planowo miał on dotrzeć 25.07 do Hamburga. Aktualny termin, który został nam podany jako przypłynięcie statku to 01.08. Do tego kilka dni na odprawę i dotarcie kontenera do nas.
Siła wyższa, na którą nie mamy wpływu. Proszę o cierpliwość.
Aby Wam umilić oczekiwanie zrobimy jeszcze jeden konkurs dotyczący tej gry przy okazji roztrzygnięcia obecnego.
sirafin - Wto 27 Lip, 2010
Szkoda, pierwotny termin był dla mnie wprost perfekcyjny
Mam nadzieję, że jednak gra dotrze na miejsce bliżej początku niż końca przyszłego tygodnia, to zdążę jeszcze rozegrać kilka partyjek z bratem, który odwiedza mnie właśnie w pierwszym tygodniu sierpnia. Cóż, trzymam kciuki za szybki transport, bez dalszych komplikacji i niespodzianek.
wookash966 - Wto 27 Lip, 2010
ehh, i cały misterny plan ... . Będzie urlop bez WH :/ Już mi lotto czy będą kolejne opóźnienia
kosma - Czw 29 Lip, 2010
Cóż szkoda, że wystąpiły opóźnienia ale nikt na to nic nie poradzi.
Ciekawi mnie czy będą i ewentualnie kiedy polskie spojlery (choćby bez grafik) startówki i dodatków czy będzie trzeba skorzystać z angielskich.
Nemomon - Czw 29 Lip, 2010
Spoilery będę pisał. Ale nie wiem kiedy, teraz użeram się drugi czy trzeci tydzień z remontem domu. Ale wczoraj wreszcie nowe meble do mnie przyszły, więc na dniach będę mógł siąść i zabrać się za to. Spoilery będą jedynie podstawki oraz Cyklu Spaczenia, ewentualnie "elfów" - czyli tego, co nie zostało wydane równocześnie przez Wydawnictwo Galakta oraz FFG.
kosma - Pią 30 Lip, 2010
Przyznam, że cieszy mnie ta wieść o spojlerach w języku polskim
Owocnego i szybkiego remontu życzę.
Galadin - Pon 02 Sie, 2010
Czy wiadomo coś więcej na temat tych opóźnień? Czy statek wczoraj dotarł na miejsce?
D.W. - Pon 02 Sie, 2010
Jutro ma być statek rozładowywany. To tyle co wiem na chwilę obecną.
Czwartek/piatek to termin dotarcia do Krakowa. Na dzień dzisiejszy.
To zawsze jest tak, że jak zależy aby wszystko było o czasie to nigdy nie jest. A jak mniej zależy to wtedy wszystko o czasie albo i przed czasem...
Venusian Ranger - Pon 02 Sie, 2010
Uuu czyli z Hamburga to nie idzie prosto do sklepow tylko najpierw do wydawnictwa a potem dopiero to dalej puszczacie w swiat ?
To pewnie dopiero kolo 10-11 sierpnia to bedziemy mieli w domach.
D.W. - Pon 02 Sie, 2010
Raczej trudno byłoby to inaczej zrobić. Musi dotrzeć kontener do naszego magazynu. Jeśli to będzie w godzinach przedpołudniowych to w tym samym dniu do części odbiorców już wyjdzie.
Inwazja będzie także od połowy przyszłego tygodnia dostępna w Empikach.
Likaon23 - Wto 03 Sie, 2010
Czyli tak od 09.08 zacznie docierać do ludzi?
Trudno przetrzymać będzie ten tydzień Może jakieś nowe karty zobaczymy?
D.W. - Wto 03 Sie, 2010
Najnowsze informacje są takie, że na razie idzie wszystko zgodnie z planem. Towar powinien dotrzeć do nas w czwartek.
Chaber - Wto 03 Sie, 2010
Czy jest szansa na osobisty odbiór w Waszej siedzibie np w piątek dla tych którzy kupili bezpośrednio u Was?? Zakładając pomyślny przebieg wypadków?
Pozdrawiam
Piter
D.W. - Wto 03 Sie, 2010
Powinno to być możliwe ale dam jeszcze znać tutaj jak gry do nas dotrą. I tak jak zawsze każda osoba, która chce do nas podjechać odebrać grę jest proszona o wykonanie do nas telefonu i upewnienie się, że jest gra i ktoś będzie o określonej porze.
To ważne. Mamy właściwy magazyn w innym miejscu i czasami jest tak, że w przypadku dużych transportów wszystkie siły są potrzebne, a na miejscu może przez chwilę nikogo nie być. Bo np. stamtąd jest prowadzona wysyłka.
Ajgor - Wto 03 Sie, 2010
D. W. To ja tu siedzę cichutko w tym Zakopcu i czekam na umówionego kuriera.
ygeth - Sro 04 Sie, 2010
Witam wszystkich.
Jako, że zamówiłem Warhammera: Inwazje i będę tu stałym bywalcem, chciałem się przedstawić.
Przy okazji mam pytanko:
Czy kolejne dodatki będą wydawane tak jak w wersji angielskiej czyli 40 kartowych battlepackach?
Nemomon - Sro 04 Sie, 2010
Witaj!
Tak, wszystkie polskie dodatki będą identyczne z tymi angielskimi.
D.W. - Czw 05 Sie, 2010
Co mogę więcej napisać. Gry dotarły...
Chaber - Czw 05 Sie, 2010
o czwartej rano??
No to mieliście ciepło....
Pozdrawiam
Piter
Syndelis - Czw 05 Sie, 2010
Mi sie wydaje ze to jest nie 4:38, a 16:38
Ajgor - Pią 06 Sie, 2010
Oby Wam starczyło sił do pakowania!
Venusian Ranger - Pią 06 Sie, 2010
Dziekujemy za regularne informowanie o postepach w bolesnym procesie dostarczenia gry. Profesjonalne podejscie.
Cecil - Pią 06 Sie, 2010
Alleluja xD Jako, że ja zamówiłem ją sobie w innym sklepie internetowym... Ehh... poczekam sobie jeszcze... Jednak cieszę się, że przyszły w czwartek a nie piątek xD
Ravandil - Pią 06 Sie, 2010
A ja właśnie rozpakowuję :D:D Wczoraj wysłane - dziś u mnie, brawo GALAKTA
Galadin - Pią 06 Sie, 2010
A gdzie składałeś zamówienie? Ja w Rebelu, więc chyba będę czekał do poniedziałku.
Syndelis - Pią 06 Sie, 2010
Ja tez w Rebelu. Aczkolwiek, jezeli pojedyncze osoby dostaja juz gry od Galakty, Rebel powinien, moim zdaniem, je rowniez dzis dostac
aru - Pią 06 Sie, 2010
Cześć wszystkim
Ja też zamówiłem w rebelu, więc pewnie będą u mnie w połowie przyszłego tygodnia.
Może ktoś kto już ma u siebie podzieli się wrażeniami?:)
pozdr
Aru
michub - Pią 06 Sie, 2010
Haha! Właśnie dostałem paczkę zaraz zabieram się za rozpakowywanie
aru - Pią 06 Sie, 2010
Farciarze:P
Do mnie musi przez całą Polskę przyjechać ;/
Czekamy na wrażenia:)
Chaber - Pią 06 Sie, 2010
Gra odebrana, ale niestety czeka grzecznie sobie teraz w bagażniku.
Rozpakuję się dopiero po robocie.
Jako bonusik dostałem plakat.
Pozdrawiam
Piter
Nemomon - Pią 06 Sie, 2010
Grzecznie czekać, to chyba nie będzie ;>
ygeth - Pią 06 Sie, 2010
Dziwne... gry dotarły do polski w czwartek a u Rebela dalej cisza
drapichrust77 - Pią 06 Sie, 2010
Ja odebrałem osobiście z warszawskiego sklepu Planszomania. Wszystko wygląda ok, ale na dokładniejsze oględziny będzie czas wieczorem.
Likaon23 - Pią 06 Sie, 2010
Czekamy na pierwsze opinie...
Niestety ja też zamówiłem w Rebelu i muszę poczekać. Miejmy nadzieję, że najpóźniej we wtorek będzie.
Ajgor - Pią 06 Sie, 2010
Ale expres, tylko czy D. W. pamiętał aby moją paczkę wysłać do Zakopanego...
Sxk - Pią 06 Sie, 2010
Mam, mam tadadam
Ajgor - Pią 06 Sie, 2010
A ja się martwiłem, czy Oni będą pamiętać że jestem na urlopie i prosiłem o wysłanie paczki pod inny adres, a Oni pamiętali i wysłali!
Ogromne dzięki dla Galakty, że w takiej chwili pomyśleli o jakiejś marudzie. To bardzo miłe uczucie, kiedy wiesz że możesz na kimś polegać. D. W. pamiętaj że we Wrocławiu zawsze możesz na mnie liczyć.
Zabieram się za rozpakowywanie.
D.W. - Pią 06 Sie, 2010
Miło czytać parę miłych słów ale zaraz wrócicie do narzekania i to na szczęście sprowadzi nas na ziemię
Generalnie do zdecydowanej ilości odbiorców towar wyszedł albo jeszcze w czwartek lub dzisiaj. Myślę, że niezależnie gdzie kto kupił gry to w poniedziałek a najpóźniej we wtorek będą u niego.
Ajgor - Pią 06 Sie, 2010
To trzeba ogłosić tydzień bez narzekania.
Syndelis - Sob 07 Sie, 2010
Rebel pierwszy raz nawala - zadnej aktualizacji na stronie nie zrobili nt. Warhammera Nie mowiac juz o jakims mailu "tak mozna odebrac juz osobiscie gre"
Ajgor - Sob 07 Sie, 2010
Właśnie z tego powodu, pozycje na które czekam w napięciu kupuję prosto od Galakty, bo kto ma te gry mieć wcześniej od nich. Ta polityka bardzo mi się podoba, zamawiam u źródła i mam jako pierwszy. Jak by to miało być, że zamawiamy w Galakcie, a Rebel dostarcza pierwszy. Myślę że Rebel nie nawala, pewnie otrzymali gry tak jak my, z tym że muszą to przepakować i rozesłać dalej. To chyba normalna sytuacja. Nie martw się, doczekasz się.
Ale ja mam odbior osobisty ;d Ta ale jedyna zaleta jest, ze Rebel do tej pory ma cene przedpremierowa - Galakta miala jedynie ja do 15 lipca.
KdoS - Sob 07 Sie, 2010
Właśnie z tego powodu zdecydowałem się na zakup w innym sklepie nie bezpośrednio u wydawcy, bo w końcu 99,90 a 119.90 to spora różnica a znowu skoro nie widać różnicy to po co przepłacać (chyba, że komuś zależało na plakacie). Szkoda, że ten termin był tylko do 15 lipca, bo ja o tej grze dowiedziałem się przypadkowo, zamówienie dokonując jeszcze tego samego dnia czyli na początku sierpnia... Swoją drogą jak to jest z tą ceną przedpremierową. Bo przy założeniu, że sklepy zamówiły sporo egzemplarzy po cenie promocyjnej dla siebie to i po cenie bardzo konkurencyjnej dla Galakty będą mogły to sprzedawać. Czy też może wydawca ma prawo narzucenia tak zwanej "sugerowanej" ceny detalicznej i będzie ona obowiązywała od momentu dotarcia gier do sklepów jednakowa tudzież zbliżona wszędzie, czyli w granicach 120 pln? Pytam tak z czystej, wiodącej do piekła ciekawości
Tez mi sie wydaje ze tu powinna cena byc lekko nizsza niz w innych sklepach, nie mowiac juz o ofercie przedpremierowej.
uiek - Sob 07 Sie, 2010
Panowie (i Panie, jeżeli są takowe wśród nas) zrozumcie, że kto jak kto, ale wydawca nie może (a przynajmniej nie powinien) sprzedawać gier w cenie niższej sugerowana. Wynika to z prostego faktu - wtedy nikt by nie miał interesu kupować w Galakcie.
Postawcie się na miejscu sklepikarza - kupuje grę za jakąś tam cenę, żeby sprzedawać ją powiedzmy za 99zł, ponieważ tyle wynosi sugerowana cena (no, może za 95, aby mieć ofertę lepszą niż konkurencja). Jeżeli pewnego pięknego dnia dowiedziałby się, że wydawca sprzedaje tę grę na swojej stronie po powiedzmy 80zł to nic by więcej od niego nie kupił, ponieważ sami wiecie jak to jest w przypadku różnic cenowych.
A wtedy gier nie mielibyście w Empikach, lokalnych sklepach z fantastyką - a wtedy byście narzekali, że nie ma z kim grać w Inwazję...
Ale jakoś tak jest, że wszystkim nie dogodzisz
D.W. coś o tym niestety wie (dalej mam nadzieję na DUST Tactics PL )
kosma - Pon 09 Sie, 2010
Ciekawe kiedy W:I pojawi się w sprzedazy w sklepach stacjonarnych typu Graal (a może już jest ).
Cieszy fakt, że gra już dotarła i że sporo ludzi już ją ma.
ygeth - Pon 09 Sie, 2010
Na stronie Rebela mam komunikat ,,Wysyłka dzisiaj".
Oby do jutra paczka dotarła
Syndelis - Pon 09 Sie, 2010
Ja mam "do odbioru" zara wsiadam w samochod i jade po mlotka ; )
Ajgor - Pon 09 Sie, 2010
A ja, zamawiając koszulki i parę drobiazgów w Rebel-u, postanowiłem dołączyć do grona oczekujących i zamówiłem sobie jeszcze jeden Core Set. Tak mi się ta gra spodobała. Zobaczymy czy moja talia na tym zyska.
Pajhi - Pon 09 Sie, 2010
Ajgor napisał/a: | A ja, zamawiając koszulki i parę drobiazgów w Rebel-u, postanowiłem dołączyć do grona oczekujących i zamówiłem sobie jeszcze jeden Core Set. Tak mi się ta gra spodobała. Zobaczymy czy moja talia na tym zyska. |
Już Ci kolego powiem że zyska. Sam posiadam wersje ANG i zamówiłem PL(już się cieszę z podwójnych kart)
Yachu85 - Wto 10 Sie, 2010
A ja na grę czekałem, czekałem i się doczekać nie mogłem...
Do wczoraj!
Wyjechałem na weekend, a gra przyszła w piątek. Kurier zostawił ją u sąsiadki, a ona podała mi ją wczoraj. Bardzo cieszę się z gry, ale nie do końca podoba mi się zostawianie przesyłek u sąsiadów Kobieta postawiła pudełko w przedpokoju, ale miała usterkę pralki i przesyłka podciekła wodą. Na szczęście nic się nie stało zawartością, ale jakby się stało to kogo miałbym winić - sąsiadkę (która chciała być grzeczna) czy lenia-kuriera?!
Ale dość narzekania! Może dziś uda mi się namówić żonę na granie!!
MagisterMilitum - Wto 10 Sie, 2010
może jakieś premierowe turnieje??? było by miło
kosma - Wto 10 Sie, 2010
Turnieje to byłoby coś
Wiadomo kiedy dokładnie ruszy strona poświęcona W;I? bo póki co mozna sobie popatrzeć na grafikę.
Ajgor - Wto 10 Sie, 2010
Pajhi napisał/a: | Ajgor napisał/a: | A ja, zamawiając koszulki i parę drobiazgów w Rebel-u, postanowiłem dołączyć do grona oczekujących i zamówiłem sobie jeszcze jeden Core Set. Tak mi się ta gra spodobała. Zobaczymy czy moja talia na tym zyska. |
Już Ci kolego powiem że zyska. Sam posiadam wersje ANG i zamówiłem PL(już się cieszę z podwójnych kart) |
Ooo widzę Pajhi, że już nad tym popracowałeś. A powiem Ci że cały czas rozważam zakup trzeciego egzemplarza.
Pajhi - Wto 10 Sie, 2010
Ajgor napisał/a: | Pajhi napisał/a: | Ajgor napisał/a: | A ja, zamawiając koszulki i parę drobiazgów w Rebel-u, postanowiłem dołączyć do grona oczekujących i zamówiłem sobie jeszcze jeden Core Set. Tak mi się ta gra spodobała. Zobaczymy czy moja talia na tym zyska. |
Już Ci kolego powiem że zyska. Sam posiadam wersje ANG i zamówiłem PL(już się cieszę z podwójnych kart) |
Ooo widzę Pajhi, że już nad tym popracowałeś. A powiem Ci że cały czas rozważam zakup trzeciego egzemplarza. |
Tak pracujemy nad tym cały czas od wydania ANG,a co do trzeciego egzemplarza to ja bym się wstrzymał Ajgor,poczekaj na wymiany i kupno powiedzmy na Allegro
Ajgor - Wto 10 Sie, 2010
To Cię posłucham, nie ma pośpiechu.
adhan - Pon 16 Sie, 2010
a ja jestem zawiedziony pracą polskich roboli .
wstyd i hańba ze mają takie opóżnienie myślałem ze galakta to porządna firma a wychodzi ze jest to jakaś rodzinna manufakturka klepiąca coś na photoshopie . ludzie jak długo mozna wklepiwac pare słow aby przetłumaczyć kartę do gry !!!!!!! teksty na kartach to zadna literatura piękna .
Drogi Prezesie apeluje jeśli twoi pracownicy to nie rodzina to wywal ich na zbyty pysk i zatrudnij profesjonalistów . bo przy takiej ekipie tracisz grubą kasiure .
czy moze mi jakis pracownik napisac pare bajek jak to nie z ich winy tylko przez statki mistrzostwa są te 3 tygodniowe opóznienia . bo przeciez oni to juz przetłumaczyli pół roku temu ha ha czekam na posta chciałbym się posmiać z kolegami .
Podoba mi się manewr z zamknięciem wątku dotyczącym terminu wydania polskiej wersji ( chytruski nie ma wpisów nie ma afery ze zawalilismy cwane cwane )
pozdrawiam (amatorzy na lotnisko i szorować gary w Londynie zróbcie miejsca nowym generacjom które potrafią dotrzymywać terminów )
SeeM - Pon 16 Sie, 2010
adhan napisał/a: | (amatorzy na lotnisko i szorować gary w Londynie zróbcie miejsca nowym generacjom które potrafią
dotrzymywać terminów ) |
Wyślij CV.
kosma - Pon 16 Sie, 2010
Nikt nikogo nie zmusza do kupna czegokolwiek więc można kupić sobie wersję polską, angielską lub żadną. Wybór należy do potencjalnego kupującego. Tylko tyle i aż tyle
|
|