galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Runebound - Gdzie na śląsku kupić Runebound PL I lub II edycje

tomkon - Nie 08 Lip, 2007
Temat postu: Gdzie na śląsku kupić Runebound PL I lub II edycje
Może ktoś z was widział przypadkowo w jakimś sklepie na śląsku,byłbym wdzięczny za info.Zalezy mi na nowej zafoliowanej w polskiej wersji językowej.
Ratuje mnie też sklep internetowy :) ,choć wszędzie piszą BRAK,NIEDOSTĘPNY,itp. :x
ps.
Czy w I edycji postacie bohaterów są z kartonu czy plastiku ?.Ponieważ co sklep to inny opis,już zgłupiałem do reszty :D
dzięki.

moonman - Pon 09 Lip, 2007

ja swój egzemplarz zamawiałem przez empik jakieś 2 tygodnie temu (dzięki radzie jednego z forumowiczów) - udaj się do najbliższego empiku i zamów w kasie - sprowadzą Ci z innych empików - czekasz ok. 2 dni (we wtorek będąc w gdańskim megastore empik widziałem cztery runeboundy - także empiki na pewno jeszcze mają)

I edycja ma kartonowe wizerunki a'la Drakon
II edycja ma plastikowe figurki

Kvachu - Pon 09 Lip, 2007

Rzeczywiście Empik jest chyba najlepszym wyjściem. Z drugiej strony lada moment bedzie wznowienie Runebounda wiec w sklepach pojawia sie nowe egzemplarze.
Kvachu - Pon 09 Lip, 2007

Choć nie, pomyłka. Lada moment to pojawią sie dodatki. Jesli chodzi o wznowienie podstawki to gdzies czytalem ze bedzie najwczesniej na przelomie sierpnia i wrzesnia. Sorki za wprowadzenie w błąd. Polecam siec sklepow EMPIK.
Ajgor - Pon 09 Lip, 2007

Tak jak pisałem wcześniej, dzwoń po Wrocławskich Empikach bo widziałem na własne oczy jeszcze tydzień temu!
tomkon - Pon 09 Lip, 2007
Temat postu: i dostałem !!!!
jak by ktoś jeszcze szukał,to w Bytomskiej Plejadzie,w Empiku są jeszcze 4 sztuki,edycja II w polskiej wersji językowej 149,90zł.
Ajgor - Wto 31 Lip, 2007

Wczoraj (30.07.2007) w Empiku (Wrocław - Centrum Bielany - Tesco) widziałem i dotykałem 3 szt. "Runebound" PL.
Yachu85 - Pią 03 Sie, 2007

Przedwczoraj widziałem tę grę w Empiku na pasażu centrum handlowego M1 w Czeladzi (ul. Będzińska 80).
kowal85 - Sob 04 Sie, 2007
Temat postu: Sa sklepy internetowe gdzie dostepny jest runebound 2
Ja osobiscie kupilem runebounda 2 pl z allegro ale na tej stronie sa jeszcze dostepne egzemplarze Runebounda 2 Sebo-Wilczek tylko nie wiem czy PL zapytaj sie Sebastiana znajdziesz jego GG na tej stronce :]
bakkrol - Sob 01 Wrz, 2007

A wersja PL to jest tylko polska instrunkcja czy napisy na kartach i mapie (nie znam dokłądnie gry, więc nie wiem na czym są jeszcze) są po polsku? I jaka jest różnica między pierwszą a drugą edycją ????
Lord Agrael - Nie 02 Wrz, 2007

Jest to pełna polska wersja językowa :) . Wszystko jest po polsku.
A różnica między pierwszą a drugą edycją jest taka że druga jest bardziej grywalna i jest w niej więcej interakcji miedzy graczami - przynajmniej tak jest przedstawiana.

bakkrol - Nie 02 Wrz, 2007

A jest jakaś różnica w cenie? Ogólnie to chyba jakby się już kupowało to lepiej 2 edycje? Gdzie można w necie dostać 2 edycje PL ?
Lord Agrael - Nie 02 Wrz, 2007

Po polsku wydana jest tylko edycja druga. W tym momencie tą grę to można chyba kupić tylko w empikach. Ale DW informował że niedługo będzie dodruk :)

A wiadomo mniej więcej kiedy będzie dodruk (za miesiąc czy za pół roku)? I jaka będzie cena?

Czy będzie nadal za 149,90 zł ?
buras - Pon 03 Wrz, 2007

Kupiłem wczoraj w EMPIKU Zabrze chyba tam była jeszcze jedna sztuka, jak nie bedzie to sprawdzą w jakim jeszcze jest i ci sprowadzą
bakkrol - Sob 08 Wrz, 2007

A może ktoś ma używanego Runebounda na sprzedaż ? Interesuje mnie 2 edycja w polskiej wersji językowej?
Sowa - Nie 16 Wrz, 2007

Z tego co widziałem w sklepie Rebel.pl pierwszej edycji już nie ma. Jest natomiast druga z tym, że cena podana jest 199zł. Czy jest to stara cena, która została im z angielskiej wersji? Bo edycja PL powinna kosztować chyba 149zł?
Proszę o odpowiedź

Lord Agrael - Nie 16 Wrz, 2007

Rzeczywiście za 199 zł na rebelu jest druga edycja ale jest to wydanie angielskie przecenione z 229 na 199... A jezeli chodzi o wersję PL to w rebelu jest niedostępna (tak jak w innych sklepach internetowych)