galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Posiad³o¶æ Szaleñstwa - Scenariusz przyp³yw konstrukcja i rozwi±zania - SPOILERY!

alex_anderson - Wto 29 Lis, 2016
Temat postu: Scenariusz przyp³yw konstrukcja i rozwi±zania - SPOILERY!
Cze¶æ!

Wczoraj ogralem scenariusz przyp³yw.

Wynik przygody by³ taki ¿e zaciuka³ nas dziki t³um. Wskazali¶my miejsce rytua³u na Dzielnicê Mieszkaln±.

Zastanawia mnie czy ¼le wskazali¶my, czy rytua³ mo¿na by³o zapobiec i czy jest mo¿liow¶æ przyszpieszenia tej rozgrywki. W sensie oprzedwczesne zakoñczenie odwiedzin jakieej¶ dzielnicy! Jak to u was wygl±da³o?[/list]

Isuel - Czw 23 Mar, 2017

Jak najbardziej scenariusz mo¿e zakoñczyæ siê sukcesem. U nas raz miejscem rytua³u by³a w³a¶nie Dzielnica Mieszkalna, a raz Doki. Wydajê mi siê, ¿e o ile lokacja wybierana jest losowo, liczy siê tak naprawdê ilo¶æ wskazówek zebrana w trakcie ¶ledztwa. Tj. je¶li masz du¿o wskazówek i wytypujesz odpowiedni± osobê (wychodzi na to, ¿e zawsze winna jest tam sama dwójka), to trafisz do dobrej, ale losowej dzielnicy na fina³ow± walkê.

Co siê tyczy odwiedzania dzielnic: zawsze nie bêdziemy mogli czego¶ zbadaæ, bo zabraknie nam klucza. Kolejno¶æ nie wydaje siê mieæ wiêc takiego znaczenia.

Pozdrawiam!

Gog - Czw 23 Mar, 2017

[UWAGA SPOILER]

Jak to zawsze Ci sami?:D Grali¶my 5 razy i raz by³o Bobby + Gilman, little Joyce + Zadok, raz Blake + gilman, raz little joyce i blake i 5ta gra nie pamiêtam i dialogi siê deliktanie ró¿ni± np jak by³ bobby + gilman, by³o o ich romansie np ;) Raz dobrze wytypowali¶my kultystê, ale kto¶ siê zdradzi³ kultystom, ¿e ¶ledztwo robimy. I by³a mega du¿o walk i na koñcu trzeba by³o uciekaæ na ³ódkê i by³o zupe³nie inne zakoñczenie, ni¿ jak siê zatrzyma rytua³:)

Isuel - Czw 23 Mar, 2017

A widzisz - dobrze wiedzieæ! My grali¶my 2 razy i ró¿ni³y siê tylko dzielnice. Uzna³am wiêc, ¿e scenariusze nie s± a¿ tak zró¿nicowane. No to teraz mam motywacje do kolejnego podej¶cia :)
p.kulczynski - Pi± 24 Mar, 2017

Przeczyta³em spoiler chocia¼ nie gra³em jeszcze tego scenariusza, ale ju¿ wiem, ¿e bedzie nale¿a³ do moich ulubionych, ze wzglêdu na wiele ró¿nych zakoñczeñ no i oczywi¶cie miejsce samych zdarzeñ jakim jest miasteczko Innsmouth i jego rybi mieszkañcy ;) BTW jedno z lepszych opowiadañ HPL, temu kto jeszcze nie czyta³ polecam!