|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Talisman: MAGIA I MIECZ - Talisman: The Harbinger Expansion
Nemomon - Sro 29 Kwi, 2015 Temat postu: Talisman: The Harbinger Expansion https://www.fantasyflight.../the-harbinger/
basai - Czw 30 Kwi, 2015
Nowy NPC, który chodzi po planszy i ją niszczy? Jeżeli dobrze zrozumiałem to Talisman w połączeniu ze smokami i krainą ognia stanie się ekstremalnie trudny
Nemomon - Czw 30 Kwi, 2015
basai napisał/a: | Nowy NPC, który chodzi po planszy i ją niszczy? |
Nie całkiem. Za Harbingerem włóczy się nieszczęście i katastrofy. Dopóki znajdujesz się w Krainie, w której i Harbinger się znajduje, to losujesz karty z jego specjalnego stosu, zamiast z normalnego stosu. Ponadto Harbinger porusza się pomiędzy Krainami, gdy ktoś wylosuje kartę Zdarzenia.
myceK - Czw 30 Kwi, 2015
W końcu jakiś mroczniejszy dodatek! tego mi najbardziej brakuje w tej grze
Nemomon - Czw 30 Kwi, 2015
Ano, na pewno graficznie prezentuje się ten dodatek całkiem cudnie.
Zeniffar - Wto 05 Maj, 2015
No fajnie, ale kiedy Las?
Nemomon - Wto 05 Maj, 2015
Według strony Galakty to na wakacje tegoż roku.
Ndl - Nie 10 Maj, 2015
basai napisał/a: | Nowy NPC, który chodzi po planszy i ją niszczy? Jeżeli dobrze zrozumiałem to Talisman w połączeniu ze smokami i krainą ognia stanie się ekstremalnie trudny |
To zależy, czy grasz z samą podstawową planszą, czy ze wszystkimi dodatkami. Jeżeli ta druga opcja to smoki i kraina ognia to dalej za mało. Jak się u nas gra toczy, to nie raz leży tyle kart na stole (parę z ostatnich dodatków, które wywierają dodatkowy efekt o którym trzeba pamiętać + dodatkowo jeszcze aktywne zdarzenia), że jak ktoś wylosuje kartę likwidującą część kart na planszy, to wszyscy oddychają z ulgą...
basai - Pon 11 Maj, 2015
No ja uznaje z narożników tylko miasto (nad lasem zastanowię się po Polskiej premierze). Żniwiarz z wilkołakiem lata tylko po planszy głównej. Jak czasem niefortunnie wyskoczy sułtan to potrafi porządnie utrudnić kokszenie postaci. Już zdarza się, że zapomni się o poruszeniem NPC więc tak średnio widzi mi się kolejna postać niezależna ale pewnie i tak kupie
Mati98 - Pon 04 Sty, 2016
Jak często (raz na ile rozgrywek), grając z Harbingerem (Zwiastunem) ma miejsce koniec świata (discard ostatniego Omenu)
Bludgeon - Wto 05 Sty, 2016
Na razie 1 rozgrywka, zero końców świata. Dotarliśmy do 4 omenu (jeśli pamięć nie myli). nie było cofania omenów.
|
|