galakta.pl
Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta

Gra o Tron - PBF 60 - Prawie jak Nabór

czarnylord23 - Sro 04 Cze, 2014
Temat postu: PBF 60 - Prawie jak Nabór
Zgodnie z tym co napisałem w #59 zamierzam prowadzić 2 gry naraz. Z góry uprzedzam, ze nie będzie to poziom #40, którą starałem się prowadzić naprawdę dokładnie. Bitwy będę rozpisywał w 1 zdaniach, jak nie będzie czasu nie będę aktualizował marszy w 1 poście.
Proszę wszystkich graczy:
    Georgie
    Mieciu
    Kamo
    Lion Victor
    Germanus
    Drago
    Dredzilla
    Gordon

o potwierdzenie gotowości do gry.
Zaraz wylosuję rody. :)

Leśnik - Sro 04 Cze, 2014

Jakby było miejsce to chętnie zagram.

Na forum jestem nowy, ale mam już za sobą jakieś 150 gier live więc coś tam ogarniam. Gracze z Ostrowa mnie znają :smile:

Martin - Sro 04 Cze, 2014

hehe, to będzie pojedynek korespondencyjny zarówno między dwoma teamami graczy o sprawniejszą i fajniejszą rozgrywkę, jak i między poszczególnymi parami graczy którzy grają tymi samymi rodami w obu grach ;)
czarnylord23 - Sro 04 Cze, 2014

Stark - Drago
    Tully - Mieciu
    Lannister - Lion Victor
    Tyrell - Dredzilla

Arryn - Germanus - niestety los nie wylosował mi Baratheona dla ciebie :(
    Targaryen - Georgie
    Baratheon - Gordon
    Martell - Kamo

Drogi Leśniku niestety to jest gra powodowana niebywałą ilością osób które zgłosiły się do naboru w #59 i osoby są już wyselekcjonowane z 2 rezerwowymi. I o ile w przypływie chwili (spowodowanej brakiem cierpliwości w czekaniu na rozkazy w #59 - mimo że upłynęły ledwo 4 h!) uznałem że może jednak uda mi się poprowadzić 2 gry, o tyle 3 (prawie) na pewno nie poprowadzę. ;)

drago3482 - Sro 04 Cze, 2014

potwierdzam gotowosc
Germanus - Sro 04 Cze, 2014

nein, nein, nein
albo jak znany kolego: "Arryn, znowu..... Arryn"
Przyjmuję to z godnością chyba, ze Bara się wymieni :D

Germanus - Sro 04 Cze, 2014

Eon Hunter [0] – Jeśli przegrasz tę bitwę twoje jednostki nie są rozbite. Możesz wycofać się na dowolne pole, włącznie z tym zawierającym Żeton Władzy należący do innego gracza.
co się dzieje z Żetonem?

Leśnik - Sro 04 Cze, 2014

Dzięki za odpowiedz, gdyby coś w najbliższym czasie wystartowało na forum to jestem chętny.
figol - Czw 05 Cze, 2014

Leśnik napisał/a:

Na forum jestem nowy, ale mam już za sobą jakieś 150 gier live więc coś tam ogarniam. Gracze z Ostrowa mnie znają :smile:

Inwazji graczy z Ostrowa ciąg dalszy :razz: Witamy na forum, zapewne kolejnego dobrego gracza :grin:

Beez - Czw 05 Cze, 2014

figol napisał/a:
Leśnik napisał/a:

Inwazji graczy z Ostrowa ciąg dalszy :razz: Witamy na forum, zapewne kolejnego dobrego gracza :grin:

Potwierdzam :)

Cytując piosenke która była hitem kiedy byłem w podstawówce: Jest nas wielu - nas nie pokonacie :D

Mieciu - Czw 05 Cze, 2014

Hah :)
Nie sądziłem, że będziesz prowadził 2 takie same gry naraz.
Rozkazy wyślę koło 16.30 bo teraz już nie mam czasu, wychodzę do szkoły.
Widzę, że ten Tully inny niż w 46.

Dredzilla - Czw 05 Cze, 2014

Gram już Tyrellem, więc jeśli nikt się nie bedzie chcial zamienic, to moge odstapic miejsca nowemu graczowi
lion_victor - Czw 05 Cze, 2014

Oczywiście potwierdzam i już rozkminiam rozkazy :)
czarnylord23 - Czw 05 Cze, 2014

Germanus napisał/a:
Eon Hunter [0] – Jeśli przegrasz tę bitwę twoje jednostki nie są rozbite. Możesz wycofać się na dowolne pole, włącznie z tym zawierającym Żeton Władzy należący do innego gracza.
co się dzieje z Żetonem?

Żeton oczywiście znika. ;)

Georgie - Czw 05 Cze, 2014

a są dostępne zamiany? , bo ja bym targa chetnie zamienił :)
Germanus - Czw 05 Cze, 2014

Georgie napisał/a:
a są dostępne zamiany? , bo ja bym targa chetnie zamienił :)

wątpi...
sorry memory, but you will die ;)

no dobra potwierdzam gotowość chociaz jesli ktoś chce targa i gm zgodzi sie na zamiany to chetnie sie jeszcze wymienie, z wysłaniem rozkazów poczekam na pole gry

Dredzilla chciał się wymienić za Tyrella Georgie, więc zezwalam na tą zmianę. To że losowałem rody a nie pozwoliłem an popularne ostatnio wybieranie preferowanych wiązało się tylko z chęcią jak najszybszego wystartowania (A nóż widelec skończymy grać w miesiąc). :)

Pole gry zaraz będzie.

no to jeśli dredzilla jest chętny, to zamienię targa na tyrella z miłą chęcią :)

Edit: jeszcze chciałem zapytać, czy te drużyny 4v4 sa na stałe ? tzn gramy do łącznej liczby zamków z 4 rodów ? można atakować sie nawzajem ? można spalać karty na sobie ? obowiązkowe wsparcia ? sorry ale dawno nie zaglądałem na PBFy i nie wiem jak to z tymi drużynami wykombinowaliście :)

Kamo - Czw 05 Cze, 2014

potwierdzam, niedługo powinienem wysyłać rozkazy.

Georgie jakie drużyny? Ja tylko tak rozdzieliłem to na 2 w połowie (tak jak na mapce), żeby było czytelniej. :D Każdy gra na swoje konto, wygrywa ten kto ma 7 zamków.

PS Kamo nie musisz się spieszyć, wciąż czekam na 3 innych graczy oprócz Ciebie. ;)

Kamo - Czw 05 Cze, 2014

To luz, w takim razie na spokojnie jutro koło 16-17 powinny być.
Mieciu - Pią 06 Cze, 2014

Mamy już wszystko? :)
czarnylord23 - Pią 06 Cze, 2014

Czekam na rozkazy od Tyrella i Targaryena. Opóźnienie jest związane z zamianą rodów na linii Dredzilla - Georgie.
Wysłałem już info do Dredzilli o tym, ze Georgie chce się zamienić (po jego poście mógł pomyśleć, że go po prostu zastąpię Richtusem), odebrał, ale nie odpowiedział.
Georgie jak podejrzewam nie wysłał wcześniej bo czekał na potwierdzenie od Dredzilli zamiany (moim zdaniem zbędnej ;) ).
Ale luz, nie minęło jeszcze 24h od utworzenia pola gry. ;)

Germanus - Pią 06 Cze, 2014

Ja chcę Dredzia! Lubię go mieć w okolicy :cool:
czarnylord23 - Sob 07 Cze, 2014

Dredzilla, jeśli go dobrze zrozumiałem, zrezygnował. Georgie bierze Tyrella, napisałem do Richtusa czy bierze Targaryena.

Koniec na dziś. Liczę że jutro z rana wstawię mapkę z rozkazami.

Richtus - Sob 07 Cze, 2014

Jeśli o mnie chodzi to chętnie zagram. Rozkazy wysyłam za moment. Nie widzę tu co prawda nigdzie rezygnacji Dredzilli ale skoro prowadzący mnie ściąga to rozumiem, że do niej doszło.
Georgie - Sob 07 Cze, 2014

dredzilla mi pisał, ze nie chce grac wogole w tym pbfie, wiec wysłałem juz rozkazy na tyrela, chciałem jeszcze zapytac:
ser Brynden Tully [3] – Natychmiast usuń dowolny żeton Wsparcia znajdujący się na obszarze lądowym.
dowolny znaczy też gracza który nie brał udziału w bitwie ? nawet nie wspierał ?
to tak zeby nie było nie porozumien, reszta kart wydaje mi sie jasna

czarnylord23 - Sob 07 Cze, 2014

Również nie biorących udziału w bitwie. Ale tylko z obszarów lądowych. ;)
Rozkazy są, mapkę wstawię przed 12.

Georgie - Sro 09 Lip, 2014

tak wiec jesli szukamy zastepstwa to pewnie tutaj, starka nie ma juz 3 czy 4 dzien wiec mysle ze jesli do 24 dzisiaj sie nie pojawi to nalezalo by go zmienic .

oczywiscie ptorzebny do tego czarny albo bierzemy pierwszego kto sie nie zalapal przy naborze albo kogos kto sie zgłosi tutaj

Jazmatos - Sro 09 Lip, 2014

Stark nie ma takiej złej pozycji na oko chyba, więc jak coś to mogę nim pokierować :)
czarnylord23 - Sro 09 Lip, 2014

W sumie moge sie zgodzic na zastepstwo, ale... Drago dzisiaj napisal w #57... Ale jak nie da dzisiaj tutaj znaku to chyba zastepstwo jest konieczne.
Jakby co pojutrze wracam.

Germanus - Sro 09 Lip, 2014

Jazmatos napisał/a:
Stark nie ma takiej złej pozycji na oko chyba, więc jak coś to mogę nim pokierować :)

oby lepiej niż w 55 :razz:

Jazmatos - Sro 09 Lip, 2014

Germanus napisał/a:
Jazmatos napisał/a:

oby lepiej niż w 55 :razz:

Wskaż 1 błąd, który popełniłem? Ok, może zaufanie GoGowi w sprawie licytacji (z tym, że tam nie miał żadnego interesu, a wykazał się czystą złośliwością co sam przyznał, przewidywać coś takiego jest trudnym zadaniem) :P To, że wypadła licytacja w II turze i brak mobilek co dla Starka jest zabójstwem to już nie moja wina. Zagrałem nieco ryzykownie bo chciałem zmaksymalizować farmę i liczyłem na mobilkę w II lub III turze, która nie padła miałeś * ja nie to się spokojnie mogłeś zmobilizować z 2 razy i uderzyć, wielkiego geniuszu i zmysłu taktycznego w tym nie było.