|
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Gra o Tron - 58 nabór
Rold - Sob 31 Maj, 2014 Temat postu: 58 nabór W ramach chęci większej aktywności na forum postanowiłem że założę grę! Jestem po maturze i mam 4 miesiące wakacji... kiedy jak nie teraz? :p
Nigdy tego nie robiłem w dodatku jestem dość chaotycznym człowiekiem, więc wolałbym prowadzić coś w czym się orientuję
A dotychczas na żywo miałem okazję grać tylko w klasyczną 2 edycję oraz FFC.
A) Generalnie granie w 2.ed jest już troszkę dla mnie nudne jak na grę na forum więc może ciekawszą wersją będzie zagranie z modyfikacją. Będzie to odkrywanie następnych wydarzeń zaraz po fazie Westeros.
B) Klasyczne FFC na 4 osoby. Lubię Ucztę bo to wersja w której Beez sobie nie radzi idealnie, natomiast ja się czuje całkiem dobrze i miło mi będzie popatrzeć
Co do naboru stwierdziłem ze odwdzięczę się osobom które pozwoliły mi grać u siebie i zapewnię im pierwszeństwo przy decyzji czy chcą grać.
1. Beez
2. Sardo
3. Martin
Decyzję co do A lub B pozostawiam tej trójce pod głosowanie. Resztę ustalam kolejnością kto pierwszy ten lepszy.
PS. PBF nie będzie schludny, bo ze mnie nie ten typ. Aczkolwiek postaram się robić częste aktualizacje
Rold - Sob 31 Maj, 2014
Nom i jeszcze będzie musiał znaleźć się samarytanin który prześle mi mapkę
Germanus - Sob 31 Maj, 2014
zgłaszam się
Kamo - Sob 31 Maj, 2014
To ile tam tego miejsca masz? bo jak się zmieszczę to dopisz mnie.
lukiluk - Sob 31 Maj, 2014
Jeśli jest jeszcze miejsce (rozumiem, że tylko w wersji A) to zgłaszam się, jeśli zgodzicie się zagrać z nowicjuszem na forum. Pracuję przy komputerze, więc nie ma problemu we wchodzeniu parę razy dziennie na forum.
Beez - Sob 31 Maj, 2014
mi obojętnie byle nie totalnie klasyczna podstawka
I zagram
Mieciu - Sob 31 Maj, 2014
Zgłaszam się do podstawki bo inaczej się raczej nie wcisnę
guzu - Sob 31 Maj, 2014
ja tez ale juz po miejscach widze
Martin - Sob 31 Maj, 2014
Ja jeśli FFC to spasuję, a jeśli 6-osobowa z odkrytymi wydarzeniami to bardzo chętnie chociaż zgłosiłem się już u guzu. Jednak za 2 miesiące będę musiał skończyć całkiem grę na forum więc chyba jednak wolałbym grę 6-osobową a nie 9-cio, więc jeśi weźmiesz mnie tu to tam zrezygnuję
Sardo - Sob 31 Maj, 2014
dzięki za miejsce, chętnie skorzystam
z tych dwóch opcji chyba wolałbym zagrać w Ucztę dla Wron, ale pierwsza opcja też jest ok
ważne by gra była sprawna i bez zamulania
Rold - Sob 31 Maj, 2014
Hmm po moich obliczeniach wyszło, że gramy w 6 osobową wersję z odkrytymi wydarzeniami na następną turę Ma to taki sens że przez to Martin rezygnuje z 9 osobówki i jest jedno miejsce więcej dla mnie :3
Tak jak mówiłem trójka która zgłasza obecność + trzy pierwsze osoby
1. Beez
2. Sardo
3. Martin
4. Germanus
5. Kamo
6. Lukiluk
Rezerwa to Mieciu
@Lukiluk nie ma problemu jeżeli nie stwierdzisz po tygodniu że rezygnujesz
Wszyscy zgłosili się rano więc chyba nie ma problemu żeby potwierdzać.
Rold - Sob 31 Maj, 2014
Beez - Stak
Sardo - Greyjoy
Martin - Baratheon
Germanus - Lanister
Kamo - Tyrell
Lukiluk - Martell
Wymiany są dopuszczalne Gdy 5 osób potwierdzi swój ród losuję wydarzenia na drugą turę robię pole gry i czekam na rozkazy :p
Startową mapę znacie więc na razie mam nadzieję że nie jest potrzebna, tyle że przed wystartowaniem ktoś będzie musiał mi ją jednak podesłać
Rold - Sob 31 Maj, 2014
Dzięki wspaniałości naszego rezerwowego prawdopodobnie dostanę mapkę
Dzięki Mieciu
ja zostane przy baratheonie
wydarzenia znamy na 1 ture naprzód? zdarzały się gry w których były odkryte 3 najbliższe tury
oczywiście bez Losów bitwy? :p
też mogę ci wysłać mapke jakby co
Rold napisał/a: | Beez - Stak
Sardo - Greyjoy
Martin - Baratheon
Germanus - Lanister
Kamo - Tyrell
Lukiluk - Martell
Wymiany są dopuszczalne Gdy 5 osób potwierdzi swój ród losuję wydarzenia na drugą turę robię pole gry i czekam na rozkazy :p
Startową mapę znacie więc na razie mam nadzieję że nie jest potrzebna, tyle że przed wystartowaniem ktoś będzie musiał mi ją jednak podesłać |
mogę grać Lanisterem ale Stakiem tez nie grałem więc mogę się wymienić. Jakieś nowe rody czy efekt spolszczenia nazw rodowych...
Rold - Sob 31 Maj, 2014
To jak uważacie
A) Może być 1 karta
B) Mogą być dwie
C) Mogą być trzy
D) Albo dodam dodatkową kartę nadchodzi zima (lub2) i Odsłonie wszystkie wydarzenia aż do "Nadchodzi zima"
Mi się na pierwszy rzut oka wydaje fajna opcja D. Co prawda neguje kompletnie liczenie prawdopodobieństwa, ale nie o to w tej grze chodzi
Sardo - Sob 31 Maj, 2014
Greyjoy, to chyba jedyny ród, którego nie lubię, ale zagram nim, może właśnie przy okazji tej gry się do niego przekonam.
Jeśli już gramy z odsłoniętymi wydarzeniami, to grajmy bez losów bitwy (choć chętnie bym z nimi zagrał), będzie to bardzo strategiczna rozgrywka.
3 wydarzenia na przód, to za dużo 1 jest ok.
Rold - Sob 31 Maj, 2014
Germanus napisał/a: | Rold napisał/a: | Beez - Stak
Sardo - Greyjoy
Martin - Baratheon
Germanus - Lanister
Kamo - Tyrell
Lukiluk - Martell
Startową mapę znacie więc na razie mam nadzieję że nie jest potrzebna, tyle że przed wystartowaniem ktoś będzie musiał mi ją jednak podesłać |
mogę grać Lanisterem ale Stakiem tez nie grałem więc mogę się wymienić. Jakieś nowe rody czy efekt spolszczenia nazw rodowych... |
A co jest nie tak? Źle nazwałem jakiś ród?
Beez - Sob 31 Maj, 2014
lannister - 2x n
Stark nie Stak
polecam robić Starkowi [color=grey] a Baratheonowi [color=olive]
mi jest totalnie obojętne więc mogę przygarnąć lannistera jak i każdy inny ród - your call
1 wydarzenie
lukiluk - Sob 31 Maj, 2014
Martell jest ok. Również najchętniej zagram z wydarzeniami max na 1 turę naprzód.
1 może być, chociaż na 3 byłoby ciekawiej ;p
Rold - Sob 31 Maj, 2014
...
Lannister nie pisze się przez 1x n? Czytam książki, gram w gre planszową i o tym nie wiedziałem xD
Zagramy bez losów i z 1 wydarzeniem na przód :p
Czekam na oficjalne stanowisko Germanusa kim chce grać
Lannisterem, choć jak widzę głowonogach w mackach Sardo to wiem kogo będzie nękał
no to potrzebujemy jeszcze wydarzeń i możemy wysyłać rozkazy chociaż pewnie będą dosyć przewidywalne
Sardo - Sob 31 Maj, 2014
Germanus napisał/a: | Lannisterem, choć jak widzę głowonogach w mackach Sardo to wiem kogo będzie nękał |
Chyba mnie przeceniasz Ale chyba lepsze to niż niedocenienie.
Martin napisał/a: | no to potrzebujemy jeszcze wydarzeń i możemy wysyłać rozkazy chociaż pewnie będą dosyć przewidywalne |
Znając nadchodzące wydarzenia, to niekoniecznie
I też z niecierpliwością na karty czekam, chciałem już słać rozkazy, ale sobie przypomniałem o tym.
właśnie wydaje mi się że w 1 turze większość rozkazów będzie łatwiejsza do przewidzenia, jak już będziemy znali wydarzenia ;p
Cytat: | :oops: Chyba mnie przeceniasz Ale chyba lepsze to niż niedocenienie. |
niedocenienie to najlepsze co może ci się w grze przytrafić!
Sardo - Sob 31 Maj, 2014
Martin napisał/a: | Cytat: | Chyba mnie przeceniasz Ale chyba lepsze to niż niedocenienie. |
niedocenienie to najlepsze co może ci się w grze przytrafić! |
Chodziło mi, że lepsze dla Germanusa.
Rold - Sob 31 Maj, 2014
wydarzenia w drugiej turze dosc zwykle :p
1 talia to zaopatrzenie.
2 to gra o tron
3 brak najazdow.
rozpisze ladnie w nocy jak wroce do domu
Sardo napisał/a: | Martin napisał/a: | Cytat: | Chyba mnie przeceniasz Ale chyba lepsze to niż niedocenienie. |
niedocenienie to najlepsze co może ci się w grze przytrafić! |
Chodziło mi, że lepsze dla Germanusa. |
a które miejsce zająłeś na pierwszym dużym turnieju w Polsce?
Chodzi mi raczej o relacje Lanni - Grey w naszym wykonaniu w ostatniej grze
Kamo - Sob 31 Maj, 2014
Mi tam wszystko pasuje , tak jak pisałem gdzieś wcześniej, póki co jestem aktywny rano i wieczorem, ale niedługo powinienem każdego dnia popołudniu mieć dostęp do forum.
Martin - Nie 28 Wrz, 2014
W życiu bym nie pomyślał, że ta gra będzie tak długo trwać. Wyjeżdżam w czwartek i jestem zmuszony oddać mojego Baratheona na zastępstwo
Rold - Nie 28 Wrz, 2014
Na swoje usprawiedliwienie powiem, że ja też nie spodziewałem się tego.
Do kiedy wyjeżdżasz? No i przede wszystkim czy to tymczasowe zastępstwo czy stałe?
Rewolta - Nie 28 Wrz, 2014
Tu już 77 jest a 58 nadal trwa ;D
Martin - Nie 28 Wrz, 2014
Rold napisał/a: | Na swoje usprawiedliwienie powiem, że ja też nie spodziewałem się tego.
Do kiedy wyjeżdżasz? No i przede wszystkim czy to tymczasowe zastępstwo czy stałe? |
Stałe. Wyjeżdżam na rok, a chyba nawet ta gra tak długo nie potrwa... Chyba ;p
Rold - Wto 30 Wrz, 2014
Szukam gracza jako Baratheon. Stan jaki widać w 58
gamaliel - Wto 30 Wrz, 2014
Mogę zastępować jak by co, napiszcie mi czyja kolej i dajcie chwile na zapoznanie się z sytuacją.
Martin - Wto 30 Wrz, 2014
Kolej Tyrella. Ok, niniejszym zdaję Baratheona gamalielowi. Zaraz Ci napiszę na pw co nieco o sytuacji
Rold - Sro 22 Paź, 2014
Poszukiwany gracz do zastąpienia Tyrella w pbf58 (tura VIII faza akcji)
Jest to tradycyjna wersja 2 edycji, ale ze znanymi wydarzeniami wprzód :p
Gra toczyła się dość wolno, ale w dużej mierze było to spowodowane tymże Kamo właśnie. Także chętnego poszukuję
karol399 - Sro 22 Paź, 2014
zgłaszam sie, zaraz obczaje kolejnosc zeby nie przedluzac
prosze o ogolna sytuacje sojuszy, albo na PW na szybko od bary martela i laniego opcjonalnie
EDIT
aczkolwiek widze ze poprostu wszyscy nienawidza tyrella i tyle w temacie
Rold - Wto 09 Gru, 2014
Nie mam żadnego infa od Tyrella. Dostatecznie długo go nie ma jak na nowego gracza, więc szukamy zastępstwa xD
O Niechże się znajdzie jakiś lord Obiecuję całe bogactwa Wysogrodu!
|
|