| |
galakta.pl Forum wydawnictwa gier planszowych Galakta |
 |
Wyjaśnianie zasad obowiązującyh w grze Inwazja - Mściciel
Pakoziom - Pią 03 Sie, 2012 Temat postu: Mściciel Mam na stole 5 jednostek (1 w polu bitwy), wsparcie Mściciela na Polu bitwy i krasnoludzkiego zwiadowce w misji.
Pytania:
1. Czy mogę podczas fazy stolicy skorzystać z akcji mściciela jeżeli mam zasoby i jednostki?
2. Jeżeli mogę skorzystać z tej zdolności to czy jednostka na polu bitwy, która nie została jeszcze wybrana na atakującą dostanie młotki?
3. Jeżeli nie mogę skorzystać z akcji mściciela podczas fazy stolicy to ile razy mógłbym skorzystać z jego akcji podczas fazy pola bitwy?
LucjuszK - Pią 03 Sie, 2012
1. Tak
2. Tak
3. Zawsze z mściciela możesz skorzystać tyle razy ile razy możesz spełnić warunki aktywacji (czytaj ile możesz poświęcić jednostek płacąc za każdą oczywiście 1 zasobów).
Uprzedzając kolejne pytania... tak następujące combo działa... poświęcasz wszystkie jednostki z mściciela aby strzelić ze zwiadowcy z misji, potem rzucasz warte poległych, atakujesz przywróconymi w ten sposób jednostkami (dodając im oczywiście odpowiednią ilość młotków za mściciela), po czym pod koniec fazy pola bitwy jednostki opuszczają grę ponownie odpalając efekt zwiadowcy.... przeważnie powyższe równa się spaleniem minimum jednej strefy stolicy a jak dobrze zakręcisz to wszystkich trzech.
Nilis - Sro 08 Sie, 2012
combo super, ale czy czasem takie mocne jebnięcie o jakim piszecie nie będzie kosztowało 9 zasobów?
LucjuszK - Sro 08 Sie, 2012
Wystarczy taktyka za 0 ze dostajesz 1 kasy za każda jednostkę która w tej turze opuści grę. Poza tym 9 dla krasnali to nie tak wiele
|
|